KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kasienka...już kojarzę! one są bardzo słodkie.
Kasiula...masz teraz gorszy czas-ale zobaczysz słonce wyjdzie dla Ciebie.
niunia, u nas w lidlu teraz tez nie ma lodów...buu
Ale są w tesco mają duzy wybór.
Kurcze blade znowu boli mnie brzuch-a przeciez nic robię-tylko leze.
Jak bum cyk cyk osiwieje wkrótce. -
Fizjo to zapraszam do mnie na mielone, też dzisiaj robiłam i wyszły pyszne. Do tego sałatka z buraczków i rukoli z winegretem mniam. Resztę dziewczyny też zaprasxam. A na deserek galaretka. Chociaż wolała bym mcflury- uwielbiam. Tylko że do najbliższego mc mam z 30 km
fizjo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja nie wiem jak jest z tą szyjką, bo tu jest taka polityka ciąży, że w ogóle ginekologicznie nie badają jak ostatnio napomniałam lekarzowi, o tym, że u nas w Polsce na kżdej wizycie, więc może to spojrzał się na mnie jakbym mu powiedziała"Panie zgwałć mnie" dałam sobie spokój co ma byc to będzie, o dźwiganiu w ciąży to od początku mi gadał, że z głową mam robić, żeby szaf nie przestawiała np ale jak wezmę 2,3 kg ziemniaków nic się nie stanie, także chyba dlatego, że mój lekarz podchodzi tak na spokojnie i ciągle mówi, że ładnie rozwijająca się ciąża nie panikowąć nie sprowadzać do głowy czarnych myśli to staram się tak myśleć
Fizjo, a ty za straszenie ciężarnej to powinnaś nie leżeć teraz tylko na grochu klęczęć nie odezwać się po wizycie? foch normalnie nie przejmuj się lekarzem mnie keidyś 3 miesiące 2-óch lekarzy lecvzyło antybiotykami zjechali mi żołądek, pod żuchwą wyskoczył mi guzek, diagnoza węzły chłonne, w końcu dałam sobie spokój bo roku poszłam do dentysty bo mi plomba wypadła chciał mi buzię ustawić inaczej i mnie za to złapał to podskoczyłam prawie pod sufit myślałam, że złąpie się tego podwieszanego sufitu jego i co się okazało, że pod zębem ropa mi sięzebrała, zrobił kanałowe, po miesiacu zeszło
Niunia fizjo ja dzisiaj robiłam rolada i kluski śląskie wyszło zapraszam ja na słodkie nie mam w ogóle ochoty kwaśne ostre ewentualnie o 3 w nocy robię pobudkę na snickersa jedyny słodycz co mi smakuje bezwarunkowofizjo, mychowe lubią tę wiadomość
-
mamafasoli- własnie wziełam i zamierzam się "luuuzować"
hym...a jak robisz mielońce??
moze cos nie tak ja robię...że wychodzą takie drewniane, hehe.
a jak wyszła galaretka??
bemommy, wybacz Słoneczko:* byłam wczoraj zdołowana tym...musiałam sama to przetrawić. (heh-zabrzmiało jakbym była super silna)
Już drugi raz w tym tygodniu oplułam monitor ze śmiechu...
bemommy: dzięki za ten ten tekst "Panie zgwałć mnie" , nosz uśmiałam się ))
kluseczki śląskie....mniam-też uwielbiam. wpraszam się
dobrze tak pogadać z Wami
mój syn przechodzi dzis samego siebie....śpi i śpi...chyba wie ze mamamusia odpoczywa
mój mąż dziś wróci pewnie późno...znowu naprawia sobie autko...
bemommy lubi tę wiadomość
-
Fizjo, ale się dałam wkręcić patrz no blondynka łyka wszystko Kochana będzie dobrze, pewnie poszłabyś do innego to by się dziwił, że jaka ta szyjka krótka, a poszłabyś do trzeciego to by powiedział, że wogóle szyjki nie masz jak to z lekarzami bywa ja żartuje, ale się zmartwiłam, że nie odzywałaś się, ale będzie dobrze napewno
-
Kotlety robię na oko. Sypie bułkę tartą do miski, powiedzmy 10 łyżek, wlewam do tego mleko lub wodę tak żeby zrobiła się papka wbijam jajko i mieszam z ta papką. Cebule w kosteczkę na patelni, na złoty kolor. Dorzucam do papki bulkowej, dodaje mięso taką tackę z lidla mielone z szynki lub z łopatki (nie garmażeryjne) sól, pieprz i rękami mieszam. Formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej i smaze na rozgrzanym oleju.
A galaretka w smaku dobra tylko mało stezala, albo jeszcze czasu w lodówce potrzebuje albo za mało żelatyny. -
mamafasolki ja mielone robię że bułkę tartą zalewam ciepłym rosołem, daje łyżkę masła, daje jedno jajko i jedno białko sól pieprz, formuje kotlety, na godzinę do lodówki, potem obtaczam je pól na pól mąką z bułką tartą i na oleju smaże, nie wychodzą suche i ta panierka się tak szybko nie przypala i nie jest taka skorupa
mirka ja nie mam żadnej lini, a jestem w prawie 18 tyg, to chyba nie jest reguła
-
Bemommy-u mnie leje i net mi świruje byłam u lekarza bo leci mi krew z nosa ,mam czarno przed oczami,i bola mnie plecy,nie moge leżeć ani siedzieć i tak się kręce gozatym mam niskie ciśnienie,za wysoki puls,zaburzenia rytmu serca i głowa mnie muli już eh mam dość,a jak u ciebie???
Mirka14-tak jak bemommy u mnie nic niema
Dziewczyny,czy któraś czuje już ruchy maleństwa??? -
Ja kreski też nie mam. I w pierwszej ciąży jeśli miałam (nie pamiętam ) to słabą.
Moje kotlety też nie są suche, są miękkie w środku, a z zewnątrz chrupiące bo takie lubię .
Niunia i co ci lekarza zalecił?
Moja dzidzia w tamtym tygodniu szalała a w tym cisza i dzisiaj chwilowo mnie czarne myśli naszły, ale staram się nie myśleć, byle do czwartku.niunia lubi tę wiadomość
-
mamafasolki to spróbuje twojego przepisu jak bede robić mielone to może nie będe się tyle bawić napewno jest wszystko dobrze, jak się wyszalała dzidzia w zeszłym tygodniu to teraz odpoczywa
mamafasolki lubi tę wiadomość
-
A w którym miejscu cie bolą plecy? Bo kiedyś mnie w krzyżu bolały, a kuzynka (matka 3 dzieci ) spytała się mnie czy mówiłam lekarzowi, bo to może być coś nie tak z ciążą. A mnie wtedy od stania bolało.
A ja dzisiaj może litr wypiłam a mam wrażenie że cały dzień nic nie robię tylko pije i już nie mogę na picie patrzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 19:23