X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny też ostatnio mam takie bóle że ciężko z łóżka mi się podnieść przejść kilka kroków do łazienki

magdalena - ja też lubię mieć wszystko zaplanowane :) prawie wszystko mamy :)

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba w miarę normalne - w zasadzie ja to sobie tłumaczę rozciąganiem i rozchodzeniem kości. Martwi mnie tylko mała ruchliwość maluszka. Wczoraj kopnął tylko kilka razy i od popołudnia do dzisiejszego przedpołudnia spokój - myślałam, że zgłupieję z nerwów. W nocy nie spałam aż do 4, czekając, aż się ruszy. Trochę mnie to dziwi, bo zawsze ruszał się jak szalony np. 41 kopniaków w 16 min., a teraz jakaś straszna cisza. Jem cukierki i nic, pije słabą kawę też nic. Myślę ciągle o tej pępowinie i twardniejącym całymi dniami brzuchu, leżę w większości i już zastanawiam się czy nie pojechać jutro do lekarza do oddział. Ma dyżur, a ostatnio jak byłam prywatnie powiedział, że nie ma śmiałości brać pieniędzy i mówił, bym przyjeżdżała na oddział pomiędzy normalnymi wizytami jak coś jest nie tak. No mam nadzieję, że nie weźmie pieniędzy, ale ostatnio wziął i tłumaczył, że później odebrałam zwolnienie.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Łukaszkowi tez sie zdarzaja gorsze, mniejruchliwe dni. Ale nie ze wogole sie nie rusza! Dla twojego spokoju wolalabym chyba jechac na dyzur, wiesz lepiej 5 razy sie mylic i sprawdzic, niz raz olac. Takie moje zdanie. Sprobuj moze jeszcze potarmosic brzuch z boku, ja tak robie juz w razie dlugiego nieruszania malego.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała też rzadziej kopie, raczej się rozciąga. Jeśli Cię coś martwi to jedz do lekarza

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, to już trwa ok. 6 dni, też myślałam, że to może mniej ruchliwe dni, że może więcej odpoczywa i gdyby nie ta pępowina, to może byłabym spokojniejsza. Jeszcze trzy dni temu czułam, że bardziej się przeciąga, bo brzuch mi się wyginał w każdą stronę, ale pamiętam, że jakieś 3 tyg. temu kopał mocniej niż teraz, a na logikę - większe dziecko ma więcej siły, zatem i kopniaki powinny być silniejsze. Jakieś tam ruchy czuję, ale jest ich nieporównywalnie mniej. Trudno, pojadę jutro, najwyżej mnie wyśmieje.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to natalinka, uspokoilas mnie:-) z tego co wiem to po 28 tygodniu wlasnie maluchy juz nie kopia tylko w zwiazku z ich powiekszajacym sie rozmiarem przeciagaja sie. Takze wiesz, dobrze jak sprawdzisz, ale mniejsza ruchliwosc jest normalna;)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pojawia sie juz u was siara? Bo ja czasami rano wstaje i mam cala koszulke w plamacha czasami ani kropli;) mam nadzieje ze to normalne:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siarę miałam już chyba przed świętami, a biust mały i zastanawiam się z czego ja tego mojego dzieciaczka wykarmię ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mowia ze lepiej wykarmisz malymi piersiami niz duzymi:-) ja mam obawy czy bede miec wystarczajaco mleka w moich G;)

bemommy lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jakoś dopadają kiepskie dni, raczej w ciągu dnia oki ale tak około 19 zaczyna ciężko mi się oddychać, i zgaga dokucza, nie mogę sobie znaleść pozycji w której mi wygodnie, wiem że to przez to że tam się wszystko rozciąga ale nie myślałam ze bedzie to takie dokuczliwe :(

• bemommy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina dokładnie to samo słyszałam, że cycatym gorzej się karmi w ogóle mniej komfortowo, co do pieska to znajdzie się napewno, nam w zeszłą sobotę nawiał kot mąż znalazł go po paru godzinach, spadł z balkonu jak szedł na lofry do sąsiadki na balkon nie może patrzeć, a schował się pod samochodem z drugiej strony bloku także spokojnie psina się znajdzie, jak już go zaczynają namierzać w okolicy to jest dobrze :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko jak masz być spokojniejsza to sprawdź ruchy u lekarza, mój daje takie kopy że aż mi się gorąco robi ale z bólu;/ no ale przeżyję to...
    ja nie mam siary ale wydaje mi się że wokół sutków coś zaczyna się wydobywać kanalikami ale nie są to jeszcze plamy raczej wilgotne miejsce.
    z tą siarą to nie ma reguły ponoć każdy ma indywidualnie w każdym razie nie zależy że jak ją ktoś ma to będzie karmił czy będzie miał więcej pokarmu albo mniej nie ma to związku tak mówili nam na SR.
    agata86 jest chyba taki okres że człowiek ma jakieś gorsze dni ja takie właśnie przechodziłam ale już jest lepie :) każdy musi się przyzwyczaić do chociażby nowych wymiarów;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tam siary też nie mam jeszcze i nie ubolewam nad tym bo pewnie sie pojawi po porodzie wiec luzik guzik !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry jak tam dziewczyny juz pączusie zaliczone? :)
    ja już wciągnęłam he he

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:*

u mnie bez pączków :-P nie mam motywacji by je zrobić....mogłabym kupić ale miałam nie chodzić po schodach-wiec daruje sobie :-)

Moja Mała mam wrazenie ze sie rusza non stop!!! ma tez któraś tak???

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja nie mowie, że późniejsze karmienie jest zależne od siary, dobrze wiem, że to nie ma żadnego związku, tylko pytam z ciekawości, czy tylko mnie tak oblewa:P

Ja właśnie się szykuje do wpałaszowania pierwszego pąka(mam w planach 3).

Lili dalej nie ma, ale wczoraj jeszcze o 21 jechałam jej szukać, bo znowu dostałam cynk, ale znowu jej nie było:( Najlepiej bo akurat spotkałam policję i ich zagadałam, w trakcie rozmowy uciekło mi autko hahaha, bo ręcznego zapomniałam dać:P dobrze, że mi jeszcze mandatu nie wpierdzielili:P

No ale czekam dalej, mam nadzieję, że w końcu się znajdzie, smutno mi tak bez niej:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo- mój Antoś też szaleje i chyba wogóle nie śpi mówię do niego ale mnie nie słucha tylko jeszcze bardziej kopie, śpiewam kołysankę i też nic :)

pączusie zaliczone 3 małe własnej roboty (mama robiła)

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze moj synus rusza sie caly czas. Czasem czuje go nawet jak stoje:) Bylam dzis na usg i Fabianek wazy juz 1485 g i ma dlugosc 39,5 cm i polozna powiedziala ze jest troche mniejszy niz powiniem tzn niz srednia w moim tygodniu czyli 29w 6d ale ze wszystko ok. Sprawdzalam jakie sa wymiary i wagi odpowiednie do mojego tyg i jest wszystko w normie. Chyba holenderskie dzieci sa wieksze..A jak wasze pociechy??

Co do mleka to narazie nic sie u mnie nie pojawilo. Nawet mnie piersi nie bola czy to norma?? Jedynie sutki odczuwam jak dotkne. A biust urosl mi o 2 rozmairy z A na C i tak sie juz utrzymuje od 4 miesiaca. Wydaje mi sie to jakies dziwne ze przez 3 miesiace mi nie urosl i ze mnie nie boli. Nie to zebym nazekala bo C to juz dla mnie duzy biust ale troche sie boje ze nie bede miec pokarmu..;/ a chcialaym karmic piersia

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA nie sądzę, że powinnaś się martwić tym, że piersi Cię nie bolą. Mnie też nie bolą (może są wrażliwsze), nie mam siary, powiększyły się trochę, ale bez szaleństw. W pierwszej ciąży było u mnie podobnie i pokarmu miałam mnóstwo;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 15:35

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wiem, że z ciekawości zapodałaś temat siary;) dobrze że dzielimy się swoimi spostrzeżeniami. Jeśli moja wypowiedź zabrzmiała pouczająco to absolutnie nie tak miała zabrzmieć. Szkoda, ze się jeszcze psiaczek nie znalazł:(
    mój Olo też taki aktywny:)
    Lolka mój w 29t2d miał 1420g 38 cm i lekarz powiedział, że OK więc nie wiem czemu ta położna tak powiedziała?;/ ustaw może sobie suwaczek:)

Bea_tina, Joala lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ