X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:52

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Cholera czemu zawsze mnie sie cos musi czepic!!!!! Chyba znowu mi rosnie cysta tam gdzie wczesniej bo czuje gruba gule i do tego ropieje mi caly czas ta rana wiec pewnie infekcja!! Boli strasznie, jutro znowu jade do szpitala niech cos z tym zrobia bo boje sie o Mala strasznie! :((( ale pociac im na zywca sie nie dam znowu!! No caly czas cos! :(((

Rudzia trzymam kciuki aby wszystko było dobrze - musi być ! Innej opcji nie widzę daj znać co i jak w tym szpitalu wymyślili..

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA jesteś pewna, że to cysta? Gdzie czujesz gulę? W tym samym miejscu co była?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia no co ty jak cysta ,moze to narośl tylko po operacyjna napewno nic ci nie jest ale sprawdz jak się martwisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 22:42

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA tak w tym samym miejscu.. dokladnie pod rana ktora sie nie wygoila!! Ku*** lekarz walnal fuszerke!! :(((( w ogole powinni mi to wczrsniej wyciac pod narkoza a zrobili pod znieczuleniem miejcowym bo lekarz stwierdzil ze to nie cysta a jak rozcial to powiedzial ze jednak cysta i sie pomylil. Nic nie powiedzial co i jak i nawet nie dostalam zwolnienia z pracy ;/ ze szwami ledwo chodzilam ;/ i teraz znowu to samooo! :( boje sie ze to jakos wplynelo na mala ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia no co ty jak cysta ,moze to narośl tylko po operacyjna napewno nic ci nie jest ale sprawdz jak się martwisz.

jak nic mi nie jest jak rana mnie boli krwawi i ropieje? To nie jest narosl.

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    jak nic mi nie jest jak rana mnie boli krwawi i ropieje? To nie jest narosl.
    Ah krwawi i boli no to jedz do szpitala faktycznie zeby ci się infekcja nie wdala w tym miejscu co wycinali bo to sporo czasu juz minelo od twojego zabiegu pewnie.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA no to koniecznie do lekarza żeby to skonsultować. Może do kogoś innego skoro tamten spartolił robotę ? Z Sofią na pewno jest wszystko dobrze, tym się nie martw ! Idź do lekarza i sprawdźcie co i jak, co można w obecnej sytuacji zrobić

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Krysti 2 miesiace minely.. i boje sie ze infekcja juz sie wdala ;/ tylko nie wiem czy to ropien gruczolu czy torbiel ;/ jutro jade do szpitala znowu ... jak znowu mi zrobia cos co nie pomoze to nie wiem! ;/ juz placze z tego wszystkiego bo boje sie o Dziecko :(*

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    RUDZIA no to koniecznie do lekarza żeby to skonsultować. Może do kogoś innego skoro tamten spartolił robotę ? Z Sofią na pewno jest wszystko dobrze, tym się nie martw ! Idź do lekarza i sprawdźcie co i jak, co można w obecnej sytuacji zrobić

A gdyby to byla infekcja? To chyba ma jakis wplyw na dziecko czy nie? ;( nie dam rady dzis chyba spac :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze Was dziewczyny, bo nic gorszego niż mnie Was nie spotka:)
    Około 3 tygodnie temu wyszłam do sklepu i czułam jak wieje dosyć silny wiatr, było mi trochę zimno. Potem czwartek i piątek bolała mnie szyja. Powiedziałam M żeby mi wymasował bo pewnie krzywo spałam a w sobotę rano pijąc herbatę poczułam drętwienie jak po znieczuleniu u dentysty... Spojrzałam w lustro a tam opadnięta połowa twarzy. Biegiem do szpitala okazało się, że to porażenie nerwu zwane potocznie porażeniem Bella, które często spotyka kobiety w ciąży (ale w III trymestrze)... lekarze rozłożyli ręce bo sterydy na to się daje a tu lipa, wróciłam do domu z zaleceniem rehabilitacji. Noc nieprzespana z bólu (podobny jak przy zapaleniu ucha) więc następnego dnia kolejny szpital...Tym razem pani chciała mi dać zastrzyk z bardzo silnego sterydu... odmówiłam, bo zdążyłam przeczytać jak może to się skończyć dla dziecka a nie wiadomo czy mi pomoże.
    Od poniedziałku chodziłam na rehabilitacje, lampy i masaże ale do tej pory twarz po jednej stronie "martwa". Ból trochę mniejszy ale jest. Dlatego tak bardzo się ucieszyłam w środę na wizycie u gina, że serduszko bije i że z ciążą ok, bo to dla mnie najważniejsze.
    Też bym chciała czuć ruchy, bo dziecko jest moim marzeniem i byłabym spokojniejsza że mimo mojej choroby dziecko sobie fika radośnie. Dlatego temat płci ma mniejsze znaczenie, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Nie myślę o zakupach, bo każda chwila ciąży to cud na który czekałam cztery lata (raz poroniłam) i wciąż nie mogę w ten cud uwierzyć.
    Przepraszam że się wyzewnętrzniłam, ale znów się gorzej dziś czuję i potrzebowałam tego.

Pozdrawiam Kwietniowe Mamusie:)

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia nie płacz bo Sofie zdenerwujesz. Jedz tam i ich opierdziel, nie się Tobą zajma jak należy

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im wiecej czytam o tym tym bardziej sie boje :/ czy ten lekarz mial prawo mi to ciac pod znieczuleniem jak jestem w ciazy ;/ a jak znieczulenie jakos zadzialalo na Mala?! ;/ nie wytrzymam zaraz!! :( dziewczyny dziekuje zs wsparcie nie bede Wam tu marudzic :( :( do uslyszenia :((

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo! Nadzieja współczuję ale podziwiam, bo czytając co i jak piszesz widzę, że jesteś bardzo silną osobą i pozytywnie patrzysz mimo przeciwności. Ściskam Cię Kochana!

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A gdyby to byla infekcja? To chyba ma jakis wplyw na dziecko czy nie? ;( nie dam rady dzis chyba spac :(

Nie bardzo się na tym znam ale jeśli to infekcja to jakiś wpływ może mieć, tak mi się wydaje ale musisz to skonsultować z lekarzem. Na spokojnie, do jutra na pewno nic się nie stanie więc postaraj się przespać noc, bo stres nic tu nie da, a tylko Sofijka będzie niespokojna. Rano do lekarza. Wiem, że torbiel nie jest jakimś wielkim zagrożeniem. Sama miałam od początku ciąży torbiel akurat z tej strony z której jest dziecko. Na szczęście zaczęła maleć. Natomiast lekarka od początku mówiła, że ciąża jest priorytetem, a torbielą zajmiemy się później. Co lekarz to inna opinia ..

NADZIEJA o matko ale historia! od czego to się wzięło? Nadal masz taką "martwą" część twarzy? To samo minie czy jak?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia nie szperaj po necie. Najgorsze to szukać recepty, porady czy instrukcji tutaj. Za poważna sprawa. Poczekaj na to co powie lekarz i postaraj się jak najmniej denerwować choć wiem, że to trudne... Buziaki

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Koooopnął :D chyba ze 3 razy takie delikatne puknięcia, to musiał być On :))) Wiecie co, bo Wy piszecie, że czujecie jakby dziecko było tak mega nisko, a mój syn jest dosłownie jakby z boku brzucha z prawej strony. Jakieś 3 palce pod pępkiem całkowicie na prawo. Czy to normalne ? Może to nie On ?

OLA ja też mam taki spiczasty i u mnie synuś :D
    Ja w tym samym miejscu wczoraj poczułam. Tak mocno z prawo. Ale to chyba synuś, bo takie trzy wyraźne puknięcia od środka były. Coś jakby bąbelek pękał. Najpierw jedno poczułam to szybciutko rękę położyłam i jeszcze dwa. :) I na tym się skończyło. :(

Krysti, ja mam w przyszłą środę połówkowe.

Rany, Nadzieja. Trzymaj się tam! Teraz mnie ostrzegłaś, będę totalnie uważać, żeby mnie nie zawiało.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nadzieja to co napisalas jest smutne ze tak los ci figla zrobił z twarzą mam nadxieje ze ci przejdzie to jej az nie mogę uwierzyć jakie kobiety naprawdę mają problemy . Coz mogę powiedzieć wracaj do zdrowia oby przeszlo ci a napewno przejdzie :) trza byc dobrej mysli . Dobrze ze piszesz o tym bo to bardzo wazne jest i się nie przejmuj niczym ustąpi ci to . Ja tez bede opatulona chidzic choc juz chodze to jeszcze szal bede zakladac ,bo tu tez wiatry są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 23:07

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA nie zawracasz nam głowy! Po to tu jesteśmy żeby się wspierać. KasiaKwiatek dobrze pisze - nie czytaj niczego na necie, bo tylko się bardziej zaczniesz denerwować. Do łóżka, a rano do lekarza! trzymam mooocno kciuki

MANTISSA ja właśnie też czuję to jak takie lekkie puknięcia. Widocznie dziecko się jakoś z boczku ułożyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 23:06

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie miejscowe nie ma negatywnego wpływu na dziecko. To jest 9 miesięcy kiedy zawsze jakaś choroba może się pojawić i co mamy cierpieć? Są leki, które w ciąży brać można i Rudzia nie martw się będzie dobrze. Idź do lekarza jak się martwisz infekcją a z dzieckiem będzie wszystko dobrze. Najgorszy jest stres, który przezywasz dlatego staraj się zrelaksować. Pooglądaj jakiś rozrywkowy program i nie zamartwiaj się a jeśli jest źle to jedź jutro do szpitala i wtedy będziesz spokojniejsza.

Dziękuję KasiuKwiatek za miłe słowa!
    Krysti i Mantissa Wam też!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 23:11

Krysti lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ