X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy remont w poprzedniej ciąży kolo 8/9miesiąca. Nawet trochę malowalam :D
    Szczerze mówiąc ja ze Śnieżki jestem niezadowolona, niby zmywalna a jak syn ścianę kredka pomazal to nie zeszlo a kolor wokół trochę wyblakl :/

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakichś ekstremalnych zabrudzeń nie myłam, bo nawet jeszcze tam nie mieskzamy, takie lekkie tylko jak cos przy przeniszeniu nam sie ubrudzilo przypadkiem to schodzilo b. łatwo. Zreszta tak jak mowie, zalezy jaka wybierzesz pod katem zmywalnosci, ja tez z mysla o dziecku wybralam ta najbardziej zmywalna wiec mam nadzieje ze sie spisze. Nawet jak nie, to mozna zawsze dokupic taki maly kubeczek farby i domalowac :p. Poza tym nasz malarz tez bardzo te farby polecal z wielu względow bardziej tez takich technicznych ze dobrze sie wiaza ze sciana, ze sciana oddycha itp i sa bradzo wydajne.

Eweliśka lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farby Flugger są bardzo fajne i u nas wiem, że można kupić je mało toksyczne :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My specjalnie robiliśmy remont na początku wakacji by uniknąć problemów spania po ludziach w zimie ale jeśli chodzi o opary to polecam przy zakupie farby sprawdzać zawartość związków LZO, nie powinna być wyższa niż 70 gramów na litr!!! najodpowiedniejszy będzie towar o najniższej zawartości LZO i warto stawiać na farby wodorozcieńczalne gdzie zawartość wody jest najwyższa i dzięki temu zmniejsza się ilość szkodliwych rozpuszczalników, zwłaszcza do pokoiku malucha

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer mysle ze jak chcesz pomoc, to ja bym tam troche tez pomalowala, moze przy otwartym oknie, ale spac bym tam nie polecala, bo nawet nie w ciazy to przyjemne nie jest. Wszystko wokol toksyczne. Mnie teraz czeka w tym tygodniu mega sprzatanie w tym nowym mieszkaniu, bo finalizujemy przeprowadzke, tez slucham od mamy na okraglo, ze te detergenty t otoksyczne i w ogole, no ale przeciez tego nie pije ani nie wacham specjalnie :P a posprzatac musze jakos, zaloze rekawiczki gumowe i bede plytko oddychac hehe - tak jej mowie , ale jakos jej to nie przekonuje.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z Was cegłę deokoracyjną może? nie kamień tylko cegłę. Zastanawiam się nad białą w przedpokoju

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A ma któraś z Was cegłę deokoracyjną może? nie kamień tylko cegłę. Zastanawiam się nad białą w przedpokoju
    wlasnie chcialam nia oblozyc kominek ale maz chcial co innego i wyjatkowo pozwolilam mu zdecydowac w tej kwestii :P. Ale bardzo mi sie takie ceglane motywy podobaja a biala...super

Eweliśka lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    ADK, a nie miałabyś ochoty się taką listą podzielić? :)

Dziewczyny, apropos wożenia maluchów. Nie wiem czy będziemy kupować fotelik, ze względu an to, że nie mamy samochodu, na sam powrót ze szpitala pewnie od znajomej pożyczę. Ale zastanawiam się, jak to jest z wożeniem dziecka np. taksówką. Wiem, że dla bezpieczeństwa fotelik powinien być, ale czy jest obowiązkowy?

Bardzo chętnie podzielę się swoją listą tylko bardzo proszę o pomysł jak bo nie jestem w tych tematach ani trochę kumata.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    My specjalnie robiliśmy remont na początku wakacji by uniknąć problemów spania po ludziach w zimie ale jeśli chodzi o opary to polecam przy zakupie farby sprawdzać zawartość związków LZO, nie powinna być wyższa niż 70 gramów na litr!!! najodpowiedniejszy będzie towar o najniższej zawartości LZO i warto stawiać na farby wodorozcieńczalne gdzie zawartość wody jest najwyższa i dzięki temu zmniejsza się ilość szkodliwych rozpuszczalników, zwłaszcza do pokoiku malucha
    "Limit zawartości LZO (kat. A/a/FW): 30g/l (2010), produkt zawiera max 15 g/l."
    To chyba jest git :)
    A swoją drogą to dobra jesteś :) ja w życiu nie słyszałam nawet o lzo :)
    Flugger ma identyczne parametry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:54

Hela85 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Bardzo chętnie podzielę się swoją listą tylko bardzo proszę o pomysł jak bo nie jestem w tych tematach ani trochę kumata.

Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich. ;) Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać. :P ([email protected])

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich. ;) Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać. :P ([email protected])

Dobra, to spróbuje to później ogarnąć i się z wami podzielić :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to ja jakoś tak nie wierzę w te farby zmywalne. Ja mam Dulux i niby się zmywa ale i tak zostają ślady tam gdzie się czyściło. Tylko, że ja malowałam już dawno, może teraz te farby jakieś lepsze.

A co do tego pokoju z biaymi meblami i ciemną podłogą, to ja bym dała jasny fiolet albo wrzosowy. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pokój u rodziców jest wrzosowy, także ja juz nie mogę na niego patrzeć:) ale do białego zgadza się świetnie pasuje

mantissa lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za łóżeczkiem mam zamiar namalować lub przykleić drzewko z sówkami w pastelowych kolorach, pewnie jak bedzie gotowe wrzucę fotę.

Bambi85 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u malucha chcę zrobić coś takiego, tylko nie na żółto a na fioletowo(taką mamy wykładzinę w tamtym pokoju) i też jakieś naklejki na ścianę :) Ogólnie ten pokój nie jest ładny ale ten patent na ścianie mi się podoba :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b1ecbcd4030.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:28

Eweliśka, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę martwię się o Rudzie, ciekawe co z nią. Mogła by się już odezwać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o białą cegłę dekoracyjną to ja mam tak zrobioną ścianę, ale nie naklejaną cegłą bo to wychodzi dosyć drogo, skorzystałam z pomysłu znalezionego na youtubie, fakt robiłam 4 dni po 6/7 godzin ale warto. Efekt dokładnie taki jak na załączonym filmie, polecam Wam :D jestem teraz Bohaterem w Swoim Domu, a każdy kto do nas przychodzi nie może uwierzyć, że to nie prawdziwa cegła i że ja zrobiłam to sama :D :D :D
    można pomalować, ale ja zostawiłam taki kolor jaki miała kupiona szpachla i wygląda rewelacyjnie!!!

http://www.youtube.com/watch?v=O2I0LE1RMRY

aha i naklejana na ścianę, którą ja robiłam kosztowałaby mnie około 500/600zł moja robota wyszła ze wszystkim ... niecałe 100 zł ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:13

Eweliśka, kluska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hela85 witam u nas :) na kwietniowkach .

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jutro mam polowkowe, przez to nie mogę się na niczym skupić. Strach miesza się z podekscytowaniem... :D
    Nie mArtw się wszystko bedzie dobrze :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ