X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA dosyc tani jest laktator Canapol Easy Start elektryczny okolo 100zl kosztuje i ja go kupuje :) czytalam recenzje i byly bardzo dobre

Lali, MartaAlvi lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slyszalam ze laktatory elektryczne bardziej bola i piersi są po nim wrazliwsze ja raczej ręczny kupiec avent bo kuzynka bardzo polecala.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja xzytalam wlasnie ze od recznego bola sutki a ten elektryczny z Canapol je masuje dodatkowo ... :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA musze zobaczyc ten laktator i poczytac opinie, jak go polecasz :)

Rudzia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    RUDZIA musze zobaczyc ten laktator i poczytac opinie, jak go polecasz :)

poczytaj :) fajne bo duzo nie kosztuje a jest oodobno dobry :) i elektryczny a taki wlssnie chcialam :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Czesc Laski :)
    Ja karmilam miesiac teraz jak sie uda to bede dluzej, jak bedzie taka sama sytuacja to przestane i nie bede sie zadreczac. Ja mam laktator aventa reczny ale raczej zainwestuje w medela mini electric, mam podgrzewacz i sterylizator mikrofalowy aventa.
    WERONIKA a Ty karmilas dlugo?
    u mnie byla bardzo ciezka sytuacja...karmilam tylko 3 tyg..mialam 16 lat..a tesciowa robila wszystko, zeby zmusic mnie do karmienia butelka choc sama karmila 2 lata piersia...pewnie chciala mnie pozbyc bliskosci, wiezi...jak moj wyjechala na delegacje..spakowalam sie, malego na rece i ucieklam do mojej mamy z 4tygodniowym dzieckiem...mama probowala przywrocic laktacje, ale bylo za pozno. Dlatego tak bardzo zalezy mi teraz na karmieniu piersia..niestety tesciowa musze prosic o pomoc ale teraz jestem starsza i bogatsza w doswiadzcenia...przez te problemy zyciowe jakie nas dotknely potrafie byc wredna i postawic na swoim...wiec teraz tesciowa przyjezdza dopiero 3 tyg po narodzinach jak bede musiala wrocic do pracy ( tylko 3 godz dziennie) i bedzie zmuszona karmic moim mlekiem...postawilam sprawe jasno tym razem...potrzebuje jej pomocy w domu a nie przy dziecku! jedynie te 3 godz dziennie. Jesli sie nie spodoba uklad i bedzie probowala sie wcinac odrazu bilet powrotny do polski...patrzylam za nianiami ale strasznie drogie w uk i trzeba znac konkretne godziny a my czasami mamy wizyty poumawiane na 11 rano, czasami na 5 wieczor,takze nie za bardzo niestety...troche pogmatwane ale dam rady :D ja kupilam caly zestaw do karmienia piersia od kolezanki..ona zakupila wszystko..koszt ok 120f a nie uzyla ani razu, wszystko w pudelkach..mikrofalowwy sterylizator, podgrzewacz, 6 malych buteleczkek, 4 wieksze...chyba z 500 wkladek do stanika, pompe manualna, smoczki itd..wszystko nowe, zaplacilam za to 30f, wiec nawet jesli male nie bedzie chcialo jesc to nie duza strata dla kieszeni...jedyne co mnie martwi to, ze w pierwszej ciazy juz w 18tc mialam mleko/siare..a w dzien porodu doslownie zalalo mnie mleko..teraz juz 20tc i nic...boje sie ze przez to niekarmienie pierwszego moze byc problem z mlekiem..jest wogole taka mozliwosc czy przesadzam?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja xzytalam wlasnie ze od recznego bola sutki a ten elektryczny z Canapol je masuje dodatkowo ... :)
    tez slyszalam ze elektryczne lepsze, ale nie moge sie przemoc..jakos mi sie to z dojeniem krowki kojarzy hahahah :D w sumie to bedziemy juz krowki :D to drogi wydatek jednak a takiej rzeczy nie chce uzywanej, wiec jesli bedzie problem z manualna pompai male bedzie ssalo piers to zainwestuje w elelktryczny :D
    najtanszy jaki znalazlam w uk elektryczny w miare z dobrymi opniniami to koszt 70/80f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:44

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello sobotnio dziewczyny, tez mam ambitne plany co do karmienia zobaczyny jak to wyjdzie w rzeczywistości. Ja podobnie jak Rudzia slyszalam ze elekrryczne laktatory lepsze, musze sama zglebic temat. Ja mam pytanie z innej beczki. Uzywa ktos adaptera do pasow bezpieczenstwa w samochodzie ? Jakuej firmy? Polecaja be safe glownie.
    Jak nie chodze do pracy to w sumie malo jezdze, dotejpory jakos obnizalam ten pas zeby szedl ponizej brzucha ale coraz mniej to wygodne jest, poza tym czeka mnie kilka dluzszych podrozy, czulabym sue bezpiecznie.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    MARTA dosyc tani jest laktator Canapol Easy Start elektryczny okolo 100zl kosztuje i ja go kupuje :) czytalam recenzje i byly bardzo dobre
    to faktycznie tanio..jak cos to spisze linka i poprosze tesciowa zeby kupila w polsce przed przyjazdem.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazlam na allegro i widze ze cena tego laktatora waha sie od 140zl do 199zl takze nie duzo :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to nie ma wplywu karmienie w pierwszej ciazy, gorzej gdybys nie miala w pierwszej w ogole pokarmu ale jak byl to pewnie teraz sie uda karmic dluzej. Wiem, ze tesciowe potrafia byc okropne moja jest straszna, wyobrazam sobie jak chciala Cie zdominowac bo bylas bardzo mloda. A na jak dlugo teraz przyjedzie do Was?

weronika86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hello sobotnio dziewczyny, tez mam ambitne plany co do karmienia zobaczyny jak to wyjdzie w rzeczywistości. Ja podobnie jak Rudzia slyszalam ze elekrryczne laktatory lepsze, musze sama zglebic temat. Ja mam pytanie z innej beczki. Uzywa ktos adaptera do pasow bezpieczenstwa w samochodzie ? Jakuej firmy? Polecaja be safe glownie.
    Jak nie chodze do pracy to w sumie malo jezdze, dotejpory jakos obnizalam ten pas zeby szedl ponizej brzucha ale coraz mniej to wygodne jest, poza tym czeka mnie kilka dluzszych podrozy, czulabym sue bezpiecznie.

No wlasnie! Ja tez cos musze zakupic.. w grudniu czeka mnie gluga podroz do Polski i szczerze nie wiem jak to bedzie.. jazda samochodem w czasie ciazy zle na mnie dziala :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wydaje mi sie ze to nie ma wplywu karmienie w pierwszej ciazy, gorzej gdybys nie miala w pierwszej w ogole pokarmu ale jak byl to pewnie teraz sie uda karmic dluzej. Wiem, ze tesciowe potrafia byc okropne moja jest straszna, wyobrazam sobie jak chciala Cie zdominowac bo bylas bardzo mloda. A na jak dlugo teraz przyjedzie do Was?
    lali nie wiem na jak dlugo, naprawde potrzebuje pomocy a mamy tylko ja niestety ;( moze tym razem sie dogadamy nie ma co nastawiac sie inaczej..teraz juz troche inaczej do mnie podchodzi bo ja nauczylam sie walic od razu jak mi cos na jezyku siedzi...ale tak probowala zdominowac i to bardzo...mialam nawet wrazenie ze to ona uwaza sie za matke a nie ja...tragedia, nie wspominam tego dobrze wrecz traumatycznie...moj tlumaczy ze damy rade bez niej, ale chce sprobowac raz jeszcze..w razie co do bilet powrotny, 2 dni i po krzyku ;D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Z porodu naturalnego lipa bedzie ,w marcu juz siè w polowie rozpakuje przez CC tak mi powiedzieli w szpitalu .To czyli tak 3,5 miecha i się rozpakuje .

Nie przejmuj się tym. Najważniejsze, żebyś bezpiecznie urodziła. Dobrze, że Ci się poprawiło.

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika masz bardzo dobre podejscie :) ja karmilam synka 20 miesięcy piersią, niestety troche byłam zmuszona bo on nie potrafił pić z butelki. Także powiem Ci, że nie zamierzam teraz kupować ani sterylizatora ani podgrzewacza, laktatora tez raczej nie. A laktator jak juz to elektryczny. Przy synku miałam ręczny i to była masakra. Potem zrezygnowałam z odciagania mleka, syn miał 5 miesięcy ja wróciłam do pracy na cały etat i dałam rade pogodzić to z karmieniem piersią przez 20miesięcy. Teraz też tak zamierzam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przez weekend mam internet :) wczoraj w doyglasie w złotych tarasach upolowalam kalendarz kosmetyczny adwentowy!! Szczerze polecam :) jakie plany na weekend?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti co ja tu czytam,zdrowka Kochana :*

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan na weekend... przetrwać do niedzieli bo wraca TZ a w poniedziałek USG połówkowe

:D

hwesta, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój plan na weekend... przetrwać do niedzieli bo wraca TZ a w poniedziałek USG połówkowe

:D

Zazdroszczę ja dopiero mam 9 grudnia kupe czasu niestety :(

• Jaga Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek miłe Panie
    Weszłąm o 6 rano ale nie wiedziałam co napisać:D
    Będę karmiła piersią tak jak młodego. Karmiłam go mimo , że mi wszyscy wciskali, że pokarmu nie mam. A przez równy rok moje dziecko nie dostało ni jednego dokarmiania mm i przybierał na wadze w sumie róźnie. Teściowa wiecznie mi gadała , że nie mam pokarmu albo że jest nietreściwe. I że powinnam dać mm ale się nie dałam.
    Po tym zamknęłam się w pokoju na kilka dni i rozkręciłam tak laktacje , że potem zastoje mi się porobiły. Głupia krowa tak mi namąciła:D
    Butelek nie kupuję bo nie ma to dla mnie sensu, miałam ich mnóstwo przy Marcelim i wszystkie nowe wydałam nie używane ni razu, tak samo smoczki i uspokajacze. Marcel nie tolerował a ja się cieszyłam bo problemów nie mieliśmy z odstawianiem smoka.
    Laktator elektryczny będę używała jeśli będzie taka potrzeba bo gdzieś posiadam ( chyba , że siostra mi nie oddała jeszcze).
    Nie dajcie sobie wmówić , że jak na początku nie masz mlesia to już go mieć nie będziesz albo , że po CC nikt nie karmi piersią. BZDURA totalna a takie teksty też słyszałam. Nawał mleka dostałam w 3 dobie po urodzeniu.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ