X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - bezwzględnie leż! A czy nie jesteś blisko terminu potencjalnej @? Ja tak miałam na początku, że albo skurcze, albo plamienia, a teraz przez te ostatnie 2 mies. strasznie w tych dniach boli mnie brzuch jak na @. Właśnie teraz tak mam, bo 6.08 miałam ostatni okres

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)dziewczyny, późno ale dołączam do WAS. czytam wszystkie posty i stwierdzam, ze wy już ostro przygotowane:)Mi się wydawało, że mam jeszcze dużo czasu, a po wczorajszej wizycie u Gina okazało się, że szyjka mi się skraca i różnie może być. Bedę wdzięczna za wszelkie informacje i linki, gdzie zamawiacie wyprawkę:))pozdrawiam

natalinka, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja pościel sama szyłam, ale myślę że lepiej kupić droższą bo te tańsze też są bardzo cienkie i wiele prań nie przetrwają :)

Paczki rozpakowane wszystko fajne dostałam gratis chusteczki do dupci i czapeczkę, tylko podkłady na łóżko mi przysłali nie takie jak chciałam , ale może to jakoś przeżyję ;)
    Teraz zostało już tylko łóżeczko i wózek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 13:35

natalinka, Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja - witaj w naszym zacnym gronie ;) Moje przygotowania to chyba tylko pozory. Mąż jak ostatnio po kolejnych zakupach popatrzył na listę pozostałych rzeczy, to łzy w oczach i mówi: kupmy tylko to najpotrzebniejsze, więc odpowiedziałam: czyli to wszystko co spisane. I wówczas zapadła cisza...

Bea_tina, mychowe, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    mychowe jak dajesz radę z takimi długimi zmianami? podziwiam! no ja się zastanawiam z tym praniem? chyba jeszcze czeka nas przeprowadzka więc nie wiem czy jest sens?
    oj mi też brakuje zbliżeń a też boję się zaczynać pieszczoty bo jak to wywoła skurcze ;/ szok jak się później rzucę na mojego to się nie odkleję ;)

Pytali się mnie czy chce robić krotkie, ale za to bym musiala prawie codziennie do pracy jeździć, a tak trzy zmiany w tygodniu i z głowy, jedynie poprosilam o dni wolne pomiędzy zmianami.. ale i tak przychodze do domu niezywa, siadam na sofie i wstać z bólu nie mogę.
    Trochę się dziś zdenerwowałam, bo wybrałam chyba 30 par spioszkow i chciałam na dworzu powiesić i zaczęło kropic.. moj mąż za to miał frajdę rozwieszania tego po domu.. :)
    A co do celibatu, to mam ogromna nadzieje, że się uda chociaż zaraz przed rozwiązaniem :) Podobno może to przyspieszyć poród :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 14:20

magdalena lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ale sie uruchomiłam! W nocy śrwednio spałam, więc mowie małżowi, że idę się drzemnąć. Nie minęło 40 min jak dzwoni mi tel, małż schował, żeby mnie nie obudził, ale tak dzwonił 5 razy to mówię no nic coś ważnego! Odbieram a tu siostra o hasło do internetu! I głupie pytanie "obudziłam Cię?", nie wiem po czym wywnioskowała, chyba po tych 5 nieodebranych połączeniach! I oczywiście nici ze spania! ehhh....

Dziewczyny, macie może rozeznanie w telefonach?:) Bo kończy mi się umowa i mam dylemat jaki wybrać? I tak się zastanawiam, może któraś z Was się zna:P będę wdzięczna za pomoc hehe;P

Alaalicja witamy!

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    eh, ale sie uruchomiłam! W nocy śrwednio spałam, więc mowie małżowi, że idę się drzemnąć. Nie minęło 40 min jak dzwoni mi tel, małż schował, żeby mnie nie obudził, ale tak dzwonił 5 razy to mówię no nic coś ważnego! Odbieram a tu siostra o hasło do internetu! I głupie pytanie "obudziłam Cię?", nie wiem po czym wywnioskowała, chyba po tych 5 nieodebranych połączeniach! I oczywiście nici ze spania! ehhh....

Dziewczyny, macie może rozeznanie w telefonach?:) Bo kończy mi się umowa i mam dylemat jaki wybrać? I tak się zastanawiam, może któraś z Was się zna:P będę wdzięczna za pomoc hehe;P

Alaalicja witamy!
    Ja zawsze byłam wierna Nokii i polecam Nokie Lumia.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu nokie mam teraz i nigdy więcej:P piersza i ostatnia!

Zastanawiam się między samsungiem a lg

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    uuu nokie mam teraz i nigdy więcej:P piersza i ostatnia!

Zastanawiam się między samsungiem a lg

ja mam samsunga już któryś raz z kolei jak mi sie umowa kończy ja osobiście jestem zadowolona z niego ma 2 lata i żyje jak nowo narodzony dotykowy

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG - moja mała waży 2 kg i wszystko jest OK:) Oby tak dalej, dziewczynki! :)

Kaja, Bea_tina, mychowe, magdalena, Nusiaa, aga8787, agata86, zozol lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle no to super ......

jutro moja kolej ,ale mialas fajna godzine ja jutro do 17 kwitne ehhhh

Elle niech mala dalej tak sie dobrze trzyma :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Elle no to super ......

jutro moja kolej ,ale mialas fajna godzine ja jutro do 17 kwitne ehhhh

Elle niech mala dalej tak sie dobrze trzyma :-)

Dzięki, Kaja! :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    No właśnie - czy kupowałyście pościel do łóżeczka na allegro? Ja myślę nad tą droższą, haftowaną, bo poczytałam opinie i wychodzi na to, że często ta tańsza, kolorowa podczas prania puszcza kolor i dodatkowo ma nieprzyjemny zapach. Zresztą raz z mężem kupiliśmy pościel dla siebie w Auchan i jak ją ubrałam, kolejnego poranka mąż wstaje i pytam dlaczego jego koszulka z białej zrobiła się żółta? Nie widziałam jeszcze siebie w lusterku ;) Pościel farbowała nawet skórę, więc wyglądaliśmy cudownie do momentu jej ponownego przebrania, a teraz leży w szafie...
    Natalinko ja nie kupuję pościeli jak się okazało moja mama miała pościel idealna dla małego mam też poszewki na nią tylko muszę sobie przeszyć :)

mirka14 też dostałam 3 gratisy bo trzeba było osiągnąć jakąś sumę za zakupy miły prezencik zawsze coś:) które podkłady kupowałaś? dla siebie czy dla dziecka?

alaalicja witamy:)

mychowe a 3 w tygodniu to jeszcze luz myślała, że Ty tak non stop :(
    no obowiazkowo przed porodem trzeba popróbować ponoć sex w ciąży jest fajny jak nie ma przeciwskazań ;)

Bea_tinka ja mam sony xperia z a mąż j i jestem zadowolona :)

elle super wieści waga fajna :) mnie by zadowoliła mój Oluś w 29t2d miał 1420g wczoraj wyczytałam, że nasze dzieci teraz będą przybierać na wadze 500g tygodniowo szok nie :) może dlatego ja wczoraj jak zaczęłam jeść to końca nie było widać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 15:35

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, ja Nokii nigdy nie zamienilabym na Samsunga ani na lg z powodu doswiadczen z przeszłości :) Ale każdy ma prawo wyboru :)

Magdalena, nie, pracuje na cały etat, wiec odkąd zaszła w ciążę to żadnych nadgodzin nie robię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 15:33

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Beatina, ja Nokii nigdy nie zamienilabym na Samsunga ani na lg z powodu doswiadczen z przeszłości :) Ale każdy ma prawo wyboru :)

Magdalena, nie, pracuje na cały etat, wiec odkąd zaszła w ciążę to żadnych nadgodzin nie robię :)

Babka w salonie mi powiedziała, że jak ktoś nie jest przyzwyczajony do nokii to jakoś coś nie gra i w moim przypadku tak jest. Nie mówię absolutnie, że są złe czy coś, bo triliony ludzie mają nokie i są mega zadowoleni:) Mi poprostu coś nie podszedł i tyle:) chyba muszę rzucić monetą, bo zwariuję:P
    Kurde ciągle pracujesz po tyle godzin, masakra! Ja przed zajściem też tak pracowałam, wręcz lubiłam taki system, a jak przeszłam później na po 8 to zaraz wszystko mnie bolało(praca stojąca). Podziwiam zapał! Dobrze, że za niedługo już sobie dychniesz:P

Ja wizyta dopiero 13 marca na 8:30, ciekawe czy wstane tak wczas hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że z tygodnia na tydzień coraz gorzej, bo coraz wiekszy brzuch, a pracuje z osobami niepełnosprawnymi, wiec nie czuje się w 100% sprawna do tej pracy w tym momencie. Na szczęście już nie długo :)

PS. Zanim kupiłam Nokie, to się zastanawiam nad Sony, jak Magdalena pisze, jedna z lepszych firm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 15:44

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - ale już duża Twoja córcia ;) A mój mały w 29t2d ważył tylko 1200 g - trochę mnie martwi tak niska waga...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - no sporą sporą masz tą dziewczynę ;)rośnie jak na drożdżach

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, noooo - to fakt, dziewczynki :) Ja to się śmieję, że poszła w tatusia, a on się denerwuje ;)

W ogóle na tym usg jej buźka wygląda, jakby była chłopcem:D - zupełnie nie przypomina dziewczynki

natalinka lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena no chciałam takie dla siebie a to co mi zostanie to dla dziecka bo mieli takie z ceratką z jednej strony pakowane po 5 szt a dostałam te zielone jak w szpitalach dają :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ