X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja w tym samym miejscu wczoraj poczułam. Tak mocno z prawo. Ale to chyba synuś, bo takie trzy wyraźne puknięcia od środka były. Coś jakby bąbelek pękał. Najpierw jedno poczułam to szybciutko rękę położyłam i jeszcze dwa. :) I na tym się skończyło. :(

Krysti, ja mam w przyszłą środę połówkowe.

Rany, Nadzieja. Trzymaj się tam! Teraz mnie ostrzegłaś, będę totalnie uważać, żeby mnie nie zawiało.
    Ja mam 24 za tydzień:)

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.ma.za co Nadzieja :-) wracaj do zdrowia, Tobie też stres nie służy.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja pisz zawsze jak ci zle ,my tu jestesmy by wspierać siebie na wzajem .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaaany! Odsłoniłam brzuch, patrzymy z mężem a brzuch się poruszył w tym samym momencie w którym poczułam ruch dziecka :D i mąż to widział !! Ale czaaaaaaad :D Jak ja kocham tą małą istotkę <3

Ida, Anka1501, weronika86, KasiaKwiatek, Bambi85, Justinka, liloe lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia tez do szpitala jutro jedz bedziesz spokojna i nie placz kochana będzie dobrze napewno Sofia ma się super :) jest w bezpieczna .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Raaaany! Odsłoniłam brzuch, patrzymy z mężem a brzuch się poruszył w tym samym momencie w którym poczułam ruch dziecka :D i mąż to widział !! Ale czaaaaaaad :D Jak ja kocham tą małą istotkę <3
    No i widzisz fasia po co sie stresowac dzidzia sobie pory sama wybiera :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo mojego nicku Nadzieja... tracę ją ale staram się ciągle o tym nie myśleć.

Nie bójcie się tak bardzo przewiania. Pewna pani doktor wyjaśniła mi, że bezpośrednią przyczyną jest odkładanie wody w organizmie, która spowodowała obrzęk nerwu, który odpowiada za utrzymywanie tych mięśni twarzy więc nie wiadomo czy wylecze się w ciąży a po ciąży zacznę intensywną kurację farmakologiczną (oczywiście chciałabym trochę pokarmić piersią)lub operacja mnie będzie czekała, bo tyle miesięcy porażenia może skutkować stałym utrwaleniem. No nic, nigdy nie wiemy co nam pisane... a mi zawsze w życiu pod górę:)

Kładę się spać. Trzymajcie się ciepło

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:52

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Mówiłam, że Cię jeszcze dzisiaj skopie :D

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    My dzisiaj zrobiliśmy rajd po sklepach i zajrzeliśmy do Smyka. Matko, co oni tam mają za ceny...! Aż się przeraziłam. Postanowiliśmy bardziej pomyśleć o wyprawce, by rozłożyć to jakoś na kolejne miesiące. Bo skoro chcę być gotowa na miesiąc przed porodem, to zostaje nam 3 miesiące. Czyli niewiele. Wózek i łóżeczko są chyba najdroższe i to zostawimy na sam koniec, bo szkoda żeby gwarancja z wózka leciała. A te inne rzeczy zaczynamy kupować już w grudniu. Nie wiem od czego zacząć, ale damy radę ;)

W czwartek wylicytowałam na allegro ogromną pakę z ubrankami dla chłopca - ponad 100 sztuk. Dałam 174 zł, więc się bardzo opłacało, a są to prześliczne rzeczy(jak dostanę to się pochwalę). Poszłam za ciosem po wiadomości o płci, bo do tej pory nie mieliśmy NIC. Paczka jeszcze nie przyszła, ale ja już troszkę odetchnęłam, bo przynajmniej z ubrankami nie będziemy musieli tak cudować. Nie wykluczam dokupienia czegoś, ale tam wiele już jest.

Och, ciężkie jest życie ciężarówki :P Wszystko trzeba planować, organizować, myśleć o wszystkim i na zapas.

Dziś wybitnie mi brzuch wyskoczył do przodu, aż się śmiałam sama do siebie jak się w witrynach sklepów widziałam :D Jutro cyknę fotkę ;)

Ida, bo w Smyku generalnie dość drogo jest. Niestety. Takich rzeczy jak łóżeczko czy wózek warto poszukać w sklepach internetowych czy na allegro. Naprawdę spore różnice są. Ja tam do Smyka nawet nie zaglądam. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nadzieja, gdzieś parę dni temu o tym czytałam. Tez jakaś dziewczyna w ciąży miała paraliż połowy twarzy, jeszcze w ciąży dostała leki i bardzo jej pomogły, że tylko trochę widać ten paraliż przy szerokim uśmiechu! kurza stopa... Tylko gdzie ja to czytałam... :/

Nadzieja84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ida, bo w Smyku generalnie dość drogo jest. Niestety. Takich rzeczy jak łóżeczko czy wózek warto poszukać w sklepach internetowych czy na allegro. Naprawdę spore różnice są. Ja tam do Smyka nawet nie zaglądam. :P

Mantissa ja też raczej w Smyku nie kupuje bo dość drogo mają :/ jak juz to zaglądam często do C&A bo często promocje mają. Np kilka razy juz kupiłam rzeczy w wielopakach i np bluzki z długim rękawem wychodzą po 10zł itp. I H&M tez często są promocje na ciuszki dziecięce

• Lwica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Pociesze Was dziewczyny, bo nic gorszego niż mnie Was nie spotka:)
    Około 3 tygodnie temu wyszłam do sklepu i czułam jak wieje dosyć silny wiatr, było mi trochę zimno. Potem czwartek i piątek bolała mnie szyja. Powiedziałam M żeby mi wymasował bo pewnie krzywo spałam a w sobotę rano pijąc herbatę poczułam drętwienie jak po znieczuleniu u dentysty... Spojrzałam w lustro a tam opadnięta połowa twarzy. Biegiem do szpitala okazało się, że to porażenie nerwu zwane potocznie porażeniem Bella, które często spotyka kobiety w ciąży (ale w III trymestrze)... lekarze rozłożyli ręce bo sterydy na to się daje a tu lipa, wróciłam do domu z zaleceniem rehabilitacji. Noc nieprzespana z bólu (podobny jak przy zapaleniu ucha) więc następnego dnia kolejny szpital...Tym razem pani chciała mi dać zastrzyk z bardzo silnego sterydu... odmówiłam, bo zdążyłam przeczytać jak może to się skończyć dla dziecka a nie wiadomo czy mi pomoże.
    Od poniedziałku chodziłam na rehabilitacje, lampy i masaże ale do tej pory twarz po jednej stronie "martwa". Ból trochę mniejszy ale jest. Dlatego tak bardzo się ucieszyłam w środę na wizycie u gina, że serduszko bije i że z ciążą ok, bo to dla mnie najważniejsze.
    Też bym chciała czuć ruchy, bo dziecko jest moim marzeniem i byłabym spokojniejsza że mimo mojej choroby dziecko sobie fika radośnie. Dlatego temat płci ma mniejsze znaczenie, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Nie myślę o zakupach, bo każda chwila ciąży to cud na który czekałam cztery lata (raz poroniłam) i wciąż nie mogę w ten cud uwierzyć.
    Przepraszam że się wyzewnętrzniłam, ale znów się gorzej dziś czuję i potrzebowałam tego.

Pozdrawiam Kwietniowe Mamusie:)

Wo ale historia:( mam nadzieje ze ci przejdzie szybko i je będziesz musiała sie Dlugo męczyć. Czytalam ze przechodzi samoistnie w ciagu kilku tygodni..a dzidziuś napewno sobie tam fika radośnie, niedługo tak cię fiknie ze będziesz czasem biegać kilka razy w ciagu godziny do toalety:) trzymaj sie i zdrowiej!!

RUDZIA-a ty do lekarza!! Nie płacz i nie stresuj dzidziusii tylko do lekarza! A od znieczulenia nic sie nie stało małej..... moja kuzynka miała problem z zębem i dentysta musiał jej dać znieczulenie i urodziła i spoko a wszyscy trąbią ze to duże ryzyko bo jednak nerwy...a było ok

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kurcze Nadzieja, gdzieś parę dni temu o tym czytałam. Tez jakaś dziewczyna w ciąży miała paraliż połowy twarzy, jeszcze w ciąży dostała leki i bardzo jej pomogły, że tylko trochę widać ten paraliż przy szerokim uśmiechu! kurza stopa... Tylko gdzie ja to czytałam... :/

Gdyby udało Ci się znaleźć byłabym wdzięczna. Może jest coś co można bezpiecznie brać w ciąży.

Cześć dziewczyny. Obudził mnie ból głowy. To chyba od ciśnienia. Życzę dobrego dnia i dziękuję za wsparcie wczoraj, bo byłam wyjątkowo rozbita.

f2w3gywlo6cbe8pm.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 07:53

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie ma to większego wpływu. My mamy podobny wzrost do Waszych a syn ur się 4000g i 58cm, oczywiście sn
    ja mam 168 a maz 181cm, syn 4995, 63cm :D :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja juz pieke bielizne bo do hiszpani lecim :D kuzwa tego mi brakuje holideja spokoju wyciszenia relax ;)
    Krysti a mi się caly czas wydawalo że nie pracujesz

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! NADZIEJA kurcze musi byc dobrze, trzymam kciuki i wspieram Cie z calego serca!
    RUDZIA daj nac jak bdziesz w szpitalu, nic sie nie martw z malutka na pewno wszystko ok!

Ja dzis noc nie przespana, ide zrobic sobie kawe wygladam jak zombie :(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja mam 168 a maz 181cm, syn 4995, 63cm :D :D

Weronika mojej siostry syn wazyl 5400 jak sie urodzil :D na szczescie w pore zrobili cc a Ty sie biedulo meczylas!!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia to wcale nie musi być nawrot cysty, ani nawet infekcja podobno w caizy fatalnie goja się rany:( nie wiem czy to prawda ale moja sasiadka miala jakis problem operacje i potem chciala się starac o dziecko to jej ciotka lekarka powiedziala żeby odczekali troche bo się w ciazy fatalnie goi + nie za wiele mozna wziac na bol

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ