KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalinka byłam 7go lutego mała niecałe 1300 g, ale musze leżeć bo już chce wychodzić, myślałam, że ta się wierci a to były skurcze także napokował mi leków i staram się leżeć co dla mnie jest mega wyzwaniem, bo ogólnie latam na codzień jak kot z pęcherzem, ale jak mus to mus. a co u Ciebie? jak Kubuś?
natalinka lubi tę wiadomość
-
ohhh współczuję leżenia ja musiałam leżeć na samym początku teraz to mam zezwolenie na spacery itp , ale na prace domowe i inne ciezkie prace mam zakaz i sie pilnuje troche sprzatam tylko to co mogę
a tak to lipa , a wczoraj sie dowiedzialam , ze moja kuzynka niestety dostała nakaz lezenia i robi sobie zastrzyki w brzuch , a termin ma na 30 marca wiec juz nie dlugo jej zostało ehhh tym co leżą szybko zleci zobaczyli !!!!! najważniejsze aby dzidzie donosic do końca!!!!!!!
Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja już po wizycie, ale znów nie było usg, sprawwdził tylko szyjkę i wszystko ładne pozamykane, a tak chciałam zobaczyć mojego Antosia,
bo widziałam go na początku roku. Za 3 tyg znów wizyta i zapowiedział ze zrobi usg
Bea_tina, natalinka lubią tę wiadomość
-
BEMOMMY - może leżenie uspokoi skurcze i już niedługo będziesz mogła więcej się ruszać. U mnie lekarz zaleca leżenie właśnie z uwagi na bóle brzucha, ale dziś dużo pochodziłam, bo trzeba w końcu coś małemu kupić. W kolejną partię ciuszków, wanienkę i stojak się już zaopatrzyliśmy, dzwoniłam zamówić szafę, więc idziemy do przodu. Kubuś na początku 28 tc ważył 990 g i był ułożony pośladkowo, ale czuję, że w ostatnich dniach znów się obniżył i odpowiadając na pytanie MYCHOWE - mogę siedzieć non stop w toalecie. Czuję, że mały jest baardzo nisko,ale mam nadzieję, że może się trochę podniesie, bo ma takie fazy, że tydzień nisko, aż boli mnie bardzo brzuch, a później przez kilka dni wyżej, ale bolą mnie znów niemiłosiernie żebra
Wolę jednak te żebra, bo teraz brzuch pod piersiami płaski i ogólnie jest nisko. Leż więc Kochana - z pewnością wszystko się poprawi i mała nabierze jeszcze trochę cierpliwości, choć widać, że już się nie może doczekać spotkania z Mamusią
Limerikowo, bemommy, mychowe lubią tę wiadomość
-
patulla skorzystaj z najlepszego ogrzewacza podkołdernika:P Nie ma co, oby Cię jeszcze bardziej nie rozłożyło!
Łukaszek dziś chyba po tej glukozie faktycznie adhd dostałwypina się, rozciąga, kopie jak oszalały! Oby mu już tak zostało:)
Dziewczyny, lekarze zalecają pić 2-2,5l, czy licząć "sumujecie" wszystkie napoje typu sok, woda, kawa, herpata itp, czy 2 l samej wody pijecie?? -
nick nieaktualnyDo tego powinnas tez zupy doliczyć tak mówił mi mój lekarz 2-3 L dziennie płynów wiec nie tylko wody wszystko.
jak bym miała pić dodatkowo 2-3 L wody a ja dużo herbat pije ok 7-8 szklankek po pól litra do tego soki mleko którego tez sporo pije i jeszcze tyle wody miała bym wypić to bym musiała na wc Amieszkac bo bym sie zasikala
to tak średnio co 20 min robię siusiu
i w nocy po 5 razy wstaje
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Miriam właśnie ostatnio o tym myślałam, bo staram sie pić głównie wodę, ale wiadome kawka(inka) herbata cokolwiek i jak sobie pomyslałam, że oprócz tego jeszcze 2l wody to pielucha i spoko:D ale w takim razie to by się zgadzało, bo woda wodą, ale no inne smakołyki do picia też są hihi:) Dzięki za odpowiedź!
Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witajcie weekendowo:-)
Jeżeli chodzi o picie to ja zawsze mało piłam i 2l to rzadkość żebym wypiła, ale staram się, szczególnie starałam się pić więcej w okresie karmienia.
Jeju jak ja się paskudnie czuję, najchętniej położyłabym się do łóżka i z niego nie wychodziła, ale trzeba synkiem się zająć, a mąż w pracy (i dobrze, bo tak mnie wkurza, że wytrzymać już nie mogę z nim czasami).
-
czesc wam .....
co do picia wody to moj gin mi powiedział ,ze mało ,która pije 2l wody dziennie ,a ja na cale szczęście nie mam z tym problemu i wypijam wiecej niż te 2l wiec sie mnie pyta gin czy ja cukrzyk jestem ,a ja mu ,że nigdy nie mialam z tym problemu no i mi nie wierzył, az wyniki zrobilam !!!! to mu powiedzialam , że kilka nascie lat telu będąc w szpitalu mialam musowo dziennie 2l wody do wypicia i tak mi zostalo niczym innym sie nie umiem napic jak woda b/gLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Niunia oby tego snu było jak najwięcej. Nie szalej tak;-) Obowiązki domowe nie zając, nie uciekną. Ja jak na razie nie prasuje i też żyć się da.
Za dwa tygodnie chyba zacznę pranie rzeczy Maluszka i robienie miejsca w szafie Konrada;-) wtedy ładnie ułożę i będę mogła czekać na Kacpra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 21:08
niunia, mychowe lubią tę wiadomość
-
witajcie kobietki trochę się nie odzywałam kiepskie dni miałam ostatnio, nieprzespane noce przy tym zgaga, ociężała do tego ból krocza i humor okropny więc się odcięłam
Ale teraz się chwalę mój Oluś w czwartek miał USG i waży 1420g +/-150g 38 cm długi wszystko jest ok, ułożony jest główką do dołu kręgosłup ma z prawej strony a z lewej nóżki dlatego też tak go z tej strony czuję - nieźle kopie mamusie:) brzuszek mi rośnie czuję to ale niech rośnie żeby mały miał wystarczająco miejsca.Dorjana, aga8787, Limerikowo, natalinka, patulla, niunia, agata86 lubią tę wiadomość
-
Cześć,i jednak się przeziębiłam
cały nos i gardło zawalone
na zgage mam sposob!!!! controloc dziewczyny!!! całą ciążę się męczyłam ze zgagą teraz se łykne i gitara
magdalena-gratuluje udanej wizytyja mam swoją w środe nie moge się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 12:39
magdalena lubi tę wiadomość
-
Ktoś pisał o mustelli poszukałam poszperałam w składzie bo to dość drogie produkty i ja jakoś nie jestem przekonana co do jej składu jakoś mi on nie pasuje i to z wielu względów i cenowo też
Ale jak to już mówiłam każdy ma prawo wyboru
Taka teraz jest pogoda że łatwo się przeziębićWiosna mi się marzy taka z prawdziwego zdarzenia -cieplutka;)
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
niunia do środy już niedaleko szybko zleci
Oj tak teraz o przeziębienie nie łatwo niestety ja też jakaś nie wyraźna ;/
Ale mężuś dziś poprawił mi humorek zabrał na wycieczkę potem obiadek i pyszny deserek - ciacho marchewkowe z polewą czekoladową i bita śmietana ależ to było pysznościowemniam
natalinka, niunia lubią tę wiadomość
-
magdalena, chyba każda z nas miała ma lub jest przed ciężkimi dniami:( Mam nadzieję, że szybko przejdzie i będziesz czerpać radość z każdego dnia!
też czasami mnie krocze boli, i w zasadzie najczęściej przy chodzeniu, jak się położę, to pomaga, ale po wstaniu zaraz wraca:/ maluchy chyba się dobrze czują w naszych krocznych okolicach hihi:D
niunia, toś nieźle się załatwiła! Polecam podkołdernik(wygrzewanie) i nic nie robienie!! Zmusz chłopa do opieki nad Toba!!!! I to koniecznie, Ty musisz w końcy wypocząć!
Joala jak to dobrze, że mamy znawce tematu:P Nie wiem kto wspominał o mustelli, ale miło, że poświęciłaś czas na kontrolę produktu:)
Ja miałam bardzo udany weekend:P W sobotę szliśmy na domówkę "ostatkową". Miałam zrobić sałatkę(aż!) i uwierzcie zajęło mi to cały dzień, wręcz pół godziny się spóźniliśmy:P Zaczęłam pozytywnie od tego, że nie rozmroziłam kurczaka:D Później celula mnie pokonała! Dosłownie, nie płaczem, ale trudnościami w pokrojeniu;P później ogórki... eh, sałatkę robiłam przez 4 godziny(bo wcześniej od rana zakupy życiowo-imprezowe). Także szybka kąpiel i fru! Byłam w szoku bo mieliśmy iść na chwilę, a mężulu sie rozchulał i w 3 wypili 1,5l wódki! Także po północy byliśmy w domu! Oczywiście poczytałam i po 1 zasnęłam:)
Jak zawsze śniły mi się pierdoły(tym razem związane z książką (represje na koreańczykach)!
A dzis pospaliśmy, poleniliśmy się, wykorzystaliśmy słoneczko i poszliśmy na spacerek:)Obiadek i relaks, niestety ten relaks zakłócony jak zwykle przez niezapowiedzianą wizytą teściowej:/ także ja się niemal nie oddzywałam, bo nie będę z ... rozmawiać i jak pojechali to mnie naszła ochota na ryż z jabłkami smażonymi hihihi i zrobiłam, odziabałam:D i teraz szczęśliwy człowiek, może się z Wami odrobiną szczęścia podzielić!
Miłego wieczoru mamuśki!!!magdalena, natalinka, niunia, mychowe lubią tę wiadomość