Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lali wrote:Czesc Laski
Ja karmilam miesiac teraz jak sie uda to bede dluzej, jak bedzie taka sama sytuacja to przestane i nie bede sie zadreczac. Ja mam laktator aventa reczny ale raczej zainwestuje w medela mini electric, mam podgrzewacz i sterylizator mikrofalowy aventa.
WERONIKA a Ty karmilas dlugo?ja kupilam caly zestaw do karmienia piersia od kolezanki..ona zakupila wszystko..koszt ok 120f a nie uzyla ani razu, wszystko w pudelkach..mikrofalowwy sterylizator, podgrzewacz, 6 malych buteleczkek, 4 wieksze...chyba z 500 wkladek do stanika, pompe manualna, smoczki itd..wszystko nowe, zaplacilam za to 30f, wiec nawet jesli male nie bedzie chcialo jesc to nie duza strata dla kieszeni...jedyne co mnie martwi to, ze w pierwszej ciazy juz w 18tc mialam mleko/siare..a w dzien porodu doslownie zalalo mnie mleko..teraz juz 20tc i nic...boje sie ze przez to niekarmienie pierwszego moze byc problem z mlekiem..jest wogole taka mozliwosc czy przesadzam?
-
Rudzia wrote:Ja xzytalam wlasnie ze od recznego bola sutki a ten elektryczny z Canapol je masuje dodatkowo ...
w sumie to bedziemy juz krowki
to drogi wydatek jednak a takiej rzeczy nie chce uzywanej, wiec jesli bedzie problem z manualna pompai male bedzie ssalo piers to zainwestuje w elelktryczny
najtanszy jaki znalazlam w uk elektryczny w miare z dobrymi opniniami to koszt 70/80fWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:44
-
Hello sobotnio dziewczyny, tez mam ambitne plany co do karmienia zobaczyny jak to wyjdzie w rzeczywistości. Ja podobnie jak Rudzia slyszalam ze elekrryczne laktatory lepsze, musze sama zglebic temat. Ja mam pytanie z innej beczki. Uzywa ktos adaptera do pasow bezpieczenstwa w samochodzie ? Jakuej firmy? Polecaja be safe glownie.
Jak nie chodze do pracy to w sumie malo jezdze, dotejpory jakos obnizalam ten pas zeby szedl ponizej brzucha ale coraz mniej to wygodne jest, poza tym czeka mnie kilka dluzszych podrozy, czulabym sue bezpiecznie. -
Rudzia wrote:MARTA dosyc tani jest laktator Canapol Easy Start elektryczny okolo 100zl kosztuje i ja go kupuje
czytalam recenzje i byly bardzo dobre
-
Wydaje mi sie ze to nie ma wplywu karmienie w pierwszej ciazy, gorzej gdybys nie miala w pierwszej w ogole pokarmu ale jak byl to pewnie teraz sie uda karmic dluzej. Wiem, ze tesciowe potrafia byc okropne moja jest straszna, wyobrazam sobie jak chciala Cie zdominowac bo bylas bardzo mloda. A na jak dlugo teraz przyjedzie do Was?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Hello sobotnio dziewczyny, tez mam ambitne plany co do karmienia zobaczyny jak to wyjdzie w rzeczywistości. Ja podobnie jak Rudzia slyszalam ze elekrryczne laktatory lepsze, musze sama zglebic temat. Ja mam pytanie z innej beczki. Uzywa ktos adaptera do pasow bezpieczenstwa w samochodzie ? Jakuej firmy? Polecaja be safe glownie.
Jak nie chodze do pracy to w sumie malo jezdze, dotejpory jakos obnizalam ten pas zeby szedl ponizej brzucha ale coraz mniej to wygodne jest, poza tym czeka mnie kilka dluzszych podrozy, czulabym sue bezpiecznie.
No wlasnie! Ja tez cos musze zakupic.. w grudniu czeka mnie gluga podroz do Polski i szczerze nie wiem jak to bedzie.. jazda samochodem w czasie ciazy zle na mnie dziala -
Lali wrote:Wydaje mi sie ze to nie ma wplywu karmienie w pierwszej ciazy, gorzej gdybys nie miala w pierwszej w ogole pokarmu ale jak byl to pewnie teraz sie uda karmic dluzej. Wiem, ze tesciowe potrafia byc okropne moja jest straszna, wyobrazam sobie jak chciala Cie zdominowac bo bylas bardzo mloda. A na jak dlugo teraz przyjedzie do Was?
-
Krysti wrote:Z porodu naturalnego lipa bedzie ,w marcu juz siè w polowie rozpakuje przez CC tak mi powiedzieli w szpitalu .To czyli tak 3,5 miecha i się rozpakuje .
Nie przejmuj się tym. Najważniejsze, żebyś bezpiecznie urodziła. Dobrze, że Ci się poprawiło.Krysti lubi tę wiadomość
-
Weronika masz bardzo dobre podejscie
ja karmilam synka 20 miesięcy piersią, niestety troche byłam zmuszona bo on nie potrafił pić z butelki. Także powiem Ci, że nie zamierzam teraz kupować ani sterylizatora ani podgrzewacza, laktatora tez raczej nie. A laktator jak juz to elektryczny. Przy synku miałam ręczny i to była masakra. Potem zrezygnowałam z odciagania mleka, syn miał 5 miesięcy ja wróciłam do pracy na cały etat i dałam rade pogodzić to z karmieniem piersią przez 20miesięcy. Teraz też tak zamierzam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień doberek miłe Panie
Weszłąm o 6 rano ale nie wiedziałam co napisać
Będę karmiła piersią tak jak młodego. Karmiłam go mimo , że mi wszyscy wciskali, że pokarmu nie mam. A przez równy rok moje dziecko nie dostało ni jednego dokarmiania mm i przybierał na wadze w sumie róźnie. Teściowa wiecznie mi gadała , że nie mam pokarmu albo że jest nietreściwe. I że powinnam dać mm ale się nie dałam.
Po tym zamknęłam się w pokoju na kilka dni i rozkręciłam tak laktacje , że potem zastoje mi się porobiły. Głupia krowa tak mi namąciła:D
Butelek nie kupuję bo nie ma to dla mnie sensu, miałam ich mnóstwo przy Marcelim i wszystkie nowe wydałam nie używane ni razu, tak samo smoczki i uspokajacze. Marcel nie tolerował a ja się cieszyłam bo problemów nie mieliśmy z odstawianiem smoka.
Laktator elektryczny będę używała jeśli będzie taka potrzeba bo gdzieś posiadam ( chyba , że siostra mi nie oddała jeszcze).
Nie dajcie sobie wmówić , że jak na początku nie masz mlesia to już go mieć nie będziesz albo , że po CC nikt nie karmi piersią. BZDURA totalna a takie teksty też słyszałam. Nawał mleka dostałam w 3 dobie po urodzeniu.