X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Beatina jaki wybrałas ?
    Miriam Tako alive

sn2s8w.jpg

mychowe, aga8787, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dorjana to musi być bardzo zajęta tym remontem, że w ogóle tu nie zaglada, a miała trochę przystopować.. ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

ja wstałam w środku nocy, bo mam tak potworny ból głowy, że aż się martwię :( Praktycznie od poniedziałku mnie boli. Ciśnienie w normie - 115/75. Musiałam wziąć dwa Apapy, bo nie wyrabiam :( Nie wiem, co to może być - dzisiejszy ból obudził mnie w środku nocy i nie daje spać, nie mówiąc już o tym, że bardzo się martwię, od czego ta głowa mnie tak boli :(

Nie wiem już, jak sobie pomóc - miałam nadzieję, że po trzech dniach przejdzie, albo przynajmniej będzie lepiej (typowa migrena), a tutaj dzisiaj boli mnie jeszcze bardziej, wczoraj było lepiej i dzisiaj znowu :/ Ech, masakra :( nie wiem, jak sobie pomóc... i przede wszystkim - skąd ten ból??

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle tak jak pisalam wyzej, glowa moze bolec od powiekszajacej sie objetosci krwi w organizmie. A lekarz pewnie ci nie przepisz nic po za paracetamolem ewentualnie moze oklady zimne na czolo? Niewielka pomoc, ale w naszym stanie jestesmy bardzo ograniczone.

Ja rycze jak bobr moj psiak sie zgubil i juz przeszukalam pol wioski i nikt jej ani nie widzial ani nic:( boje sie ze ktos ja zabral z drogi albo nawet nie chce myslec:( nie wiem co robic, dalam ogloszenie na fb i napisalam do toz'u. Mysle jeszcze o jakis ogloszeniach, tyle ze nawet nie mam gdzie tego wydrukowac.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina tak mi przykro z powodu psa :( mam nadzieje że się znajdzie cały i zdrowy

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka może poszedł gdzieś za jakaś suczka bo cieczke poczuł napewno wróci :) a jak to suczka to może poszła szukać wrażeń mojej babci owczarek kaukaski jak cieczki dostała i chociaż była w tym miesiącu dopuszczana poszła w świat i wróciła po tygodniu ile sie babcia odzukala i o wyla oj a za jakiś czas urodziły sie owczarki kaukaskie i dalmatynczyk byliśmy w szoku jak sie okazało poszła do sąsiedniej wioski i puściła sie z dalmatynczykiem i wyszło co wyszło żaden psiak nie dostał rodowodu :D a było ich 10 :D i tylko jeden mieszkaniec bo podobno psy maja to do siebie ze mogą miec szczeniaki z różnymi psami na raz :) nie martw sie wróci

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fafikowska juz jest po sterylizacji, a poszla w swiat juz w niedziele, bo ze tak powiem znalazla sobie drugi dom, ale wracala. A nie moglam tego goscia znalezc, a dzis z nim gadalam to tez juz jej dlugo nie widzial, znaczy od niedzieli:( ona w naturze ma ze latala wszedzie, ale zawsze wracala jak nie w nocy nawet po polnocy to nad ranem. A teraz tyle dni i nikt nic nie wie. Mam nadzieje ze sie znajdzie, bo chyba zwariuje, ale mysli mam juz przy najgorszym:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze sie znajdzie

• Elle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinko - bardzo Ci współczuję :( Wiem, co to znaczy martwić się o psiaka... Mam jednak nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, i że się znajdzie. Trzymam mocno kciuki!

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - tylko się nie martw. Może psiak się znajdzie, a Ty przez tą sytuację tylko niepotrzebnie się stresujesz.. Trzymam kciuki za szczęśliwy finał. Twój wózek fajny, aż przeglądnęłam stronę podaną na znaku wodnym.
    Za swoim upatrzonym - tym pierwszym :) - dzwoniłam. Jest tylko w jednym sklepie 40 km od nas. Dowiozą go po weekendzie, bo to podobno nowy model i dopiero wszedł na rynek. Nie chcemy bardzo sztywnego wózka, dobrze byłoby gdyby cokolwiek się bujał, choć wiem, że nie można tego oczekiwać od wózków ze skrętnymi kołami, tylko od tych na paskach.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - ja też 2 tyg. temu miałam takie bóle głowy, że zgłupieć można było. Nie przechodziło wcale, nie mogłam spać, jeść - tragedia, ale przeszło po 4-5 dniach i odpukać spokój. Nie kontaktowałam do tego stopnia, że jeszcze przed badaniem ginekologicznym, a tylko po sprawdzeniu upławów chciałam lekarzowi zejść z fotela ;) Totalna wpadka :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    A Dorjana to musi być bardzo zajęta tym remontem, że w ogóle tu nie zaglada, a miała trochę przystopować.. ;)

Pewnie tak coś Ty jej nie da się zatrzymać ;)
    Elle nie wiem co Ci doradzić może tak jak pisze Bea_tina te okłady?
    Bea_tinko tak mi przykro że piesio się zagubił :(
    Natalinko nam się wszystko wybacza ;)

dziewczyny od tygodnia mam ból krocza mam :( a dziś nawet byłam u lekarza bo wczoraj się cholernie wystraszyłam tak mi się spiął brzuch i taki dziwny ból odczułam, że aż mi się gorąco zrobiło byłam w galerii więc nie wiele myśląc ruszyłam do domu leżakować, wzięłam no-spę ale dziś postanowiłam to sprawdzić u lekarza no i jest wszystko ok! szyjka zamknięta nie skrócona:) :) :) a ból krocza może być spowodowany rozejściem się spojenia łonowego wszystko przygotowuje się do porodu tym bardziej, że u mnie mały ułożony jest główkowo.

ufff tak się bałam wczoraj panika na maksa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 16:19

dqpri09knl7nzqjn.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból krocza pojawił się już jakieś 3 tygodnie temu i jeszcze go odczuwam przy przekręcaniu się z boku na bok w nocy, ale wcześniej ból nie do zniesienia. Przy każdym kroku bolało niesamowicie. U mnie jeszcze córcia się ułożyła główkowo ale krocze daje mi się we znaki. Po wizycie u lekarza dowiedziałam się że mam ten ból obserwować i jeżeli nie ustąpi to czeka mnie konsultacja z ortopedą. Moja gin mówiła mi że jeżeli ból się będzie nasilał to następne wskazanie do cesarki.

magdalena lubi tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, ja juz trochę uspokojona. Ale Lilka zgłoszona do TOZ'u na straż miejską. Ogłoszenia rozwieszone po wiosce. Oczywiście połowa ludzi wie skąd ona jest hehe:) A był szybki odezw, bo jeden pan już dzwonił, że ją widział, ale niestety jak przyjechaliśmy, to jej nie było:( O dziwo, jesteśmy pewni, że ktoś ją sobie przygarnął bo obroże od nas zgubiła i mamy ją w domu, a ludzie ją widzieli z obrożą!! Licze teraz na życzliwych sąsiadów:D Ale najważniejsze, że nie zgarnął jej ktoś z drogi i nie wywiózł 1 000 000 km od nas!

Ból krocza u mnie też się pojawia, ale tak jak pisałam, staram się przez to więcej leżeć:) a lekarstw staram się nie brać oprócz tych co musze:)

Kurde akcje wózek coraz bliżej! Ja jeszcze czekam najwcześniej do kwietnia, choć zastanawiam się, czy faktycznie nie poczekac do porodu:/ człowiek świra dostanie z zabobonami!:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - to liczymy na szybki rozwój wypadków z Twoją pupilką :) Ja tam wolę kupić wózek wcześniej, bo później obawiam się o ewentualny wybór męża ;) Ten ból krocza mi też dokucza, biodra, nogi - czuję sie jak po dobrym wf-ie :) Ciężko postawić jakiś kroczek :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bol lrocza to juz na pozadku dziennym, ja sie smieje jak wstane i mam doslownie zakwasy na udach:-) nie mam pojecia po czym, chyba ze w nocy biegam jak szalona;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - dokładnie :) Ja też zaczęłam się zastanawiać co ja ostatnio robiłam, że tak się dzieje :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufffffff dziewczyny nie obraźcie się ale ciesze się, że nie tylko ja tak mam ale mi ulżyło czyli to normalne i spoko trzeba więcej odpoczywać tylko mi ciężko jest na tyłku wysiedzieć :(
    nie ma co wierzyć w żadne zabobony powiem tak jak ktoś ma potrzebę mieć wszystko przed rozwiązaniem (Ja) to kupuję jak komuś to nie przeszkadza, że kupi po porodzie to spoko. Ja z tych co mają wszystko zaplanowane i zrobione przed czasem ;/ no cóż poradzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 18:14

aga8787 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dla malucha mam juz wszystko, oprocz kosmetykow. Zastanawiam sie tylko nad wozkiem. No ale nie ukrywam ze jeszcze sporo czasu wiec to przedyskutujemy z małżem:-)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ