X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil :D na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!

O matko 5400 to strasznie dużo :) córka mojej kuzynki ważyła 4200 i juz była wielka a tutaj to masakra :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bylam w Smyku wczoraj i kupilam 3pak body za 20 pln przecenione z 44,90 takie kolorowe w paski i panterke

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja też bylam w Smyku wczoraj i kupilam 3pak body za 20 pln przecenione z 44,90 takie kolorowe w paski i panterke

Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil :D na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!
    Lali w Anglii jak poloznej powiedzialam, ze rodzilam naturalnie to w szoku byla, tutaj nie dopuszcza do sn przy takiej wadze dziecka...wydaje mi sie ze teraz bedzie mniejsze bo wiele z was ma juz wieksze brzuchy ode mnie..z synkiem w 5miesiacu juz butow sama nie moglam zawiazac :D
    jezuuuuu 5400!!! ocholera!
    Teraz polozna powiedziala ze zapisze mnie na dodatkowe usg okolo 30-34tc ijesli dzidzia znow bedzie duza to beda wywolywac szybciej albo cc...szczerze boje sie cc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.
    no ja tez poluje na promocje, wczoraj w uzywancu znalazlam sleeping bag za 2.49f a normalnie nawet najtansza i gownianej jakosci kosztuje okolo 15f.. nawet znalazlam identyczna na googlu :

http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fecx.images-amazon.com%2Fimages%2FI%2F41zbSt5jtYL._SY300_.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.amazon.co.uk%2FPuckababy-PBG-Sleeping-Adjustable-Dot%2Fdp%2FB004RF50S6&h=300&w=300&tbnid=oz1XjcNFCBM-5M%3A&zoom=1&docid=InOH0iVpyvhLMM&ei=_FpoVPK9JtXVatOPgZgC&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CCUQMygGMAY&iact=rc&uact=3&dur=489&page=1&start=0&ndsp=23

w amazonie ponad 40f!!!
    tutaj w uzywancach jak juz krysti pisala wszystko jest poprane, poprasowane i na wieszaczkach i rzeczy wygladaja jak nowiutkie! nie dalabym ponad 40f za sleeping bag ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:10

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Brzuchatki :)
    Ania1501 koniecznie poszukaj tego tekstu dla Nadziei, kurczę cały wieczór potem o Tobie myślałam, to straszne co Cię spotkało, mam nadzieję, że jednak będziesz mogła coś wziąć, jakieś leki, które chociaż załagodzą i nie dopuszczą do stanu, w którym potem będziesz musiała mieć zabieg :/

jeśli chodzi o ciuszki i resztę wyprawki ja dalej zbieram, zbieram. Jak pisałam wcześniej dużo dostałam w rozmiarze 56/62 i 68 od przyjaciółki. Sama poluję na allegro i olx bo w lumpeksach w Warszawie nie mam kiedy szukać i jeździć jak są dostawy, a zawsze coś fajnego znajdę w super cenie. Mam łóżeczko i kosz, na wózek czekam od koleżanki, a spacerówka wybrana ale kupię jak się już urodzi ze względu na gwarancję.
    Pościelka się szyje u Natalii, no i czasem korzystam z promocji, np. pieluchy, kosmetyki, proszki.
    Jak macie możliwość odkładania sobie tych rzeczy to zbierajcie powoli. Potem raz trzeba to wszystko wyszukać, dwa wydać na raz sporo kasy, mieć czas i siłę. A tak najważniejsze rzeczy już będą, a potem i tak pewnie w praniu wyjdzie, że tego tamtego nie ma, ale łatwiej wysłać tatusia po 2/3 rzeczy niż z listą 20 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:39

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj usiadłam, zrobiłam listę rzeczy które będą mi moim zdaniem potrzebne łącznie z wkładkami laktacyjnymi czy rzeczami dla mnie po porodzie. Wyszła niezła lista i ładna kwota ale myślę, że jak powoli będziemy realizować jej punkt to nie będzie tak źle. Jedyna czego nie do końce jestem w stanie ogarnąć to ubranka. Nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze...

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie mogę sobie przypomnieć ale weź zapytaj na obecnych Grudniowkach bo być może u nich to czytałam, jeszcze poszukam :/ kurcze
    A dlaczego nie zdecydowalas się na sterydy? Moja koleżanka całą ciążę brała sterydy (ma jakąś chorobę nerek) i coreczka całkowicie zdrowa i donoszona. Ponoć nie mają większego wpływu na dziecko ale to zależy od rodzaju sterydów.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy miewacie bóle brzucha podobne do miesiączkowych? Bo kłucia, ciągnięcia to wiadomo - więzadła, rosnący brzuch. Ale mnie niepokoją czasami bóle typowo miesiączkowe. Wiem, że we wczesnej ciąży są normalne ale nie wiem jak teraz. Zapomniałam lekarza zapytać a następna wizyta dopiero 11 grudnia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogu dzięki, że przy synku dużo rzeczy miałam uniwerealnych i teraz mi niewiele potrzeba. Liczyłam, że powinnam się zmieścić w kwocie 700-800zł ale to już max :) zakupy planuje w styczniu lub w lutym a teraz tylko jakieś brakujące ubranka kupie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK 1989 Zacznij po prostu od kilku sztuk no 4/5 w rozmiarze 56 - body, pajacyki, ze 2 kaftaniki i śpiochy (choć ja ich nie lubię bo kaftanik podjeżdża a brzuszek goły :) ) uważam, że potrzebny nam będzie pajacyk/kombinezon bo w końcu to dopiero kwiecień i temperatury mogą być też 10 stopni. Ja kupiłam takiego miśka z uszkami i drugi welurowy. Plus jeśli masz ochotę to jakieś spodenki bawełniane - dresikowe. Ja mam też ze 3 pajace takie na noc do spania.
    Podobnie na rozmiar 62 czy 68 tylko pewnie więcej sztuk bo dziecko dłużej w nich pochodzi :)
    no i oczywiście skarpetki i niedrapki na łapki, choć tu też można założyć skarpetki ;) i ze 2/3 czapeczki tylko ja to polecałabym bez sznureczków/troczków - nie wygodne dla dziecka i po co? i tak siedzimy, patrzymy, poprawiamy, tulimy, a w domu nie potrzebna czapka wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:05

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja mam takie bóle, typowo jak przy miesiaczce. Moja gin mówiła, że to norma i ze mam brać no-spe w razie czego.
    Ale powiedz o tym swojemu lekarzowi, mi ginka sprawdza szyjke na każdej wizycie ale nic się nie dzieje mimo bólów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:07

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezonik mam fajny z Next z uszkami :D mogę urodzić równie dobrze w marcu wiec kombinezon jak najbardziej może być potrzebny :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie pije kawkę, zaraz biorę się za obiadek. Mój TZ dzisiaj wraca a jutro idziemy na polowkowe :D :D :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ja dwa kupiłam w tym też jeden next, przecież ze szpitala też musimy te nasze glutki przewieźć i nawet jeśli samochodem to raczej na 15 stopni w pajacyku nie wyjdą tylko cykiem przykryte. A potem spacer po tygodniu...nie mogę się doczekać :)

446fc5aa277f4f95m.jpg

20011ae6fa412318m.jpg

Anka1501, Bambi85, Krysti, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne :) ja też chcę takiego misia :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a ty bylas u neurologa z tym porazeniem czy rodzinnego. Ogolnie najwaxniejsza jest rehabilitacja , nawet w necie mozesz znalezc przykładowe cwiczenia na porażenie nerwu twarzowego, nie wiem jak to jest z jakimis metodami fizykoterapii i to jeszcze w ciazy, trzebaby spytac w jakiejs przychodni rehabilitacyjnej. Jedno jest pewne im wcześniej zaczniesz dzialac tym wieksze szanse ze przejdą, bo to zwykle ladnie ustepuje, ale niestety nie z dnia na dzień. Codo lekow to hmmm sterydy ogólnie niesa bezwzględnie przeciwwskazane w ciązy, wiadomo zawsze sie rozwaza wskazania. Leki sterydowe sa podobne budowa do niektorych hormonow ktoee mamy w sobie. Dobre efekty podobno po neurovicie - wit z gr B, znajomi neurolodzy lubia stosować, tylko to chyba na recepte. Myślę ze jak znajdziesz dobrego neurologa, bedziezz cwiczyc przed lustrem bedzie dobrze. Glowa do gory :).
    Edit
    Juz doczytalam ze chodzisz na rehabilitacje Super to trzeba kontynuować, nie zniechexaj sie kochana, będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:56

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kochana Takie leki powinnas brac wit b6 i b12 oraz nivalin. Zapytaj swojego lekarza o to .Ja mam w rodzinie lekarzy podpytalam dziś wojka co to jest za cholerstwo .I waleczki do masażu twarzy kup .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    dokładnie ja dwa kupiłam w tym też jeden next, przecież ze szpitala też musimy te nasze glutki przewieźć i nawet jeśli samochodem to raczej na 15 stopni w pajacyku nie wyjdą tylko cykiem przykryte. A potem spacer po tygodniu...nie mogę się doczekać :)

446fc5aa277f4f95m.jpg

20011ae6fa412318m.jpg
    Kasienka ladne ja tez kupie takie bo się przydadzą mi na 100% ,bo tu pizga w marcu jeszcze i kwietniu :)

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ