X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja my tez mamy inne zameldowanie, ale jeśli byliście w zwiazku małżeńskim przez cały rok, to mimo to można się rozliczyć razem(musi byc zameldowanie na terytorium RP-też sprawdzałam dlatego)
    Miriam o dziwo pit z Zus to już w styczniu dostałam! A od pracodawców nie mogłam się naczekać, dziady:P A wiesz, że zus musisz na pit 36 rozliczyc, jako inne dochody?

Kaja lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie wiem jak to rozliczyć my dajemy nasze pity znajomej która pracuje w biurze rachunkowym mam nadzieje ze ona to wie bo Czarek dziś jej dał ten nieszczęsny PIT z zusu

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to na pewno, jak się głównie tym zajmuje;P Ja takie "podstawy" to sama rozliczam, bo to nie jest aż tak skomplikowane, gorzej jak później przyjdzie rozliczyć dziecko czy coś, to już będzie większ jazda:P ale wszystko sie ogarnie:D

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIRIAM - mam prośbę, czy mogłabyś jeszcze raz podać dane Twojego kolegi i jego chorej córeczki? "Zmolestowałam" już męża, by nie rozliczać się w jakichś ściągniętych programach, bo tam fundacje wpisane z góry. Potrzebuję tylko przypomnienia tych danych, bo Ty już na końcówce, więc wolę zapytać wcześniej ;)

Miriam lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINECZKO witamy Cię serdecznie w naszym gronie ;) Znasz już płeć maluszka?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - a mogę zapytać jaki to zakres tematyczny? Może znajdę coś u siebie w plikach.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka z tego co pamiętam, to dane malutkiej są na pamiętniku Miriam:)

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/w-oczekiwaniu-na-moje-malenstwo-lily-ktore-po-5-cyklach-wrocilo-do-mnie,193,3.html

z 3 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:46

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za pamięć <3

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już ;) Dzięki :)

Miriam lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina Dziękuję odnosnie Pita :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , mam problemy z netem, wogole mam sile skurcze i mam byc przygotowana na porod :( boje sie bo niechce jeszcze rodzic:( a tak mnie nastraszyli :(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia uważaj na siebie i leż, leż i nie ruszaj się, rozumiem Cię - miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży i z lekami i leżeniem donisłam do 37tc. Także nic nie rób i słuchaj lakarza.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Patulla - a mogę zapytać jaki to zakres tematyczny? Może znajdę coś u siebie w plikach.

silniki: spalinowy, elektryczny - historia, rozwój i zastosowanie
    oraz współczesna disgnostyka i medycyna - np. ultrasonografia, itp.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się do Rossmanna po te wypasione nawilżane chusteczki Tami bo wprowadzili je od 3 marca do swojej oferty -i wszystkie były już rozkupione ;[ ehhhh

jej niunia ja na twoim miejscu chyba bym się nie ruszała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 18:09

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - co do rozwoju silników - mam gdzieś materiały dotyczące silników elektrycznych, albowiem napędy hybrydowe stanowią istotną część polityki strategicznej np. Toyoty, a na ten temat pisałam. Co do diagnostyki medycznej - nie będę pewnie nic mieć, ale w tym kontekście przydatne może okazać się wspomniane Google Scholar, bo tam są artykuły naukowe.
    Masz już takie pozycje takie jak: (?)
    S. Wójtowicz, Pojazdy z napędem elektrycznym,
    J. Krzak, Ograniczanie emisyjności pojazdów w transporcie drogowym. Pojazdy hybrydowe i elektryczne w Polsce - perspektywy i bariery rozwoju
    S. Gierlotka http://www.komel.katowice.pl/ZRODLA/FULL/72/ref_17.pdf
    To tylko kilka pozycji znalezionych na szybko w sieci (z pełnym opisem bibliograficznym), zatem możesz je wykorzystać. Nie wiem tylko czy chodzi o ogólne zastosowanie tych silników, czy o konkretny typ ich eksploatacji. Jeśli ogólnie - to w Scholar znajdziesz mnóstwo materiałów.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultrasonografia np:
    Znaczenie ultrasonografii duplex dopler w diagnostyce przewlekłej niewydolności żylnej;
    Przegląd nowoczesnych technik ultrasonograficznych w reumatologii-ultrasonografia błony maziowej;
    Miejsce ultrasonografii w diagnostyce pulmonologicznej;
    Zastosowanie ultrasonografii w laryngologii–krótka informacja;
    Możliwości rejestracji całości tkanek sutka i dołu pachowego w ultrasonografii trójwymiarowej;
    Zastosowanie ultrasonografii trójwymiarowej w diagnostyce zmian ogniskowych tarczycy
    Ultrasonografia dopplerowska i jej zastosowanie w reumatologii
    Ultrasonografia w diagnostyce urologicznej Artykuł opublikowany w Urologii Polskiej 1978/31/2.
    to tylko kilka tytułów artykułów z Google Scholar

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki natalinka, z Googla Scholar na pewno skorzystam:-) Dzięki, że się pofatygowałaś i zerknęłaś;-) Będę szukać nadal

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia dobrze ze sie odezwalas! A teraz mimo nawalu pracy musisz odpoczywac! Niestety, choc pewnie bedzie Ci trudno:(

Dziewczyny bylismy ogladac wozki:-) i oczywiscie zmienil sie nam typ! Teraz zmienilismy na camarelo carera, teraz tylko myslimy nad kolorem;)

A za to kupilam laktator;) za 130 byl laktator(reczny) ze smoczkiem nakladkami na sutki i pojemnikiem na odciagniety pokarm;) takze niezla okazja.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Cześć dziewczyny, przybywam do Was z wrześniówek :) Z pytaniem i prośbą o radę.
    Chodzi mi o detektor tętna płodu - któraś z Was używa?
    Kiedyś na "naszym" forum jakaś mama się wypowiadała, że dla niej był to najlepszy zakup przez całą ciążę, szczególnie jak dziecko spało i nie czuła jego ruchów, to zawsze się uspokajała, że słychać tętno, ale nie mogę tego wpisu znaleźć (bo polecała tam jakiś konkretny). Dlatego pytam Was - najbardziej zaawansowane mamy na forum :)
    I jeszcze mam pytanie, czy jak używałyście to na takim wczesnym etapie jak jak jestem (14tydzień)? Czy dopiero później?
    Byłabym wdzięczna za polecenie jakiś konkretnych, których używacie. Dziękuję :) I pozdrawiam wszystkie kwietniowo-majowe :)

Ja bardzo polecam detektor tętna, cala ciążę go uzywam właśnie od 14 tygodnia i naprawdę przynosi ulgę jak zaczynam się niepokoić, szczególnie jak mala śpi. Mieszkam w Uk i mam detektor Comin z wyświetlaczem LCD, wiec nie wiem czy takie są w Polsce. Wyświetlacz bardzo się przydaje, bo jak tętno jest niższe, to dzidzia spi, a jak wyzsze, to jest aktywna albo zaniepokojona.

stardust87 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - oglądnęłam ten Twój nowy model i jest bardzo fajny. Powiedz czy chociaż trochę się buja, czy jest mega sztywny?

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ