X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    jeśli chodzi o białą cegłę dekoracyjną to ja mam tak zrobioną ścianę, ale nie naklejaną cegłą bo to wychodzi dosyć drogo, skorzystałam z pomysłu znalezionego na youtubie, fakt robiłam 4 dni po 6/7 godzin ale warto. Efekt dokładnie taki jak na załączonym filmie, polecam Wam :D jestem teraz Bohaterem w Swoim Domu, a każdy kto do nas przychodzi nie może uwierzyć, że to nie prawdziwa cegła i że ja zrobiłam to sama :D :D :D
    można pomalować, ale ja zostawiłam taki kolor jaki miała kupiona szpachla i wygląda rewelacyjnie!!!

http://www.youtube.com/watch?v=O2I0LE1RMRY

aha i naklejana na ścianę, którą ja robiłam kosztowałaby mnie około 500/600zł moja robota wyszła ze wszystkim ... niecałe 100 zł ... :D

Moja znajoma zrobiła taką "cegłówkę" z kasetonów, powycinała na wielkość cegieł, pomieszała da wzory i pomalowała na biało. Super wygląda.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    KasiaKwatek ja też liczę, że obejdzie się bez operacji a dzięki Waszym radom może coś więcej da się zrobić.

Bambi85: Byłam u 2 neurologów i 2 laryngologów a obecnie conajmniej raz w tygodniu spotykam lekarza fizjoterapeute (kochany człowiek) i codziennie rehabilitacja ale jedyne pocieszenie po tych zabiegach to zmniejszenie bólu, który był przez 2 tygodnie straszny.

Anka1501 chcieli mi podać steryd zwany depomedrol z lidokainą i jak poczytałam w necie o nim jaki ma wpływ na płód do zrezygnowałam.

Krysti WIELKIE dzięki za to, że zapytałaś w mojej sprawie. Ja przyjmuję witaminy B 12 i B complex ale nie miałam pojęcia że nivalin jest dopuszczalny w ciaży a czytałam o nim, że pomógł wielu osobom.

Jesteście kochane. Na pewno jeszcze się wybiorę do specjalistów. Będę walczyć. Chciałabym się uśmiechnąć do mojego dziecka a nie tak jak teraz z krzywą twarzą:)

Witam nową członkinię i ściskam wszystkich, bo nie mam dziś czasu dużo tu zaglądać ale gdy tylko się nadarzy okazja coś napiszę.
    Nivalin jest dopuszczalny tylko musisz skonsultowac to z lekarzem swoim po prostu on ci wyznaczy bezpieczną dawke zapewne najmniejszą jak u dzieci ,wiem ze kobiety w ciązy stosują tylko pod kontrolą lekarza zapytaj o to .Bo moze ci pomóc juz po 3 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:35

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zupe pomidorową zrobilam :) pyszna zaraz drzemke sobie zrobie popoludniową .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Moja znajoma zrobiła taką "cegłówkę" z kasetonów, powycinała na wielkość cegieł, pomieszała da wzory i pomalowała na biało. Super wygląda.
    Moj tata z mamą mają bialą wylozone caly salon i podswietlane sciany w kolo wyglada za.bis.cie to kto do nich nie przyjdzie z podziwu nie mogą znajomi wyjsc :) moj tata sam robil tez ma formy specialne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja dzis zupe pomidorową zrobilam :) pyszna zaraz drzemke sobie zrobie popoludniową .

OO nie zupa pomidorowa - uwielbiam moja ulubiona w ciąży bym mogła tylko ją jeść

Mąż pyta jaką zupę bym chciała to z góry mówi że tylko nie pomidorowa :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś kolejny dzień leniuchowania spacerów i odwiedzania rodziny :) obiad u dziadków a kolacja u teściów :) jutro juz mam USG połówkowe trochę stres jest chociaż odkąd czuje Wojtusia to juz mniej czekam na USG nie to co na poczatku ciąży :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski :)

Trochę Was ponadrabiałam, ale niestety bardzo pobieżnie bo jak zwykle nadrukowałyście miliardy stron :D

Rudziu Kochana mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku!!

Ależ mnie wczoraj niespodzianka spotkała! Byłam z mamą w centrum handlowym i się okazało, że w smyku jest akcja darmowego usg 3d/4d. Załapałam się rzutem na taśmę i widziałam wczoraj swoją malutką! :)
    Lekarz pyta: "zna pani płeć" Mówie - tak na 80%. "ha! ja mogę pani powiedzieć na 90" po czym przełęczył 2d na 3d i dodał "ha! Nawet na 100 i więcej!" nachylił się nade mną i mówi pocichutku "widzi pani tą kreseczke? to cipka" hahahaha :D
    No to nasza Natalka została już dobitnie potwierdzona na fajnym sprzęcie więc w końcu mogę przyjąć do wiadomości, że to na pewno dziewczynka! Jupi!
    W pamiętniku możecie zobaczyć zdjęcia, ale niestety mała była zajęta intensywnym myśleniem więc zasłoniła swoją buźkę rączką i "paluszkiem myśliciela"

PS. Tak swoją dorgą, tak jak Ida pisała, ceny w smyku to jakiś kosmos! (chyba że się w promocji coś znajdzie). Np fotelik maxi cosi cabrio fix kosztował 599zł a normalnie w sklepach widziałam za 470 czy jakoś tak. masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:44

Ewelcia, mantissa, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, Justinka, weronika86, Auro lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów wiadomości poszła dwa razy :/ nie wiem czemu mi się to tak robi.

Ola, ja też dziś dzień lenia total. Trzymam kciuki za jutro! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:26

Ola89 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:26

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi to super Ci się to usg trafiło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:30

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    OO nie zupa pomidorowa - uwielbiam moja ulubiona w ciąży bym mogła tylko ją jeść

Mąż pyta jaką zupę bym chciała to z góry mówi że tylko nie pomidorowa :D
    Andzela no znow pomyslalam ze jakas nowa kobita zawitala :)a ty awatar zmienila :D pomidorowa mmm dwa talerze opędzlowalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe wlasnie co z Rudzią oby bylo dobrze wszystko u niej ,bo tez się martwie o nią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta :) gratki juz na 100% wiesz ze córcia bedzie fajnie.

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti psikusa zrobiłam :)

Rudzia by mogła się odezwać :(

Krysti lubi tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ciekawe co tam u rudzi

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich. ;) Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać. :P ([email protected])

Chyba mi się udało:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tOh8AhdzTPZSIseWm0f-cbA2ItEuUbA21GaHLngGSZ4/edit?usp=sharing

Angela89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje! Dziewuszka, fajnie :D
    no to zaczynacie hurtowo i po kolei połówkowe, super :)

ja muszę cierpliwie poczekać do 27.11 bo w końcu mam do coniektórych z Was 2/3 tygodnie opóźnienia ;)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Chyba mi się udało:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tOh8AhdzTPZSIseWm0f-cbA2ItEuUbA21GaHLngGSZ4/edit?usp=sharing

Udało się pełen profesjonalizm :) Fajna lista !

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ