Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:Ja miałam zawsze książkowe ciśnienie ale ostatnio na wizycie miałam 145/90
Kazała mi mierzyć w domu ciśnienie i jak by się powturzylo to do szpitala jechać. Mierzylam w domu i za każdym razem miałam cos kolo 100/60, ale kontroluj co jakis czas na wszelki wypadek.
LWICA ja mam +2,1 kg, ale w ostatnim czasie tez przytylam ok 4kg bo w pierwszym trymestrze najpierw zjechalam 2kg . Ja sie martwie ze malo przybieram. Przeciez jestesmy prawie w polowie ciazy. No ale poki dzidzia ladnie rosnie to ok. -
Rudzia wrote:Ja juz 5 kg na plusie
((
A ja jak mialam ostatnio wysokie cisnienie to mi powiedzieli ze w ciazy to normalne ze czasem jest za niskie lub za wysokie i nie ma czym sie martwic;/ -
Anka1501 wrote:Ja mam tylko nadzieję, że do końca ciąży nie przytyje więcej niż w poprzedniej tj.17kg
-
Dzięki dziewczyny, nie ukrywam ze szok trochę.... Liczę sie z tym ze jeszcze pójdzie w gore ale tak po cichu mam nadzieje ze nie więcej niż norma...
Ola -wojtus ładnie:))
Ja we wtorek sie dowiem kto sobie u mnie mieszka:))i będziemy myśleli nas imieniem:)Ola89 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Z takim ciśnieniem do szpitala? Eeee, chyba przesada. No jest podwyższone, ale lekko i na pewno nie jest to powód do wizyty w szpitalu. poza tym w ciąży ciśnienie wzrasta, tak samo jak pogarszają się wyniki krwi czy moczu i uchodzi to za normę. Bez paniki
A czemu pogarszają sie wyniki krwi i moczu?? -
Bambi85 wrote:RUDZIA zalezy oczywiscie od wartosci, i wiadomo ze jakies tam wahania sa dopuszczalne, ale jesli naprawde milas podwyzszone wartosci to staraj sie tego przypilnowac, tzn zmierz sobie od czasu do czasu, gdyby wyzsze wartosci sie powtarzaly czesciej trzebaby jakos zareagowac. Bo nadcisnieie w ciazy na pewno nie jest normalne, a rzucawka albo stan przedrzucawlkowy to masakra .
Dokładnie, wysokie ciśnienie w ciąży to nie jest norma. Trzeba to kontrolować. Ja mierze ciśnienie przeważnie jak mam kolatanie serca albo glowa mnie bardzo boli. -
Lwica wrote:A czemu pogarszają sie wyniki krwi i moczu??
Fasia lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Mnie ten kalkulator przyrostu pokazuje, ze powinnam przytyc do konca od 11 do 16kg hmmm czyli do kwietnia powinnam wazyc 72kg?? o bosheeee w zyciu tyle nie wazylam, ale moze pojdzie w brzuch
A co ja mam powiedzieć ponad 90!!!a jak dziecku zachce sie rosnąć ponad normę za swoimi rodzicami to mogę i do 100 dobić...
Mam 179wzrostu
Już mi w pracy mówią ze dziecko mogę mieć duże -
Ida wrote:Z takim ciśnieniem do szpitala? Eeee, chyba przesada. No jest podwyższone, ale lekko i na pewno nie jest to powód do wizyty w szpitalu. poza tym w ciąży ciśnienie wzrasta, tak samo jak pogarszają się wyniki krwi czy moczu i uchodzi to za normę. Bez paniki
Ale wysokie ciśnienie w ciąży to nie jest norma a utrzymujące się wyższe ciśnienie może świadczyć o rzucawce. Takie było zalecenie lekarza wiec chyba wie co mówi. -
Ida wrote:Bo ciąża to wielka rewolucja dla organizmu. Hormony, zwiększa się objętość krwi i ogólnie organizm inaczej pracuje wtedy. Nie słyszałaś o tym, że wyniki są z wizyty na wizytę gorsze i to jest 'normalne'? Mi lekarz od razu mówił, poza tym wiedziałam o tym od dawna. I teraz, keidy mam infekcję moczową wiem że to norma przy ciąży, choć nigdy ich nie miewam.
No coś ty, ja tu nie widziałam lekarza tylko położna a ta mi nic nie mówi...a jak robi mocz inkrew to zawsze mi mówi ze są w normie..