Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jakichś ekstremalnych zabrudzeń nie myłam, bo nawet jeszcze tam nie mieskzamy, takie lekkie tylko jak cos przy przeniszeniu nam sie ubrudzilo przypadkiem to schodzilo b. łatwo. Zreszta tak jak mowie, zalezy jaka wybierzesz pod katem zmywalnosci, ja tez z mysla o dziecku wybralam ta najbardziej zmywalna wiec mam nadzieje ze sie spisze. Nawet jak nie, to mozna zawsze dokupic taki maly kubeczek farby i domalowac :p. Poza tym nasz malarz tez bardzo te farby polecal z wielu względow bardziej tez takich technicznych ze dobrze sie wiaza ze sciana, ze sciana oddycha itp i sa bradzo wydajne.
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy specjalnie robiliśmy remont na początku wakacji by uniknąć problemów spania po ludziach w zimie ale jeśli chodzi o opary to polecam przy zakupie farby sprawdzać zawartość związków LZO, nie powinna być wyższa niż 70 gramów na litr!!! najodpowiedniejszy będzie towar o najniższej zawartości LZO i warto stawiać na farby wodorozcieńczalne gdzie zawartość wody jest najwyższa i dzięki temu zmniejsza się ilość szkodliwych rozpuszczalników, zwłaszcza do pokoiku malucha
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Shimmer mysle ze jak chcesz pomoc, to ja bym tam troche tez pomalowala, moze przy otwartym oknie, ale spac bym tam nie polecala, bo nawet nie w ciazy to przyjemne nie jest. Wszystko wokol toksyczne. Mnie teraz czeka w tym tygodniu mega sprzatanie w tym nowym mieszkaniu, bo finalizujemy przeprowadzke, tez slucham od mamy na okraglo, ze te detergenty t otoksyczne i w ogole, no ale przeciez tego nie pije ani nie wacham specjalnie
a posprzatac musze jakos, zaloze rekawiczki gumowe i bede plytko oddychac hehe - tak jej mowie , ale jakos jej to nie przekonuje.
-
Eweliśka wrote:A ma któraś z Was cegłę deokoracyjną może? nie kamień tylko cegłę. Zastanawiam się nad białą w przedpokoju
. Ale bardzo mi sie takie ceglane motywy podobaja a biala...super
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:ADK, a nie miałabyś ochoty się taką listą podzielić?
Dziewczyny, apropos wożenia maluchów. Nie wiem czy będziemy kupować fotelik, ze względu an to, że nie mamy samochodu, na sam powrót ze szpitala pewnie od znajomej pożyczę. Ale zastanawiam się, jak to jest z wożeniem dziecka np. taksówką. Wiem, że dla bezpieczeństwa fotelik powinien być, ale czy jest obowiązkowy?
Bardzo chętnie podzielę się swoją listą tylko bardzo proszę o pomysł jak bo nie jestem w tych tematach ani trochę kumata. -
Hela85 wrote:My specjalnie robiliśmy remont na początku wakacji by uniknąć problemów spania po ludziach w zimie ale jeśli chodzi o opary to polecam przy zakupie farby sprawdzać zawartość związków LZO, nie powinna być wyższa niż 70 gramów na litr!!! najodpowiedniejszy będzie towar o najniższej zawartości LZO i warto stawiać na farby wodorozcieńczalne gdzie zawartość wody jest najwyższa i dzięki temu zmniejsza się ilość szkodliwych rozpuszczalników, zwłaszcza do pokoiku malucha
To chyba jest git
A swoją drogą to dobra jesteśja w życiu nie słyszałam nawet o lzo
Flugger ma identyczne parametry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:54
Hela85 lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Bardzo chętnie podzielę się swoją listą tylko bardzo proszę o pomysł jak bo nie jestem w tych tematach ani trochę kumata.
Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich.Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać.
([email protected])
-
mantissa wrote:Możesz wrzucić tutaj, to zaraaz wkleję do dokumentów google i będziemy miały dla wszystkich.
Albo jak masz konto google to możesz też sama przez dokumenty google i udostępnić nam przez link. Albo możesz mi tez na pocztę w Wordzie wysłać.
([email protected])
Dobra, to spróbuje to później ogarnąć i się z wami podzielić -
A w ogóle to ja jakoś tak nie wierzę w te farby zmywalne. Ja mam Dulux i niby się zmywa ale i tak zostają ślady tam gdzie się czyściło. Tylko, że ja malowałam już dawno, może teraz te farby jakieś lepsze.
A co do tego pokoju z biaymi meblami i ciemną podłogą, to ja bym dała jasny fiolet albo wrzosowy. -
Ja u malucha chcę zrobić coś takiego, tylko nie na żółto a na fioletowo(taką mamy wykładzinę w tamtym pokoju) i też jakieś naklejki na ścianę
Ogólnie ten pokój nie jest ładny ale ten patent na ścianie mi się podoba
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b1ecbcd4030.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:28
Eweliśka, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjeśli chodzi o białą cegłę dekoracyjną to ja mam tak zrobioną ścianę, ale nie naklejaną cegłą bo to wychodzi dosyć drogo, skorzystałam z pomysłu znalezionego na youtubie, fakt robiłam 4 dni po 6/7 godzin ale warto. Efekt dokładnie taki jak na załączonym filmie, polecam Wam
jestem teraz Bohaterem w Swoim Domu, a każdy kto do nas przychodzi nie może uwierzyć, że to nie prawdziwa cegła i że ja zrobiłam to sama
można pomalować, ale ja zostawiłam taki kolor jaki miała kupiona szpachla i wygląda rewelacyjnie!!!
http://www.youtube.com/watch?v=O2I0LE1RMRY
aha i naklejana na ścianę, którą ja robiłam kosztowałaby mnie około 500/600zł moja robota wyszła ze wszystkim ... niecałe 100 zł ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:13
Eweliśka, kluska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny