X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:29

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    No ja mam nadzieje, ze to Sofijka a nie Spfijek ;P nie vhcialabym takiej niespodzianki jak Ty mialas :P

heheh Madzia obyś nie miała :D
    ja już się ogarnęłam troszkę, ale nadal do mnie nie dociera, że chłopak :P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... doczytalam Was w koncu. Tyle tego, ze niewiem co komu odpisac wiec chyba bardziej tak na bieżąco. Amy ale niespodzianka. Gratuluje synusia jednak :). Ostatnio coraz czesciej jakies zgrzyty :/ hormony buzują :p. Myslalam ze mozna pisac o wszystkim tutaj, tym bardziej oporodzie bo to ciazowe forum ale moze jednak sie mylilam hih. Naturalne ze kazda majakies obawy, szczegolnie jak jeszcze nigdy nierodzila. Fajnie jest jak takimi obawami moznasie z kims podzielić... Bylam przy kilku porodach i zachecajaco to niewygladalo, tymbardziej jak" wystepujesz" w roli glownej, ale mysle ze ukoronowanie tego calego wysilku bedzie z niczym nie porownywalne. Czesto mysle jakie to musi byc cudowne jak klada Ci Twojego dzidziusia na brzuchu pierwszy raz, wzruszam sie na sama mysl, a itak te wszystkie emocje są nie do wyobrazenia pewnie.

Anka1501, Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Miałyście cytologię w ciąży?

Ja miałam na ostatniej wizycie cytologię. Wcześniej miałam robioną rok temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wiesz, tak jak pisałam na poprzedniej stronie - myślę, że dziewczynom bardziej chodziło o te opisy poronień a nie o porody. Mnie to też troszkę uderzyło, przyznam. Ale ok, o porodach może być ;)

właśnie nei o porody bo Lwica w wypowiedzi cytowała mój opis bólu
    I krysti do tego dołączyła wypowiedź.

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem czy sa jakies wytyczne co do cytologii w III trymestrze, na pewno trzeba zrobic wymaz w kierunku paciorkowcow GBS. Nie wszyscy ginekolodzy zwracaja na to uwage a to waaaazne.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać:)
    Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.

Ja też miałam robioną, jeśli dobrze kojarzę, to jedna na ciążę powinna być zrobiona, bo kobiety mają to do siebie, że robią nieregularnie. Myślę, że chodzi o to, żeby wykluczyć zmiany nowotworowe. Nie schizuj, Nadzieja. Po prostu zapytaj na następnej wizycie, kiedy ci zrobią. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wiesz, tak jak pisałam na poprzedniej stronie - myślę, że dziewczynom bardziej chodziło o te opisy poronień a nie o porody. Mnie to też troszkę uderzyło, przyznam. Ale ok, o porodach może być ;)
    Ja tez wole czytac o milych rzeczach ale jak ktos ma potrzebe popisac na inne tematy niech pisze, ajak kogos cos razi mozna ten post po prostu ominac

sylvia007 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne każdy poród i związany z nim ból jest inny, każdy ma też inną granice wytrzymałości bólu, ale w sumie dobrze wiedzieć od tych dświadczonych czego się spodziewać. Wydaje mi sie że najlepiej poprostu nie czytać czegoś jak to nie interesuje bądź jest bulwersujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:21

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą o poronieniu też nic drastycznego nie było. Nieprzyjemny temat ale dotknął tutaj wiele z nas... to normalne, że ktoś poruszy i ten temat.
    Poza tym to jest FORUM - mnie jak coś nie odpowiada to nie czytam - i nie wale komuś że to nie na miejscu poruszać takie tematy i że wychodzę..

bez przesady..

Rudzia, Bambi85, Anka1501, Angela89, MartaAlvi, kluska, Fasia, sylvia007, liloe, KasiaKwiatek, Auro lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie NADZIEJA upominj sieo ta cytologia, moze po prostu lekarzowi wylecialo z glowy. Dobrze jest zrobic w ciazy albo krotko przed , zeby wynik byl aktualny.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    zresztą o poronieniu też nic drastycznego nie było. Nieprzyjemny temat ale dotknął tutaj wiele z nas... to normalne, że ktoś poruszy i ten temat.
    Poza tym to jest FORUM - mnie jak coś nie odpowiada to nie czytam - i nie wale komuś że to nie na miejscu poruszać takie tematy i że wychodzę..

bez przesady..
    Lubieeeee to Amy. Wlasnie, niektorzy jakos ostatnio czesto zwracaja uwage, ze takie zachowanie nie ladne, taki temat nie odpowiedni itp itp , a takie zachowywanie sie jest odpowiednie i w porzadku ? Dobra, koniec przekazu i koniec tego tematu z mojej strony :D .

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:20

mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:30

Amy, Jaga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Lubieeeee to Amy. Wlasnie, niektorzy jakos ostatnio czesto zwracaja uwage, ze takie zachowanie nie ladne, taki temat nie odpowiedni itp itp , a takie zachowywanie sie jest odpowiednie i w porzadku ? Dobra, koniec przekazu i koniec tego tematu z mojej strony :D .

No ja nie rozumiem tego czepiania się.. i nie zwalam czegoś na hormony, bo tu chodzi bardziej o szacunek i akceptację innych. Mnie rodzice nauczyli jednnego - jak sprawa nie dotyczy ciebie nie zabieraj głosu, tak samo jak czegoś nie lubisz- masz prawo, ale zachowaj to dla siebie nie rób przykrości innym.
    I tego staram się trzymać.

Bambi85, KasiaKwiatek, weronika86, Auro lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze będzie jak za 5 miesięcy ktoś z nas napisze "mam silne skurcze i krwawie. Czy to już...? " a co niektóre napiszą "no co Ty, nie pisz takich rzeczy bo czuje się zniesmaczona.... "

Bambi85, Amy, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie mam problemu żeby nie czytać - coś mnie nei interesuje, przewalam następną stronę forum i bez problemu :] tak robię jak są tematy np jedzenia ktory mnie w danym dniu nie interesuje.. po prostu opuszczam strony :) dla chcącego nic trudnego :)

Nie róbmy takiego halo o wymianę paru zdań o poronieniu czy o bólach porodowych bo mam wrażenie jakby się na tych stronach tony krwi przelało ;)

Koniec tematu :P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA pewnie ze mozliwe- w trakcie studiow posiadlam niezwykla umiejetnosc wybiorczego czytania, ktora jak sie okazuje, w zyciu codziennym tez sie przydaje.

Anka1501 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:04

Amy, kluska lubią tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ