X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina nie martw się tak... Myśl też o Maluszku w brzuszku - on też odczuwa Twoje emocje. A Twoja psinka to w końcu zwierzątko i da sobie radę, a jak bedzie jej źle, tam gdzie jest, to na pewno wróci do Was.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie dziewczyny, że Was tak nękam moim problemem, ale już sama nie wiem co mam robić:( Staram się nie męczyć malucha, ale nie ukrywam, że teraz jest mi bardzo ciężko:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z aventu bo laktator i butelki wszystko z jednej firmy dostałam od siostry nówki których nie wykorzystała u swoich dzieci, gdybym musiała kupować kupiłabym tommee tippee

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey w niedzielę

ooo temat butelek !!!! jeszcze nie doszłam do tego etapu kupna dla młodego butelczyny ;-)

na ta chwilke mam dwie fury i ciuszki nic wiecej !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina chcesz przejąć listę ? :)

mychowe lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cichutko, weekendowo. My dziś też leniwy dzień, ja jak na szpilkach siedze, no ale nic to nie daje. Pomęczyłam mężulka i pojedziemy do Oświecimia do hurtowni wózków na obczajke;) bo na stronie widzialam też nasz potencjalny;) ale to w nadchodzacym tygodniu może;)

Miłego dnia dziewczyny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak przed burzą porodowa hehehe

Betina ja mam z głowy wózek już mam w domu mój m wszystko spr i teraz czeka na maja :-)

a ja jutro ide na badanie ogolne moczu i krwi buuuuu juz mam stracha bo zawsze problem z pobieraniem ehhh , ale nic jak mus to mus wrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak masz tak kiepskie zyły jak ja to współczuję!! Raz żebym oddała tyle krwi ile potrzeba miałam pobierane z 4 miejsc hehe, masakra, a później mnie całe ręce bolały:P

Ja w kwietniu dopiero zakupie, ale narazie chce poobczajać, czy podjęłam słuszną decyzję! Się okaże:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na krew wybieram się we wtorek. Żyły mam dobre - przed ciążami oddawałam krew i jak skończę karmić to mam zamiar z powrotem regularnie oddawać.
    W środę idę do lekarza, ale fajnie - teraz na pewno Maluszka zobaczę:-)

Niedziela minęła i nawet nie wiem kiedy, cały dzień siedziałam w domu i, i tak zmęczona jestem:-P A śpiąca to non stop.

Teraz cały tydzień będzie u mnie mama i powinnam wykorzystać ten czas na pisanie pracy magisterskiej. Już mi się nie chce, ale muszę, bo jak do porodu nie będę jej miała prawie w całości to później już na pewno nie dam rady jej napisać. Gdyby tylko moja promotorka trochę bardziej pomocna była to było by fajnie, a nie, że książki sama musze szukać, nic nie podpowie, tylko potrafi marudzić i się czepiać... wrr...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - książek szukaj też w internecie - niektóre pozycje są zamieszczone w sieci w formacie pdf bądź jako skan. Pomocny jest serwis chomikuj.pl, równie istotna fbc - Federacja Bibliotek Cyfrowych. Coś wyszukasz też w Google Books i Google Scholar - zawsze coś podejdzie do bibliografii. Możesz też w wyszukiwarce wpisać hasło przedmiotowe w cudzysłów i dopisać już bez cudz. pdf, wówczas wyszuka Ci fajne materiały z pełnym opisem bibliograficznym.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla wspulczuje promotorki, ja mojego z licencjata myslalam ze zabije. Oddawalam mu prace co rozdzial. A jak juz pojechalam po podpisanie prscy, to mi cala odrzucil(wczesniej bylo wszystko ok) a ze mialam 100str to myslalam ze sie zabije;) dlatego olalam magistra m.in;)
    A mam nadzieje wizyta mama bedzie miala pozytywny wydzwiek;) i troche i odpoczniesz i nadrobisz;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Ja mam wszystkie aventa.
    ja tez:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,dolanczam do majowych mam.

Bea_tina, agata86, Kaja, natalinka, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lineczko:-)

Szukam książek gdzie się da, ale zawsze łatwiej by było gdyby ktoś coś polecił. Ale dam radę i na złość jej napiszę tą pracę, bo ona już twierdzi, że nie zdąrzę.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przybywam do Was z wrześniówek :) Z pytaniem i prośbą o radę.
    Chodzi mi o detektor tętna płodu - któraś z Was używa?
    Kiedyś na "naszym" forum jakaś mama się wypowiadała, że dla niej był to najlepszy zakup przez całą ciążę, szczególnie jak dziecko spało i nie czuła jego ruchów, to zawsze się uspokajała, że słychać tętno, ale nie mogę tego wpisu znaleźć (bo polecała tam jakiś konkretny). Dlatego pytam Was - najbardziej zaawansowane mamy na forum :)
    I jeszcze mam pytanie, czy jak używałyście to na takim wczesnym etapie jak jak jestem (14tydzień)? Czy dopiero później?
    Byłabym wdzięczna za polecenie jakiś konkretnych, których używacie. Dziękuję :) I pozdrawiam wszystkie kwietniowo-majowe :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj lineczka!

Stardust87 ja nie mam detektora, ale wiem, że jak się dobrze poszuka, to od 12 tc można już malucha znaleźć. U nas dużo dziewczyn chyba nie ma detektora, zapytaj na czerwcowych mamusiach, bo tam pare dziewczyn widziałam, że pisało, że maja:)na pewno ma Limerkowo:)

stardust87 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was :-)

Betina dalam rade dzis , ale nie ma dnia jak ide do laboratorium to standardowo motylek igielka heheh i pani mówi jak krew z nosa hehehe , a ja jej ze z nosa lepiej leci niz z żył heehehhe no , ale sie udało bez siniakow i z jednym kuciem heheheheh :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i jaka niespodzianka dziś, ostatnio w końcu skompletowaliśmy pity. Rozliczyłam nas najpierw osobno i oczywiście każdy dopłata:/ a rozliczyłam nas razem i dostaniemy 46 zl zwrotu! Aż normalnie byłam w szoku:) Małż teraz drzemie, a jak się obudzi to jedziemy ogladać wózki:) eh, jeszcze żeby jedna rzecz się stała i będę zupełnie szczęśliwym człowiekiem w 2-paku:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina wes mi powiedz a propos pitow bo teraz rozliczamy sie razem i nie wiem co zrobic bo ja mam zameldowanie u siebie , a moj u siebie jak mamy sie rozliczyc kurde nie wiem gdzie jak chcemy razem ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a dostałas PIT z zusu ? Ja sie rozlaczylam z mężem a tu trach w piątek list z zusu z pitem :/ no i korektę trzeba robić :/

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ