X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Bambi jak nas mężowie będą chcieli wyrzucić z domu za zakupy to powiemy że nam Kwiatek kazała :D
    hihi masz racje shimmer, a myslisz ze jak juz nas wyrzuca to nas Kwiatek przygarnie ?? :P nas i nasze zakuuuupy heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:05

KasiaKwiatek, shimmer_lip lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam taka sama sytuacje z moim synkiem jak Jaga...orzy pierwszym tez sie kupowalo cuda ale teraz wiem co jest potrzebne choc czase ciezko opanowac ten ciag :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ej no, nic na siłę :D nie namawiam, ale raz, że u koleżanki widziałam po raz pierwszy - super, ona nie jest mega miękka więc się nie zapada, nie zatka noska, dlatego zachęcona tym kupiłam w kwietniu dla córeczki Hanulki mojej przyjaciółki - zachwycona, prosiła o namiar gdzie kupić bo jej bratowa też chciała
    nie no super, ktos w koncu musi nas niedoswiadczone nieogarniete w temacie macierzynstwa uswiadomic, co jakie i po co, do czego. Dobrze ze kazdy cos tam wie, cos tu opixsze, wklei link, a potem juz kwestia indywidulanej oceny i decyzji, kupic czy nie . Super super

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam od Natalii wczoraj, przelałam już zaliczkę i się szyje wszystko, dam Wam znać jak będzie gotowe

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja zamówiłam od Natalii wczoraj, przelałam już zaliczkę i się szyje wszystko, dam Wam znać jak będzie gotowe
    o fajnie, bo musze to jakos zaplanowac w budzecie, teraz czeka nas przeprowadzka i tyle wydatkow

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    hihi masz racje shimmer, a myslisz ze jak juz nas wyrzuca to nas Kwiatek przygarnie ?? :P nas i nasze zakuuuupy heh
    Kochana nas, nasze zakupy i jeszcze to co z nas wyjdzie :)

Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak powaznie mowiac, naprawde duzo informacji wynioslam z tego forum, bardziej takich praktycznych od doswiadczonych mamus, gdyby jeszcze w szpitalu dodawali instrukcje obslugi takiego noworodka w pakiecie to bylabym juz calkiem spokojna :P. Musze zdobyc w koncu taka ksiazke, ktora ponoc prawie jak taka instrukcja, dobra merytorycznie tylko ze naklad wyczerpany aktualnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:18

haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ale tak powaznie mowiac, naprawde duzo informacji wynioslam z tego forum, bardziej takich praktycznych od doswiadczonych mamus, gdyby jeszcze w szpitalu dodawali instrukcje obslugi takiego noworodka w pakiecie to bylabym juz calkiem spokojna :P. Musze zdobyc w koncu taka ksiazke, ktora ponoc prawie jak taka instrukcja, dobra merytorycznie tylko ze naklad wyczerpany aktualnie.
    Ja też :) jeszcze z forum na gazecie czerpię informacje :)
    z książek mam w oczekiwaniu na dziecko, ciężarówką przez 9 miesięcy i książki zaklinaczki dzieci :) ale ten język niemowląt zacznę czytać bliżej porodu żeby mieć na świeżo wszystko.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny, poważna sprawa. Moja teściowa dała mi bardzo ważną i pouczającą lekcje życia. MARCHEW, marchew to jest podstawa! Musicie jeść duzo marchwi bo wam się blade dziecko urodzi, i co wtedy? No tragedia bedzie.

shimmer_lip, Lali, Eweliśka, Bambi85, mantissa, haneczka, Amy, Fasia, MartaAlvi, KasiaKwiatek, weronika86, Auro lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Słuchajcie dziewczyny, poważna sprawa. Moja teściowa dała mi bardzo ważną i pouczającą lekcje życia. MARCHEW, marchew to jest podstawa! Musicie jeść duzo marchwi bo wam się blade dziecko urodzi, i co wtedy? No tragedia bedzie.
    Uhuhu :) no to Ci powiedziała :) kupiłaś już :)

Swoją drogą to moje się urodzi pomarańczowe bo teraz codziennie wypijam sok z jednego buraka, 2 marchewek i jabłka :) zapytaj teściowej czy dwie dziennie wystarczą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:25

Amy, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język niemowląt jest super, ja kupilam jak młoda była już roche starsza i żałowalam ze nie kupiłam wcześniej, dużo jest porad właśnie na te pierwsze dni z maluszkiem.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi poplakalam się że śmiechu :D

• liwi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójde po marchew, przytargam cały wór i będe tarła i jadła, tarła i jadła bo nie weim czy wiecie ale ona musi byc starta wtedy ma więcej soku i witamin.

Cycki opadają normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:28

shimmer_lip, Bambi85, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta o ktorej mysle to ma tytul Pierwsze dwa lata zycia dziecka- czy jakos tak;), z wydawnictwa medycyna praktyczna, pisana przez pediatrow. Jak nie kupie to zrobie xero od kolezanki. Ja narazie czytamw oczekiwaniu na dziecko i mysle zeby kupic Najszczesliwsze niemowle w okolicy - tez na pozniej.
    Heh dobre Liwi... ja z marchwia to tak raczej na bakier, no ale coz bedzie blady dzidzius- po mamusi :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszlaam, ze jezyk niemowlat super ale kiedys kolezanka mi obiecala, ze od niej dostane jak zajde w ciaze. Spotykam sie z nia w poniedzialek po raz pierwszy od dluzszego czasu wiec moze dostane :P hihih Dobvrze ze mi przypomnialyscie :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :*

miałam dziś wizytę i doktorka powiedziała że na chłopca nic nie widzi :D ale nie nakręcam się bo czytałam przypadek Amy :D podobnie jej lekarz powiedział tak:) aa ja psychicznie jakoś z mężem na chłopca od początku byliśmy nastawieni..być możne dlatego ze z każdej strony od nas większość chłopców..sporadycznie trafia się dziewczynka.
    no ale następna wizytę mam 12 grudnia i wtedy na sto procent ma mi potwierdzić.
    jakoś ciężko mi się oswoić z wiadomością ze "raczej"dziewczynka kiedy człowiek się tak nastawił-niepotrzebnie..
    tak to z dzidzia wszystko ok mierzy 14 cm :) wierciło się na usg buźkę taką piękna miało że już miałam ochotę zacałować!! :)
    teraz czeka mnie ta glukoza..:/ eh.

ruchy dzieciątka już czuje bardzo tak nisko jak podbrzusze :) cudowne uczucie czasami jak zasadzi kopa to jak szczęście dopisze to widać pod skora:P dwa razy udało mi się uchwycić taki moment:) dziś wyjątkowo maleństwo jest spokojne.. :)

tak ogólnie to nie mam czasu nawet pisać jedynie was czytam.. bo jak nie szkola to mam jazdy po szkole na prawko i padam na twarz jak wracam wieczorem.. teorie udało mi się zdać ale za 4 razem.. taka posrana ta teoria że szok myślałam ze ja głupia jakaś jestem że nie mogę tego zdać ale udało mi się.. okropne są pytania.. i godziny już wyjeżdżone ale jeszcze jeżdżę sobie(taty kolega ma ta szkole wiec trochę inne ma podejście do mnie) i tak nie zdam za pierwszym jazdę jak znam życie :D oni potrafią się przyczepić do byle gówna i już koniec egzaminu..no ale może szczęście mi dopisze.

Mama moja dziś była ze mną na wizycie bo mąż nie mógł wolnego wziąć i jak usłyszała przez drzwi na poczekalni jak lekarka mówiła ze miedzy nogami na chłopca nic nie widzi to oczywiście ona wie ze już na sto procent dziewczynka i wątpi w to żeby lekarka się pomyliła a ja jej mowie ze na sto procent nie powiedziała i nie potwierdziła ale mów tam jej.. poszłyśmy do sklepu z firankami i były tez tam ubranka dla dzieci to oczywiście kupiła już różowe śpioszki body.. a ja jej mowie ze wyjdzie chłopczyk i co wtedy to że bd chodził w kilku ubrankach różowych no ale jak już kupiła to jest przyda się:)

Bambi85, haneczka, Fasia, Amy, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa teściowe to mają pojęcie:) Moja nie mogła zrozumieć po co mi przewijak, skoro mogę przewijać dziecko na łóżku, jak niegdyś. Albo, żebym nie chodziła na usg, bo to szkodliwe. Wg niej pokrzywę powinnam jeść taką świeżą najlepiej. Świetna na hemoglobinę! :D Nawet jej nie mówię, że zamierzam używać pampersów, bo przecież tetrowe pieluszki są takie przewiewne :P

Bambi85, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mysle dziewczyny, ze trzeba wyciagnac wnioski z dzisiejszego dnia i na kolacja surowka z marchewki i pokrzywy- pycha na pewno Hihi tylko nie wiem, skad wziasc pokrzywe bo marchew jakas w domu znajde :P

liwi, shimmer_lip, weronika86, Auro lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej nie bo się urodzi mały pomarańczowo- zielony :D

Fasia, liwi, Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko własnie to zrozumialam... a ja się czekoladą zajadam... jak ja to mężowi wytłumacze?

Rudzia, Bambi85, Fasia, shimmer_lip, mantissa, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ