Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Dziewczyny jakie mogą być skutki zbyt małej ilości przyjmowanych płynów ? Chodzi mi o wpływ na dziecko/ciążę
HELA liczę wciąż na ten instynkt macierzyński czy on na pewno istniejejakby co będę do Was pisać to mi pomożecie na pewno
-
Fasia wrote:Dziewczyny jakie mogą być skutki zbyt małej ilości przyjmowanych płynów ? Chodzi mi o wpływ na dziecko/ciążę
HELA liczę wciąż na ten instynkt macierzyński czy on na pewno istniejejakby co będę do Was pisać to mi pomożecie na pewno
-
Dietetyczka mi mówiła, że za mało wód płodowych się może wytworzyc. Nie wiem czy dotyczyło to samego początku ciąży czy całego okresu. Mam mega problemy z piciem ale ściagnęłam sobie tą aplikację o której tu dziewczyny pisały - Hydro pij wodę i jest o niebo lepiej!prawie 2 litry dziennie wypijam. Polecam!
-
O matko że mało miejsca będzie mieć ?? No to w moim przypadku chyba urodzę za miesiąc, bo małemu już chyba jest ciasno ... Ja pitole jak tu się zmusić do picia
MARTA chyba musze sobie ściągnąć tą aplikację i zobaczyć czy działa.
IDA dzisiaj mam wizytę więc spytam o to łożysko
A jakby sie okazało, że wód jest mało to można później zwiększyc ich ilość pijąc więcej czy to już po ptokach ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:39
Ida lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:O matko że mało miejsca będzie mieć ?? No to w moim przypadku chyba urodzę za miesiąc, bo małemu już chyba jest ciasno ... Ja pitole jak tu się zmusić do picia
MARTA chyba musze sobie ściągnąć tą aplikację i zobaczyć czy działa.
IDA dzisiaj mam wizytę więc spytam o to łożysko
A jakby sie okazało, że wód jest mało to można później zwiększyc ich ilość pijąc więcej czy to już po ptokach ??
pij pij, picie to nie tylko woda, to również zupy, herbaty, soki, itp:) może policz wszystko i będziesz wiedziała ile wypijasz?
może jak Ci nie wchodzi picie wody czy herbaty zrób sobie zupę?? przecież to też woda:)
mozna zwiększyć ilość wód:) pijąc:)
a po co masz to robić potem jak możesz już od razu?
w Twoim przypadku to własnie piłabym jak najwięcej wiedząc że mam zagrożenie że dziecko może mieć mało miejsca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:41
-
Właśnie przeglądam ciuszki po Gabi, jejku jakie to malutkie wszystko. Niektóre trochę zniszczone, to od razu odłożę i na ich miejsce kupię nowe, 3 pajacyków wogóle nie pamiętam, więc chyba nie używane
-
ROBOTKA, bo ja całe życie mam problem z piciem. Od dziecka mam problem z nerkami i powinnam się nauczyć, że picie jest dla mnie kwestią mega ważną ale się nie nauczyłam. Ogólnie wypijam może z litr dziennie, czyli o litr za mało
Zup nie cierpię od dziecka
Mam macicę dwurożną - co oznacza, że moja macica jest podzielona jakby na dwie komory, ma dwa rogi, dziecko zagnieździło się w jednym z nich konkretnie w prawym. Przez tą wadę ma pół mniej miejsca niż Wasze. Stąd m.in. grozi mi poród przedwczesny. Więc jak jeszcze mała ilość wód zmniejsza mu miejsce to już katastrofa ..
Zainstalowałam tą aplikację co MARTA pisała i będę się pilnować
Lekarz może sprawdzić ilość wód na każdym etapie ciąży czy tylko w poszczególnych miesiącach? -
FASIU na każdym etapie jest sprawdzana ilość wód:)
o kurcze, a może ten jeden róg sie powiększył i przycisnął ten drugi? no bo w końcu on się powiększa od dzidzia a tamten jest nie uyżywany:)
FASIA a co powiesz na to że ja do tej pory piłam tylko dwie kawy dziennie i nic pozatym? nie ważne czy to zima czy lato? to dopiero nazywa sie nawadnianie;/
teraz się pilnuje i nie ma zmiłuj
oki laseczki do juterka:)
papaaFasia lubi tę wiadomość
-
ROBOTKA z tego co wiem to dziecko sobie jakoś tam miejsce znajduje no ale jak rośnie to chcąc nie chcąc to miejsce się zmniejsza aż w końcu robi się za ciasno i wtedy pcha się na świat.
Dwie kawy? No to jesteś lepsza ode mniedobrze, że teraz się pilnujesz. Ja też piję więcej ale wciąż za mało ..
Buźka do jutra -
nick nieaktualnyNo ja.pod.gabinetem czekam,opóźnienie ponad 40 minut...mam czas to Was nadrobilam. Ja używam żwirku silikonowego. Nic nie.czuć kotów w domu a mam dwa i bardzo wygodny jest.
Ja też pilnuję picia,ale że pragnienie mam spore w ciąży to samo wychodzi
Opony zmieniłam w poniedziałek więc już spokój do wiosny. Dziś znowu długo w.pracy byłam,teraz tu w.przychodni.jeszcze z godzinę...ledwo żyję.
Poproszę ginkę żeby zajrzała,macie rację,powiem,że się niepokoję niech tylko zerknieIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny