KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja my tez mamy inne zameldowanie, ale jeśli byliście w zwiazku małżeńskim przez cały rok, to mimo to można się rozliczyć razem(musi byc zameldowanie na terytorium RP-też sprawdzałam dlatego)
Miriam o dziwo pit z Zus to już w styczniu dostałam! A od pracodawców nie mogłam się naczekać, dziady:P A wiesz, że zus musisz na pit 36 rozliczyc, jako inne dochody?Kaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eee to na pewno, jak się głównie tym zajmuje;P Ja takie "podstawy" to sama rozliczam, bo to nie jest aż tak skomplikowane, gorzej jak później przyjdzie rozliczyć dziecko czy coś, to już będzie większ jazda:P ale wszystko sie ogarnie:D
Miriam lubi tę wiadomość
-
MIRIAM - mam prośbę, czy mogłabyś jeszcze raz podać dane Twojego kolegi i jego chorej córeczki? "Zmolestowałam" już męża, by nie rozliczać się w jakichś ściągniętych programach, bo tam fundacje wpisane z góry. Potrzebuję tylko przypomnienia tych danych, bo Ty już na końcówce, więc wolę zapytać wcześniej
Miriam lubi tę wiadomość
-
natalinka z tego co pamiętam, to dane malutkiej są na pamiętniku Miriam:)
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/w-oczekiwaniu-na-moje-malenstwo-lily-ktore-po-5-cyklach-wrocilo-do-mnie,193,3.html
z 3 styczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:46
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wybrałam się do Rossmanna po te wypasione nawilżane chusteczki Tami bo wprowadzili je od 3 marca do swojej oferty -i wszystkie były już rozkupione ;[ ehhhh
jej niunia ja na twoim miejscu chyba bym się nie ruszałaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 18:09
-
Patulla - co do rozwoju silników - mam gdzieś materiały dotyczące silników elektrycznych, albowiem napędy hybrydowe stanowią istotną część polityki strategicznej np. Toyoty, a na ten temat pisałam. Co do diagnostyki medycznej - nie będę pewnie nic mieć, ale w tym kontekście przydatne może okazać się wspomniane Google Scholar, bo tam są artykuły naukowe.
Masz już takie pozycje takie jak: (?)
S. Wójtowicz, Pojazdy z napędem elektrycznym,
J. Krzak, Ograniczanie emisyjności pojazdów w transporcie drogowym. Pojazdy hybrydowe i elektryczne w Polsce - perspektywy i bariery rozwoju
S. Gierlotka http://www.komel.katowice.pl/ZRODLA/FULL/72/ref_17.pdf
To tylko kilka pozycji znalezionych na szybko w sieci (z pełnym opisem bibliograficznym), zatem możesz je wykorzystać. Nie wiem tylko czy chodzi o ogólne zastosowanie tych silników, czy o konkretny typ ich eksploatacji. Jeśli ogólnie - to w Scholar znajdziesz mnóstwo materiałów.
-
Ultrasonografia np:
Znaczenie ultrasonografii duplex dopler w diagnostyce przewlekłej niewydolności żylnej;
Przegląd nowoczesnych technik ultrasonograficznych w reumatologii-ultrasonografia błony maziowej;
Miejsce ultrasonografii w diagnostyce pulmonologicznej;
Zastosowanie ultrasonografii w laryngologii–krótka informacja;
Możliwości rejestracji całości tkanek sutka i dołu pachowego w ultrasonografii trójwymiarowej;
Zastosowanie ultrasonografii trójwymiarowej w diagnostyce zmian ogniskowych tarczycy
Ultrasonografia dopplerowska i jej zastosowanie w reumatologii
Ultrasonografia w diagnostyce urologicznej Artykuł opublikowany w Urologii Polskiej 1978/31/2.
to tylko kilka tytułów artykułów z Google Scholar
-
Niunia dobrze ze sie odezwalas! A teraz mimo nawalu pracy musisz odpoczywac! Niestety, choc pewnie bedzie Ci trudno:(
Dziewczyny bylismy ogladac wozki:-) i oczywiscie zmienil sie nam typ! Teraz zmienilismy na camarelo carera, teraz tylko myslimy nad kolorem;)
A za to kupilam laktator;) za 130 byl laktator(reczny) ze smoczkiem nakladkami na sutki i pojemnikiem na odciagniety pokarm;) takze niezla okazja. -
stardust87 wrote:Cześć dziewczyny, przybywam do Was z wrześniówek
Z pytaniem i prośbą o radę.
Chodzi mi o detektor tętna płodu - któraś z Was używa?
Kiedyś na "naszym" forum jakaś mama się wypowiadała, że dla niej był to najlepszy zakup przez całą ciążę, szczególnie jak dziecko spało i nie czuła jego ruchów, to zawsze się uspokajała, że słychać tętno, ale nie mogę tego wpisu znaleźć (bo polecała tam jakiś konkretny). Dlatego pytam Was - najbardziej zaawansowane mamy na forum
I jeszcze mam pytanie, czy jak używałyście to na takim wczesnym etapie jak jak jestem (14tydzień)? Czy dopiero później?
Byłabym wdzięczna za polecenie jakiś konkretnych, których używacie. DziękujęI pozdrawiam wszystkie kwietniowo-majowe
Ja bardzo polecam detektor tętna, cala ciążę go uzywam właśnie od 14 tygodnia i naprawdę przynosi ulgę jak zaczynam się niepokoić, szczególnie jak mala śpi. Mieszkam w Uk i mam detektor Comin z wyświetlaczem LCD, wiec nie wiem czy takie są w Polsce. Wyświetlacz bardzo się przydaje, bo jak tętno jest niższe, to dzidzia spi, a jak wyzsze, to jest aktywna albo zaniepokojona.stardust87 lubi tę wiadomość