KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja czasami czuje jakbym miała kamień w brzuchu i tak jakby miał mi wypaść a ruchów żadnych a to już 18 tydz a moja niunia tak wariuje a ja nic nie czuje a jak to jest z ruchami,dlaczego pierworódki później czują??? i od czego to zależy od wielkości dziecka czy od ruchliwości???
-
Czytałam że jak ktoś jest szczuplejszy wcześniej czuje zależy też od łożyska i zależy też od czułości matki czyli jak jest wrażliwa na ból lub odczucia czy coś takiego ale i zależy to od ruchliwości dziecka przynajmniej tak piszą w necie
natalinka lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny, ja teraz ważę 45 przy 162 cm, ale ostatnie badanie wykazało, że mam łożysko na przedniej ścianie, a to podobno powoduje, że ruchy można odczuwać później. Ostatnio jednak miałam trochę stresu. Nie dość, że plamienie, to jeszcze klientka nie chciała zapłacić 1000 zł za zlecenie. Zdenerwowałam się i jak stojąc opowiadałam mamie, to zobaczyłam, że brzuch mam z lewej strony bardzo wypukły, z prawej całkowicie płaski (a mój brzuszek juz bardzo widać ogólnie). I nagle patrzymy tak z mamą na mój brzuch i coś się przesunęło, a mama krzyczy: rusza się, nie czujesz? Hmm... To nie były jelita, a maluch rzeczywiście jest bardziej z lewej strony.
mychowe, fizjo lubią tę wiadomość
-
Bemommy a ja jadłam i kawałek, plasterek oscypka w 7tc. i niedawno fetę... ale nie daję się zwariować, bo podobno ta polska feta to też nie taka prawdziwa, rozmawiałam z koleżankami które były już w ciąży i jadły fetę a dzieci zdrowe. Oczywiście już nie zamierzam jeść ani oscypków ani fety ale czytałam dziś w netcie jedną fajną wypowiedź: ,,kiedyś kobiety jadły w ciąży wszystko i rodziły zdrowe dzieci'' to sobie pomyślałam że są kobiety przecież które przez pierwsze 3 miesiące nie wiedzą o ciąży, są takie co palą i piją więc nie świruje bo dbam o siebie i fasolkę
bemommy lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczynki od rana.
Mam do Was pytanie - jak śpicie w nocy? Ja od jakiegoś czasu mam z tym problem - idę spać, zasypiam i budzę się gdzieś w połowie nocy/nad ranem i już nie mogę zasnąć. Jest to strasznie męczące
Mam nadzieję, że Wy dobrze spałyście :* U mnie jakiś wiatr hula i jest zimno bardzo, ale cóż się dziwić - w końcu grudzień za pasem -
Elle ja mam dokadnie tak samo budzę się w nocy przeważnie ide sikać a potem przez dłuższy czas nie umiem zasnać
Wczoraj kupiłam nieświadomie fete z mlekovity nie wziełam pod uwagę że może tam być mleko niepasteryzowane i jak sobie przypomne to na początku ciąży też kilka razy ją jadłam -
aga8787 wrote:
Wczoraj kupiłam nieświadomie fete z mlekovity nie wziełam pod uwagę że może tam być mleko niepasteryzowane i jak sobie przypomne to na początku ciąży też kilka razy ją jadłam
Aga, ale chyba Feta Mlekovity jest z mleka pasteryzowanego. Generalnie przetwory mleczne na polskim rynku są z mleka pasteryzowanego. Wyjątek to np. właśnie oscypki, ale to dlatego, że przecież to "chłop" robi, z normalnego mleka, nie pasteryzuje go. Nie wiem, oni chyba nie podlegają tym samym przepisom czy co
-
Katelin, bardzo proszę
1.kasieńka82 - 16 kwietnia synuś Michaś
2.elle - 28 kwietnia córcia
3.iwonka - 28 kwietnia synuś (?)
4.bemommy - 30 kwietnia synuś
5.niunia - 30 kwietnia córcia (chyba)
6.magdalena - 4 maja ???
7.asia87 - 5 maja???
8.mamafasolki - 7 maja córcia (chciałaby)
9.aga8787 - 7 maja ???
10.mychowe - 7 maja ???
11.dorjana - 9 maja ???
12.natalinka - 12 maja synuś
13.slonkozusa - 12 maja ???
14.fizjo - 13 maja synuś
15.katelin - 20 maja ???
16.agata86 - 22 maja ???
17.mirka14 - 23 maja ???
18.martuska507 - 24 maja ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 09:45
Katelin, fizjo lubią tę wiadomość