Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hyyymmmmm no na pewno lepiej jak się gotowe kupi:) ciekawe jaki to koszt:)mimka84 wrote:Robotka, ale wypełnienie musi być specjalne i to wgłębienie na środku. Nie wiem czy da radę samemu, a jeszcze z moimi talentami...
ja młodą kładłam na płaskiej podusi i albo z tyłu dawałam jej zwiniętą kołderkę a z przodu między łapki pieluszki albo z obu sdron pieluszki:)
po zakupach w tym miesiącu nawet nie chcę myśleć o dodatkowych bajerach do domu:D
ale to prawda dbajcie o główki maluszków żeby były ładne:)o kufa ale akcja:D dobry ten kociak:Dhaneczka wrote:Zobacz Robotka filmik
Prawie jak sztuczny niemowlak
hehe koty dorosłe są spokojniejsze i czekam aż mój dorośnie:) nie będzie tak fisiakował jak teraz:) -
mój taki nie będzie na pewno:) ale wierzę że jak dorośnie to będzie przesypiał pół dnia, a tak to wyśpi sie w 10 minut i szaleje:Dhaneczka wrote:To jest taka rasa, że można z nim robić co się chce i on się nie sprzeciwia.
Taki charakter. Dlatego nazywa się ragdoll z ang. szmaciana lalka. Ale życzę, żeby Twój na starość też był taki milutki. 
MIMKA a no pewnie cena dobra:)
ja jednak na tą chwilę zostaję przy pieluchach:D
może jak mi grudniowa wypłata wpłynie to mi odbije;)
IDA gratulacje z okazi 6 miesiąca
a co do tego co lepsze czy kot czy pies to dla mnie pies bo??? bo kocie kupy są meeega śmierdzące!!!!! chyba najpaskudniejszy zapach jaki znam:D
mój robi do kuwety wiec tak nie czuć bo zakopuje ale z czasów dzieciństwa pamietam że koty pod tym względem najgorsze:)
pytanie do kociar:D
jak oduczyć kota sikać po domu!!!!????
niby załatwia się ładnie do kuwety ale niestety coraz częściej widzę siki po domu.....
Ida lubi tę wiadomość
-
Tak, te kupy to jedyny minus kotówRobotka1 wrote:mój taki nie będzie na pewno:) ale wierzę że jak dorośnie to będzie przesypiał pół dnia, a tak to wyśpi sie w 10 minut i szaleje:D
MIMKA a no pewnie cena dobra:)
ja jednak na tą chwilę zostaję przy pieluchach:D
może jak mi grudniowa wypłata wpłynie to mi odbije;)
IDA gratulacje z okazi 6 miesiąca
a co do tego co lepsze czy kot czy pies to dla mnie pies bo??? bo kocie kupy są meeega śmierdzące!!!!! chyba najpaskudniejszy zapach jaki znam:D
mój robi do kuwety wiec tak nie czuć bo zakopuje ale z czasów dzieciństwa pamietam że koty pod tym względem najgorsze:)
pytanie do kociar:D
jak oduczyć kota sikać po domu!!!!????
niby załatwia się ładnie do kuwety ale niestety coraz częściej widzę siki po domu.....
A jak oduczyć sikania po domu? Ma swoje "stałe" miejsca podsikiwania? Jeśli tak, to w nich ustaw miski z jedzeniem i wodą. Mur-beton, że już nie będzie. Poza tym podstawą jest czysta kuweta. Kot nie lubi brudnych, nawet jak było tam tylko jedno siku wcześniej
Cóż, niektórym trzeba sprzątać bardzo często. Poza tym duuuużo miłości i poświęconego czasu. Koty bywają zazdrosne.
A czasem takie sikanie zwiastuje niestety chore nerki, więc trzeba by zbadać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:53
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Ida wielkie dzięki właśnie o tym pomyślałam:)
żeby mu tam albo kuwetę postawić albo miskę z jedzeniem, ma swoje jedno miejsce ale wczoraj i dziś juz zauważyłam że robi to w różnych miejscach.
mówisz że nerki?
kurcze on cały czas w domu siedzi i tylko czasem wyleci na chwileczkę na zewnątrz, a tak to całe dnie w domku-tak się już chyba nauczył, przyglądnę mu się.
no i ta czysta kuweta, nie wiedziałam że musi być mega czyściutko, zawsze wymieniam co parę dni a tak to chyba musze co drugi chociaż
o jaki zajebisty dzidziuś w tej drugiej aukcji:)mimka84 wrote:O coś takiego mi chodzi:
http://allegro.pl/poduszeczka-zapobiegajaca-splaszczeniu-glowki-i4778956135.html
http://allegro.pl/poduszka-termoplastyczna-dla-niemowlat-memo-48x26-i4738626048.html
no dobry bajer powiem Ci:) z tą poduszką.
tylko uważam że nie aż tak niezbędny:)
wystarczy dzidziusia często na boczku układać lub na brzuszku:)
a miałam pytać, korzysta ktoś z pasów do auta dla kobiet w ciąży???
bo mi sie dobrze cały czas jeździ w normalnych pasachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:03
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hello

Klaudia gratuluję córci! W końcu jakaś mała gwiazda
Mój kot nie sika nigdzie poza kuwetą, nie miałam z nią nigdy problemów.
ROBOTKA a masz zamykaną kuwetę ? Czy otwartą? Bo mojego kota nie czuć wcale, jej kupy nie śmierdzą
to też kwestia jedzenia
Klaudia90, Ida lubią tę wiadomość
-
Tu gdzie mieszkam wiele małych bobasów w wózkach nosi takie kaski żeby główka była ładnie okrągła czy poprostu kształtna. Takie fajne koloroweIda wrote:Nie wiem, ja nie jestem jakoś przekonana do tego typu rzeczy. O główkę można dbać i bez takiego czegoś, moim zdaniem. A kto powiedział, że jest w 100% bezpieczna tak naprawdę? Może zapobiega spłaszczeniom główki, ale może robić inne, zła rzeczy, np krzywić szyjkę czy kręgosłup?
Ida lubi tę wiadomość
-
Ja jestem przerażona jak już się dziecko urodzi .. nie znam instrukcji obsługi .. boję się, że sobie nie poradzę, ze nie będę wiedziała jak karmić, w co ubierać, co robić jak płacze ... masakra !!
Eweliśka, mantissa, Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
Na początku byłam w szoku ale z czasem wyczailam ze tyle bobasków w wózkach w kaskach nawet nie wiedziałam o co chodzi. Dopiero jak przyjaciółka urodziła i lekarz jej powiedział żeby jej Oleguer nosił takie cos to sie dowiedziałam pi co to. Bo pierwsza myśl to była ze jakby z wózka wyleciał albo cos...mimka84 wrote:Ciekawe jak to wygląda haha.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH