X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    jeśli chodzi o białą cegłę dekoracyjną to ja mam tak zrobioną ścianę, ale nie naklejaną cegłą bo to wychodzi dosyć drogo, skorzystałam z pomysłu znalezionego na youtubie, fakt robiłam 4 dni po 6/7 godzin ale warto. Efekt dokładnie taki jak na załączonym filmie, polecam Wam :D jestem teraz Bohaterem w Swoim Domu, a każdy kto do nas przychodzi nie może uwierzyć, że to nie prawdziwa cegła i że ja zrobiłam to sama :D :D :D
    można pomalować, ale ja zostawiłam taki kolor jaki miała kupiona szpachla i wygląda rewelacyjnie!!!

http://www.youtube.com/watch?v=O2I0LE1RMRY

aha i naklejana na ścianę, którą ja robiłam kosztowałaby mnie około 500/600zł moja robota wyszła ze wszystkim ... niecałe 100 zł ... :D

Moja znajoma zrobiła taką "cegłówkę" z kasetonów, powycinała na wielkość cegieł, pomieszała da wzory i pomalowała na biało. Super wygląda.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    KasiaKwatek ja też liczę, że obejdzie się bez operacji a dzięki Waszym radom może coś więcej da się zrobić.

Bambi85: Byłam u 2 neurologów i 2 laryngologów a obecnie conajmniej raz w tygodniu spotykam lekarza fizjoterapeute (kochany człowiek) i codziennie rehabilitacja ale jedyne pocieszenie po tych zabiegach to zmniejszenie bólu, który był przez 2 tygodnie straszny.

Anka1501 chcieli mi podać steryd zwany depomedrol z lidokainą i jak poczytałam w necie o nim jaki ma wpływ na płód do zrezygnowałam.

Krysti WIELKIE dzięki za to, że zapytałaś w mojej sprawie. Ja przyjmuję witaminy B 12 i B complex ale nie miałam pojęcia że nivalin jest dopuszczalny w ciaży a czytałam o nim, że pomógł wielu osobom.

Jesteście kochane. Na pewno jeszcze się wybiorę do specjalistów. Będę walczyć. Chciałabym się uśmiechnąć do mojego dziecka a nie tak jak teraz z krzywą twarzą:)

Witam nową członkinię i ściskam wszystkich, bo nie mam dziś czasu dużo tu zaglądać ale gdy tylko się nadarzy okazja coś napiszę.
    Nivalin jest dopuszczalny tylko musisz skonsultowac to z lekarzem swoim po prostu on ci wyznaczy bezpieczną dawke zapewne najmniejszą jak u dzieci ,wiem ze kobiety w ciązy stosują tylko pod kontrolą lekarza zapytaj o to .Bo moze ci pomóc juz po 3 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:35

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zupe pomidorową zrobilam :) pyszna zaraz drzemke sobie zrobie popoludniową .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Moja znajoma zrobiła taką "cegłówkę" z kasetonów, powycinała na wielkość cegieł, pomieszała da wzory i pomalowała na biało. Super wygląda.
    Moj tata z mamą mają bialą wylozone caly salon i podswietlane sciany w kolo wyglada za.bis.cie to kto do nich nie przyjdzie z podziwu nie mogą znajomi wyjsc :) moj tata sam robil tez ma formy specialne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja dzis zupe pomidorową zrobilam :) pyszna zaraz drzemke sobie zrobie popoludniową .

OO nie zupa pomidorowa - uwielbiam moja ulubiona w ciąży bym mogła tylko ją jeść

Mąż pyta jaką zupę bym chciała to z góry mówi że tylko nie pomidorowa :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś kolejny dzień leniuchowania spacerów i odwiedzania rodziny :) obiad u dziadków a kolacja u teściów :) jutro juz mam USG połówkowe trochę stres jest chociaż odkąd czuje Wojtusia to juz mniej czekam na USG nie to co na poczatku ciąży :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski :)

Trochę Was ponadrabiałam, ale niestety bardzo pobieżnie bo jak zwykle nadrukowałyście miliardy stron :D

Rudziu Kochana mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku!!

Ależ mnie wczoraj niespodzianka spotkała! Byłam z mamą w centrum handlowym i się okazało, że w smyku jest akcja darmowego usg 3d/4d. Załapałam się rzutem na taśmę i widziałam wczoraj swoją malutką! :)
    Lekarz pyta: "zna pani płeć" Mówie - tak na 80%. "ha! ja mogę pani powiedzieć na 90" po czym przełęczył 2d na 3d i dodał "ha! Nawet na 100 i więcej!" nachylił się nade mną i mówi pocichutku "widzi pani tą kreseczke? to cipka" hahahaha :D
    No to nasza Natalka została już dobitnie potwierdzona na fajnym sprzęcie więc w końcu mogę przyjąć do wiadomości, że to na pewno dziewczynka! Jupi!
    W pamiętniku możecie zobaczyć zdjęcia, ale niestety mała była zajęta intensywnym myśleniem więc zasłoniła swoją buźkę rączką i "paluszkiem myśliciela"

PS. Tak swoją dorgą, tak jak Ida pisała, ceny w smyku to jakiś kosmos! (chyba że się w promocji coś znajdzie). Np fotelik maxi cosi cabrio fix kosztował 599zł a normalnie w sklepach widziałam za 470 czy jakoś tak. masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:44

Ewelcia, mantissa, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, Justinka, weronika86, Auro lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów wiadomości poszła dwa razy :/ nie wiem czemu mi się to tak robi.

Ola, ja też dziś dzień lenia total. Trzymam kciuki za jutro! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:26

Ola89 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:26

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi to super Ci się to usg trafiło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:30

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    OO nie zupa pomidorowa - uwielbiam moja ulubiona w ciąży bym mogła tylko ją jeść

Mąż pyta jaką zupę bym chciała to z góry mówi że tylko nie pomidorowa :D
    Andzela no znow pomyslalam ze jakas nowa kobita zawitala :)a ty awatar zmienila :D pomidorowa mmm dwa talerze opędzlowalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe wlasnie co z Rudzią oby bylo dobrze wszystko u niej ,bo tez się martwie o nią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta :) gratki juz na 100% wiesz ze córcia bedzie fajnie.

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti psikusa zrobiłam :)

Rudzia by mogła się odezwać :(

Krysti lubi tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ciekawe co tam u rudzi

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich. ;) Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać. :P ([email protected])

Chyba mi się udało:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tOh8AhdzTPZSIseWm0f-cbA2ItEuUbA21GaHLngGSZ4/edit?usp=sharing

Angela89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje! Dziewuszka, fajnie :D
    no to zaczynacie hurtowo i po kolei połówkowe, super :)

ja muszę cierpliwie poczekać do 27.11 bo w końcu mam do coniektórych z Was 2/3 tygodnie opóźnienia ;)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Chyba mi się udało:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tOh8AhdzTPZSIseWm0f-cbA2ItEuUbA21GaHLngGSZ4/edit?usp=sharing

Udało się pełen profesjonalizm :) Fajna lista !

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ