X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Marta gratulacje! Dziewuszka, fajnie :D
    no to zaczynacie hurtowo i po kolei połówkowe, super :)

ja muszę cierpliwie poczekać do 27.11 bo w końcu mam do coniektórych z Was 2/3 tygodnie opóźnienia ;)
    No ja tez cierpliwie do 24 muszę czekać:) takze ty zaraz dwa dni po mnie :) damy radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie kupilam mydelko oliwkowe no extra bedę się nim myć jutro idę zakupic jeszcze wiecej szt 2£ nie drogo ale mydlo jakisciowo dobre skore ciala mam jak niemowlak :D w Body shop kupilam .

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Udało się pełen profesjonalizm :) Fajna lista !

Dzięki :) Mam nadzieję, że wytkniecie mi też jakieś błędy albo poddacie coś w wątpliwość bo zawsze lepiej coś zawczasu poprawić niż kupować dwa razy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:30

weronika86 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja w sumie zastanawiam się nad kupnem teraz laktatora - bo w sumie kupie go i co będzie jak nie będę miała mleka ? Kasa pójdzie i będę go później sprzedawała za grosze. I wymyśliłam że po prostu kupię go jak wyjdę ze szpitala.
    Ja na takiej samej zasadzie stwierdziłam, że kupię ręczny. Nawet jeśli będzie to 50 zł w błoto to taka strata mnie nie zabije a na pierwszy rzut gdyby była taka konieczność coś do dojenia będę miała. Jak się okaże, że częściej z niego korzystam wtedy pewnie zainwestuję. Nad medelą ręczną się zastanawiam albo canpolem. Oba mają spoko recenzje (jak na laktatory ręczne).

weronika86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy miałam szczęście, ale w poprzednich ciążach miałam mleko a laktatora nie używałam w ogóle, całą laktację rozkręciłam z pomocą córek, mimo, że bolało na początku cierpliwie przystawiałam, w 4 dobie przeżyłam nawał ( radziłam sobie ciepłymi okładami, ściąganie tylko odrobinę ręcznie i przystawianiem dzidzi jak najczęściej) i potem poszłooo :) wykarmiłam obie do 11 miesięcy i dopiero w 5 miesiącu zaczęłam podawać soczki i deserki, żadnego mleka sztucznego :D

Krysti, Hela85, Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny racja z tym laktatorem tez kupie reczny .A jak co pozniej elektryczny .
    Budyn zrobilam sibie smietankowy pycha :) normalnie dzieciece lata mi się przypominsją jak mama nam robila budyń;)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    nie wiem czy miałam szczęście, ale w poprzednich ciążach miałam mleko a laktatora nie używałam w ogóle, całą laktację rozkręciłam z pomocą córek, mimo, że bolało na początku cierpliwie przystawiałam, w 4 dobie przeżyłam nawał ( radziłam sobie ciepłymi okładami, ściąganie tylko odrobinę ręcznie i przystawianiem dzidzi jak najczęściej) i potem poszłooo :) wykarmiłam obie do 11 miesięcy i dopiero w 5 miesiącu zaczęłam podawać soczki i deserki, żadnego mleka sztucznego :D
    Też bym tak chciała :) ja laktator kupię na bank nawet z myślą o jakiejś imprezie z alkoholem (żeby odciągnąć i mieć na dzień kacowy) :) strasznie mi brakuje piwnych spotkań ze znajomymi :)

Krysti, KasiaKwiatek, Bambi85, MartaAlvi lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myslicie jak dziecku podawac czy pierw warzywa czy owoce się powinno ! Jak juz bedzie większe .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Też bym tak chciała :) ja laktator kupię na bank nawet z myślą o jakiejś imprezie z alkoholem (żeby odciągnąć i mieć na dzień kacowy) :) strasznie mi brakuje piwnych spotkań ze znajomymi :)
    Ja tez bym takiego zimnego desperadosa wypila uuuuuu ,powiedzialam mojemu ze po porodzie za jakis czas wypije sobie jedno piwko

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja jeszcze na bank będę zaopatrzona w kropelki na kolkę (najchętniej w te Niemieckie sabsimplex).
    Oliwka Hipp u mnie będzie - ciemieniucha nie wybiera :)
    Ochraniacz na materac nieprzemakalny.
    Staniki do karmienia, koszule do karmienia (nawet jeśli w domu nie korzystasz to w szpitalu chyba mieć musisz).
    Krzesełko do jedzenia.
    Ja z kolei nie kupuję komody, przewijaka, kosza mojżesza.
    A nawilżacz powietrza wszystkie kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:57

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak myslicie jak dziecku podawac czy pierw warzywa czy owoce się powinno ! Jak juz bedzie większe .
    Warzywa :) a moim ulubionym piwkiem jest czerwony desperados i somersby fioletowy :)

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Shimmer to jest argument :D masz rację czasem takie ściągnięcie się przyda i można wtedy opóźnić o kilka godzin podanie piersi i jest czas na walkę z kacem :D
    ja mam teraz dostać elektryczny laktator od znajomej więc też w takich awaryjnych sytuacjach wykorzystam. Przy dziewczynach nie był potrzebny bo najadały się i spały równo 4 godzinki przerwy więc zawsze udało mi się wyskoczyć jak coś chciałam załatwić :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Warzywa :) a moim ulubionym piwkiem jest czerwony desperados i somersby fioletowy :)
    No :D pycha ja tylko desperadosa :) lubie jednak warzywa bo czytalam ze dziewczyny owoce dają pierw nie wiem czy nie na cuaza w wielkiej brytani tam jedna się wypowiadala ze owoce dawac bedzie ,wiec mnie zdziwilo to bo kogo bym nie zapytala to pierw warzywa daje się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosza mojżesza nie chcem ,dostawke do lozeczka kupie pierw ,przewijaka tez nie bede mieć .nawilzacz powietrza nie potrzebuje tylko na zime :)dziecko i tak bedzie przymnie pierwsze miesiące nie wyobrazam sobie inaczej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie karmienie w trakcie pierwszej ciąży bardzo stresowało, myślałam że na pewno coś źle zrobię i nie wyjdzie a jak mały się urodził to instynkt zadziałał i jakoś poszło, karmiłam do 5 miesiąca tylko swoim pokarmem a od tego czasu zaczęłam wprowadzać warzywka, zupki itp. a dokarmiałam piersią trochę ponad rok i też żadnego sztucznego i obcego mleka nie dawałam, mały przyrastał prawidłowo,laktator parę razy użyłam jak trzeba była małego zostawić z kimś, nie chciałam z niego robić przylepy mamusi

KasiaKwiatek, Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak Ty miałam Hela, moje skończyły ssać w 12 miesiącu, reszta jak u Ciebie :)
    ale bez stresu hihi no jekoś tak miałam, że sobie poradziłam i karmienie było dla mnie przyjemnością

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:09

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy na tym etapie to coś w rodzaju pływania i trzepotania ryby a wcześniej miałam coś w rodzaju bulgotania czy pęcherzyków powietrza ale nie nakręcałam się że to ruchy tylko jelita a może to już było to

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Bambi85, shimmer_lip, Krysti, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ