X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina nie martw się tak... Myśl też o Maluszku w brzuszku - on też odczuwa Twoje emocje. A Twoja psinka to w końcu zwierzątko i da sobie radę, a jak bedzie jej źle, tam gdzie jest, to na pewno wróci do Was.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie dziewczyny, że Was tak nękam moim problemem, ale już sama nie wiem co mam robić:( Staram się nie męczyć malucha, ale nie ukrywam, że teraz jest mi bardzo ciężko:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z aventu bo laktator i butelki wszystko z jednej firmy dostałam od siostry nówki których nie wykorzystała u swoich dzieci, gdybym musiała kupować kupiłabym tommee tippee

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey w niedzielę

ooo temat butelek !!!! jeszcze nie doszłam do tego etapu kupna dla młodego butelczyny ;-)

na ta chwilke mam dwie fury i ciuszki nic wiecej !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina chcesz przejąć listę ? :)

mychowe lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cichutko, weekendowo. My dziś też leniwy dzień, ja jak na szpilkach siedze, no ale nic to nie daje. Pomęczyłam mężulka i pojedziemy do Oświecimia do hurtowni wózków na obczajke;) bo na stronie widzialam też nasz potencjalny;) ale to w nadchodzacym tygodniu może;)

Miłego dnia dziewczyny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak przed burzą porodowa hehehe

Betina ja mam z głowy wózek już mam w domu mój m wszystko spr i teraz czeka na maja :-)

a ja jutro ide na badanie ogolne moczu i krwi buuuuu juz mam stracha bo zawsze problem z pobieraniem ehhh , ale nic jak mus to mus wrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak masz tak kiepskie zyły jak ja to współczuję!! Raz żebym oddała tyle krwi ile potrzeba miałam pobierane z 4 miejsc hehe, masakra, a później mnie całe ręce bolały:P

Ja w kwietniu dopiero zakupie, ale narazie chce poobczajać, czy podjęłam słuszną decyzję! Się okaże:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na krew wybieram się we wtorek. Żyły mam dobre - przed ciążami oddawałam krew i jak skończę karmić to mam zamiar z powrotem regularnie oddawać.
    W środę idę do lekarza, ale fajnie - teraz na pewno Maluszka zobaczę:-)

Niedziela minęła i nawet nie wiem kiedy, cały dzień siedziałam w domu i, i tak zmęczona jestem:-P A śpiąca to non stop.

Teraz cały tydzień będzie u mnie mama i powinnam wykorzystać ten czas na pisanie pracy magisterskiej. Już mi się nie chce, ale muszę, bo jak do porodu nie będę jej miała prawie w całości to później już na pewno nie dam rady jej napisać. Gdyby tylko moja promotorka trochę bardziej pomocna była to było by fajnie, a nie, że książki sama musze szukać, nic nie podpowie, tylko potrafi marudzić i się czepiać... wrr...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - książek szukaj też w internecie - niektóre pozycje są zamieszczone w sieci w formacie pdf bądź jako skan. Pomocny jest serwis chomikuj.pl, równie istotna fbc - Federacja Bibliotek Cyfrowych. Coś wyszukasz też w Google Books i Google Scholar - zawsze coś podejdzie do bibliografii. Możesz też w wyszukiwarce wpisać hasło przedmiotowe w cudzysłów i dopisać już bez cudz. pdf, wówczas wyszuka Ci fajne materiały z pełnym opisem bibliograficznym.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla wspulczuje promotorki, ja mojego z licencjata myslalam ze zabije. Oddawalam mu prace co rozdzial. A jak juz pojechalam po podpisanie prscy, to mi cala odrzucil(wczesniej bylo wszystko ok) a ze mialam 100str to myslalam ze sie zabije;) dlatego olalam magistra m.in;)
    A mam nadzieje wizyta mama bedzie miala pozytywny wydzwiek;) i troche i odpoczniesz i nadrobisz;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Ja mam wszystkie aventa.
    ja tez:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,dolanczam do majowych mam.

Bea_tina, agata86, Kaja, natalinka, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lineczko:-)

Szukam książek gdzie się da, ale zawsze łatwiej by było gdyby ktoś coś polecił. Ale dam radę i na złość jej napiszę tą pracę, bo ona już twierdzi, że nie zdąrzę.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przybywam do Was z wrześniówek :) Z pytaniem i prośbą o radę.
    Chodzi mi o detektor tętna płodu - któraś z Was używa?
    Kiedyś na "naszym" forum jakaś mama się wypowiadała, że dla niej był to najlepszy zakup przez całą ciążę, szczególnie jak dziecko spało i nie czuła jego ruchów, to zawsze się uspokajała, że słychać tętno, ale nie mogę tego wpisu znaleźć (bo polecała tam jakiś konkretny). Dlatego pytam Was - najbardziej zaawansowane mamy na forum :)
    I jeszcze mam pytanie, czy jak używałyście to na takim wczesnym etapie jak jak jestem (14tydzień)? Czy dopiero później?
    Byłabym wdzięczna za polecenie jakiś konkretnych, których używacie. Dziękuję :) I pozdrawiam wszystkie kwietniowo-majowe :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj lineczka!

Stardust87 ja nie mam detektora, ale wiem, że jak się dobrze poszuka, to od 12 tc można już malucha znaleźć. U nas dużo dziewczyn chyba nie ma detektora, zapytaj na czerwcowych mamusiach, bo tam pare dziewczyn widziałam, że pisało, że maja:)na pewno ma Limerkowo:)

stardust87 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was :-)

Betina dalam rade dzis , ale nie ma dnia jak ide do laboratorium to standardowo motylek igielka heheh i pani mówi jak krew z nosa hehehe , a ja jej ze z nosa lepiej leci niz z żył heehehhe no , ale sie udało bez siniakow i z jednym kuciem heheheheh :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i jaka niespodzianka dziś, ostatnio w końcu skompletowaliśmy pity. Rozliczyłam nas najpierw osobno i oczywiście każdy dopłata:/ a rozliczyłam nas razem i dostaniemy 46 zl zwrotu! Aż normalnie byłam w szoku:) Małż teraz drzemie, a jak się obudzi to jedziemy ogladać wózki:) eh, jeszcze żeby jedna rzecz się stała i będę zupełnie szczęśliwym człowiekiem w 2-paku:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina wes mi powiedz a propos pitow bo teraz rozliczamy sie razem i nie wiem co zrobic bo ja mam zameldowanie u siebie , a moj u siebie jak mamy sie rozliczyc kurde nie wiem gdzie jak chcemy razem ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a dostałas PIT z zusu ? Ja sie rozlaczylam z mężem a tu trach w piątek list z zusu z pitem :/ no i korektę trzeba robić :/

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ