X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się cieszyła jakby tak z rozmiar urosły, bo mam 36 i wszystkie w tym rozmiarze w sieciówkach są na mnie za duże. :P

Bambi85 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda Damo widze ze ostro sie wzielas za to przeziebienie - no i dobrze, najlepiej zdusic w zarodku. Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, ale musicie walczyc , skoro to takie powazne trzeba jak najszybciej dzialac. Do swiat jeszcze troche, z reszta w klinikach okulistycznych az tak dlugo pacjenci nie leza zwykle. Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i po Waszej mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:28

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Sylwia nie mów nawet o zakrzepicy bo ja od rana mam bol lydki i tez juz sie poschizowalam, ale innych objawow poza bolem brak.

Edit
    super i jeszcze mi mowicie ze stopy urosna :P
    Ja miałam w żyle głównej udowej i jeszcze jakiejś powierzchniowej. W ciąży ok 90% przypadków zakrzepice pojawia się w lewym udzie, także myślę, że Twoja łydka to nie to nie:-) nikomu zakrzepice nie życzę, bo to jest naprawdę bardzo nie fajne i do tego bardzo niebezpieczne

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opuchliznę mój gin sprzedał mi takie coś:
    zaparzyć sobie w dzbanku normalną kofeinową kawe, ale nie jakąś mocną, raczej słabą. Można dolać mleka i takie coś popijać cały dzień, nawet zimne.
    Ponoć opuchlizna znika dzięki temu. Ciekawe... :)

MłodaDamo przykro mi z powodu mamy. Mam nadzieję, że pomogą jej w tym szpitalu i będzie miała szansę zobaczyć wnuczka :) Trzeba być dobrej myśli i dużej wiary! Trzymam za Was mocno kciuki!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mysle ze to nie to, tzn mam nadzieje, narazie zachowuje spokoj wewnetrzny, jak mi nie przejdzie przez kilka dni albo sie nasili to zrobie sobie dopplera dla spokoju i juz- plan dzialania mam jak zwykle ulozony ( na wszelki wypadek:P)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi bo kawa pozbywa się wody z organizmu i działa moczopednie ale mi to raczej nie pomagało.

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze rzeczywiscie na takie male moze pomoc, ale jak sa takie hardcorowe pod koniec ciazy to nie da rady, z reszta duzy brzuch, zastoj w zylach konczyn, w obliczy tego nawet dzbanek kawy wydaje sie byc za slabym orezem. Chociaz jak mialam maratony w pracy, sila rzeczy popijalam caly czas kawe zeby [przetrwac, to i tak na koniec mialam lekkie obrzeki wokol kostek a w ciazy nie bylam :P, to pewnie tak jak wszystko kwestia indywidualna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:37

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    tez mysle ze to nie to, tzn mam nadzieje, narazie zachowuje spokoj wewnetrzny, jak mi nie przejdzie przez kilka dni albo sie nasili to zrobie sobie dopplera dla spokoju i juz- plan dzialania mam jak zwykle ulozony ( na wszelki wypadek:P)
    Super, że myślisz o wszystkim. Ją wtedy nawet nie podejrzewałem, że to może być zakrzepica i chodziłam z nią tydzień, a później mi mój naczyniowięc powiedział, że przez ten tydzień igrałam ze śmiercią, bo ten zakrzepice w żyle głównej był tak duży, że w każdej chwili mógł powędrować do płuc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:40

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja już chyba 3 czy 4 raz w nocy mam jakby zdrętwiałą lewą nogę. Budzę się w nocy i ona mnie boli, aż od biodra przez udo do kolana. Nie wiem co to jest, taka jakby niespokojna noga, nie wiem jak to wytłumaczyć. Może to przez to, że spię prawie całą noc na lewej stronie ? Myślicie, że powinnam się czymś martwić ?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo przykro mi z powodu Twojej mamy, wiem dobrze jak to jest ciężko w takiej sytuacji. Moja mama niestety nie zobaczy mojego dziecka bo rok temu zabrała ją choroba.
    Musisz mamę wspierać bo to bardzo ważne. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, z tym dzbankiem to mu chodziło o teraz gdyby mi zaczęły puchnąć nogi :) POd koniec ciąży to wiadomo że nic nie pomoże :D A zaczął o tym gadać bo powiedziałam że pije bezkofeinową, a on mi na to że to źle i że spokojnie można sobie zrobić taki lekutki dzbanek kawy :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:47

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja, na swój mocno realistyczny sposób patrzenia powiem, że to przez to że śpisz całą noc na lewej stronie. To nie normalne dla organizmu, by był ciągle w jednej pozycji przez kilka godzin i by odbywało się to bez szwanku na czymś.

No właśnie tak też pomyślalam, bo jak się przekręcę później na prawą, zasnę i obudzę to bólu juz nie ma. Spytałam, bo o tej zakrzepicy piszecie :P

MłodaDamo - trzymam mocno kciuki za Mamę! Wspierajcie Ją teraz, bo to dla Niej bardzo trudny okres. NA pewno wszystko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No właśnie tak też pomyślalam, bo jak się przekręcę później na prawą, zasnę i obudzę to bólu juz nie ma. Spytałam, bo o tej zakrzepicy piszecie :P

MłodaDamo - trzymam mocno kciuki za Mamę! Wspierajcie Ją teraz, bo to dla Niej bardzo trudny okres. NA pewno wszystko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli
    No, skonsultuj to z lekarzem nast razem, ale myślę, że to to ;)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny, a ja już chyba 3 czy 4 raz w nocy mam jakby zdrętwiałą lewą nogę. Budzę się w nocy i ona mnie boli, aż od biodra przez udo do kolana. Nie wiem co to jest, taka jakby niespokojna noga, nie wiem jak to wytłumaczyć. Może to przez to, że spię prawie całą noc na lewej stronie ? Myślicie, że powinnam się czymś martwić ?
    Ja też tak mam jak za długo na jednej stronie śpię

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blagam Was, nie rozpoczynajmy znowu tematu spania na lewym boku :).
    FASIA ale jak Cie boli ta noga? tak dretwieje po prostu? i pozniej jak wstajesz w ciagu dnia chodzisz to przechodzi?? Moze rzeczywiscie to jest zwiazane z jedna pozycja. Ja czasmai tez tak miewalam, nawet przed ciaza. Bo zwykle jak sie poloze tak sie budze i czasami rzeczywiscie bywalam zdretwiala ale czasem tak bylo, a potem spokoj. Teraz w ciazy np ani razu mi sie to nie zdarzylo. Mysle ze jak Ci dolegliwosci ustepuja w ciagu dnia to nic groznego, moze sprobuj jakos inaczej ulozyc to bolaca strpone, moze jakos inaczej z pomoca tej poduszki. Bo tak w zasadzie jak Ci ten bok lewy nie sluzy, to mozna tez zrobic tak, zeby tylko pod prawe biodro ta poduszke podlozyc,i lezec tak troche krzywo, ale efekt jest ten sam. Ja tak czasem robie.

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia powinnaś spać tak jak podpowiada Ci organizm, myślę że nie ma co się przymuszac do spania na lewym boku jeśli Ci to nie służy. Ja śpię na lewym przeważnie bo mój facet śpi właśnie z lewej strony i się przytulamy tak do siebie :D a jak nogi mnie bolą to znaczy tylko tyle, że mnie TZ przygniutl :D

Ida, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Super, że myślisz o wszystkim. Ją wtedy nawet nie podejrzewałem, że to może być zakrzepica i chodziłam z nią tydzień, a później mi mój naczyniowięc powiedział, że przez ten tydzień igrałam ze śmiercią, bo ten zakrzepice w żyle głównej był tak duży, że w każdej chwili mógł powędrować do płuc
    no to rzeczywiscie mialas szczescie Sylwia, zatorowosc plucna jeszcze taka masywna to nie zarty, az mnie ciarki przeszly na sama mysl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:52

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDamo duzo zdrowka dla mamy!
    Ja przytylam przez cala ciaze 25 kg :D ale wzielam sie ostro za siebie i do wakacji zrzucilam a rodzilam w kwietniu:) teraz mam jakies 3 kg na plusie ale wiadomo, ze przy 2,5 latku to sie nie siedzi w miejscu tylko ciagle jest jakies zajecie, a wtedy to lezalam i jadlam :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaczynam tematu spania na lewej stronie tylko piszę o swojej drętwiejącej nodze :) akurat jeśli o mnie chodzi to bardzo dobrze śpi mi się nas tym boku. Mam tą dużą poduchę dla kobiet w ciąży do spania i dzięki niej w końcu się wysypiam :) To jest takie uczucie jakby drętwienia biodra, takiego dziwnego bólu. Myśle, że to przez jedną pozycję ale jak zasypiam tak przed północą to budzę się dopiero koło 5 na siku i wtedy jak wracam do łóżka to układam sie na prawym boku :) Więc spokojnie nie znęcam się sama nad sobą, bo przeczytałam, że trzeba spać na lewej stronie :D
    W ciągu dnia ten ból się nie pojawia.

Wolałam spytać, bo nie wiem jakie są objawy tej całej zatorowości. Dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:56

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ