Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Amy tak u Nas będzie Martynka
od samego początku tak miało być z imieniem dla chłopca były by problemy
Jak ja się dowiedziałam wstępnie o córce - to mieliśmy problem faktycznie i sobie myślałam - tak, jakby był chłopak to by problemu nie było.
A jak się okazało, że jednak synek to problem był MEGA wielki.
Mój mąż był tak wybredny - to nie, to nie, to nie.... ciężko było go zadowolić. Moja głowa też zrobiła się nagle pusta. I powiedziałam, że jak mu się nic nie podoba, to będzie tak jak miało być przy pierwszej ciąży - miał być Aleksander, a że poroniłam córcię ti dostała imię Aleksandra
I teraz synek dostał imię po siostrze, bo gdyby nie ona, Olka na pewno teraz by nie było pod moim sercem
PS. Martynka to super imię : ) Bardzo je lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:19
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Ona robi już wszystko praktycznie, opaski, biżuterię, szkatułki, spineczki, organizery, i różne rzeczy dla dzieci. Większość jest na zamówienie.
Na opaski jest najwięcej zamówień dlatego tyle jest zdjęć. -
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:kurcze ale do chlopiecego tez chyba pasuja nie?? w koncu sa niebieskie
bo juz sie zmartwilam
o takie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1888ba93e701.jpgKasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja zapewne jestem z tych co to cudować nie lubią i szukają i czepiają się wszystkiego ale czy któraś z was pomyślała , że rodzimy w kwietniu? Te całe kołdry będą nie potrzebne na początku, wystarczy grubszy kocyk.Później wystarczy pielucha flanelowa a kołderki i inne będą przydatne na zime. Poduszka ta cała angelcośtam to wybaczcie ale tu się cholernie przyczepie , bo dzieci sypiają na plecach z głową na boku, i tak patrząc na tą poduszke to się zastanawiam czy chciałabym mieć w ten sposób unieruchomioną głowę przed majtaniem już nie mówiąc ze bałabym się , że moje dziecko odwróci głowe na bok na tyle mocno , że poprostu zatka sobie nosek i buzie i nie będzie mogło oddychać. Nie sądzę , że będziecie jeździły po zbyrach , kamorach dziurach i innych , żeby się dziecku majtała głowa.
Miałąm kupić otulaczek ale raczej poproszę położne w szpitalu , żeby pokazały mi jak mocno obadulić dzieciątko w koc. Wkurzałoby mnie jakbym miała co 3 h ( tak miałam z synem) wstawać , wyciągać dziecko z otulaczka , przebierać , karmić, poczekać aż odbije, i spowrotem wcisnąć w otulaczek.
Ale to tylko jestem Ja i moje rozważania odnośnie tego wszystkiego.
Edit: Mój syn do skończenia przeszło 3 lat nie był niczym przykrywany bo tego poprostu nie lubił, spał na płaskiej niemowlęcej poduszce ( od 6 miesięcy) i kołderka do wózka jest użyta raz( rodziłam w listopadzie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:44
Amy, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Pasują!!! Zdecydowanie!!! Jak któraś z Was ogląda prawo agaty to ona kupiła takie fajne coś dla dziecka wiszącego
o takie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1888ba93e701.jpg -
Ja obawiam sie, ze jak w koncu zaczne to pokupuje te wszystkie gadzety, potrzebne i niepotrzebne bo oprzec sie nie bede mogla. Tak bardzo bym chciala byc rozsadna ale wiem, ze nie bede
...matka wariatka po prostu. Moze chociaz maz mnie opanuje, bo on bardziej rozsadny z natury, chociaz tez wielokrotnie nie umie mi odmowic
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoj czepiasz się Jaga czepiasz
daj kobietom się pocieszyć zakupami dla pociech.
Ja nowicjuszką nie jestem i wybacz znam tą poduszkę nie ze zdjęć ale z użytkowania, żaden nos Ci się nie zatka, a wskazana jest do wózka a nie do łóżeczka i świetnie spełnia swoją rolę podczas spaceru po np nierównościach.
Co do pościeli to nie kupujemy jej na 3 miesiące wakacyjne, będziemy Kochana tego używać kilka lat...
Kołderka do wózka? Ja czegoś takiego nie zamawiałam...mam kocykWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:49
Bambi85, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:nie ogladalam niestety ale na zdjeciu fajne, a skad takie cos sie bierze ciekawe
ale nie dość, że mi się to podoba wizualnie to jeszcze się fantastycznie rusza przy najmniejszym podmuchu
a, że będę przesadzać z zakupami to normalnew końcu to pierwsze dziecko
i ja nie kupuję rzeczy na najbliższy miesiąc, jestem świadoma tego, że z poduszki i kołdry korzysta się później ale chcę żeby wszystko do siebie pasowało (zamawiam ręcznie szyte z fb) i kupuję od razu z myślą o drugim dziecku
Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:a i główka nie jest w angel wings unieruchomiona, cały czas maluch ma swobodę ruchów, ale w czasie snu gdy jest bezwładna daje miłe poczucie otulenia
dzięki za cynk bo to od Ciebie się dowiedziałam, że coś takiego istnieje
-
nick nieaktualnyej no, nic na siłę
nie namawiam, ale raz, że u koleżanki widziałam po raz pierwszy - super, ona nie jest mega miękka więc się nie zapada, nie zatka noska, dlatego zachęcona tym kupiłam w kwietniu dla córeczki Hanulki mojej przyjaciółki - zachwycona, prosiła o namiar gdzie kupić bo jej bratowa też chciała
i babki możecie zwalić na mnie, może mnie nie ukatrupią Wasi małżowieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:07
shimmer_lip lubi tę wiadomość