Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweliśka wrote:Ja też bylam w Smyku wczoraj i kupilam 3pak body za 20 pln przecenione z 44,90 takie kolorowe w paski i panterke
Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Lali wrote:Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil
na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!
jezuuuuu 5400!!! ocholera!
Teraz polozna powiedziala ze zapisze mnie na dodatkowe usg okolo 30-34tc ijesli dzidzia znow bedzie duza to beda wywolywac szybciej albo cc...szczerze boje sie cc. -
Ola89 wrote:Trzeba trafić po prostu na promocje. Ja lubię kupować w 5-10-15 bo fajnie rzeczy dobrej jakości maja i dużo promocji jest zawsze.
http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fecx.images-amazon.com%2Fimages%2FI%2F41zbSt5jtYL._SY300_.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.amazon.co.uk%2FPuckababy-PBG-Sleeping-Adjustable-Dot%2Fdp%2FB004RF50S6&h=300&w=300&tbnid=oz1XjcNFCBM-5M%3A&zoom=1&docid=InOH0iVpyvhLMM&ei=_FpoVPK9JtXVatOPgZgC&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CCUQMygGMAY&iact=rc&uact=3&dur=489&page=1&start=0&ndsp=23
w amazonie ponad 40f!!!
tutaj w uzywancach jak juz krysti pisala wszystko jest poprane, poprasowane i na wieszaczkach i rzeczy wygladaja jak nowiutkie! nie dalabym ponad 40f za sleeping bagWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:10
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć Brzuchatki
Ania1501 koniecznie poszukaj tego tekstu dla Nadziei, kurczę cały wieczór potem o Tobie myślałam, to straszne co Cię spotkało, mam nadzieję, że jednak będziesz mogła coś wziąć, jakieś leki, które chociaż załagodzą i nie dopuszczą do stanu, w którym potem będziesz musiała mieć zabieg
jeśli chodzi o ciuszki i resztę wyprawki ja dalej zbieram, zbieram. Jak pisałam wcześniej dużo dostałam w rozmiarze 56/62 i 68 od przyjaciółki. Sama poluję na allegro i olx bo w lumpeksach w Warszawie nie mam kiedy szukać i jeździć jak są dostawy, a zawsze coś fajnego znajdę w super cenie. Mam łóżeczko i kosz, na wózek czekam od koleżanki, a spacerówka wybrana ale kupię jak się już urodzi ze względu na gwarancję.
Pościelka się szyje u Natalii, no i czasem korzystam z promocji, np. pieluchy, kosmetyki, proszki.
Jak macie możliwość odkładania sobie tych rzeczy to zbierajcie powoli. Potem raz trzeba to wszystko wyszukać, dwa wydać na raz sporo kasy, mieć czas i siłę. A tak najważniejsze rzeczy już będą, a potem i tak pewnie w praniu wyjdzie, że tego tamtego nie ma, ale łatwiej wysłać tatusia po 2/3 rzeczy niż z listą 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:39
-
Ja wczoraj usiadłam, zrobiłam listę rzeczy które będą mi moim zdaniem potrzebne łącznie z wkładkami laktacyjnymi czy rzeczami dla mnie po porodzie. Wyszła niezła lista i ładna kwota ale myślę, że jak powoli będziemy realizować jej punkt to nie będzie tak źle. Jedyna czego nie do końce jestem w stanie ogarnąć to ubranka. Nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze...
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja nie mogę sobie przypomnieć ale weź zapytaj na obecnych Grudniowkach bo być może u nich to czytałam, jeszcze poszukam
kurcze
A dlaczego nie zdecydowalas się na sterydy? Moja koleżanka całą ciążę brała sterydy (ma jakąś chorobę nerek) i coreczka całkowicie zdrowa i donoszona. Ponoć nie mają większego wpływu na dziecko ale to zależy od rodzaju sterydów. -
A powiedzcie mi dziewczyny czy miewacie bóle brzucha podobne do miesiączkowych? Bo kłucia, ciągnięcia to wiadomo - więzadła, rosnący brzuch. Ale mnie niepokoją czasami bóle typowo miesiączkowe. Wiem, że we wczesnej ciąży są normalne ale nie wiem jak teraz. Zapomniałam lekarza zapytać a następna wizyta dopiero 11 grudnia.
-
nick nieaktualnyADK 1989 Zacznij po prostu od kilku sztuk no 4/5 w rozmiarze 56 - body, pajacyki, ze 2 kaftaniki i śpiochy (choć ja ich nie lubię bo kaftanik podjeżdża a brzuszek goły
) uważam, że potrzebny nam będzie pajacyk/kombinezon bo w końcu to dopiero kwiecień i temperatury mogą być też 10 stopni. Ja kupiłam takiego miśka z uszkami i drugi welurowy. Plus jeśli masz ochotę to jakieś spodenki bawełniane - dresikowe. Ja mam też ze 3 pajace takie na noc do spania.
Podobnie na rozmiar 62 czy 68 tylko pewnie więcej sztuk bo dziecko dłużej w nich pochodzi
no i oczywiście skarpetki i niedrapki na łapki, choć tu też można założyć skarpetkii ze 2/3 czapeczki tylko ja to polecałabym bez sznureczków/troczków - nie wygodne dla dziecka i po co? i tak siedzimy, patrzymy, poprawiamy, tulimy, a w domu nie potrzebna czapka wcale
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:05
Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Adk ja mam takie bóle, typowo jak przy miesiaczce. Moja gin mówiła, że to norma i ze mam brać no-spe w razie czego.
Ale powiedz o tym swojemu lekarzowi, mi ginka sprawdza szyjke na każdej wizycie ale nic się nie dzieje mimo bólówWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:07
-
nick nieaktualnydokładnie ja dwa kupiłam w tym też jeden next, przecież ze szpitala też musimy te nasze glutki przewieźć i nawet jeśli samochodem to raczej na 15 stopni w pajacyku nie wyjdą tylko cykiem przykryte. A potem spacer po tygodniu...nie mogę się doczekać
Anka1501, Bambi85, Krysti, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja a ty bylas u neurologa z tym porazeniem czy rodzinnego. Ogolnie najwaxniejsza jest rehabilitacja , nawet w necie mozesz znalezc przykładowe cwiczenia na porażenie nerwu twarzowego, nie wiem jak to jest z jakimis metodami fizykoterapii i to jeszcze w ciazy, trzebaby spytac w jakiejs przychodni rehabilitacyjnej. Jedno jest pewne im wcześniej zaczniesz dzialac tym wieksze szanse ze przejdą, bo to zwykle ladnie ustepuje, ale niestety nie z dnia na dzień. Codo lekow to hmmm sterydy ogólnie niesa bezwzględnie przeciwwskazane w ciązy, wiadomo zawsze sie rozwaza wskazania. Leki sterydowe sa podobne budowa do niektorych hormonow ktoee mamy w sobie. Dobre efekty podobno po neurovicie - wit z gr B, znajomi neurolodzy lubia stosować, tylko to chyba na recepte. Myślę ze jak znajdziesz dobrego neurologa, bedziezz cwiczyc przed lustrem bedzie dobrze. Glowa do gory
.
Edit
Juz doczytalam ze chodzisz na rehabilitacje Super to trzeba kontynuować, nie zniechexaj sie kochana, będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:56
-
nick nieaktualnyNadzieja kochana Takie leki powinnas brac wit b6 i b12 oraz nivalin. Zapytaj swojego lekarza o to .Ja mam w rodzinie lekarzy podpytalam dziś wojka co to jest za cholerstwo .I waleczki do masażu twarzy kup .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:21
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:
KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość