WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-to dziś sie nagotowałyśmy niema co;-) ja najbardziej lubie te z mc donalds w niedziele żarłam mc flury ze smartis i lubie kaktusy z lidla to 12pakowane jakoś ale teraz niema lodów u mnie bo zima :(

fizjo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś burza jelitowa mnie dzisiaj męczy masakra, jakie zaparcia mnie od początku męczy ich przeciwieństwo :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka...już kojarzę! one są bardzo słodkie.
    Kasiula...masz teraz gorszy czas-ale zobaczysz słonce wyjdzie dla Ciebie.

niunia, u nas w lidlu teraz tez nie ma lodów...buu
    Ale są w tesco :-) mają duzy wybór.

Kurcze blade znowu boli mnie brzuch-a przeciez nic robię-tylko leze.
    Jak bum cyk cyk osiwieje wkrótce.

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo to zapraszam do mnie na mielone, też dzisiaj robiłam i wyszły pyszne. Do tego sałatka z buraczków i rukoli z winegretem mniam. Resztę dziewczyny też zaprasxam. A na deserek galaretka. Chociaż wolała bym mcflury- uwielbiam. Tylko że do najbliższego mc mam z 30 km

fizjo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo może nospe sobie weź. I odpoczywaj jak najwięcej

fizjo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja nie wiem jak jest z tą szyjką, bo tu jest taka polityka ciąży, że w ogóle ginekologicznie nie badają jak ostatnio napomniałam lekarzowi, o tym, że u nas w Polsce na kżdej wizycie, więc może to spojrzał się na mnie jakbym mu powiedziała"Panie zgwałć mnie" dałam sobie spokój co ma byc to będzie, o dźwiganiu w ciąży to od początku mi gadał, że z głową mam robić, żeby szaf nie przestawiała np ale jak wezmę 2,3 kg ziemniaków nic się nie stanie, także chyba dlatego, że mój lekarz podchodzi tak na spokojnie i ciągle mówi, że ładnie rozwijająca się ciąża nie panikowąć nie sprowadzać do głowy czarnych myśli to staram się tak myśleć

Fizjo, a ty za straszenie ciężarnej to powinnaś nie leżeć teraz tylko na grochu klęczęć nie odezwać się po wizycie? foch normalnie ;) :P nie przejmuj się lekarzem mnie keidyś 3 miesiące 2-óch lekarzy lecvzyło antybiotykami zjechali mi żołądek, pod żuchwą wyskoczył mi guzek, diagnoza węzły chłonne, w końcu dałam sobie spokój bo roku poszłam do dentysty bo mi plomba wypadła chciał mi buzię ustawić inaczej i mnie za to złapał to podskoczyłam prawie pod sufit myślałam, że złąpie się tego podwieszanego sufitu jego i co się okazało, że pod zębem ropa mi sięzebrała, zrobił kanałowe, po miesiacu zeszło

Niunia fizjo ja dzisiaj robiłam rolada i kluski śląskie wyszło zapraszam :) ja na słodkie nie mam w ogóle ochoty kwaśne ostre ewentualnie o 3 w nocy robię pobudkę na snickersa jedyny słodycz co mi smakuje bezwarunkowo :)

fizjo, mychowe lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka nie smuć się głowa do góry :*

niunia a jak u ciebie? jak humor jak głowa?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasoli- własnie wziełam i zamierzam się "luuuzować" :-)
    hym...a jak robisz mielońce??
    moze cos nie tak ja robię...że wychodzą takie drewniane, hehe.

a jak wyszła galaretka??

bemommy, wybacz Słoneczko:* byłam wczoraj zdołowana tym...musiałam sama to przetrawić. (heh-zabrzmiało jakbym była super silna)

Już drugi raz w tym tygodniu oplułam monitor ze śmiechu...
    bemommy: dzięki za ten ten tekst "Panie zgwałć mnie" , nosz uśmiałam się :-)))

kluseczki śląskie....mniam-też uwielbiam. wpraszam się :-)

dobrze tak pogadać z Wami :-)

mój syn przechodzi dzis samego siebie....śpi i śpi...chyba wie ze mamamusia odpoczywa :-)
    mój mąż dziś wróci pewnie późno...znowu naprawia sobie autko...

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadło mi w ręce polak w angielskim mam talent :) http://www.youtube.com/watch?v=qIM-w8ji9zQ

mychowe lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, fajny numer ktoś wykręcił-szkoda że tylko głos podłożony.

tutaj jest prawdziwy występ: http://www.youtube.com/watch?v=r7iKduyAtjM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 16:45

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, ale się dałam wkręcić patrz no blondynka łyka wszystko :) Kochana będzie dobrze, pewnie poszłabyś do innego to by się dziwił, że jaka ta szyjka krótka, a poszłabyś do trzeciego to by powiedział, że wogóle szyjki nie masz jak to z lekarzami bywa ;) ja żartuje, ale się zmartwiłam, że nie odzywałaś się, ale będzie dobrze napewno :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotlety robię na oko. Sypie bułkę tartą do miski, powiedzmy 10 łyżek, wlewam do tego mleko lub wodę tak żeby zrobiła się papka wbijam jajko i mieszam z ta papką. Cebule w kosteczkę na patelni, na złoty kolor. Dorzucam do papki bulkowej, dodaje mięso taką tackę z lidla mielone z szynki lub z łopatki (nie garmażeryjne) sól, pieprz i rękami mieszam. Formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej i smaze na rozgrzanym oleju.
    A galaretka w smaku dobra tylko mało stezala, albo jeszcze czasu w lodówce potrzebuje albo za mało żelatyny.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanko bo wszędzie piszą że w 14 tyg pojawia się na brzuchu kresa czarna i tak się zastanawiam ile w tym prawdy, ma już któraś z was bo u mnie ni widu ni słychu :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki ja mielone robię że bułkę tartą zalewam ciepłym rosołem, daje łyżkę masła, daje jedno jajko i jedno białko sól pieprz, formuje kotlety, na godzinę do lodówki, potem obtaczam je pól na pól mąką z bułką tartą i na oleju smaże, nie wychodzą suche i ta panierka się tak szybko nie przypala i nie jest taka skorupa :)

mirka ja nie mam żadnej lini, a jestem w prawie 18 tyg, to chyba nie jest reguła

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-u mnie leje i net mi świruje :( byłam u lekarza bo leci mi krew z nosa ,mam czarno przed oczami,i bola mnie plecy,nie moge leżeć ani siedzieć i tak się kręce ;-) gozatym mam niskie ciśnienie,za wysoki puls,zaburzenia rytmu serca i głowa mnie muli już :-( eh mam dość,a jak u ciebie???

Mirka14-tak jak bemommy u mnie nic niema ;-)

Dziewczyny,czy któraś czuje już ruchy maleństwa???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia u mnie dobrze wszystko, i co ci lekarz powiedział zalecił? co to moze być

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kreski też nie mam. I w pierwszej ciąży jeśli miałam (nie pamiętam :) ) to słabą.

Moje kotlety też nie są suche, są miękkie w środku, a z zewnątrz chrupiące bo takie lubię :) .

Niunia i co ci lekarza zalecił?

Moja dzidzia w tamtym tygodniu szalała a w tym cisza i dzisiaj chwilowo mnie czarne myśli naszły, ale staram się nie myśleć, byle do czwartku.

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki to spróbuje twojego przepisu jak bede robić mielone to może nie będe się tyle bawić :) napewno jest wszystko dobrze, jak się wyszalała dzidzia w zeszłym tygodniu to teraz odpoczywa :)

mamafasolki lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy,mamafasolski-dał maść na kręgosłup i mam przyjść za tydzień w pon. na krew oddać i wtedy zobaczymy;-)
    A ja mam ciągle głoda :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym miejscu cie bolą plecy? Bo kiedyś mnie w krzyżu bolały, a kuzynka (matka 3 dzieci :) ) spytała się mnie czy mówiłam lekarzowi, bo to może być coś nie tak z ciążą. A mnie wtedy od stania bolało.

A ja dzisiaj może litr wypiłam a mam wrażenie że cały dzień nic nie robię tylko pije i już nie mogę na picie patrzyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 19:23

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ