X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10p7dj9.png

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15qpwr5.png

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ostatnim modelem bardzo walczy mąż - bo ma kwiatki... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - ja wielokrotnie mam bóle jak na miesiączkę, ale najczęściej w terminie potencjalnej miesiączki. Widzę, że brzuch mi się napina i czuję przekręcanie małego, który wygina mi brzuch w każdą stronę. Zresztą może to też wina moich potwornych zaparć - jeśli nie przejdzie chyba będę musiała wcześniej przywitać się z lekarzem.

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mnie sie z twoich podoba najbardziej pierwszy:-) my juz mamy bardzo dlugo wybrany wozek, ale kupimy albo w kwietniu albo po porodzie, jeszcze zobaczymy:-)

Co do twardnienia brzucha to u mnie sie pijawia najczesciej po duzym wysilku. Trwa jednak chwile i przechodzi po cgwilowym wypoczynku:-)

Masz jakis sposob na zatwardzenia? U mnie do czasu dzialala woda z cytryna a teraz juz nic i szukam jakiegos specyfiku. Kolezanka polecila maslanke, ale nie ukrywam ze nie przepadam:/

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku lekarz kazał pić syrop Lactulose mip, ale już nie pomaga :( Jem kiwi i zauważyłam, że trochę działa. Maślanka, kefir, jogurty i inne specyfiki nie działają niestety.

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciążą chwaliłam sobie siemię lniane - było genialne w tym sprawach

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka pierwszy model podoba mi się najbardziej:)

u mnie działa jak zjem warzywa surowe bądź gotowane, po bułce np. to jest masakra ;/ zastój okropny.... na każdego pewnie działa co innego :) ja ostatnio dodawałam do wody błonnik takie łuski nie jest może to pyszne ale fajnie zbiera resztki z jelit no teraz jest przekichane z tym wypróżnianiem.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zaparcia jogurt naturalny lub kiszona kapusta to na mnie działa,

• mychowe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemów z zaparciami, nawet jak w ciągu dnia zjem mniej warzyw i owoców niż zazwyczaj, to i tak regularnie codzienny rytuał musi się odbyć ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz sprobuje jutro zrobic koktajl z maslanki, a noz pomoze, jak nie to kiwi da rade:-)

Kurcze ja cos spac nie moge! Zasnelam ale tsk mnie brzuch zaczal bolec ze lezec moglam tylko na prawym boku. Ale troche pochodzilam no i teraz leze na lewym. Na szczescie bol minal i Łukaszek pieknie daje o sobie znac, bo ja juz oczywiscie czarne mysli!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)
    Jeżeli chodzi o bardzo częste napinanie się brzucha, bóle jak na miesiączkę i do tego jeszcze częste bóle krzyża to to mogą być niepokojące objawy (i jeżeli występuje to mimo jakiego wysiłku). Ja w pierwszej ciąży miałam takie objawy i skończyło się na lekach, dzięki którym urodziłam dopiero w 37tc, a nie w 31tc.

A na bardzo straszne zaparcia to ja bym poleciła czopki glicerynowe (na pewno nie zaszkodzą).

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski!

U mnie dzis licho. Po pol nocy nie przespanej wstalam o 8 zjadlam sniadanie i ok. Nawet udalo sie problem zaparciowy rozwiazac:-) ale po chwili tak mi sie w glowie zaczelo krecic, w zoladku jakas rewolucja no i leze i latam bo nie wiem co innego mozna robic. Maluch sie rusza nieco mocniej to chyba mu to nie odpowiada. Musze chyba jakas herbate gorzka sobie zrobic no bo coz. Eh. Ciekawe co mnie tak zalatwilo! A eksplozje w brzuchu to istna masakra!

Mam nadzieje ze chociaz u was lepiej!

Milego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj się Bea_tina nie zazdroszczę :(

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina witaj w klubie od wczoraj walczę z bólami ogromnymi głowy i słabym samopoczuciem co odbija się mi na jedzeniu i wszystkim jest mi tak słabo.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :D melduje sie ;:D niestety ale niemam neta bo cos nam sie posypal i niemam jak zagladac , jutro mam usg 3 trymestru wiec jakos napisze pozdrawiam :)

Bea_tina, kasienka82, natalinka lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Niunia - jak się czujesz? :) Mnie od dwóch dni coś boli głowa, mam już dość :/

Trzymam kciuki za jutrzejsze USG! Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    30ic5ky.png
    Ten najładniejszych :)

My mamy już kupiony gdzieś miesiąc temu kupiliśmy czarno biały quinny moodd

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj cisza, jak makiem zasiał:P

U mnie na szczęście sytuacja żołądkowa się uspokoiła:) wręcz już zjadłam to i owo:) więc jest ok!

Niunia trzymam kciuki za jutrzejsze usg, ja 3 prenatalne dopiero za 3 tygodnie więc sie pożądnie naczekam:/ Ale na każdego przyjdzie pora!

Joala, mam nadzieje, że u Ciebie też się unormuje:( Choroba w ciązy to chyba najgorsza sprawa:/

Miriam, każdej która się wypowiedziała, ten się podoba najbardziej:) Mnie osobiście też wpadł w oko:P Jednak ja tam swojego ślicznocha już mam od dawna wybranego:)

Elle głowa może boleć jeszcze od powiększającej się objętości krwi w organiźmie, niestety, ale już nie dużo zostało!!

Miłego wieczoru!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina jaki wybrałas ?

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ