Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Helena
ja miałam być Helena
Dziewczyny wiadomo, że każdą taką listę każda z nas musi dopasować pod siebie ale ogólnie chyba jest oki to nie ja ją stworzyłam tylko znalazłam, żeby nie było że przywłaszczam czyjąś ciężką pracę
Hela85, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Moja poprzednia ginekolog tez mówiła, że przeważnie rany w ciąży źle się goja i nie robi się raczej zabiegów w ciąży właśnie z tego względu. Ponadto w wakacje byłam umowiona na niewielki tatuaż (jeszcze nie wiedziałam o ciąży) no i później spytalam ginekologa i stwierdziła ze to się może babrac i lepiej poczekać
ja za dwa tygodnie się dowiem czy mnie będą operować czy nie
-
nick nieaktualnyDziękuje za miłe powitanie:)
Córka będzie Gabrysia jeśli zostanie córką bo na razie to wstępna interpretacja lekarza.
Poczucie humoru u Was przednie i czytania faktycznie dużo ale szczerze powiedziawszy to był mój ulubiony ostatnio i stały punkt dnia wieczorem.
Jeśli chodzi o wyprawkę to również kompletuje stopniowo, choć wiele rzeczy mam uniwersalnych po synku, wiedziałam że chce kolejne dziecko i specjalnie szukałam rzeczy, ubranek unisex.
KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny też się skusiłam na nową szafę do sypialni, co sie z tym wiaże łóżko też wymieniamy żeby sie kolory zgadzały, łóżeczko kupuję białe w Ikei i teraz proszę o poradę, jaki kolor ścian wybrać o białych mebli? c
hcę żeby było w miarę jasno w pokoju ale białe ściany odpadają.
Podłogę mam bardzo ciemną. Myślalałm wstępnie o kolorze łososiowym/brzoskwiniowym. -
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Dziewczyny też się skusiłam na nową szafę do sypialni, co sie z tym wiaże łóżko też wymieniamy żeby sie kolory zgadzały, łóżeczko kupuję białe w Ikei i teraz proszę o poradę, jaki kolor ścian wybrać o białych mebli?
Podłogę mam bardzo ciemną. Myślalałm wstępnie o kolorze łososiowym/brzoskwiniowym.
Myślę że będzie ładnie, ja od siebie proponuje jasny beż lub magnolie lub bardzo jasne latteJa jakoś lubię uniwersalne kolory.
Anka1501, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
KasiaKwatek ja też liczę, że obejdzie się bez operacji a dzięki Waszym radom może coś więcej da się zrobić.
Bambi85: Byłam u 2 neurologów i 2 laryngologów a obecnie conajmniej raz w tygodniu spotykam lekarza fizjoterapeute (kochany człowiek) i codziennie rehabilitacja ale jedyne pocieszenie po tych zabiegach to zmniejszenie bólu, który był przez 2 tygodnie straszny.
Anka1501 chcieli mi podać steryd zwany depomedrol z lidokainą i jak poczytałam w necie o nim jaki ma wpływ na płód do zrezygnowałam.
Krysti WIELKIE dzięki za to, że zapytałaś w mojej sprawie. Ja przyjmuję witaminy B 12 i B complex ale nie miałam pojęcia że nivalin jest dopuszczalny w ciaży a czytałam o nim, że pomógł wielu osobom.
Jesteście kochane. Na pewno jeszcze się wybiorę do specjalistów. Będę walczyć. Chciałabym się uśmiechnąć do mojego dziecka a nie tak jak teraz z krzywą twarzą
Witam nową członkinię i ściskam wszystkich, bo nie mam dziś czasu dużo tu zaglądać ale gdy tylko się nadarzy okazja coś napiszę.
Bambi85, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Dziewczyny też się skusiłam na nową szafę do sypialni, co sie z tym wiaże łóżko też wymieniamy żeby sie kolory zgadzały, łóżeczko kupuję białe w Ikei i teraz proszę o poradę, jaki kolor ścian wybrać o białych mebli? c
Podłogę mam bardzo ciemną. Myślalałm wstępnie o kolorze łososiowym/brzoskwiniowym.czyli rozbielony żółty, rozbielony pomarańczowy, fioletowy, błękitny. Te farby wyglądają jasno ale nie biało. Jak sobie walniesz za mocno łososiowy to Ci się szybko znudzi (ja tak mam). A jaką masz podłogę??? Bo wiadomo, że wszystko białe też być nie może.
Ja za moment zaczynam remont i ściany będę mieć jasno kremowe, kanapę mam czarną, wszystkie meble jasno ciemne a dodatki (zasłony, poduchy na kanapie, pudełka i pudełeczka) będą turkusowe. No i teraz dla mnie priorytetem jest zmywalna farbapo obejrzeniu tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=8SRqRfAq78M
kupujemy śnieżkę satynowąEweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ ciekawostek to powiem Wam jeszcze, może i zszokuję, że jestem weganką tak jak moja mama i babcia, w rodzinie żadnych chorób ani dziedzicznych ani przewlekłych,synek nam nie choruje choć w tym roku poszedł do przedszkola które prowadzi moja siostra,i jak na razie żadna plaga go nie dopadła a dzieci chorują non stop, nie liczę 3 dniowych katarków bo dla mnie to nie choroba. W poprzedniej ciąży przytyłam 8 kg, mały miał 3400 wagi i 10 pkt co było dla mnie szokiem bo znajomi mi ciągle gadali że przy moim stylu życia dziecko urodzi się małe i słabe,a lekarz z kolei mówił że skoro tak się odżywiam całe życie to zmiana tego w ciąży może być dla mnie zła i nie kazał niczego zmieniać, badania miałam bardzo dobre, nie wymagałam nawet suplementacji i teraz jest podobnie z tym że samopoczucie mam lepsze w tej ciąży, wtedy bardzo się bałam, zamartwiałam itp.
shimmer_lip, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Kurcze, nie wiem ale polowkowe wydaje mi się takie ważne
dowiemy się czy aby napewno dzidzia jest zdrowa i może już poznamy płeć! Nie mogę się doczekać
i malować mieszkanie będziemy od czwartku więc pewnie mi szybko minie
Teściowa mnie straszy, że powinnam się wyprowadzić z domu na czas remontu ale nie zostawię męża samego
przecież mi się chłopak wykończy
-
shimmer_lip wrote:Ja lubię wszystkie farby, które są wersjami białego
czyli rozbielony żółty, rozbielony pomarańczowy, fioletowy, błękitny. Te farby wyglądają jasno ale nie biało. Jak sobie walniesz za mocno łososiowy to Ci się szybko znudzi (ja tak mam). A jaką masz podłogę??? Bo wiadomo, że wszystko białe też być nie może.
Ja za moment zaczynam remont i ściany będę mieć jasno kremowe, kanapę mam czarną, wszystkie meble jasno ciemne a dodatki (zasłony, poduchy na kanapie, pudełka i pudełeczka) będą turkusowe. No i teraz dla mnie priorytetem jest zmywalna farbapo obejrzeniu tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=8SRqRfAq78M
kupujemy śnieżkę satynową
Mam bardzo ciemna podłogę. Jesteś przekonana na tą śnieżkę? my teraz mamy pomalowane beckersem ściany i nie jestem zadowolona:( myślałam o tikkurili -
shimmer_lip wrote:Też się nie mogę doczekać i też się boję bardzo, ale u mnie to jeszcze tyyyle czasu
i malować mieszkanie będziemy od czwartku więc pewnie mi szybko minie
Teściowa mnie straszy, że powinnam się wyprowadzić z domu na czas remontu ale nie zostawię męża samego
przecież mi się chłopak wykończy
Niestety teściowa ma racje, przynajmniej nie powinnaś spać w tym mieszkaniu bo podobno opary z farby sa bardzo szkodliwe w ciąży. -
Ja tez nie polecam śnieżki, kiedys mialam pomalowane sciany nią i nie bylam zadowolona. Tikkurilla podobna bardzo dobra choc sama nie mam z nia doswiadczenia. My teraz ostatnio nasze nowe mieszkanko malowalismy farbami Flugger - sa takie osobne sklepy, w marketach jej nie ma, wybierasz baze o cechach jakie Ci tam odpowiadaja ( m.in stopien zmywalnosci, mat/ satyna itp) a kolor hmmm niemal nieograniczone mozliwosci, jak np potrzebowalam farbe pod kolor plytki w lazience, pani zeskanowala plytke takim urzadzeniem i odczytala mi numer farby. Super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:30
-
Eweliśka wrote:Mam bardzo ciemna podłogę. Jesteś przekonana na tą śnieżkę? my teraz mamy pomalowane beckersem ściany i nie jestem zadowolona:( myślałam o tikkurili
cholera no nie mów, że ona ma racje
mam tatę na tym samym osiedlu ale kurczę miałam nadzieję, że będę mogła pomóc
-
shimmer_lip wrote:Jestem przekonana. Przekonuje mnie to, że ją faktycznie można szorować, że widać na filmie nic się nie dzieje z kolorem a przy małym człowieku to będzie ważne
cholera no nie mów, że ona ma racje
mam tatę na tym samym osiedlu ale kurczę miałam nadzieję, że będę mogła pomóc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:33