KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj cichutko, weekendowo. My dziś też leniwy dzień, ja jak na szpilkach siedze, no ale nic to nie daje. Pomęczyłam mężulka i pojedziemy do Oświecimia do hurtowni wózków na obczajke;) bo na stronie widzialam też nasz potencjalny;) ale to w nadchodzacym tygodniu może;)
Miłego dnia dziewczyny! -
Cisza jak przed burzą porodowa hehehe
Betina ja mam z głowy wózek już mam w domu mój m wszystko spr i teraz czeka na maja
a ja jutro ide na badanie ogolne moczu i krwi buuuuu juz mam stracha bo zawsze problem z pobieraniem ehhh , ale nic jak mus to mus wrrrr -
Kaja jak masz tak kiepskie zyły jak ja to współczuję!! Raz żebym oddała tyle krwi ile potrzeba miałam pobierane z 4 miejsc hehe, masakra, a później mnie całe ręce bolały:P
Ja w kwietniu dopiero zakupie, ale narazie chce poobczajać, czy podjęłam słuszną decyzję! Się okaże:) -
A ja na krew wybieram się we wtorek. Żyły mam dobre - przed ciążami oddawałam krew i jak skończę karmić to mam zamiar z powrotem regularnie oddawać.
W środę idę do lekarza, ale fajnie - teraz na pewno Maluszka zobaczę
Niedziela minęła i nawet nie wiem kiedy, cały dzień siedziałam w domu i, i tak zmęczona jestem:-P A śpiąca to non stop.
Teraz cały tydzień będzie u mnie mama i powinnam wykorzystać ten czas na pisanie pracy magisterskiej. Już mi się nie chce, ale muszę, bo jak do porodu nie będę jej miała prawie w całości to później już na pewno nie dam rady jej napisać. Gdyby tylko moja promotorka trochę bardziej pomocna była to było by fajnie, a nie, że książki sama musze szukać, nic nie podpowie, tylko potrafi marudzić i się czepiać... wrr...
-
Patulla - książek szukaj też w internecie - niektóre pozycje są zamieszczone w sieci w formacie pdf bądź jako skan. Pomocny jest serwis chomikuj.pl, równie istotna fbc - Federacja Bibliotek Cyfrowych. Coś wyszukasz też w Google Books i Google Scholar - zawsze coś podejdzie do bibliografii. Możesz też w wyszukiwarce wpisać hasło przedmiotowe w cudzysłów i dopisać już bez cudz. pdf, wówczas wyszuka Ci fajne materiały z pełnym opisem bibliograficznym.
-
Patulla wspulczuje promotorki, ja mojego z licencjata myslalam ze zabije. Oddawalam mu prace co rozdzial. A jak juz pojechalam po podpisanie prscy, to mi cala odrzucil(wczesniej bylo wszystko ok) a ze mialam 100str to myslalam ze sie zabije;) dlatego olalam magistra m.in;)
A mam nadzieje wizyta mama bedzie miala pozytywny wydzwiek;) i troche i odpoczniesz i nadrobisz;) -
Cześć dziewczyny, przybywam do Was z wrześniówek
Z pytaniem i prośbą o radę.
Chodzi mi o detektor tętna płodu - któraś z Was używa?
Kiedyś na "naszym" forum jakaś mama się wypowiadała, że dla niej był to najlepszy zakup przez całą ciążę, szczególnie jak dziecko spało i nie czuła jego ruchów, to zawsze się uspokajała, że słychać tętno, ale nie mogę tego wpisu znaleźć (bo polecała tam jakiś konkretny). Dlatego pytam Was - najbardziej zaawansowane mamy na forum
I jeszcze mam pytanie, czy jak używałyście to na takim wczesnym etapie jak jak jestem (14tydzień)? Czy dopiero później?
Byłabym wdzięczna za polecenie jakiś konkretnych, których używacie. DziękujęI pozdrawiam wszystkie kwietniowo-majowe
mychowe lubi tę wiadomość
-
witaj lineczka!
Stardust87 ja nie mam detektora, ale wiem, że jak się dobrze poszuka, to od 12 tc można już malucha znaleźć. U nas dużo dziewczyn chyba nie ma detektora, zapytaj na czerwcowych mamusiach, bo tam pare dziewczyn widziałam, że pisało, że maja:)na pewno ma Limerkowo:)stardust87 lubi tę wiadomość
-
witam was
Betina dalam rade dzis , ale nie ma dnia jak ide do laboratorium to standardowo motylek igielka heheh i pani mówi jak krew z nosa hehehe , a ja jej ze z nosa lepiej leci niz z żył heehehhe no , ale sie udało bez siniakow i z jednym kuciem heheheheh -
o i jaka niespodzianka dziś, ostatnio w końcu skompletowaliśmy pity. Rozliczyłam nas najpierw osobno i oczywiście każdy dopłata:/ a rozliczyłam nas razem i dostaniemy 46 zl zwrotu! Aż normalnie byłam w szoku:) Małż teraz drzemie, a jak się obudzi to jedziemy ogladać wózki:) eh, jeszcze żeby jedna rzecz się stała i będę zupełnie szczęśliwym człowiekiem w 2-paku:)
-
nick nieaktualny