X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Robotko ale ten Jane Mum chyba też nie ma żadnej amortyzacji? Przynajmniej na zdjeciu jej nie widzę :)Co do płci to mi się trafiło darmowe usg 4d w centrum handlowym i wiem że na 200% Natalka :)
    gratulacje że Natalka to Natalka:D
    Marta ma tak zwaną funkcję bujania? nie wiem jak to nazwać, bo on amoryzuje wózek w gondolce:) podczas nierówności gondolka lekko buja, tak na prawdę to najmniej o tym Jane dowiedziałam się od sprzedawców, bo byłam już zmęczona tymi wozkami i Jane dorwałam sama, uwaga, jedyny wózek gdzie sama do wszystkiego doszłam ze ściąganiem, zmianami i rozkładaniem wózka:)
    ja oczywiście nie mówię że to ostateczny mój typ ale moje wymarzone Evo zmieniam na Muum :)

AMY to jednak nadrabiasz?:D hehe no na nie dam rady:) choć może w wolnej chwili spróbuję:)
    ej nie wiem czemu się wszyscy ikeą podniecają:D
    mnie się tam meble podobają i ogólnie wystroje:D
    wydaje mi się że jeśli chodzi o proste, estetyczne i do tego tanie to własnie tam można znaleźć, z mężem chodziliśmy po wszystkich salonach meblowych ale dla mnie to była porażka, jakby się z designe zatrzymali tak z 10 lat temu:) no i ceny....
    mi się za to łóżeczka z ikei nie podobają:) ale jeden przewijak był mega, chyba guliver się nazywał:) no ale 250zł, w porównaniu do mojego upatrzonego za 130zł to trochę drogo:)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje kupowac przewijaka stojacego..przy stasiu mielsimy drogi, taki z wbudowana wanienka..stas urodzil sie ogromny i strach bylo go na tym przebierac a do wanienki ledwo sie miescil taka malutka byla :D wiec tym razem nie kupuje.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja sie boje kupowac przewijaka stojacego..przy stasiu mielsimy drogi, taki z wbudowana wanienka..stas urodzil sie ogromny i strach bylo go na tym przebierac a do wanienki ledwo sie miescil taka malutka byla :D wiec tym razem nie kupuje.

ja kupię taką nakładkę na łóżeczko do przewijania a potem to jak dziecko większe to i tak się przewija na łóżku więc jak dla mnie oddzielny mebel jest zbędny

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

AMY to jednak nadrabiasz?:D hehe no na nie dam rady:) choć może w wolnej chwili spróbuję:)
    ej nie wiem czemu się wszyscy ikeą podniecają:D
    mnie się tam meble podobają i ogólnie wystroje:D
    wydaje mi się że jeśli chodzi o proste, estetyczne i do tego tanie to własnie tam można znaleźć, z mężem chodziliśmy po wszystkich salonach meblowych ale dla mnie to była porażka, jakby się z designe zatrzymali tak z 10 lat temu:) no i ceny....
    mi się za to łóżeczka z ikei nie podobają:) ale jeden przewijak był mega, chyba guliver się nazywał:) no ale 250zł, w porównaniu do mojego upatrzonego za 130zł to trochę drogo:)
    Nadrabiam - ale nei odnoszę się do wszystkiego bo czytam pobierznie :P
    Mnei się meble na stronach podobają, ale wszystkie wystawione u nich wyglądają jak papierowe :P wersalki beznadziejne. ;)
    A ja łózeczko chcę proste i białe i już sobie wybrałam :D 300zł nie wiem czy to dużo?Jak znajdę tańsze, to kupię tańsze
    8bc5960897fe97d5med.jpg

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm....Amy no wydaje mi się że drogo:)
    ja wybrałam takie i z półkami i wysyłką 240zł :)
    8690453d775f8d95med.jpg

no ja mam to samo, nie jestem się w stanie odnieść do wszystkiego bo zwyczajnie zapominam co komu ewentualnie:D

a mi się podoba stojący przewijak z półkami pod spodem i zamierzam sobie sprawić, bo mam miejsce w pokoju:), przy corce miałam nakładany na łózeczko i też był super:)

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mi belly pokazuje że ja już 6 miesiąc zaczęłąm wczoraj :)

Ola89, weronika86, haneczka, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to ja kupuję na allegro łóżeczko razem z baldachimem pościelą i kilkoma innymi akcesoriami za 410 zł

http://allegro.pl/wyprawka-lozeczko-dzieciece-gryka-posciel-gr-18el-i4779063423.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:06

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przewijak tylko nakłądany na łóżeczko, bo nie mamy miejsca :) zreszta jakbym miała to takie rozwiąznie mi odpowiada, nie chciałabym żeby się to później gdzieś kurzyło...

No to faktycznie może poszukam w jakiś sklepach normalnych a nie w Ikei :) może się coś fajnego i niedrogiego trafi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zapomniałam napisać że to łóżeczko jest bez materaca -
    299 zł za łóżeczko
    129 za materać to już wychodzi ponad 400 ;]
    za wózek 1800 i za jednym zamachem poszło ponad 2 tys :D ale szybko się pieniądze ROZEJDO :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No ja przewijak tylko nakłądany na łóżeczko, bo nie mamy miejsca :) zreszta jakbym miała to takie rozwiąznie mi odpowiada, nie chciałabym żeby się to później gdzieś kurzyło...

No to faktycznie może poszukam w jakiś sklepach normalnych a nie w Ikei :) może się coś fajnego i niedrogiego trafi :)

W ikei jest ta nakładka do przewijania za 29,99, jest tania wanienka, ręczniczki są świetne warte zakupu i jakieś drobne rzeczy ale uważam że łóżeczka są za drogie tam

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    i zapomniałam napisać że to łóżeczko jest bez materaca -
    299 zł za łóżeczko
    129 za materać to już wychodzi ponad 400 ;]
    za wózek 1800 i za jednym zamachem poszło ponad 2 tys :D ale szybko się pieniądze ROZEJDO :P
    hehe no ROZEJDO sie ROZEJDO ani nie zobaczysz kiedy:P

ja akurat materacyk mam uffff nie wiem jakim cudem się uchował ale będzie jak znalazł:D
    pościel dokupię ale uwaga- bez baldachimu, miałam przy córce-to dopiero siedlisko kurzu!
    zresztą, jakoś chwilowo przestało mnie cieszyć gromadzenie dupereli i oglądanie:D
    może przez to że mnie w sobotę entliczek wymordował? no nie wiem:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehe no ROZEJDO sie ROZEJDO ani nie zobaczysz kiedy:P

ja akurat materacyk mam uffff nie wiem jakim cudem się uchował ale będzie jak znalazł:D
    pościel dokupię ale uwaga- bez baldachimu, miałam przy córce-to dopiero siedlisko kurzu!
    zresztą, jakoś chwilowo przestało mnie cieszyć gromadzenie dupereli i oglądanie:D
    może przez to że mnie w sobotę entliczek wymordował? no nie wiem:)

ja baldachim kupuję tylko dlatego że niedaleko będę mieć telewizor więc jak mały bedzie spał to nie będzie mu świeciło

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja patrze na baldachimy to mnie krew zalewa :D
    Nie wiem kto to wymyślił? ;)
    Ja na prawdę się skupię na absolutnym MINIMUM :P

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

Ja też tak planuję bo szkoda kasy...

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    u mnie to samo, absolutne minimum, no może poza tym osobno stojącym przewijakiem:).
    jedną butelkę kupię w razie wu, bo nie jest powiedziane że za chwilę nie będe dopajać dziecka np woda albo trzeba będzie herbatkę koperkową podać.
    kosmetyki to minimum to samo, jakies mydełko, czy płyn do kąpieli, żadnej oliwki, puder, lub krem, patyczki do uszu, waciki do przemywania buźki, nożyczki do pazurków, no i nie wiem co tam jeszcze:D
    ma się zmieścić w jednej szufladce:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam z kosmetyków nożyczki do pazurków szczotkę do włosów no i aspirator do noska bo to ponoć niezbędne, dokupię kosmetyki i starczy

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje na gwałt napić się świeżego soku z marchewki, ech no i skąd ja go teraz wezmę w pracy ;(

Ola89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja na razie kupiłam z kosmetyków nożyczki do pazurków szczotkę do włosów no i aspirator do noska bo to ponoć niezbędne, dokupię kosmetyki i starczy

ja jeszcze nic nie kupiłam.. zacznę może w grudniu ;) Albo "przy okazji".
    Wiele razy stałam przy pułkach z akcesoriami dla niemowlaków i cały czas dla mnie to "Za wcześnie". Nie wiem o co z tym chodzi... ja chyba dopiero jak urodzę uwierzę, że byłam w ciąży :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja jeszcze nic nie kupiłam.. zacznę może w grudniu ;) Albo "przy okazji".
    Wiele razy stałam przy pułkach z akcesoriami dla niemowlaków i cały czas dla mnie to "Za wcześnie". Nie wiem o co z tym chodzi... ja chyba dopiero jak urodzę uwierzę, że byłam w ciąży :P

Ja kupiłam na allegro bo mój mąż miał kupon do wykorzystania to wiadomo zawsze taniej wychodzi

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja kupiłam na allegro bo mój mąż miał kupon do wykorzystania to wiadomo zawsze taniej wychodzi
    właśnie - może zacznę na allegro zamawiać - będzie mi łatwiej. Bo w sklepie mam jakieś opory nie wiem dlaczego :/

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ