X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Marta gratulacje! Dziewuszka, fajnie :D
    no to zaczynacie hurtowo i po kolei połówkowe, super :)

ja muszę cierpliwie poczekać do 27.11 bo w końcu mam do coniektórych z Was 2/3 tygodnie opóźnienia ;)
    No ja tez cierpliwie do 24 muszę czekać:) takze ty zaraz dwa dni po mnie :) damy radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie kupilam mydelko oliwkowe no extra bedę się nim myć jutro idę zakupic jeszcze wiecej szt 2£ nie drogo ale mydlo jakisciowo dobre skore ciala mam jak niemowlak :D w Body shop kupilam .

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Udało się pełen profesjonalizm :) Fajna lista !

Dzięki :) Mam nadzieję, że wytkniecie mi też jakieś błędy albo poddacie coś w wątpliwość bo zawsze lepiej coś zawczasu poprawić niż kupować dwa razy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:30

weronika86 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja w sumie zastanawiam się nad kupnem teraz laktatora - bo w sumie kupie go i co będzie jak nie będę miała mleka ? Kasa pójdzie i będę go później sprzedawała za grosze. I wymyśliłam że po prostu kupię go jak wyjdę ze szpitala.
    Ja na takiej samej zasadzie stwierdziłam, że kupię ręczny. Nawet jeśli będzie to 50 zł w błoto to taka strata mnie nie zabije a na pierwszy rzut gdyby była taka konieczność coś do dojenia będę miała. Jak się okaże, że częściej z niego korzystam wtedy pewnie zainwestuję. Nad medelą ręczną się zastanawiam albo canpolem. Oba mają spoko recenzje (jak na laktatory ręczne).

weronika86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy miałam szczęście, ale w poprzednich ciążach miałam mleko a laktatora nie używałam w ogóle, całą laktację rozkręciłam z pomocą córek, mimo, że bolało na początku cierpliwie przystawiałam, w 4 dobie przeżyłam nawał ( radziłam sobie ciepłymi okładami, ściąganie tylko odrobinę ręcznie i przystawianiem dzidzi jak najczęściej) i potem poszłooo :) wykarmiłam obie do 11 miesięcy i dopiero w 5 miesiącu zaczęłam podawać soczki i deserki, żadnego mleka sztucznego :D

Krysti, Hela85, Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny racja z tym laktatorem tez kupie reczny .A jak co pozniej elektryczny .
    Budyn zrobilam sibie smietankowy pycha :) normalnie dzieciece lata mi się przypominsją jak mama nam robila budyń;)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    nie wiem czy miałam szczęście, ale w poprzednich ciążach miałam mleko a laktatora nie używałam w ogóle, całą laktację rozkręciłam z pomocą córek, mimo, że bolało na początku cierpliwie przystawiałam, w 4 dobie przeżyłam nawał ( radziłam sobie ciepłymi okładami, ściąganie tylko odrobinę ręcznie i przystawianiem dzidzi jak najczęściej) i potem poszłooo :) wykarmiłam obie do 11 miesięcy i dopiero w 5 miesiącu zaczęłam podawać soczki i deserki, żadnego mleka sztucznego :D
    Też bym tak chciała :) ja laktator kupię na bank nawet z myślą o jakiejś imprezie z alkoholem (żeby odciągnąć i mieć na dzień kacowy) :) strasznie mi brakuje piwnych spotkań ze znajomymi :)

Krysti, KasiaKwiatek, Bambi85, MartaAlvi lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myslicie jak dziecku podawac czy pierw warzywa czy owoce się powinno ! Jak juz bedzie większe .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Też bym tak chciała :) ja laktator kupię na bank nawet z myślą o jakiejś imprezie z alkoholem (żeby odciągnąć i mieć na dzień kacowy) :) strasznie mi brakuje piwnych spotkań ze znajomymi :)
    Ja tez bym takiego zimnego desperadosa wypila uuuuuu ,powiedzialam mojemu ze po porodzie za jakis czas wypije sobie jedno piwko

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja jeszcze na bank będę zaopatrzona w kropelki na kolkę (najchętniej w te Niemieckie sabsimplex).
    Oliwka Hipp u mnie będzie - ciemieniucha nie wybiera :)
    Ochraniacz na materac nieprzemakalny.
    Staniki do karmienia, koszule do karmienia (nawet jeśli w domu nie korzystasz to w szpitalu chyba mieć musisz).
    Krzesełko do jedzenia.
    Ja z kolei nie kupuję komody, przewijaka, kosza mojżesza.
    A nawilżacz powietrza wszystkie kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:57

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak myslicie jak dziecku podawac czy pierw warzywa czy owoce się powinno ! Jak juz bedzie większe .
    Warzywa :) a moim ulubionym piwkiem jest czerwony desperados i somersby fioletowy :)

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Shimmer to jest argument :D masz rację czasem takie ściągnięcie się przyda i można wtedy opóźnić o kilka godzin podanie piersi i jest czas na walkę z kacem :D
    ja mam teraz dostać elektryczny laktator od znajomej więc też w takich awaryjnych sytuacjach wykorzystam. Przy dziewczynach nie był potrzebny bo najadały się i spały równo 4 godzinki przerwy więc zawsze udało mi się wyskoczyć jak coś chciałam załatwić :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Warzywa :) a moim ulubionym piwkiem jest czerwony desperados i somersby fioletowy :)
    No :D pycha ja tylko desperadosa :) lubie jednak warzywa bo czytalam ze dziewczyny owoce dają pierw nie wiem czy nie na cuaza w wielkiej brytani tam jedna się wypowiadala ze owoce dawac bedzie ,wiec mnie zdziwilo to bo kogo bym nie zapytala to pierw warzywa daje się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosza mojżesza nie chcem ,dostawke do lozeczka kupie pierw ,przewijaka tez nie bede mieć .nawilzacz powietrza nie potrzebuje tylko na zime :)dziecko i tak bedzie przymnie pierwsze miesiące nie wyobrazam sobie inaczej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie karmienie w trakcie pierwszej ciąży bardzo stresowało, myślałam że na pewno coś źle zrobię i nie wyjdzie a jak mały się urodził to instynkt zadziałał i jakoś poszło, karmiłam do 5 miesiąca tylko swoim pokarmem a od tego czasu zaczęłam wprowadzać warzywka, zupki itp. a dokarmiałam piersią trochę ponad rok i też żadnego sztucznego i obcego mleka nie dawałam, mały przyrastał prawidłowo,laktator parę razy użyłam jak trzeba była małego zostawić z kimś, nie chciałam z niego robić przylepy mamusi

KasiaKwiatek, Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak Ty miałam Hela, moje skończyły ssać w 12 miesiącu, reszta jak u Ciebie :)
    ale bez stresu hihi no jekoś tak miałam, że sobie poradziłam i karmienie było dla mnie przyjemnością

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:09

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy na tym etapie to coś w rodzaju pływania i trzepotania ryby a wcześniej miałam coś w rodzaju bulgotania czy pęcherzyków powietrza ale nie nakręcałam się że to ruchy tylko jelita a może to już było to

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Bambi85, shimmer_lip, Krysti, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ