X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie odpoczywam bo od 6 rano sprzątam. Brzuch mnie boli z lewej strony ale już tak mam od czasu lyzeczkowania, że mnie tam boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Pytam serio, bo właśnie zaczął mnie boleć dziwnie ;/
    Będziemy miały przeróżne dolegliwości - żądnymi bym się nei przejmowała :) no chyba że porodowymi :)
    Nie mam pojęcia co to może być, ale chyba nic groźnego jak zaraz minie. Ale jak ból się będzie utrzymywał dłużej niż 12 godzin podjedź na pogotowie bo pewnie warto już będzie to z kimś skonsultwać

Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Zastanawiam się czy to np narządy nie zmieniają swojego jakoś miejsca sama nie wiem ;/

Może być tak jak piszesz :) mnie też co chwilę coś kłuje i boli ale szybko przechodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY ja mam dokładnie tako samo postanowienie co noc jak się budzę np o 5 i myślę, że do 7 dam radę jak mąż do pracy będzie wstawać ale mnie od razu brzuch boli z nadmiaru sików więc idę :D
    widzę, żeś tak samo nienormalna jak ja :P

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:23

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie ubranek to jestem zdania, jak większość z Was, że nie opłaca się kupować nowych, poza kilkoma sztukami "na wyjście". W lumpeksach są tak piękne ciuszki, że wystarczy tylko trochę pochodzić i można dziecko ubrać ładnie, modnie, a za grosze. Na szkole rodzenia podobno uczą, żeby brać co ludzie dają używanego i nie starać się mieć wszystkiego nowego, bo to daje frajdę tylko przez chwilę, a kosztuje majątek. Tylko wózek chciałabym mieć nowy, żeby mi na kolejne dziecko wystarczył i mebelki. Ale ciuszki, zabawki- niekoniecznie.

Oglądam wózki o których mówicie, ale w żadnym się nie zakochałam. Podoba mi się natomiast włoski wózek Cam Fluido Orsobello , tylko nie mam pojęcia co myśleć o tych małych kołach z tworzywa... Jak myślicie?

66df261ae840897bmed.png

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY do normalnych to mi daleko :P

Ok laseczki, nie produkujcie za dużo (pobożne życzenie:P) zastawiłam cały pokój mojego brata swoimi rzeczami, z łóżka ciuchy spadają, a na podłodze brak miejsca więc muszę to ogarnąć, bo brat rano wraca .. czas poukładać conieco w szafie :D buźka!

Amy lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a ty co skręciłaś już szafę?
    My zamówiliśmy też meble ale przyjdą dopiero w przyszłym tygodniu :) więc męża też czeka skręcanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - wózek łądny ale te kółka.. :/ jakaś masakra

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A odnośnie ubranek to jestem zdania, jak większość z Was, że nie opłaca się kupować nowych, poza kilkoma sztukami "na wyjście". W lumpeksach są tak piękne ciuszki, że wystarczy tylko trochę pochodzić i można dziecko ubrać ładnie, modnie, a za grosze. Na szkole rodzenia podobno uczą, żeby brać co ludzie dają używanego i nie starać się mieć wszystkiego nowego, bo to daje frajdę tylko przez chwilę, a kosztuje majątek. Tylko wózek chciałabym mieć nowy, żeby mi na kolejne dziecko wystarczył i mebelki. Ale ciuszki, zabawki- niekoniecznie.

Oglądam wózki o których mówicie, ale w żadnym się nie zakochałam. Podoba mi się natomiast włoski wózek Cam Fluido Orsobello , tylko nie mam pojęcia co myśleć o tych małych kołach z tworzywa... Jak myślicie?

66df261ae840897bmed.png
    to zalezy czy duzo bedziesz spacerowac ja uwazam ze pompowane kola sa lepsze jak wjedziesz do sklepu z kolami w piasku to sie kreca bo jak mam spacerowke parasolke(jakies nieporozumienie jak dla mnie musze ja sprzadac)i ma piankowe kola to sie slizgaja w sklepie a nie kreca musisz wtedy ciagac wozkiem a nie go prowadzic,ale ten ma pojedyncze to nie wiem jak bedzie sie sprawowal, najlepiej w sklepie luknac i wtedy latwiej jest sie zdecydowac...

haneczka lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Fasia a ty co skręciłaś już szafę?
    My zamówiliśmy też meble ale przyjdą dopiero w przyszłym tygodniu :) więc męża też czeka skręcanie :)

Mąż od poniedziałku po nocach skręca po jednym segmencie. Stoi juz wszystko poza jednym na 50cm. Meblościanka juz prawie cała schowana, też został jeden element, w pokoju wszystko poprzestawiane aż mi dziwnie, bo przez lata układ mebli był ten sam :D

Ja nie mogę nic robić, mąż mi zabrania nawet rzeczy układać na półkach zebym się nie przemęczała. Dla Niego powinnam leżeć do kwietnia i totalnie nic nie robić .. martwi się o Julka żeby nic Mu się nie stało .. No ale ja nie chcę żeby wszystko było tylko na Jego głowie, chociaz i tak już robi wszystko, a ja tylko leżę :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, obawiam się tych kółek. To niby jest jakieś trwałe tworzywo o dużej amortyzacji, nie pianka. Ale nie myślałam o tym ślizganiu się...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piankowe koła w wózku ale większe od tych i jestem zadowolona, a te malutkie kółka to Ci przez piasek czy śnieg nie przejada.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez zmykam pranie wstawić ogarnać trochę chałupke i za obiad się brać muszę jeszcze do sklepu po chleb ale mżawka pada i nie chce mi sie...

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mogę już poleniuchować, wstawiłam pranie, jedno już powiesiłam, obiad mam z wczoraj leczo więc z głowy, dom w miarę ogarnęłam i więcej dziś już nie zamierzam, sklep zaliczony, pies wyprowadzony. Kupiłam też czosnek w tabletkach i prowadzę wojnę owsikową :D może siebie uchronię, a reszta już została naszprycowana lekiem

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam weny więc sobie was czytam przed weekendem:)

ale już o tych bólach nie mogę czytać :D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • liwi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu człowiak zaśnie na trzy godzinki i 5 stron do poczytania.
    Dzieki dziewczyny za rady odnośnie tego mojego serducha, mam nadzieje że to nic strasznego.

Zbiram się po córe do przedszkola...i pewnie znowu ze trzy strony do nadrobienia. ;-)

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA bo Ciebie nic nie boli to się ciesz :P no i to Twoja nie pierwsza ciąża, a my świeżynki sie martwimy, ja chyba szczególnie schizuje, bo się boje że jak mnie coś boli to mnie do szpitala wezmą :(((

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA bo Ciebie nic nie boli to się ciesz :P no i to Twoja nie pierwsza ciąża, a my świeżynki sie martwimy, ja chyba szczególnie schizuje, bo się boje że jak mnie coś boli to mnie do szpitala wezmą :(((
    nie prawda, też mnie boli, kłuje, mam różne dolegliwości typu raz na czas plamieniaale ja jestem twardziel ;)
    w pierwszej ciąży mi nic nie było.
    nooo schizujecie:D ale jest wam to wybaczone;) jeszcze 4 miesiące wytrzymam :P

Fasia, haneczka, Ola89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie prawda, też mnie boli, kłuje, mam różne dolegliwości typu raz na czas plamieniaale ja jestem twardziel ;)
    w pierwszej ciąży mi nic nie było.
    nooo schizujecie:D ale jest wam to wybaczone;) jeszcze 4 miesiące wytrzymam :P

Ja wiem, że często panikuję, bo tak już mam od lat. Często coś wyolbrzymiam ale w tym przypadku wolę być przewrażliwiona niż coś zbagatelizować .. a Wy fajne babki jesteście więc mi to wybaczycie hehe :D

Angela89 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ