Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy a czym tak sie schizujesz?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystko ok czy rośnie czy się rozwija do tego stopnia, że jak lekarz na kilka sekund za długo przytrzyma to od usg tood razu Anula nie martw się ja tu patrzę na ... wszystko w porządku teraz w pon co byłam to co chwilę ja próbuje podejrzeć płeć nie martw się jest ok nawet bardzo dobrze

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy-pewnie impresa sie kreci drogie panie :D co pijemy ?:D po soczku jablkowo-marchwiowym hehehe :) bedzie chlopak u Ciebie co ??:)

szasza20- nie wariuj takie jest zycie , nawet po uordzeniu nie jets powiedziane ze bedzie wszytsko dobrze sa choroby wypadki , nieszczescia chodza po ludziach ale my musimy myslec pozytwnie !!!!!!! a Ty przedewszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 22:26

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u ginekologa 26 muszę się spytać czy na jakieś dodatkowe usg mogę liczyć, ale pewnie nie bardzo:/ a wizyty mam co 2 tygodnie

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia właśnie napisałam że ja się nie stresuje :)
    Ja popijam herbatkę z miodem i cytryną :D się upije hehe

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wszyscy mówią, że chłopak, że takie przeczucia, ale lekarz nie mógł powiedzieć, bo zacisnęło nogi i jeszcze skrzyżowało nie wiem yoga czy coś i nie chcaiło pokazać

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy kochana nie stresuj się niepotrzebnie, już teraz wszystko musi być dobrze...nie masz nerwów, stresu, jesz normalnie, spisz to dzidzia musi rosnąć dobrze:) nie ma innego wyjścia:)
    gorzej u mnie bo życie w takim stresie to masakra a tak już mam od ponad 2 miesiecy... mam nadzieje, że teraz chociaz trochę przytyję:( jeszcze 2 tygodnie i kilka dni i wizyta:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mandarynki zagryzam pierwsze w tym roku :) zapraszam :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasza20-ja mam co dwa tyg , raz u poloznej raz u ginekologa i teraz kolejne 28 to poznam plec i potem 16 grudnia polowkowe mam :D to razem pijemy ja tez cherbatke ale z cytryna i sokiem malinowym do tego buleczka z dzezem malinkowym mniam :D

bemommy- to trzymam kciuki za chlopaczka :D heheheh a ty trzymaj u mnie za dziewczynke bo inaczej zostaniesz mamam dwoch chlopaczkow jak ci mojego podesle :D
    ja mandarynki kilogramami codziennie teraz od kad sie pojawily ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 23:02

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy a jak ci sie mieszka w Grecji ?
    Kasienka nie martw sie u ciebie tez sie wszystko ulozy

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia nic tylko zazdroscic ja bede mial pod koniec grudnia. Hehe to smacznego

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy ja też dzisiaj podjadałam mandaryny:) ale chętnie skorzystam z zaproszenia<tuptup>:)
    Sasza...nie dziękuję, żeby nie zapeszyć... póki co nie jest kolorowo... a wrecz źle... no ale cóż...życie...
    ale dzięki wsparciu niektórych osób:* jest mi łatwiej i za to im dziękuję:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 23:16

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* najwazniejszy jetst Michas i Ty a reszta jakos sie ulozy

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja bym wtrążalała też po pare kg mandarynek, ale ja nie lubie jak mi potem palce pachną tą skórka z nich :) i nie można wyplenic tego :)ciekawe czy są łóżeczka dla bliżniaków, bo my we dwie na 30tego :P

Sasza dobrze się żyje choć w kryzysie :P

Kasienka ja w pon się spłakałam, bo mi powiedzieli w czymś jak ZUS że nie mamy ubezpieczenia na przyszły rok, co w przyszłym roku najbardziej będziemy potrzebować, i mówie to mojemu lekarzowi a ten jak mi robi usg to mówi a ty sobie płacz denerwuj się a dziecko ma to w nosie serduszko ładnie bije fika zadowolone, i twoje pewnie też w brzuchu myśli mama nie denrwuj się tak damy radę ja sobie chętnie fikam :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy nie denerwuj się kochana:) ja tez niestety nie mam ubezpieczenia jakiegos dodatkowego... i nic po porodzie nie dostane, tylko becikowe 1000zl a moj dostanie za urodzenie dziecka ponad 1200 czy 1600zl, mam nadzieję, że tego nie przepali i nie przepije...
    dobrze, że Twoje fika, mam nadzieję, że moje też sie nie przejmuje mamusi problemami... chociaż ostatnio tętno miał słabsze coś kolo 130 o ile to bylo jego a nie moje... sama nie wiem...

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy- pewnie dawaj do mnie to zaoszczedzimy albo tak :D na zime do ciebie bo cieplej a u mnie na lato :D a 29 mam urodziny wiec moze niunia wyjdzie wczesniej hehehe :D i bede miec prezent :D hehehe

kasienka-mysle ze Twoj w takim przypadku powinienn ta cala kase oddac tobie bo to na dziecko sie nalezy a nie na jego widzi misie :) i napewno bedzie potrzebowal akt urodzienia wiec wiesz odrazu do sadu i ba musi dac i koniec :D moja niunia miala tetno 178 :D a w srode teraz nie dalo sie wykryc bo mloda tak szalala ze polozna nie dala se z nia rady tylko sie smiala ze powodzenia jak mloda zacznei kopac to bede biedna :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka fika fika napewno :) jak za niedługo cię kopnie w żebra to będziesz wiedzieć :) ja na tym tętnie się nie znam prawdę powiedziawszy, mi wystarczy, jak lekarz mówi, że dobre :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy-u mnie mowila ze dobre u mojej niuni :D wiec sie nie martwie :D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy czekam na te kopniaki...bo chyba jestem jakaś nieczuła i nie wiem czy on mnie tam zaczepia czy nie... mi lekarz tętna ostatnio nie mierzyl;/ sama mierzyłam sobie ale nie wiem czy to był niuniek:) jakoś był wysoko już na wysokości pępka...

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mnie na początku listopada dzidzia smyrała i delikatnie jak by ktoś palcem od środka dotykał, a w czwartek wieczorem jak leżałam już w łóżku to poczułam takie mocniejsze uderzenie na wysokości pęcherza i tak kilka razy, dotknełam brzuch ręką i poczułam na ręce to kopnięcie. Od czwartku te ruchy są mocniejsze, ale to tak ze 2-3 razy dziennie, zwłaszcza wieczorem i jak leże na plecach. Więc jak czujesz już jakieś delikatne ruchy to niedługo poczujesz mocniejsze :)
    Ja też chce męża wyciągnoć na zakupy bo zima idzie a ja kozaków nie mam, ale jeszcze śpi i nie wiem czy sie da namówić :)
    Mi taki wypukły brzuch zrobił się tylko raz, po prawej stronie bo tam właśnie dzidzia siedziała.
    Mi wczoraj klientka powiedziała, że czuje, że będe miała chłopca a ja mam nadzieje, że jednak dziewczynka bo mam wszystkie ciuszki dla dziewczynki, a dla chłopca nic.
    Kasienko jak masz konkretne pytania co do wyprawki to pytaj, a ja jak bede miała więcej czasu to postaram sie napisać liste i wspólnie bedziemy ją uzupełniać :) Bo ja jednak 5 lat temu ją robiłam to mogę o czymś zapomnieć :) a są tu przecież "młodsze" mamusię.

Dorjana lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ