Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mimka84 wrote:Robotka, ale wypełnienie musi być specjalne i to wgłębienie na środku. Nie wiem czy da radę samemu, a jeszcze z moimi talentami...
ja młodą kładłam na płaskiej podusi i albo z tyłu dawałam jej zwiniętą kołderkę a z przodu między łapki pieluszki albo z obu sdron pieluszki:)
po zakupach w tym miesiącu nawet nie chcę myśleć o dodatkowych bajerach do domu:D
ale to prawda dbajcie o główki maluszków żeby były ładne:)haneczka wrote:Zobacz Robotka filmikPrawie jak sztuczny niemowlak
hehe koty dorosłe są spokojniejsze i czekam aż mój dorośnie:) nie będzie tak fisiakował jak teraz:) -
haneczka wrote:To jest taka rasa, że można z nim robić co się chce i on się nie sprzeciwia.
Taki charakter. Dlatego nazywa się ragdoll z ang. szmaciana lalka. Ale życzę, żeby Twój na starość też był taki milutki.
MIMKA a no pewnie cena dobra:)
ja jednak na tą chwilę zostaję przy pieluchach:D
może jak mi grudniowa wypłata wpłynie to mi odbije;)
IDA gratulacje z okazi 6 miesiąca
a co do tego co lepsze czy kot czy pies to dla mnie pies bo??? bo kocie kupy są meeega śmierdzące!!!!! chyba najpaskudniejszy zapach jaki znam:D
mój robi do kuwety wiec tak nie czuć bo zakopuje ale z czasów dzieciństwa pamietam że koty pod tym względem najgorsze:)
pytanie do kociar:D
jak oduczyć kota sikać po domu!!!!????
niby załatwia się ładnie do kuwety ale niestety coraz częściej widzę siki po domu.....Ida lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:mój taki nie będzie na pewno:) ale wierzę że jak dorośnie to będzie przesypiał pół dnia, a tak to wyśpi sie w 10 minut i szaleje:D
MIMKA a no pewnie cena dobra:)
ja jednak na tą chwilę zostaję przy pieluchach:D
może jak mi grudniowa wypłata wpłynie to mi odbije;)
IDA gratulacje z okazi 6 miesiąca
a co do tego co lepsze czy kot czy pies to dla mnie pies bo??? bo kocie kupy są meeega śmierdzące!!!!! chyba najpaskudniejszy zapach jaki znam:D
mój robi do kuwety wiec tak nie czuć bo zakopuje ale z czasów dzieciństwa pamietam że koty pod tym względem najgorsze:)
pytanie do kociar:D
jak oduczyć kota sikać po domu!!!!????
niby załatwia się ładnie do kuwety ale niestety coraz częściej widzę siki po domu.....
A jak oduczyć sikania po domu? Ma swoje "stałe" miejsca podsikiwania? Jeśli tak, to w nich ustaw miski z jedzeniem i wodą. Mur-beton, że już nie będzie. Poza tym podstawą jest czysta kuweta. Kot nie lubi brudnych, nawet jak było tam tylko jedno siku wcześniejCóż, niektórym trzeba sprzątać bardzo często. Poza tym duuuużo miłości i poświęconego czasu. Koty bywają zazdrosne.
A czasem takie sikanie zwiastuje niestety chore nerki, więc trzeba by zbadać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:53
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Ida wielkie dzięki właśnie o tym pomyślałam:)
żeby mu tam albo kuwetę postawić albo miskę z jedzeniem, ma swoje jedno miejsce ale wczoraj i dziś juz zauważyłam że robi to w różnych miejscach.
mówisz że nerki?
kurcze on cały czas w domu siedzi i tylko czasem wyleci na chwileczkę na zewnątrz, a tak to całe dnie w domku-tak się już chyba nauczył, przyglądnę mu się.
no i ta czysta kuweta, nie wiedziałam że musi być mega czyściutko, zawsze wymieniam co parę dni a tak to chyba musze co drugi chociaż
mimka84 wrote:O coś takiego mi chodzi:
http://allegro.pl/poduszeczka-zapobiegajaca-splaszczeniu-glowki-i4778956135.html
http://allegro.pl/poduszka-termoplastyczna-dla-niemowlat-memo-48x26-i4738626048.html
no dobry bajer powiem Ci:) z tą poduszką.
tylko uważam że nie aż tak niezbędny:)
wystarczy dzidziusia często na boczku układać lub na brzuszku:)
a miałam pytać, korzysta ktoś z pasów do auta dla kobiet w ciąży???
bo mi sie dobrze cały czas jeździ w normalnych pasachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:03
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hello
Klaudia gratuluję córci! W końcu jakaś mała gwiazda
Mój kot nie sika nigdzie poza kuwetą, nie miałam z nią nigdy problemów.
ROBOTKA a masz zamykaną kuwetę ? Czy otwartą? Bo mojego kota nie czuć wcale, jej kupy nie śmierdząto też kwestia jedzenia
Klaudia90, Ida lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Nie wiem, ja nie jestem jakoś przekonana do tego typu rzeczy. O główkę można dbać i bez takiego czegoś, moim zdaniem. A kto powiedział, że jest w 100% bezpieczna tak naprawdę? Może zapobiega spłaszczeniom główki, ale może robić inne, zła rzeczy, np krzywić szyjkę czy kręgosłup?
Ida lubi tę wiadomość
-
Ja jestem przerażona jak już się dziecko urodzi .. nie znam instrukcji obsługi .. boję się, że sobie nie poradzę, ze nie będę wiedziała jak karmić, w co ubierać, co robić jak płacze ... masakra !!
Eweliśka, mantissa, Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Ciekawe jak to wygląda haha.