X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa oby wszystko było dobrze z serduszkiem Malucha :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok. Daj znac pozniej. Buziaki!

A sie tu chichrają dzis :D

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zgaga dokucza.. jutro idę po to rennie bo widzę robi się z tej dolegliwości "codzienność"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ale mi zgaga dokucza.. jutro idę po to rennie bo widzę robi się z tej dolegliwości "codzienność"

Ja próbuje jeszcze walczyć mlekiem i mietuskami ale też zauważyłam że niestety codziennie mi się zgaga pojawia i trzyma nieraz cały dzień;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wypróbowałam próbkę palmersa i cieszę się że nie kupiłam od razu całego balsamu - bo mi śmierdzi :P
    zostanę przy oliwce dla dzieci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    o kurcze, to trzymaj sie tam Kristi i daj znac jak tam. Bo ty kiedys bralas leki na nadcisnienie i sama odstawilas jak zaszlas w ciaze? czy lekarz Ci odstawił? Moze teraz jednak Ci wlacza leki, sa preparaty dopuszczone w ciazy, lepiej brac leki niz miec w ciazy nadcisnienie tetnicze, bo to czasami powazne konsekwencje powoduje
    Sama przestalam brac ,napewno dadzą muszą. Lekarz mowi ze z wiekiem ciązy cisnienie wzrasta .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Sama przestalam brac ,napewno dadzą muszą. Lekarz mowi ze z wiekiem ciązy cisnienie wzrasta .

pewnie że wzrasta i niestety jak jest za wysokie to bezpośrednio zagraża życiu zarówno matki jak i dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    pewnie że wzrasta i niestety jak jest za wysokie to bezpośrednio zagraża życiu zarówno matki jak i dziecka
    No tak dlatego nie bagatelizuje sprawy, czekam na wyniki krwi .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tu zle tak czuje z tym cisnieniem bo tu te wiatry są powalone ,a wysoko cisnieniowcy nie powinni przebywac w przybrzeżnych miastach morskich a ja tu mieszkam .Niewiem do Polski pojade na okres ciàzy jak siè tu zle czuc bede .

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    echhh to nie byl dobry pomysl, leki na nadcisnienie zwykle trzeba do konca zycia, szczegolnie, ze tak w mlodym wieku juz masz z tym problem, trzeba o to dbac, zeby powiklan nie bylo, a teraz w ciazy to juz zupelnie inna bajka i powazna sprawa, ale nigdy sie nie odstawia lekow, tylko zamienia na bezpieczne w ciazy, dobrze ze trafilas do lekarza, zaczniesz brac leki i bedzie dobrze :)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam rano pisałam, że ja z tych o niskim ciśnieniu... Dzisiaj wbijam do położnej, ta mi mierzy ciśnienie a tam 138/76 :o W życiu takiego nie miałam.

Trzymaj się Krysti :)

Co to zgagi, to czytałam gdzieś, że jak dokucza too po jedzeniu najlepiej się na lewym boku położyć na chwilę. Nie wiem czy to działa bo ja zgagi dzieki Bogu póki co nie doświadczyłam :)

Krysti lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczne aktywny tryb zycia prowadzic basen i fitnes dla kobiet w ciazy . Tarczyce badają tez i zaraz ide na opserwacje wyzej .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też niskociśnieniowiec więc pewnie byłabym tak samo zdziwiona jak Ty takim ciśnieniem :) Wczoraj miałam 90/50 .. jak umarlak :D

Krysti powodzenia!

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymaj sie !!!!!i daj znać co i jak!

Ja tez niskocisnieniowiec, podobnie jak FASIA moje ciążenie jest jak umarlaka...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Marta ja też niskociśnieniowiec więc pewnie byłabym tak samo zdziwiona jak Ty takim ciśnieniem :) Wczoraj miałam 90/50 .. jak umarlak :D

Ale żyjesz??? :D

• Lwica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ile przytylyscie dziewczyny?? Ja już mam 4kg na plusie:((((((((((chyba trochę duzo:(((myślałam ze z 2 bedzie ale jak zobaczyłam dzisiaj swoją wagę to szok:((((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze książkowe ciśnienie ale ostatnio na wizycie miałam 145/90 :)
    Kazała mi mierzyć w domu ciśnienie i jak by się powturzylo to do szpitala jechać. Mierzylam w domu i za każdym razem miałam cos kolo 100/60 :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ps. Ile przytylyscie dziewczyny?? Ja już mam 4kg na plusie:((((((((((chyba trochę duzo:(((myślałam ze z 2 bedzie ale jak zobaczyłam dzisiaj swoją wagę to szok:((((
    Czyli przybyłaś jak najbardziej w normie.
    Ja mam 3kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:45

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga dziś pokazała plus 3kg wiec wszystko w normie.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak w domu mierzę to też mam niskie, a u położnej zawsze jakieś takie wyższe. Nie wiem czy to ze "stresu" przed wizytą, biegu po schodach czy co...

Lwica u mnie 2,1kg ale czuje że teraz szybciej pójdzie :P Niestety mam zachcianki słodyczowe którym najczęściel ulegam bo nie daje rady :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ