Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-to dziś sie nagotowałyśmy niema co;-) ja najbardziej lubie te z mc donalds w niedziele żarłam mc flury ze smartis i lubie kaktusy z lidla to 12pakowane jakoś ale teraz niema lodów u mnie bo zima :(

fizjo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś burza jelitowa mnie dzisiaj męczy masakra, jakie zaparcia mnie od początku męczy ich przeciwieństwo :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka...już kojarzę! one są bardzo słodkie.
    Kasiula...masz teraz gorszy czas-ale zobaczysz słonce wyjdzie dla Ciebie.

niunia, u nas w lidlu teraz tez nie ma lodów...buu
    Ale są w tesco :-) mają duzy wybór.

Kurcze blade znowu boli mnie brzuch-a przeciez nic robię-tylko leze.
    Jak bum cyk cyk osiwieje wkrótce.

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo to zapraszam do mnie na mielone, też dzisiaj robiłam i wyszły pyszne. Do tego sałatka z buraczków i rukoli z winegretem mniam. Resztę dziewczyny też zaprasxam. A na deserek galaretka. Chociaż wolała bym mcflury- uwielbiam. Tylko że do najbliższego mc mam z 30 km

fizjo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo może nospe sobie weź. I odpoczywaj jak najwięcej

fizjo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja nie wiem jak jest z tą szyjką, bo tu jest taka polityka ciąży, że w ogóle ginekologicznie nie badają jak ostatnio napomniałam lekarzowi, o tym, że u nas w Polsce na kżdej wizycie, więc może to spojrzał się na mnie jakbym mu powiedziała"Panie zgwałć mnie" dałam sobie spokój co ma byc to będzie, o dźwiganiu w ciąży to od początku mi gadał, że z głową mam robić, żeby szaf nie przestawiała np ale jak wezmę 2,3 kg ziemniaków nic się nie stanie, także chyba dlatego, że mój lekarz podchodzi tak na spokojnie i ciągle mówi, że ładnie rozwijająca się ciąża nie panikowąć nie sprowadzać do głowy czarnych myśli to staram się tak myśleć

Fizjo, a ty za straszenie ciężarnej to powinnaś nie leżeć teraz tylko na grochu klęczęć nie odezwać się po wizycie? foch normalnie ;) :P nie przejmuj się lekarzem mnie keidyś 3 miesiące 2-óch lekarzy lecvzyło antybiotykami zjechali mi żołądek, pod żuchwą wyskoczył mi guzek, diagnoza węzły chłonne, w końcu dałam sobie spokój bo roku poszłam do dentysty bo mi plomba wypadła chciał mi buzię ustawić inaczej i mnie za to złapał to podskoczyłam prawie pod sufit myślałam, że złąpie się tego podwieszanego sufitu jego i co się okazało, że pod zębem ropa mi sięzebrała, zrobił kanałowe, po miesiacu zeszło

Niunia fizjo ja dzisiaj robiłam rolada i kluski śląskie wyszło zapraszam :) ja na słodkie nie mam w ogóle ochoty kwaśne ostre ewentualnie o 3 w nocy robię pobudkę na snickersa jedyny słodycz co mi smakuje bezwarunkowo :)

fizjo, mychowe lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka nie smuć się głowa do góry :*

niunia a jak u ciebie? jak humor jak głowa?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasoli- własnie wziełam i zamierzam się "luuuzować" :-)
    hym...a jak robisz mielońce??
    moze cos nie tak ja robię...że wychodzą takie drewniane, hehe.

a jak wyszła galaretka??

bemommy, wybacz Słoneczko:* byłam wczoraj zdołowana tym...musiałam sama to przetrawić. (heh-zabrzmiało jakbym była super silna)

Już drugi raz w tym tygodniu oplułam monitor ze śmiechu...
    bemommy: dzięki za ten ten tekst "Panie zgwałć mnie" , nosz uśmiałam się :-)))

kluseczki śląskie....mniam-też uwielbiam. wpraszam się :-)

dobrze tak pogadać z Wami :-)

mój syn przechodzi dzis samego siebie....śpi i śpi...chyba wie ze mamamusia odpoczywa :-)
    mój mąż dziś wróci pewnie późno...znowu naprawia sobie autko...

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadło mi w ręce polak w angielskim mam talent :) http://www.youtube.com/watch?v=qIM-w8ji9zQ

mychowe lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, fajny numer ktoś wykręcił-szkoda że tylko głos podłożony.

tutaj jest prawdziwy występ: http://www.youtube.com/watch?v=r7iKduyAtjM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 16:45

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, ale się dałam wkręcić patrz no blondynka łyka wszystko :) Kochana będzie dobrze, pewnie poszłabyś do innego to by się dziwił, że jaka ta szyjka krótka, a poszłabyś do trzeciego to by powiedział, że wogóle szyjki nie masz jak to z lekarzami bywa ;) ja żartuje, ale się zmartwiłam, że nie odzywałaś się, ale będzie dobrze napewno :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotlety robię na oko. Sypie bułkę tartą do miski, powiedzmy 10 łyżek, wlewam do tego mleko lub wodę tak żeby zrobiła się papka wbijam jajko i mieszam z ta papką. Cebule w kosteczkę na patelni, na złoty kolor. Dorzucam do papki bulkowej, dodaje mięso taką tackę z lidla mielone z szynki lub z łopatki (nie garmażeryjne) sól, pieprz i rękami mieszam. Formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej i smaze na rozgrzanym oleju.
    A galaretka w smaku dobra tylko mało stezala, albo jeszcze czasu w lodówce potrzebuje albo za mało żelatyny.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanko bo wszędzie piszą że w 14 tyg pojawia się na brzuchu kresa czarna i tak się zastanawiam ile w tym prawdy, ma już któraś z was bo u mnie ni widu ni słychu :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki ja mielone robię że bułkę tartą zalewam ciepłym rosołem, daje łyżkę masła, daje jedno jajko i jedno białko sól pieprz, formuje kotlety, na godzinę do lodówki, potem obtaczam je pól na pól mąką z bułką tartą i na oleju smaże, nie wychodzą suche i ta panierka się tak szybko nie przypala i nie jest taka skorupa :)

mirka ja nie mam żadnej lini, a jestem w prawie 18 tyg, to chyba nie jest reguła

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-u mnie leje i net mi świruje :( byłam u lekarza bo leci mi krew z nosa ,mam czarno przed oczami,i bola mnie plecy,nie moge leżeć ani siedzieć i tak się kręce ;-) gozatym mam niskie ciśnienie,za wysoki puls,zaburzenia rytmu serca i głowa mnie muli już :-( eh mam dość,a jak u ciebie???

Mirka14-tak jak bemommy u mnie nic niema ;-)

Dziewczyny,czy któraś czuje już ruchy maleństwa???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia u mnie dobrze wszystko, i co ci lekarz powiedział zalecił? co to moze być

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kreski też nie mam. I w pierwszej ciąży jeśli miałam (nie pamiętam :) ) to słabą.

Moje kotlety też nie są suche, są miękkie w środku, a z zewnątrz chrupiące bo takie lubię :) .

Niunia i co ci lekarza zalecił?

Moja dzidzia w tamtym tygodniu szalała a w tym cisza i dzisiaj chwilowo mnie czarne myśli naszły, ale staram się nie myśleć, byle do czwartku.

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki to spróbuje twojego przepisu jak bede robić mielone to może nie będe się tyle bawić :) napewno jest wszystko dobrze, jak się wyszalała dzidzia w zeszłym tygodniu to teraz odpoczywa :)

mamafasolki lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy,mamafasolski-dał maść na kręgosłup i mam przyjść za tydzień w pon. na krew oddać i wtedy zobaczymy;-)
    A ja mam ciągle głoda :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym miejscu cie bolą plecy? Bo kiedyś mnie w krzyżu bolały, a kuzynka (matka 3 dzieci :) ) spytała się mnie czy mówiłam lekarzowi, bo to może być coś nie tak z ciążą. A mnie wtedy od stania bolało.

A ja dzisiaj może litr wypiłam a mam wrażenie że cały dzień nic nie robię tylko pije i już nie mogę na picie patrzyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 19:23

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ