X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK, udało ci sie z listą. :) Wrzuciłam do ciekawych linków.

Ja nawilżacza powietrza na razie nie kupuję, jak będzie potrzebny to będe o tym myśleć.
    A laktator przyjaciółka powiedziała, że mi pożyczy i jak będę go używać to wtedy sobie kupię. Do ręcznych nie jestem przekonana, bo podobno można się zamęczyć. Ale to dobra sprawa jest, że można sobie odciągnąć mleko przy nawale i zamrozić. Swoją drogą, ile takie zamrożone mleko może stać?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mi jest niedobrze. Ciągle prawie. Bardzo rzadko mi się zdarzają dni kiedy czuję się ok, nie super ale ok. I już mam tego dość do 17 tygodnia rzygałam jak kot. Jak przestałam to myślałam, że mdłości mi nie straszne ale ile można? Lepiej mi jak jem ale ile można? Nie będę jadła cały dzień i wtedy kiedy nie jestem głodna. Mdło mi i niedobrze od 7 tygodnia i wiecie mam dość. I znowu zaczynam się kłaść spać bez prysznica (myję się rano) i koło 20-21 bo inaczej zdycham jeszcze bardziej. Może bluźnie ale jak do tej pory to ta ciąża mi się nie podoba :( Ja się bardzo cieszę, że będzie dziecko ale gdybym mogła to bym się położyła spać i wstała jak się zacznie akcja porodowa :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    dokładnie tak jak Ty miałam Hela, moje skończyły ssać w 12 miesiącu, reszta jak u Ciebie :)
    ale bez stresu hihi no jekoś tak miałam, że sobie poradziłam i karmienie było dla mnie przyjemnością
    jak już zaczęłam to i dla mnie było przyjemnością od pierwszych chwil a swoje stresy podczas ciąży zawdzięczam wszystkowiedzącym ciotkom mądralińskim które ciągle mnie straszyły a że to była moja pierwsza ciąża to chłonęłam wszystkie obawy jak gąbka, nie wiem czemu miało to służyć

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A mi jest niedobrze. Ciągle prawie. Bardzo rzadko mi się zdarzają dni kiedy czuję się ok, nie super ale ok. I już mam tego dość do 17 tygodnia rzygałam jak kot. Jak przestałam to myślałam, że mdłości mi nie straszne ale ile można? Lepiej mi jak jem ale ile można? Nie będę jadła cały dzień i wtedy kiedy nie jestem głodna. Mdło mi i niedobrze od 7 tygodnia i wiecie mam dość. I znowu zaczynam się kłaść spać bez prysznica (myję się rano) i koło 20-21 bo inaczej zdycham jeszcze bardziej. Może bluźnie ale jak do tej pory to ta ciąża mi się nie podoba :( Ja się bardzo cieszę, że będzie dziecko ale gdybym mogła to bym się położyła spać i wstała jak się zacznie akcja porodowa :)

Ja Cię bardzo dobrze rozumiem! Do teraz mam mdłości i wymioty. Dostałam już nawet od lekarza leki na to...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Cały dzień mnie nie było, no ale na wieczór zajrzeć musiałam :-) mój dzidziolek dzisiaj pierwszy raz skopał tatusia!!! Mąż położył mi rękę na brzuchu w momencie gdy wogóle dzidziolka nie czułam i po około 30 sekundach był pierwszy kopniak, a później jeszcze jeden, a mężuś przeszczęśliwy. :-) Jutro mam usg trzymajcie kciuki, żeby dzidzia się ujawniła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 21:32

Bambi85, Ola89, Krysti, kluska, KasiaKwiatek, Lwica, mantissa, MartaAlvi, malinka1984, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia co z Tobą????
    Mam nadzieję, że po prostu nie masz czasu :/

• kluska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Nadzieja ja biorę sterydy od ok. 2 m-ca ciąży, pewnie to inny steryd ale jednak steryd, biorę Encorton na stan zapalny jelit. Zarówno gastrolog jak i ginek mówią, że nie będzie miał wpływu na dzidzia. Wiem, że to zupełnie inne schorzenie ale może warto rozważyć delikatną sterydoterapię. Niektóre sterydy są podawane kobietom w ciąży na podtrzymanie.
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i z niecierpliwością czekam na wieści od Rudzi.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro do szpitala na echo i holter mi założą bede do domu wracała podłączona z kabelkami na piersi :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez zagladam co chwile, zeby zobaczyc jak tam Rudzia, a tu cisza :(, taak jak Kasia mowi, moze jest zajeta...
    A tu taki link do poradnika o zywieniu niemowlat, bo chyba Kristi miala pewne dylematy w tej kwestii, a moze jeszcze komus sie przyda, bo dosc duzo informacji ciekawych
    http://adst.mp.pl/s/www/pacjenci/poradnik-zywienia-niemowlat_mp_pdf.pdf

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no ja tez zagladam co chwile, zeby zobaczyc jak tam Rudzia, a tu cisza :(, taak jak Kasia mowi, moze jest zajeta...
    A tu taki link do poradnika o zywieniu niemowlat, bo chyba Kristi miala pewne dylematy w tej kwestii, a moze jeszcze komus sie przyda, bo dosc duzo informacji ciekawych
    http://adst.mp.pl/s/www/pacjenci/poradnik-zywienia-niemowlat_mp_pdf.pdf
    Dzięki kochana wezmę sobie wydrukuje na drukarce w kolorach juz mam lekturę na wieczory:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 22:23

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książki zamawiam właśnie na ebay Katarzyny Grocholi ,,zagubione Niebo ''Trochę WIekszy Poniedziałek "

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Kochane nie mialam w ogole dzis sily :( dostalam antybiotyk jak sie nie poprawi to mam sie znowu zglosic.. i wtedy czeka mnie usuniecie calego gruczolu :( juz sie bojee :( z Malutka dobrzee.. taka ruchwila ze hoho :) dzis juz z ta rana troche lepiej, nie krwawi ani nic.. ale boje sie nawet isc do toalety bo jak tylko to poruszam to zacznie znowu sie babrac :( ehh zaluje ze tam sie im wtedy pociac :( jutro mam wizyte u Poloznej, pogadam z Nia czy jest mozliwosc przelozenia wizyty u lekarza ktora mam w czwartek na szybszy termin bo w srode mam isc do pracy a czuje ze nie dam rady :( dobranoc Kochane :*

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłyśmy!Zobaczysz, że wszystko się ułoży.

Kluska dzięki za radę. Z tego co wiem encorton tez jest dawany na porażenie tego nerwu, ale po wizycie w 2 szpitalach i specjalistach nie dostałam nic poza tym jednym mocnym, który na pewno szkodzi dziecku. 26 idę do lekarza to może przekonam go że kobietę w ciąży tez powinno się czymś leczyć...Myślałam tez o akupunkturze ale tu również skierowanie potrzebne a lekarze się wszystkiego boją... boja się ciąży chyba:)

Dobranoc kochane.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia będzie dobrze musi być. Ty pracujesz? Może idz na zwolnienie :(

Dziewczyny od jutra w biedronce będą kocyki, prześcieradła i pościel w promocji może warto zobaczyć :)

Nadzieja84, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia dobrze ze napisałaś bo juz bym nie zasnęła .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brZuchatki :)

Nadzieja84, Lwica lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia będzie dobrze, ale moze rzeczywiście zwolnienie by Ci sie juz przydalo na dobre, bo jakos ostatnio za duzo tego wszystkiego.
    A jeśli chodzi o Biedronke to z kolei ja wypatrzylam ze od 20.11 beda mega paki pieluch dada te mini 156 szt za 49zl . Ja też uciekam. Dobranoc

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia dobrze ze z malutka Ok i miejmy nadzieje ze u ciebie sie poprawi!!

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Rudzia będzie dobrze, ale moze rzeczywiście zwolnienie by Ci sie juz przydalo na dobre, bo jakos ostatnio za duzo tego wszystkiego.
    A jeśli chodzi o Biedronke to z kolei ja wypatrzylam ze od 20.11 beda mega paki pieluch dada te mini 156 szt za 49zl . Ja też uciekam. Dobranoc

Ooo znów będą super - się kupi.
    Musimy się o promocjach informować :D Ja to jestem chodząca promocja - lubię je ale niektóre są delikatnie naciągane.
    Np teraz jest rossmanie 1+1 i np jak używam tuszu loreala normalnie kosztuje 40-50 zł to teraz cena skoczyła do 65 zł ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Rudzia dobrze ze z malutka Ok i miejmy nadzieje ze u ciebie sie poprawi!!
    Lwica a ty polówkowe kiedy masz

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ