X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja nie kupuje baldachimu nie podobaja mi sie ani troche poza tym drogie są, zastanawiam się nawet nad tym czy ochraniacz jest konieczny?

Ja kupuję w całym zestawie z łóżeczkiem, pościelą itp za 410 zł myślę że dużo to nie jest za cały zestaw

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was tez taka okropna pogoda jest? U mnie leje od samego rana, jest ciemno i zimno...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    u Was tez taka okropna pogoda jest? U mnie leje od samego rana, jest ciemno i zimno...
    U mnie jest szaro, nie ma deszczu ale z nieba pada takie dziadostwo skręcające włosy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:24

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Amy ze to napisałaś że nie kupujesz wszystkiego z list bo już byłam przerażona że tylko ja jestem wyrodna matka i nie mam zamiaru kupowac tych wszystkich "gadżetów" tylko to co niezbędne. A jak sie okaże w trakcie że czegoś jeszcze potrzebuje to przecież w dzisiejszych czasach w każdej chwili mozna dokupić. Myślę że to rozsądniejsze niż sytuacja że za rok się okaże że wydałam kupę kasy a mam rzeczy które użyłam raz albo wcale:P

Amy, liloe lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka masz rację, ja to przerobilam właśnie przy pierwszym dziecku. :/
    Nie kupuje żadnych podgrzewaczy, sterylizatora, baldachimu, nawet laktatora nie mam zamiaru kupować. Z doświadczenia wiem, że można się bez tego obyć :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

U mnie to samo :/ nie mam zamiaru nigdzie wychodzić, tylko na usg wieczorem ;)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U mnie to samo :/ nie mam zamiaru nigdzie wychodzić, tylko na usg wieczorem ;)

To my dzisiaj widzę obie na usg się wybieramy :)

Klaudia90 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszczę:D ja jeszcze tydzień do wizyty;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jak ja wam zazdroszczę:D ja jeszcze tydzień do wizyty;)

ja też tydzień :D tzn dopiero we czwartek przyszły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    czy Robotka może mnie wpisać na 1 stronę na 15.04 wstępnie dziewczynka:)

odnośnie wózków to wstyd się przyznać ale będąc w odwiedzinach u brata w Warszawie w miasteczku Wilanów to w pomieszczeniu na śmietniki stał "nowiutki" wózek,zapakowany w folię Mutsy Igo urban nomad głęboki spacerowy, byłam u brata przez weekend i cały dzień się zastanawiałam czy go wziąć a wieczorem brat go przyniósł bo nie mógł słuchać moich dylematów, jest jak nówka, przy 1 dziecku miałam po brata dzieciach taki zmaltretowany bebetto luca, brat mówi że tam u nich to ciągle ludzie zostawiają jak nie wózki to meble to torby z ubraniami żeby sobie ktoś wziął,rzeczy jak nowe, a że mieszka tam dużo młodych z dziećmi to mi się poszczęściło i odszedł spory wydatek, po małym mam sporo rzeczy więc tylko drobiazgi mam do skompletowania i też nie miałam zbędnych dupereli

olka30, Robotka1 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co doświadczone mamy uważają na temat łóżeczka-tapczanika, który może służyć jako łóżko bez szczebelków, gdy dziecko jest już duże? :) I od razu nasuwa się pytanie, czy dziecko nie przerośnie szybko wymiaru 120cm x 60cm??

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę! Mam USG w środę i nie odliczam już dni tylko godziny :D

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja nie kupuje baldachimu nie podobaja mi sie ani troche poza tym drogie są, zastanawiam się nawet nad tym czy ochraniacz jest konieczny?

Oczywiście, że nie jest konieczny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Cześć dziewczyny

odnośnie wózków to wstyd się przyznać ale będąc w odwiedzinach u brata w Warszawie w miasteczku Wilanów to w pomieszczeniu na śmietniki stał "nowiutki" wózek,zapakowany w folię Mutsy Igo urban nomad głęboki spacerowy, byłam u brata przez weekend i cały dzień się zastanawiałam czy go wziąć a wieczorem brat go przyniósł bo nie mógł słuchać moich dylematów, jest jak nówka, przy 1 dziecku miałam po brata dzieciach taki zmaltretowany bebetto luca, brat mówi że tam u nich to ciągle ludzie zostawiają jak nie wózki to meble to torby z ubraniami żeby sobie ktoś wziął,rzeczy jak nowe, a że mieszka tam dużo młodych z dziećmi to mi się poszczęściło i odszedł spory wydatek, po małym mam sporo rzeczy więc tylko drobiazgi mam do skompletowania i też nie miałam zbędnych dupereli
    To nie wstyd :) też bym wzięła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:46

Hela85, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mi się mutsy nie podobają ale jakbym miała go na oku i ktoś by go wystawił bo ewidentnie go zostawili, żeby ktoś sobie wziął, to bym wzięła :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Cześć dziewczyny

Można wręcz powiedzieć - Szczęściara! :D

olka30 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lózeczko mam a nawet dwa jedno zylke a drugie delikatnie na plosach ze można polulac co do baldachumow to tez mam po oli tylko musze przeprać

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Tzn mi się mutsy nie podobają ale jakbym miała go na oku i ktoś by go wystawił bo ewidentnie go zostawili, żeby ktoś sobie wziął, to bym wzięła :)
    ja miałam mętlik w głowie z tymi wózkami, nie wiem co bym wybrała gdybym nie trafiła na ten, z małym miałam sponiewierany po innych dzieciach i też dał radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A co doświadczone mamy uważają na temat łóżeczka-tapczanika, który może służyć jako łóżko bez szczebelków, gdy dziecko jest już duże? :) I od razu nasuwa się pytanie, czy dziecko nie przerośnie szybko wymiaru 120cm x 60cm??
    ja mam takie z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19927000/, było ok do 2 lat ale i do 3 by dało radę wg mnie, mały wychodził buszować w zabawkach jak my jeszcze spaliśmy , a potem kupiliśmy pojedyńcze z szufladami z bocznym zabezpieczeniem

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    ja miałam mętlik w głowie z tymi wózkami, nie wiem co bym wybrała gdybym nie trafiła na ten, z małym miałam sponiewierany po innych dzieciach i też dał radę

W sumie takmyślę teraz, że jakbym znalazła fajny wózek właśnie zapakowany przy kontenerach - to bym wzięła, mimo, że zaplanowany miałam inny :) bo to 1800zł w kieszeni :)

Hela85 lubi tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ