X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :D
    Magdalenko - ja właśnie zamierzam się zapisać ...
    Pytałam się mojej GIN to mówiła że na szkołę rodzenia to dopiero po 30tc najlepiej się zapisać aby na świeżo przed porodem być przygotowaną :D

a jaki termin masz dostępny ??

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przecież najczęściej kursy trwają 10 tygodni przynajmniej u mnie w mieście

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mirka :D to można pozazdrościć takiej AKADEMII :D
    u nas zaledwie 4-5 tygodni trwają takie zajęcia :D
    czyli powinny się zamknąć w 1 miesiącu (z poślizgiem do 1,5 miesiąca)

Ciekawe jak jest u innych ??? Może u Nas jest taki wysyp i stąd te szalone tempo :D

• bemommy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to u mnie w mieście nie całe 3 miesiące trwa i od 22 - 25 tygodnia przyjmują, a z tego co czytałam to szkoła trwa minimum 5 tygodni, a takto wszędzie od dwóch do trzech miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 10:42

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są kursy 10 tygodniowe i zajęcia są raz w tyg po 2 godz
    lub 5 tygodniowe 2x w tyg po dwie godziny a jak ktoś pracuje to dwa razy w tyg urwać się z pracy trochę ciężko

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia czkawka u maluszka to super! Mnie czasami się wydaje, że ma, ale jeszcze nie jestem pewna. A to że ma czkawke to super, bo maluszek już ćwiczy płucka! Gratulacje dla maluszka!

Kurcze powiem Wam, że historie rodzinne, te które opowiadacie, są dla mnie nie do pomyślenia! Ja utrzymuje co prawda kontakt tylko z tymi których zwyczajnie mi brakuje, a w każdej z tych osób wiem, że mam ogromne wsparcie! Nawet jak dzwonie do kogoś raz na 100 lat to zawsze coś miłego się usłyszy! A rodzina mojego D to już wogóle, powiem nie skromnie, że bardzo za mną przepadają:P szczególnie jego Dziadek, który jest wspaniały! Zawsze o mnie pytają, pozdrawiają:P Szczerze Wam współczuję, bo im bliższa rodzina, tym krzywdy wyrządzone bardziej bolą:(

Co do szkoły rodzenia, chodziłam na pół kursu w I ciąży:P ale dla mnie to nie było to czego oczekiwałam... Prawda taka, że może i wnosi pare rzeczy, ale nic, czego samemu nie można się dowiedzieć... Zresztą ja będę miała na 80% cc więc wiem co mnie czeka. Jedynie zagadką będzie co później z Maluszkiem, ale jak coś to mam pod ręką mamę i siostrę.

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to rozpoczynam szaleństwo zakupowe, powoli kompletuję brakujące parę rzeczy :P Przed wczoraj kupiłam 4 pieluszki tetrowe, a wczoraj termometr na podczerwień:) Teraz poszukuję wkładu do wanienki plaskitowego, bo gąbczasty mam, ale podobno ma dużo zarazków więc polecany jest plastikowy:P i tak powoli powoli, a co, choć troche radości hehe:D

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby stoi trza sie zapisać koło 20tyg a potem kurs koło 25 i to niby 7 spotkać po 2h ;-)tl u mnie;-)

beatina-super;-)też bym już chciała ale zaczne kupować w marcu ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i wczoraj już dzwoniłam pytać o sesje brzuszkową hihi D oczywiście przeciwny bo po co, ale mnie się tak podobają takie sesyjki:P Ale troche drogo chyba bo 5 ujęć 200 zł i to z rabatem, bo w tym samym miejscu, gdzie robiliśmy ślubne:P ale przychachmyce kaske, D namówię mam nadzieję i jakoś to będzie:D

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina tez sie zastanawiam nad sesją z brzusiem ;) i zastanawiałam sie ile taka sesja kosztuje . Z tego co piszesz to troche drogo :/ ale mysle ze warto miec na pamiatke takie ładne zdjecia z brzusiem :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej becczki . Są na forum jakieś dziewczyny z Katowic albo okolic? :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja już tego dłużej nie wytrzymam. Nie mam już spokoju nawet u siebie w pokoju, nie mogę wyjść do łazienki. Chodzą, wrzeszczą, że jestem okropna, choć wcale się nie odzywam i nie wychodzę. Że powinnam wspierać siostrę, że jej zazdroszczę, że jestem gówniarą, że jestem cham...; że w sytuacji mojego zagrożenia poronieniem odwiozła mnie do szpitala. Nie ważne, że jak trzeba było zostawać jej z małą to codziennie tam chodziłam, zostawiając swoją pracę - nie - ten jeden raz, kiedy się nade mną ulitowała i okazała współczucie, bo musiałam wrócić po rzeczy do domu i natychmiast położyć się na oddziale pod kroplówkami. Pretensje, że mąż "mnie przerobił", że jesteśmy już cudownym małżeństwem pomimo ostatniej kłótni; że mam nap... w głowie i podobno mama wcale nie zaśmiała się jak powiedziałam, że mały jest okręcony pępowiną, bo życzy nam wszystkiego naj - nie jest ważne, że wczoraj powiedziała, że Pan Bóg mi odpłaci; że miała wysokie ciśnienie, a o tym nie wiedziałam; że teraz to powinnyśmy się z siostrą trzymać razem (pewnie, wcześniej nie, bo nie mogła tolerować, że jestem w ciąży)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś stanie się małemu - nigdy im nie wybaczę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z bielska białej więc niedaleko katowic :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka nie przejmuj się, wiem że to trudne ale się postaraj, może po prostu wyjdź gdzieś z domu, na spacer do kawiarni posiedzieć, gdziekolwiek byle od nich odpocząć

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ntalinka-brak słów i to rodzina??? idzie gdzie kolwiek bo długo nie wytrzymasz tak tylko sie denerwujesz!!!! A oni powinni sie wstydzić !!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14 masz już wybrany szpital w którym bedziesz rodzić? Bo mnie się wszyscy o to pytaja a ja nie mam pojęcia. Od niedawna w Kato mieszkam i nie mam zadnej znajomej która rodziła i może polecic jakiś szpital . A na internecie to wiadomo różne opinie są :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że ja mam problem z głowy u mnie jeden szpital w mieście i mój lekarz tam odbiera porody więc z głowy ;-) wiem że po 30tyg mam tam jechać podpisać papiery do porodu już żeby potem jak będe rodzić nie zawracali głowy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 13:46

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś w naszej polskiej rzeczywistości na fantastyczną opiekę nie liczę, będę rodzić w bielsku w najbliższym mnie szpitalu w którym pracuje mój lekarz bo najprawdopodobniej będzie to cesarka, jak jest w katowicach niestety nie wiem ale gdzieś na forum chyba jest temat o szpitalach w katowicach właśnie więc tam popytaj dziewczyny napewno coś ci doradzą :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ja jestem już po usg i jestem mega wściekła była inna lekarka bardzo nie miła nie dostałam żadnego zdjęcia bo UWAGA oszczędzają papier pytałam czy mogę zapłacić za zdjecie to uprzejma pani spytała mnie po co mi one... nie dowiedziałam się również kim jest mały lokator ani nie został zwarzony całe usg trwało 2 minuty z czego monitor odwróciła w moja stronę na max 30 sekund

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ