X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa oby wszystko było dobrze z serduszkiem Malucha :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok. Daj znac pozniej. Buziaki!

A sie tu chichrają dzis :D

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zgaga dokucza.. jutro idę po to rennie bo widzę robi się z tej dolegliwości "codzienność"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ale mi zgaga dokucza.. jutro idę po to rennie bo widzę robi się z tej dolegliwości "codzienność"

Ja próbuje jeszcze walczyć mlekiem i mietuskami ale też zauważyłam że niestety codziennie mi się zgaga pojawia i trzyma nieraz cały dzień;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wypróbowałam próbkę palmersa i cieszę się że nie kupiłam od razu całego balsamu - bo mi śmierdzi :P
    zostanę przy oliwce dla dzieci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    o kurcze, to trzymaj sie tam Kristi i daj znac jak tam. Bo ty kiedys bralas leki na nadcisnienie i sama odstawilas jak zaszlas w ciaze? czy lekarz Ci odstawił? Moze teraz jednak Ci wlacza leki, sa preparaty dopuszczone w ciazy, lepiej brac leki niz miec w ciazy nadcisnienie tetnicze, bo to czasami powazne konsekwencje powoduje
    Sama przestalam brac ,napewno dadzą muszą. Lekarz mowi ze z wiekiem ciązy cisnienie wzrasta .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Sama przestalam brac ,napewno dadzą muszą. Lekarz mowi ze z wiekiem ciązy cisnienie wzrasta .

pewnie że wzrasta i niestety jak jest za wysokie to bezpośrednio zagraża życiu zarówno matki jak i dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    pewnie że wzrasta i niestety jak jest za wysokie to bezpośrednio zagraża życiu zarówno matki jak i dziecka
    No tak dlatego nie bagatelizuje sprawy, czekam na wyniki krwi .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tu zle tak czuje z tym cisnieniem bo tu te wiatry są powalone ,a wysoko cisnieniowcy nie powinni przebywac w przybrzeżnych miastach morskich a ja tu mieszkam .Niewiem do Polski pojade na okres ciàzy jak siè tu zle czuc bede .

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    echhh to nie byl dobry pomysl, leki na nadcisnienie zwykle trzeba do konca zycia, szczegolnie, ze tak w mlodym wieku juz masz z tym problem, trzeba o to dbac, zeby powiklan nie bylo, a teraz w ciazy to juz zupelnie inna bajka i powazna sprawa, ale nigdy sie nie odstawia lekow, tylko zamienia na bezpieczne w ciazy, dobrze ze trafilas do lekarza, zaczniesz brac leki i bedzie dobrze :)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam rano pisałam, że ja z tych o niskim ciśnieniu... Dzisiaj wbijam do położnej, ta mi mierzy ciśnienie a tam 138/76 :o W życiu takiego nie miałam.

Trzymaj się Krysti :)

Co to zgagi, to czytałam gdzieś, że jak dokucza too po jedzeniu najlepiej się na lewym boku położyć na chwilę. Nie wiem czy to działa bo ja zgagi dzieki Bogu póki co nie doświadczyłam :)

Krysti lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczne aktywny tryb zycia prowadzic basen i fitnes dla kobiet w ciazy . Tarczyce badają tez i zaraz ide na opserwacje wyzej .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też niskociśnieniowiec więc pewnie byłabym tak samo zdziwiona jak Ty takim ciśnieniem :) Wczoraj miałam 90/50 .. jak umarlak :D

Krysti powodzenia!

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymaj sie !!!!!i daj znać co i jak!

Ja tez niskocisnieniowiec, podobnie jak FASIA moje ciążenie jest jak umarlaka...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Marta ja też niskociśnieniowiec więc pewnie byłabym tak samo zdziwiona jak Ty takim ciśnieniem :) Wczoraj miałam 90/50 .. jak umarlak :D

Ale żyjesz??? :D

• Lwica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ile przytylyscie dziewczyny?? Ja już mam 4kg na plusie:((((((((((chyba trochę duzo:(((myślałam ze z 2 bedzie ale jak zobaczyłam dzisiaj swoją wagę to szok:((((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze książkowe ciśnienie ale ostatnio na wizycie miałam 145/90 :)
    Kazała mi mierzyć w domu ciśnienie i jak by się powturzylo to do szpitala jechać. Mierzylam w domu i za każdym razem miałam cos kolo 100/60 :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ps. Ile przytylyscie dziewczyny?? Ja już mam 4kg na plusie:((((((((((chyba trochę duzo:(((myślałam ze z 2 bedzie ale jak zobaczyłam dzisiaj swoją wagę to szok:((((
    Czyli przybyłaś jak najbardziej w normie.
    Ja mam 3kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:45

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga dziś pokazała plus 3kg wiec wszystko w normie.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak w domu mierzę to też mam niskie, a u położnej zawsze jakieś takie wyższe. Nie wiem czy to ze "stresu" przed wizytą, biegu po schodach czy co...

Lwica u mnie 2,1kg ale czuje że teraz szybciej pójdzie :P Niestety mam zachcianki słodyczowe którym najczęściel ulegam bo nie daje rady :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ