X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka byłam 7go lutego mała niecałe 1300 g, ale musze leżeć bo już chce wychodzić, myślałam, że ta się wierci a to były skurcze także napokował mi leków i staram się leżeć co dla mnie jest mega wyzwaniem, bo ogólnie latam na codzień jak kot z pęcherzem, ale jak mus to mus. a co u Ciebie? jak Kubuś?

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy - ja już leżę 3 tydz, mała jest główką w dół i naciska na szyjkę, brzuch miałam strasznie twardy ale jak leżę to jest ok. Niestety mus to mus chociaż ciężko wyleżeć

Limerikowo, bemommy lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to widzę, że nie tylko mnie to spotkało, ja nie mogę wyleżeć z charakteru, ale ty jeszcze przy maluchu w domu to już w ogóle ci cięzko musi być

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhh współczuję leżenia ja musiałam leżeć na samym początku teraz to mam zezwolenie na spacery itp , ale na prace domowe i inne ciezkie prace mam zakaz i sie pilnuje troche sprzatam tylko to co mogę :-) a tak to lipa , a wczoraj sie dowiedzialam , ze moja kuzynka niestety dostała nakaz lezenia i robi sobie zastrzyki w brzuch , a termin ma na 30 marca wiec juz nie dlugo jej zostało ehhh tym co leżą szybko zleci zobaczyli !!!!! najważniejsze aby dzidzie donosic do końca!!!!!!!

Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, ale znów nie było usg, sprawwdził tylko szyjkę i wszystko ładne pozamykane, a tak chciałam zobaczyć mojego Antosia,:( bo widziałam go na początku roku. Za 3 tyg znów wizyta i zapowiedział ze zrobi usg :)

Bea_tina, natalinka lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEMOMMY - może leżenie uspokoi skurcze i już niedługo będziesz mogła więcej się ruszać. U mnie lekarz zaleca leżenie właśnie z uwagi na bóle brzucha, ale dziś dużo pochodziłam, bo trzeba w końcu coś małemu kupić. W kolejną partię ciuszków, wanienkę i stojak się już zaopatrzyliśmy, dzwoniłam zamówić szafę, więc idziemy do przodu. Kubuś na początku 28 tc ważył 990 g i był ułożony pośladkowo, ale czuję, że w ostatnich dniach znów się obniżył i odpowiadając na pytanie MYCHOWE - mogę siedzieć non stop w toalecie. Czuję, że mały jest baardzo nisko,ale mam nadzieję, że może się trochę podniesie, bo ma takie fazy, że tydzień nisko, aż boli mnie bardzo brzuch, a później przez kilka dni wyżej, ale bolą mnie znów niemiłosiernie żebra :) Wolę jednak te żebra, bo teraz brzuch pod piersiami płaski i ogólnie jest nisko. Leż więc Kochana - z pewnością wszystko się poprawi i mała nabierze jeszcze trochę cierpliwości, choć widać, że już się nie może doczekać spotkania z Mamusią ;)

Limerikowo, bemommy, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządne przeziębienie mnie dopadło: katar, kaszel, ból gardła - normalnie masakra. I dopiero dzisiaj kupiłam sobie syrop Prenalen i nawet syrop z cebuli zrobiłam sobie (jutro cały dzień w domu się zapowiada to mogę pić:-))

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla skorzystaj z najlepszego ogrzewacza podkołdernika:P Nie ma co, oby Cię jeszcze bardziej nie rozłożyło!

Łukaszek dziś chyba po tej glukozie faktycznie adhd dostał:P wypina się, rozciąga, kopie jak oszalały! Oby mu już tak zostało:)

Dziewczyny, lekarze zalecają pić 2-2,5l, czy licząć "sumujecie" wszystkie napoje typu sok, woda, kawa, herpata itp, czy 2 l samej wody pijecie??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego powinnas tez zupy doliczyć tak mówił mi mój lekarz 2-3 L dziennie płynów wiec nie tylko wody wszystko. :) jak bym miała pić dodatkowo 2-3 L wody a ja dużo herbat pije ok 7-8 szklankek po pól litra do tego soki mleko którego tez sporo pije i jeszcze tyle wody miała bym wypić to bym musiała na wc Amieszkac bo bym sie zasikala :) to tak średnio co 20 min robię siusiu :D i w nocy po 5 razy wstaje

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam właśnie ostatnio o tym myślałam, bo staram sie pić głównie wodę, ale wiadome kawka(inka) herbata cokolwiek i jak sobie pomyslałam, że oprócz tego jeszcze 2l wody to pielucha i spoko:D ale w takim razie to by się zgadzało, bo woda wodą, ale no inne smakołyki do picia też są hihi:) Dzięki za odpowiedź!

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie weekendowo:-)
    Jeżeli chodzi o picie to ja zawsze mało piłam i 2l to rzadkość żebym wypiła, ale staram się, szczególnie starałam się pić więcej w okresie karmienia.
    Jeju jak ja się paskudnie czuję, najchętniej położyłabym się do łóżka i z niego nie wychodziła, ale trzeba synkiem się zająć, a mąż w pracy (i dobrze, bo tak mnie wkurza, że wytrzymać już nie mogę z nim czasami).

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wam .....

co do picia wody to moj gin mi powiedział ,ze mało ,która pije 2l wody dziennie ,a ja na cale szczęście nie mam z tym problemu i wypijam wiecej niż te 2l wiec sie mnie pyta gin czy ja cukrzyk jestem ,a ja mu ,że nigdy nie mialam z tym problemu no i mi nie wierzył, az wyniki zrobilam !!!! to mu powiedzialam , że kilka nascie lat telu będąc w szpitalu mialam musowo dziennie 2l wody do wypicia i tak mi zostalo niczym innym sie nie umiem napic jak woda b/g :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,taka padnięta jestem że nie mam na nic siły :-( porządki,pranie prasowanie :-( w między czasie śpie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia oby tego snu było jak najwięcej. Nie szalej tak;-) Obowiązki domowe nie zając, nie uciekną. Ja jak na razie nie prasuje i też żyć się da.
    Za dwa tygodnie chyba zacznę pranie rzeczy Maluszka i robienie miejsca w szafie Konrada;-) wtedy ładnie ułożę i będę mogła czekać na Kacpra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 21:08

niunia, mychowe lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ja poki co zamówiłam dla małej szafe i komode do przewijania ;-) i będzie w połowie Marca więc wtedy wszystko popiore i przygotuje ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki trochę się nie odzywałam kiepskie dni miałam ostatnio, nieprzespane noce przy tym zgaga, ociężała do tego ból krocza i humor okropny więc się odcięłam :)

Ale teraz się chwalę mój Oluś w czwartek miał USG i waży 1420g +/-150g 38 cm długi wszystko jest ok, ułożony jest główką do dołu kręgosłup ma z prawej strony a z lewej nóżki dlatego też tak go z tej strony czuję - nieźle kopie mamusie:) brzuszek mi rośnie czuję to ale niech rośnie żeby mały miał wystarczająco miejsca.

Dorjana, aga8787, Limerikowo, natalinka, patulla, niunia, agata86 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,i jednak się przeziębiłam :-( cały nos i gardło zawalone :-(

na zgage mam sposob!!!! controloc dziewczyny!!! całą ciążę się męczyłam ze zgagą teraz se łykne i gitara ;-)

magdalena-gratuluje udanej wizyty ;-) ja mam swoją w środe nie moge się doczekać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 12:39

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o mustelli poszukałam poszperałam w składzie bo to dość drogie produkty i ja jakoś nie jestem przekonana co do jej składu jakoś mi on nie pasuje i to z wielu względów i cenowo też ;) Ale jak to już mówiłam każdy ma prawo wyboru ;)
    Taka teraz jest pogoda że łatwo się przeziębić ;) Wiosna mi się marzy taka z prawdziwego zdarzenia -cieplutka;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia do środy już niedaleko szybko zleci :)
    Oj tak teraz o przeziębienie nie łatwo niestety ja też jakaś nie wyraźna ;/
    Ale mężuś dziś poprawił mi humorek zabrał na wycieczkę potem obiadek i pyszny deserek - ciacho marchewkowe z polewą czekoladową i bita śmietana ależ to było pysznościowe :) mniam

natalinka, niunia lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, chyba każda z nas miała ma lub jest przed ciężkimi dniami:( Mam nadzieję, że szybko przejdzie i będziesz czerpać radość z każdego dnia!:) też czasami mnie krocze boli, i w zasadzie najczęściej przy chodzeniu, jak się położę, to pomaga, ale po wstaniu zaraz wraca:/ maluchy chyba się dobrze czują w naszych krocznych okolicach hihi:D

niunia, toś nieźle się załatwiła! Polecam podkołdernik(wygrzewanie) i nic nie robienie!! Zmusz chłopa do opieki nad Toba!!!! I to koniecznie, Ty musisz w końcy wypocząć!:)

Joala jak to dobrze, że mamy znawce tematu:P Nie wiem kto wspominał o mustelli, ale miło, że poświęciłaś czas na kontrolę produktu:)

Ja miałam bardzo udany weekend:P W sobotę szliśmy na domówkę "ostatkową". Miałam zrobić sałatkę(aż!) i uwierzcie zajęło mi to cały dzień, wręcz pół godziny się spóźniliśmy:P Zaczęłam pozytywnie od tego, że nie rozmroziłam kurczaka:D Później celula mnie pokonała! Dosłownie, nie płaczem, ale trudnościami w pokrojeniu;P później ogórki... eh, sałatkę robiłam przez 4 godziny(bo wcześniej od rana zakupy życiowo-imprezowe). Także szybka kąpiel i fru! Byłam w szoku bo mieliśmy iść na chwilę, a mężulu sie rozchulał i w 3 wypili 1,5l wódki! Także po północy byliśmy w domu! Oczywiście poczytałam i po 1 zasnęłam:)

Jak zawsze śniły mi się pierdoły(tym razem związane z książką (represje na koreańczykach)!

A dzis pospaliśmy, poleniliśmy się, wykorzystaliśmy słoneczko i poszliśmy na spacerek:):) Obiadek i relaks, niestety ten relaks zakłócony jak zwykle przez niezapowiedzianą wizytą teściowej:/ także ja się niemal nie oddzywałam, bo nie będę z ... rozmawiać i jak pojechali to mnie naszła ochota na ryż z jabłkami smażonymi hihihi i zrobiłam, odziabałam:D i teraz szczęśliwy człowiek, może się z Wami odrobiną szczęścia podzielić!

Miłego wieczoru mamuśki!!!

magdalena, natalinka, niunia, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ