Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Wam Kobitki wspolczuje klopotow z facetami i to w tak szczegolnym okresie, mam nadz ze sprawy rozwiaza sie pomyslnie za pewien czas.
    ja gdybym na swego meza zle slowo rzekla to naprawde zgrzeszylabym, na full zaangazowany w ciaze
    tez przeszlam rodzinna gehenne z ojczymem (RIP)z powodu alkolholu i nie powiem mam zal ze mama go nie rzucila - fikcja rodziny
    na szczecsie Meza wybralam super
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko wam tez juz leci siara?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim m na początku po ślubie bardzo się kłóciliśmy trzeba było się dotrzeć ale teraz mimo paru nieporozumień o błahostki ( w roku może jest ich 10) to mam najwspanialszego męża pod słońcem ,oczywiście jest parę rzeczy które mógł by zmienić ale ja jestem tego zdania że kocha się mimo wszytko na dobre i na złe i do puki jest miłość można się dogadać ale muszą chcieć dwie strony do miłości nie zmusisz nikogo
    miłość to też kompromis ,trzeba dać coś od siebie a nie tylko brać nie można tylko wymagać od kogoś ale przedewszystkim trzeba wymagać od siebie to dotyczy obydwie strony i wtedy wszystko będzie ok
    kasienka trzymaj się dasz sobie rade a on niech spada na bambus banany prostować jak nie rozumie obudzi się ale będzie za puzno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 18:53

bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa rękami i nogami się podpisuje pod tym

sasza nie, ale mam takie coś dziwne, że jak mi zimno na zewnątrz ale to tak, że prawie chce mi się żebami zgrzytać, to w piersiach zaczyna mbie palić taki ogień jakby mi ktoś przypalał, nie miałam tak nigdy, nie wiem czy tak bywa i tylko gdy marznę jak się rozgrzeję to przechodzi

Niunia i co zrobisz? idziesz jutro na inne podwórko? z powodu imprezy?

Kasienka jak tam? dni ci uciekają, bo się zamartwiasz, to tracisz rachubę widzisz tylko, ze słońce wstało i zaszło, że dni mijają nie zauważasz

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie:

http://www.interia.tv/wideo-wzruszajace-nagranie-przytulajace-sie-nowo-narodzone-bliznia,vId,1244165

• bemommy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo jakie słodkie :) skąd ty to wynajdujesz? :) najlepsze to to, ze teraz się tulą a za parę lat się zaczną okładać :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko wam tez juz leci siara?

Mi jeszcze nic nie leci, a Tobie?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozusa dziękuje, racja niech spada, tylko czemu to tak boli teraz:( i długo nie przestanie:(
    Nawet się nic nie odezwał, ja na szczęście też nie, udało mi się wytrwać,
    Ja chciałabym walczyć o nas nawet do końca życia, bo mi zależy, on nie chce więc nie mogę go zmusić :( jak można być tak nieczułym:(i robić to własnemu dziecku...czy ono teraz ma się lepiej? Nie , bo jeśli czuje to co ja to jest to coś strasznego:(
    Bemommy jakoś dorwałam do wieczora, dzięki wizycie u kuzynki, bardzo mi pomagała wraz z mężem, zawsze mogę na nich liczyć, widzą że ze mną nie najlepiej, zaproponował mi jej mąż że mogę wpadać jak mam ochotę żeby się pośmiać...i nie smutac:(
    Teraz najgorsze przede mną,nie przespana noc i myślenie zawsze o tym samym:(
    długo tak nie pociągnę:(
    Sasza takie są ceny u prywaciarzy, ja płace 100zł, siara jeszcze nie leci.
    Niunia właśnie co zrobisz jutro? Jak z impreza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 22:56

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka najważniejsze, że masz kogoś takiego z kim możesz pozrozmawiać i choć na chwilę oderwać myśli

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się:) chociaż to chwilowa pomoc ale zawsze coś:) pożyczylam sobie bajeczki dla Michasia, niedługo może w końcu zacznę mu czytać:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo ;D dziewczynki ;D
    Nio to chyba 0,5kg na plusie ;P

mam wrażenie że brzusio jest wydęty ;D
    Więc pewnie od 17 tygodnia się coś ruszy i w końcu zacznę wyglądać jak prawdziwa mamuśka :P

(może to tylko wzdęcia?? bo ostatnio się najadłam groszku z marchewką i szpinakiem :P a może już dzidzia <3
    ...i jeszcze jedno pytanko - czy macie wzdęcia po mandarynkach ?? )

to takie dziwne że po 4 miesiącach tylko 0,5kg na plusie :/
    (ale pewnie zanim skończę 4miesiąc to i drugie pół się znajdzie :P )
    ciekawe jak to się rozkłada później - czytałam że podobno 0,5kg na tydzień się przybiera (czyli 2kg-2,5kg na miesiac):D
    pozostanie miesięcy 5, czyli:
    x 2kg = 10kg ....hmmm... to jest minimum minimalne ;D
    x 2,5kg = 12,5 kg ....hmmm... to jest minimum optymalne ;P

CZADZIOR !!!!! ;D nio to teraz się zacznie ;P

(wiem że mój wpis jest debilny ale tak bardzo bym chciała aby zamiast cycorków zaczął mi rosnąć brzusio :P - nie mogę się doczekać :P )

POBOŻNE ŻYCZENIE:
    Niech mój DZIDZIUŚ ssie już z CYCKÓW :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 07:39

• Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy ktoras z mamusiek boryka się z krwiaka? Jestem w 12 tygodniu 6 dniu ciąży..wczoraj dostałam krwawienie myślałam już o najgorszym;(( pozdrawiam;*

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja na początku 5miesiąca ważyłam mniej niż przed pierwszym ważeniem,teraz też się nie zapowiada wesoło, na myśl o jedzeniu jest mi niedobrze...oczywiście wiem że to wina stresu ale nie daje rady inaczej,
    dzisiaj chociaż kawałek nocy przespałam,
    dziewczynki powiedzcie jak przeżyć tak długi dzień czekając ? Mnie to przeraża:(

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko a na co czekasz?
    Umów sie z kimś, pójdz na zakupy, posprzątaj, idz na spacer, ruch rozładowuje stres, nerwy.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki liczę że się odezwie i cokolwiek jeszcze się zmieni, może nie dziś, nie jutro ale że tego tak nie zostawi skoro nas kocha:(
    nie zniose być jego przyjaciółka:( to ponad moje siły:(

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka-żadną jego przyjaciółką nie będziesz!!! i pamiętaj to on ma przyjść do Ciebie w łaski :-) jak się wogóle czujesz??

niecierpliwa87-byłaś u lekarza??? napisz jak tam z Tobą:-)

Bemommy-nigdzie się nie ruszam :-) nie będe z nimi siedzieć ale pójde na góre to wieczorem jestem dla Was:) mój dom i nikt mnie nie wykurzy z tąd :-)

dorjana-gratuluje przytycia rozkrecasz sie:-) pójdzie szybciej niż myślisz u mnie z dnia na dzień 3kg więcej :-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko myśle że czym wcześniej przestaniesz mieć nadzieje tym lepiej dla ciebie. Wiem że narazie to jest niewykonalne, bo nadzieja umiera ostatnia. Myślę że teraz o przyjazni między wami też mowy nie ma puki emocje nie opadną i bedziecie na spokojnie umieli ze sobą rozmawiać. Daj sobie czas na poukładanie wszystkiego sama, a jeśli za jakiś czas się okarze że on wyciągnie reke to zobaczysz czy chcesz dać mu szanse i jeszcze raz zaufać. Myślę ze jak teraz byście do siebie wrócili to skonczyło by sie tak samo jak teraz i znowu byś cierpiała

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-racja :) skończyłoby się tak samo to w końcu nie pierwszy raz

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że im dłużej to będzie się ciągnęło tym gorzej dla dziecka:(
    tak właśnie dba o własne dziecko! Jeśli zmądrzałby dopiero po porodzie to ja już nie będę chciała go widzieć, znać ani nic...
    macie rację, że tak to by się skończyło :( tylko, że to mnie podłamało jeszcze bardziej:(

niunia co z tą Twoją imprezą? Coś się wyjaśniło? Czy masz spadać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 11:50

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impreza jest :/ ale ja wygnać się nie dam !!! Mój dom posiedze troche a potem spadam na góre to popiszemy a teraz obiad robie :) chciaław zrobić kopytka ale coś mi nie wychodzi ;-) takie dziwne ciasto :-P

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ