X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mi sie przypomnialo! Ostatnio bylo bombardowanie brzucha, wzięłam rękę małża i mówie patrz jak szaleje! Oczywiście w chwili przyłożenia ręki mały sie uspokoił;) małż skwitował "boi się ręki ojca":)

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina- mój antoś też się "boi" taty i właśnie jak bombarduje to proszę tatę aby uspokoił małego i to działa :)

Bea_tina, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szaleje jak się przyłoży rękę, wiec będzie mala buntowniczka :)

Bea_tina, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - mój mąż powiedział tak samo, bo ciągle mówię już, a kiedy on przykłada dłoń, to cisza, ani jednego kopniaka, a gdy ja zaraz przyłożę rękę, szaleje ponownie. Niemniej bywa też tak, że mały się nie rusza, a gdy mąż coś do mnie mówi robi się aktywny.

Bea_tina, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A teraz mi sie przypomnialo! Ostatnio bylo bombardowanie brzucha, wzięłam rękę małża i mówie patrz jak szaleje! Oczywiście w chwili przyłożenia ręki mały sie uspokoił;) małż skwitował "boi się ręki ojca":)

hihi mój mówi ,ze młody za młodu sie Tatusia boi u mnie może kilka razy ręką zdarzyl ,a teraz ostatnio nie hehehd i mówił kolegom w pracy ,ze jak ja mu mówię chodź młody bryka i jak podchodzi z ręką to mlody zwiewa w cisze hehehe ,a koledzy skwitowali ,ze mlody Go nie Lubi hehehehe

Bea_tina, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :*

Nie mogę się napatrzeć na kołyskę....stoi w pokoju gościnnym :-) jestt sliczna!!!!i pachnie drewnem-uwielbiam!
    Szukam teraz pościeli do NIej...
    Kupowała któraś z Was z allegro tutaj:

http://allegro.pl/baby-raj5-el-posciel-do-kolyski-i4001481931.html

Podoba mi się ta z serduszkami i w szare grochy,heheh ciężki wybór :-P

Tez mam 13 marca wizyte tyle ze na 16:30....nie mogę się doczekać....choć boję się...ta moja szyjka w kulki sobie leci jak nic :-)

bemmomy co u Ciebie?????????

niunia.....jak się czujesz Sloneczko???

ściskam:*

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ja mam taka posciel lecz w rozowe misie ;p bardzo fajna , miekka i co najwazniejsze posiadaja certyfikaty .

To już za tydzień wizyta ;) daj znac jak tam twoje malenstwo ladnie przybiera na wadze :) widze ,że jestes w tym samym tyg co ja ;p

jak tam samopoczucie ?

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- fajnie, że ją chwalisz- zamówię jak zdecyduję się która bardziej mi pasuje :-)
    na kiedy masz termin??

MOje samopoczucie- świetne jak zwykle :-) staram się nie narzekać generalnie.:-)

a jak Twoje???

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    uuu nokie mam teraz i nigdy więcej:P piersza i ostatnia!

Zastanawiam się między samsungiem a lg

Bea_tina Ty radzisz sierpniowkom to ja poradze Ci ;-)

Osobiscie polecam Samsunga (sama mam Samsung Galaxy SII a moj maz ma Galaxy S IV i jestesmy mega zadowoleni), samsungi sa bardzo intuicyjne i rzadko sie psuja :-) ale radzialbym Ci takze rozwazyc umowe bez telefonu i kupno telefonu w sklepie- my tak zrobilismy a umowe w playu za 9,99 :P
    Tak oplaca sie lepiej, wystarczy przeliczyc ale to Twoja decyzja ja wyrazam opinie :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 04.05 ale ze względu na to ,że Mała jest podobno tydzień starsza to może przyjdzie na świat jeszcze w kwietniu :)

Mnie dopadły bóle żeber od wczoraj :( poza tym jest nieźle ;p

Już nam w sumie mało czasu do rozpakowania zostało :)

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - ja rowniez polecam samsunga choc do nokii i sony tez nie mam zastrzeżeń. Ostatnio sama przedlużałam umowę i wybrałam samsunga galaxy core plus i jestem jak narazie bardzo zadowolona :) wczesniej mialam xperie mini pro i zepsuła mi się po roku ..

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- Ja jestem umówiona na poród na 6 maja :-) poźniej moj lekarz wybywa na urlop...a ja bez niego nie chcę. (termin mam wg ost @ na 7 maja, a usg na 15 maja, ale lekarz mówi że Mała tez się szybciej rozwija...zresztą..ost powiedział "dobrze gdybyby pani w gole wytrzymała do 37tc bo ta szyjka...ajajajjj"hehe)

ooo bóle zeber....chyba tylko lezenie tu moze pomóc. MIałam tak w pierwszej ciąży...męczarnią było wysiedzenie w pracy czy na uczelni. Teraz to ja mam luksus,hehe :-)

Czasu mało...każdy dzień namiętnie skreślam z satysfakcją :-) mam taki...ciążomierz- czyt metromierz :-P na lodówce zrobiony z miarki ikei :-)

Wyprawkę masz już całą???
    aaaa torbę do szpitala kiedy szykujesz???

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo tez chciałabym miec taka kołyskę:) musi byc boska.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz jeden skarb masz w domu :) to bedziesz miala CC czy po prostu jesli sie nic nie rozwinie do 6 maja to oxy i dzialacie ? nie dziwie sie ,ze chcesz rodzic jak jeszcze bedzie twoj lekarz bo sama bym to samo zrobila.

Eh no masz racje siedziec sie nie da :( mam nadzieje ,ze mi to przejdzie chociaz do konca tyg. ale pewnie tak juz bedzie do konca :( ;p

Ooo fajna sprawa z tym skreslaniem dni ;p sama bym tak robila ;)

Wyprawkę na szczescie juz mam bo teraz to ciezko by mi bylo chodzic po sklepach , prac to wszystko i prasowac ..

A torbe spakuje moze za tydzien max za 2 tyg . Żeby mieć na wszelki wypadek juz wszystko przygotowane . A Ty ?? :)

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena- ta kołyska...nie była starsznie droga...chcesz podam Ci linka??

W pierwszej ciaży marzyłam o takiej..ale jakoś....nie złożyło się....bo tesciowie i rodzice wszystko kupili...i zabraniali mi czegokolwiek;/ noooo ale teraz ja rządzę :-)hehe

magdalena lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- o tak mam już jednego Bąbelka-który ma na imie Filip :-)) kochany chłopczyk.....całuje brzuszek i robi cacy-wierzę że rozumei ze bedzie miał siostrzyczkę.aaa jak cudnie kołysze swoje misie w kołysce,heheh-urocze :-)nei ma co-jestem w nim zakochana :-))

Myslę że przejdzie Ci-alebo szybciej się przyzwyczaisz :-P

aaaa to fajnie CI że juz wszystko masz :-)) mozesz coś nam wszystkim polecić co...kupowałaś przez internet??? :)))ładnie prosi:))) tearz to moja jedyna radocha-kupowanie przez neta :-)

Torby jeszcze nie mam....ale kupiłam nowe łapcie....skarpetki...majktki poporodowe...podkłady i podpaski te mega duze...dwie koszule do karmienia...i nie wiem co tam jeszcze trzeba???lakator pewnie...musze go poszukać.

magdalena lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słodko :)

hym , ja kupilam laktator najzwyklejszy z babyono reczny na allegro bo nie wiem czy mi sie przyda . Poza tym sterylizator + podgrzewacz za 50 zl tez na allegro no i lozeczko + ten zestaw poszewek itp , termometr w smoczku , rozek i przez neta chyba tyle :)

Wlasnie ostatnio mama mi kupila te majtki poporodowe ale nie wiem czy mi sie przydadza. Mnie polozna mowila zebym kupila zgrzewke wody + jedna z dziubkiem , a dla malej koniecznie krem do pupy ale bez cynku z tych wazniejszych rzeczy :)

mirka14 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s - Super ,ze teraz Wam sie corcia udala :) a synus ile ma lat ?

cab360a44b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    magdalena- ta kołyska...nie była starsznie droga...chcesz podam Ci linka??

W pierwszej ciaży marzyłam o takiej..ale jakoś....nie złożyło się....bo tesciowie i rodzice wszystko kupili...i zabraniali mi czegokolwiek;/ noooo ale teraz ja rządzę :-)hehe

poproszę :)
    nusiaa mnie żebra przestały boleć :)
    dziewczyny ja laktatora póki co nie kupuję a może w ogóle nie będę go potrzebować? zakładam że wszystko pięknie będzie szło;) a jak coś w szpitalu mają a jest też opcja wypożyczenia.
    ja wiele rzeczy kupowałam ze sklepu naszsmyk.pl szybko realizacja przesyłki wszystko Ok zgodnie z zamówieniem i otrzymałam nawet gratisy zawsze coś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 23:07

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a jak dlugo cie bolaly ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 23:04

cab360a44b.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ