Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:Dokładnie, wysokie ciśnienie w ciąży to nie jest norma. Trzeba to kontrolować. Ja mierze ciśnienie przeważnie jak mam kolatanie serca albo glowa mnie bardzo boli.
-
Lwica wrote:A co ja mam powiedzieć ponad 90!!!a jak dziecku zachce sie rosnąć ponad normę za swoimi rodzicami to mogę i do 100 dobić...
Mam 179wzrostu
Już mi w pracy mówią ze dziecko mogę mieć dużeAnka1501 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Akurat jak są kołatania Anka to taki automatyczny cisnieniomierz moze zafalszowac wynik bo serce nierowno pracuje, najlepiej wtedy powtorzyc pomiar kilka razy albo mierzyc jak rowno pracuje, chyba ze masz taki manualny cisnieniomierz ze stetoskopem i ktos Ci mierzy to kolatania az tak nie przeszkadzaja
Nie, mam naramienny automatyczny ale powtarzam kilka razy w odstępach czasowych i zawsze jest w normieBambi85 lubi tę wiadomość
-
No tak jak pisza dziewczyny, ani infekcja ukladu moczowego ani niedokrwistosc ( bo chyba o to chodzilo Idzie mowiac o innych wynikach) nie sa normą ale niestety czesto wystepuja w ciazy. Ale fakt ze czesto wystepuja nie powoduje, ze mozna je lekcewazyc. Bo i stan zapalny i niedokrwistosc moga/ oczywiscie nie musza / miec powazne konsekwencje dla dzidziusia>> mala masa urodzeniowa, przedwczesny porod, niedokrwistosc u dziecka itd itp a po co
-
Bambi85 wrote:No tak jak pisza dziewczyny, ani infekcja ukladu moczowego ani niedokrwistosc ( bo chyba o to chodzilo Idzie mowiac o innych wynikach) nie sa normą ale niestety czesto wystepuja w ciazy. Ale fakt ze czesto wystepuja nie powoduje, ze mozna je lekcewazyc. Bo i stan zapalny i niedokrwistosc moga/ oczywiscie nie musza / miec powazne konsekwencje dla dzidziusia>> mala masa urodzeniowa, przedwczesny porod, niedokrwistosc u dziecka itd itp a po co
-
Ja się rozchorowałam ale mam nadzieje,że to nie angina robie płukanki z solą już chyba 6x dzisiaj,pastylki na gardło i syrop prenalen + herbatka z lipy ,cukierki mentolowe,mleko z miodem i czosnkiem,witaminy także walczę na ostro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:50