X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale was nadrabiać trzeba. Ja właśnie zjadłam przepyszny obiad: kaczkę pieczoną z jabłkami.
    A co do poduszek to ja też swojej córki na żadnej nie kladłam, bardzo długo spala zupełnie na płasko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:03

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    tak to prawda, ale nie wiem czy to zabobon czy coś innego, po prostu się nie bierze na chrzestną ciężarnej.

MANTISSA nie jest kastrowany, ale może to dlatego że jest mały i je hm...dobre żarcie? nie wiem, w sumie nie myślałam o kastracji bo po co? to kocur. chyba że będzie głupkował.
    Kochana, kocura tym bardziej trzeba kastrować. Nie dasz rady z tym smrodem później. Ile teraz ma miesięcy? Kastruje się mniej więcej od 7-8 miesiąca życia. Nie myśl o tym jak o pozbawieniu go klejnotów, ale o tym, że przedłużysz mu tym życie, będzie zdrowszy i spokojniejszy.

Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Robotko, Royal to dobra karma. Myślałam, że dajesz mu jakiegoś Whiskasa czy coś... ;)

Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja robiłam to samo - też mroziłam odpowiednie porcje żeby mieć na poszczególne posiłki :D na szczęście skończyłam z tym :P

MANTISSA Animonda jest super! tylko niestety w galarecie, a moja musi mieć mięsko w bulionie :D A TOTW też jest bezzbożowy. Bardzo dużo czytałam o żywieniu kota jak ją wzięliśmy. ROBOTKA musisz sprawdzać etykiety i zawartość mięsa w saszetce. Czasem jest niby dużo mięsa ale jak doczytasz dalej to w nawiasie podają dokładne % i tego mięsa jest z 4%. Reszta to ulepszacze i uzależniacze po których kot nie chce jeść niczego innego.

Dokładnie ja też myślałam, że jakiś whiskas :P

I kocura tak jak pisze IDA tym bardziej trzeba kastrować, sikanie po kątach powinno zniknąć. On sobie zaznacza terytorium. Zdrowszy będzie po kastracji, spokojniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:07

Ida, mantissa lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, kocura tym bardziej trzeba kastrować. Nie dasz rady z tym smrodem później. Ile teraz ma miesięcy? Kastruje się mniej więcej od 7-8 miesiąca życia. Nie myśl o tym jak o pozbawieniu go klejnotów, ale o tym, że przedłużysz mu tym życie, będzie zdrowszy i spokojniejszy.
    normalnie zoologicznego nie muszę odwiedzać :D dzięki IDA :D na razie ma ok 2 miesiące więc mam czas:D ale serio pomyśle o tym:)
    mam zadania na dziś
    wyczyścić szybko kuwetę, odpiąć młodemu dzwoneczek, i zmusić do jedzenia innej karmy:P

dziewczyny to zabobon:) u mnie w rodzinie męża się go kurczowo przestrzegają, podobno dziecko z brzucha zabiera szczęście dziecku chrzczonemu:P

Ida, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:27

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, nic mnie tak nie irytuje jak właśnie takie ludowe mądrości :D

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    normalnie zoologicznego nie muszę odwiedzać :D dzięki IDA :D na razie ma ok 2 miesiące więc mam czas:D ale serio pomyśle o tym:)
    mam zadania na dziś
    wyczyścić szybko kuwetę, odpiąć młodemu dzwoneczek, i zmusić do jedzenia innej karmy:P

dziewczyny to zabobon:) u mnie w rodzinie męża się go kurczowo przestrzegają, podobno dziecko z brzucha zabiera szczęście dziecku chrzczonemu:P
    To ja takiego zabobonu nie słyszałam. Czego to ludzie nie wymyślą

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Potwierdzam, że miska w miejscu siusiania działa. U nas wystarczyła miska z wodą, została tam już na zawsze :) na szczęście było to w przedpokoju
    A Wy używacie żwirku? Moja kotka załatwiała się do płytkiej plastikowej kwadratowej miski w której były niewielkie ilości ligniny (ciętej do siatki, starczała taka siatka na dobry tydzień). Po każdym siusianiu do miski wlewało się wodę i spłukiwało się to wszystko w kibelku.Miska schła godzinę i znowu wkładało się te kawałeczki ligniny. Nic nie śmierdziało, kot nie nosił żwirku po domu, było czyściutko. Polecam ten sposób :)
    A jak z kupką ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się tu weterynaryjnie zrobiło :P Penie dlatego inne dziewczyny siedzą cicho. Ale już kończymy ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje żwirek i moja kotka ma przed kuwetą wycieraczkę na której zostają resztki które wynosi na łapkach i nie roznosi tego po domu :) jakoś się nic nie czepia i odpada od razu jakby co.

A co do ras kocich to mój brat ma trzy koty syberyjskie - Boże jakie to są cuda ! Do tulenia, ściskania, miziania, głaskania i w ogóle :D A te ogony! Cuda natury po prostu :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:27

Ida lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIOE u nas żwirek:) ale mały jest skurczybyk to tak nie nosi:) najgorzej ze sprzątaniem bo muszę wyjść za posesję i w krzakach wywalić (moich krzakach:D) potem wymyć i wsypać nowy:P

na początku dawałam mu whiskasa własnie i jakieś badziewie na próbę z biedry:) po jednym opakowaniu, tak wpieprzał że nie chciał tego royala przez cały dzień zjeść....no ale się nauczył.

kurde laski nas z forum wyrzucą bo my tu zoologiczny robimy z ciążowego:P

Ida lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jestem przerażona. Jutro ma u mnie śnieg padać, a ja nie mam ani kurtki zimowej, ani kozaków, a w samochodzie opony też jeszcze letnie :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA zawsze mozna przewinąć kilka stron :P Ja tak czasem robię jak jest temat co mnie nie interesuje - np wózki, bo już mam :P Czytanie wybiórcze hihi :D

A zabobony całe życie mnie śmieszyły i te dotyczące np ślubu i kobiet w ciąży. Śmiać mi się zawsze tylko chce :)

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny, a ja jestem przerażona. Jutro ma u mnie śnieg padać, a ja nie mam ani kurtki zimowej, ani kozaków, a w samochodzie opony też jeszcze letnie :-(
    nie wychodź jutro z domu:D zamknij się szczelnie, auto schowaj i miej zimę w głębokim poważaniu;) a tak serio:) spoko, opony dadzą radę te kilka dni choćbyś miała jeżdzić w lekkim śniegu, ale zmień rzeczywiście bo szkoda zdrowia.
    ja mam chyba uniwersalne, tak twierdzi mąż, nie zmieniam ani na lato ani na zimę:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie wychodź jutro z domu:D zamknij się szczelnie, auto schowaj i miej zimę w głębokim poważaniu;) a tak serio:) spoko, opony dadzą radę te kilka dni choćbyś miała jeżdzić w lekkim śniegu, ale zmień rzeczywiście bo szkoda zdrowia.
    ja mam chyba uniwersalne, tak twierdzi mąż, nie zmieniam ani na lato ani na zimę:P
    Ja się dzisiaj śmiałam do męża, że mam brzydkie felgi przy zimowych, przy letnich mam alu, przy zimowych zwykłe, więc nie zmieniam. A co do kurtki i butów to muszę się znowu na zakupy wybrać. Byłam w poniedziałek, ale wystarczyło mi sił tylko na zakup kurtki, butów i czapki dla Gabi. Sobie kupiłam spodnie w h&m no i zakupy w makro zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:40

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ida nasze suwaczki jakoś inaczej dni liczą. Jesteś dzień przede mną wg suwaczka, Tobie do porodu zostało 127 a mi 133. Jakaś zakrzywiona czasoprzestrzeń ;)?

A co do kupki to kotka robiła ją obok kuwety, najchętniej na stronę z gazety. Do kuwety nigdy dwójki nie robiła
    Właśnie widziałam, że niektóe suwczki "oszukują". Nie wiem od czego to zależy, ale chyba też od długości trwania cyklu czy od tego, że zaznaczyłaś np dzień owulacji...

liloe lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie i u Krysti to samo:) w tabelce ma termin dzień przede mną a na suwaku wychodzi dzień po mnie:P

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie mogą być skutki zbyt małej ilości przyjmowanych płynów ? Chodzi mi o wpływ na dziecko/ciążę

HELA liczę wciąż na ten instynkt macierzyński czy on na pewno istnieje :P jakby co będę do Was pisać to mi pomożecie na pewno :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:30

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ