X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil :D na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!

O matko 5400 to strasznie dużo :) córka mojej kuzynki ważyła 4200 i juz była wielka a tutaj to masakra :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bylam w Smyku wczoraj i kupilam 3pak body za 20 pln przecenione z 44,90 takie kolorowe w paski i panterke

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja też bylam w Smyku wczoraj i kupilam 3pak body za 20 pln przecenione z 44,90 takie kolorowe w paski i panterke

Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil :D na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!
    Lali w Anglii jak poloznej powiedzialam, ze rodzilam naturalnie to w szoku byla, tutaj nie dopuszcza do sn przy takiej wadze dziecka...wydaje mi sie ze teraz bedzie mniejsze bo wiele z was ma juz wieksze brzuchy ode mnie..z synkiem w 5miesiacu juz butow sama nie moglam zawiazac :D
    jezuuuuu 5400!!! ocholera!
    Teraz polozna powiedziala ze zapisze mnie na dodatkowe usg okolo 30-34tc ijesli dzidzia znow bedzie duza to beda wywolywac szybciej albo cc...szczerze boje sie cc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.
    no ja tez poluje na promocje, wczoraj w uzywancu znalazlam sleeping bag za 2.49f a normalnie nawet najtansza i gownianej jakosci kosztuje okolo 15f.. nawet znalazlam identyczna na googlu :

http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fecx.images-amazon.com%2Fimages%2FI%2F41zbSt5jtYL._SY300_.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.amazon.co.uk%2FPuckababy-PBG-Sleeping-Adjustable-Dot%2Fdp%2FB004RF50S6&h=300&w=300&tbnid=oz1XjcNFCBM-5M%3A&zoom=1&docid=InOH0iVpyvhLMM&ei=_FpoVPK9JtXVatOPgZgC&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CCUQMygGMAY&iact=rc&uact=3&dur=489&page=1&start=0&ndsp=23

w amazonie ponad 40f!!!
    tutaj w uzywancach jak juz krysti pisala wszystko jest poprane, poprasowane i na wieszaczkach i rzeczy wygladaja jak nowiutkie! nie dalabym ponad 40f za sleeping bag ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:10

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Brzuchatki :)
    Ania1501 koniecznie poszukaj tego tekstu dla Nadziei, kurczę cały wieczór potem o Tobie myślałam, to straszne co Cię spotkało, mam nadzieję, że jednak będziesz mogła coś wziąć, jakieś leki, które chociaż załagodzą i nie dopuszczą do stanu, w którym potem będziesz musiała mieć zabieg :/

jeśli chodzi o ciuszki i resztę wyprawki ja dalej zbieram, zbieram. Jak pisałam wcześniej dużo dostałam w rozmiarze 56/62 i 68 od przyjaciółki. Sama poluję na allegro i olx bo w lumpeksach w Warszawie nie mam kiedy szukać i jeździć jak są dostawy, a zawsze coś fajnego znajdę w super cenie. Mam łóżeczko i kosz, na wózek czekam od koleżanki, a spacerówka wybrana ale kupię jak się już urodzi ze względu na gwarancję.
    Pościelka się szyje u Natalii, no i czasem korzystam z promocji, np. pieluchy, kosmetyki, proszki.
    Jak macie możliwość odkładania sobie tych rzeczy to zbierajcie powoli. Potem raz trzeba to wszystko wyszukać, dwa wydać na raz sporo kasy, mieć czas i siłę. A tak najważniejsze rzeczy już będą, a potem i tak pewnie w praniu wyjdzie, że tego tamtego nie ma, ale łatwiej wysłać tatusia po 2/3 rzeczy niż z listą 20 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:39

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj usiadłam, zrobiłam listę rzeczy które będą mi moim zdaniem potrzebne łącznie z wkładkami laktacyjnymi czy rzeczami dla mnie po porodzie. Wyszła niezła lista i ładna kwota ale myślę, że jak powoli będziemy realizować jej punkt to nie będzie tak źle. Jedyna czego nie do końce jestem w stanie ogarnąć to ubranka. Nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze...

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie mogę sobie przypomnieć ale weź zapytaj na obecnych Grudniowkach bo być może u nich to czytałam, jeszcze poszukam :/ kurcze
    A dlaczego nie zdecydowalas się na sterydy? Moja koleżanka całą ciążę brała sterydy (ma jakąś chorobę nerek) i coreczka całkowicie zdrowa i donoszona. Ponoć nie mają większego wpływu na dziecko ale to zależy od rodzaju sterydów.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy miewacie bóle brzucha podobne do miesiączkowych? Bo kłucia, ciągnięcia to wiadomo - więzadła, rosnący brzuch. Ale mnie niepokoją czasami bóle typowo miesiączkowe. Wiem, że we wczesnej ciąży są normalne ale nie wiem jak teraz. Zapomniałam lekarza zapytać a następna wizyta dopiero 11 grudnia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogu dzięki, że przy synku dużo rzeczy miałam uniwerealnych i teraz mi niewiele potrzeba. Liczyłam, że powinnam się zmieścić w kwocie 700-800zł ale to już max :) zakupy planuje w styczniu lub w lutym a teraz tylko jakieś brakujące ubranka kupie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK 1989 Zacznij po prostu od kilku sztuk no 4/5 w rozmiarze 56 - body, pajacyki, ze 2 kaftaniki i śpiochy (choć ja ich nie lubię bo kaftanik podjeżdża a brzuszek goły :) ) uważam, że potrzebny nam będzie pajacyk/kombinezon bo w końcu to dopiero kwiecień i temperatury mogą być też 10 stopni. Ja kupiłam takiego miśka z uszkami i drugi welurowy. Plus jeśli masz ochotę to jakieś spodenki bawełniane - dresikowe. Ja mam też ze 3 pajace takie na noc do spania.
    Podobnie na rozmiar 62 czy 68 tylko pewnie więcej sztuk bo dziecko dłużej w nich pochodzi :)
    no i oczywiście skarpetki i niedrapki na łapki, choć tu też można założyć skarpetki ;) i ze 2/3 czapeczki tylko ja to polecałabym bez sznureczków/troczków - nie wygodne dla dziecka i po co? i tak siedzimy, patrzymy, poprawiamy, tulimy, a w domu nie potrzebna czapka wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:05

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja mam takie bóle, typowo jak przy miesiaczce. Moja gin mówiła, że to norma i ze mam brać no-spe w razie czego.
    Ale powiedz o tym swojemu lekarzowi, mi ginka sprawdza szyjke na każdej wizycie ale nic się nie dzieje mimo bólów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:07

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezonik mam fajny z Next z uszkami :D mogę urodzić równie dobrze w marcu wiec kombinezon jak najbardziej może być potrzebny :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie pije kawkę, zaraz biorę się za obiadek. Mój TZ dzisiaj wraca a jutro idziemy na polowkowe :D :D :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ja dwa kupiłam w tym też jeden next, przecież ze szpitala też musimy te nasze glutki przewieźć i nawet jeśli samochodem to raczej na 15 stopni w pajacyku nie wyjdą tylko cykiem przykryte. A potem spacer po tygodniu...nie mogę się doczekać :)

446fc5aa277f4f95m.jpg

20011ae6fa412318m.jpg

Anka1501, Bambi85, Krysti, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne :) ja też chcę takiego misia :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a ty bylas u neurologa z tym porazeniem czy rodzinnego. Ogolnie najwaxniejsza jest rehabilitacja , nawet w necie mozesz znalezc przykładowe cwiczenia na porażenie nerwu twarzowego, nie wiem jak to jest z jakimis metodami fizykoterapii i to jeszcze w ciazy, trzebaby spytac w jakiejs przychodni rehabilitacyjnej. Jedno jest pewne im wcześniej zaczniesz dzialac tym wieksze szanse ze przejdą, bo to zwykle ladnie ustepuje, ale niestety nie z dnia na dzień. Codo lekow to hmmm sterydy ogólnie niesa bezwzględnie przeciwwskazane w ciązy, wiadomo zawsze sie rozwaza wskazania. Leki sterydowe sa podobne budowa do niektorych hormonow ktoee mamy w sobie. Dobre efekty podobno po neurovicie - wit z gr B, znajomi neurolodzy lubia stosować, tylko to chyba na recepte. Myślę ze jak znajdziesz dobrego neurologa, bedziezz cwiczyc przed lustrem bedzie dobrze. Glowa do gory :).
    Edit
    Juz doczytalam ze chodzisz na rehabilitacje Super to trzeba kontynuować, nie zniechexaj sie kochana, będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:56

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kochana Takie leki powinnas brac wit b6 i b12 oraz nivalin. Zapytaj swojego lekarza o to .Ja mam w rodzinie lekarzy podpytalam dziś wojka co to jest za cholerstwo .I waleczki do masażu twarzy kup .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    dokładnie ja dwa kupiłam w tym też jeden next, przecież ze szpitala też musimy te nasze glutki przewieźć i nawet jeśli samochodem to raczej na 15 stopni w pajacyku nie wyjdą tylko cykiem przykryte. A potem spacer po tygodniu...nie mogę się doczekać :)

446fc5aa277f4f95m.jpg

20011ae6fa412318m.jpg
    Kasienka ladne ja tez kupie takie bo się przydadzą mi na 100% ,bo tu pizga w marcu jeszcze i kwietniu :)

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ