X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mi sie przypomnialo! Ostatnio bylo bombardowanie brzucha, wzięłam rękę małża i mówie patrz jak szaleje! Oczywiście w chwili przyłożenia ręki mały sie uspokoił;) małż skwitował "boi się ręki ojca":)

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina- mój antoś też się "boi" taty i właśnie jak bombarduje to proszę tatę aby uspokoił małego i to działa :)

Bea_tina, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szaleje jak się przyłoży rękę, wiec będzie mala buntowniczka :)

Bea_tina, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - mój mąż powiedział tak samo, bo ciągle mówię już, a kiedy on przykłada dłoń, to cisza, ani jednego kopniaka, a gdy ja zaraz przyłożę rękę, szaleje ponownie. Niemniej bywa też tak, że mały się nie rusza, a gdy mąż coś do mnie mówi robi się aktywny.

Bea_tina, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A teraz mi sie przypomnialo! Ostatnio bylo bombardowanie brzucha, wzięłam rękę małża i mówie patrz jak szaleje! Oczywiście w chwili przyłożenia ręki mały sie uspokoił;) małż skwitował "boi się ręki ojca":)

hihi mój mówi ,ze młody za młodu sie Tatusia boi u mnie może kilka razy ręką zdarzyl ,a teraz ostatnio nie hehehd i mówił kolegom w pracy ,ze jak ja mu mówię chodź młody bryka i jak podchodzi z ręką to mlody zwiewa w cisze hehehe ,a koledzy skwitowali ,ze mlody Go nie Lubi hehehehe

Bea_tina, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :*

Nie mogę się napatrzeć na kołyskę....stoi w pokoju gościnnym :-) jestt sliczna!!!!i pachnie drewnem-uwielbiam!
    Szukam teraz pościeli do NIej...
    Kupowała któraś z Was z allegro tutaj:

http://allegro.pl/baby-raj5-el-posciel-do-kolyski-i4001481931.html

Podoba mi się ta z serduszkami i w szare grochy,heheh ciężki wybór :-P

Tez mam 13 marca wizyte tyle ze na 16:30....nie mogę się doczekać....choć boję się...ta moja szyjka w kulki sobie leci jak nic :-)

bemmomy co u Ciebie?????????

niunia.....jak się czujesz Sloneczko???

ściskam:*

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ja mam taka posciel lecz w rozowe misie ;p bardzo fajna , miekka i co najwazniejsze posiadaja certyfikaty .

To już za tydzień wizyta ;) daj znac jak tam twoje malenstwo ladnie przybiera na wadze :) widze ,że jestes w tym samym tyg co ja ;p

jak tam samopoczucie ?

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- fajnie, że ją chwalisz- zamówię jak zdecyduję się która bardziej mi pasuje :-)
    na kiedy masz termin??

MOje samopoczucie- świetne jak zwykle :-) staram się nie narzekać generalnie.:-)

a jak Twoje???

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    uuu nokie mam teraz i nigdy więcej:P piersza i ostatnia!

Zastanawiam się między samsungiem a lg

Bea_tina Ty radzisz sierpniowkom to ja poradze Ci ;-)

Osobiscie polecam Samsunga (sama mam Samsung Galaxy SII a moj maz ma Galaxy S IV i jestesmy mega zadowoleni), samsungi sa bardzo intuicyjne i rzadko sie psuja :-) ale radzialbym Ci takze rozwazyc umowe bez telefonu i kupno telefonu w sklepie- my tak zrobilismy a umowe w playu za 9,99 :P
    Tak oplaca sie lepiej, wystarczy przeliczyc ale to Twoja decyzja ja wyrazam opinie :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 04.05 ale ze względu na to ,że Mała jest podobno tydzień starsza to może przyjdzie na świat jeszcze w kwietniu :)

Mnie dopadły bóle żeber od wczoraj :( poza tym jest nieźle ;p

Już nam w sumie mało czasu do rozpakowania zostało :)

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - ja rowniez polecam samsunga choc do nokii i sony tez nie mam zastrzeżeń. Ostatnio sama przedlużałam umowę i wybrałam samsunga galaxy core plus i jestem jak narazie bardzo zadowolona :) wczesniej mialam xperie mini pro i zepsuła mi się po roku ..

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- Ja jestem umówiona na poród na 6 maja :-) poźniej moj lekarz wybywa na urlop...a ja bez niego nie chcę. (termin mam wg ost @ na 7 maja, a usg na 15 maja, ale lekarz mówi że Mała tez się szybciej rozwija...zresztą..ost powiedział "dobrze gdybyby pani w gole wytrzymała do 37tc bo ta szyjka...ajajajjj"hehe)

ooo bóle zeber....chyba tylko lezenie tu moze pomóc. MIałam tak w pierwszej ciąży...męczarnią było wysiedzenie w pracy czy na uczelni. Teraz to ja mam luksus,hehe :-)

Czasu mało...każdy dzień namiętnie skreślam z satysfakcją :-) mam taki...ciążomierz- czyt metromierz :-P na lodówce zrobiony z miarki ikei :-)

Wyprawkę masz już całą???
    aaaa torbę do szpitala kiedy szykujesz???

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo tez chciałabym miec taka kołyskę:) musi byc boska.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz jeden skarb masz w domu :) to bedziesz miala CC czy po prostu jesli sie nic nie rozwinie do 6 maja to oxy i dzialacie ? nie dziwie sie ,ze chcesz rodzic jak jeszcze bedzie twoj lekarz bo sama bym to samo zrobila.

Eh no masz racje siedziec sie nie da :( mam nadzieje ,ze mi to przejdzie chociaz do konca tyg. ale pewnie tak juz bedzie do konca :( ;p

Ooo fajna sprawa z tym skreslaniem dni ;p sama bym tak robila ;)

Wyprawkę na szczescie juz mam bo teraz to ciezko by mi bylo chodzic po sklepach , prac to wszystko i prasowac ..

A torbe spakuje moze za tydzien max za 2 tyg . Żeby mieć na wszelki wypadek juz wszystko przygotowane . A Ty ?? :)

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena- ta kołyska...nie była starsznie droga...chcesz podam Ci linka??

W pierwszej ciaży marzyłam o takiej..ale jakoś....nie złożyło się....bo tesciowie i rodzice wszystko kupili...i zabraniali mi czegokolwiek;/ noooo ale teraz ja rządzę :-)hehe

magdalena lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- o tak mam już jednego Bąbelka-który ma na imie Filip :-)) kochany chłopczyk.....całuje brzuszek i robi cacy-wierzę że rozumei ze bedzie miał siostrzyczkę.aaa jak cudnie kołysze swoje misie w kołysce,heheh-urocze :-)nei ma co-jestem w nim zakochana :-))

Myslę że przejdzie Ci-alebo szybciej się przyzwyczaisz :-P

aaaa to fajnie CI że juz wszystko masz :-)) mozesz coś nam wszystkim polecić co...kupowałaś przez internet??? :)))ładnie prosi:))) tearz to moja jedyna radocha-kupowanie przez neta :-)

Torby jeszcze nie mam....ale kupiłam nowe łapcie....skarpetki...majktki poporodowe...podkłady i podpaski te mega duze...dwie koszule do karmienia...i nie wiem co tam jeszcze trzeba???lakator pewnie...musze go poszukać.

magdalena lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słodko :)

hym , ja kupilam laktator najzwyklejszy z babyono reczny na allegro bo nie wiem czy mi sie przyda . Poza tym sterylizator + podgrzewacz za 50 zl tez na allegro no i lozeczko + ten zestaw poszewek itp , termometr w smoczku , rozek i przez neta chyba tyle :)

Wlasnie ostatnio mama mi kupila te majtki poporodowe ale nie wiem czy mi sie przydadza. Mnie polozna mowila zebym kupila zgrzewke wody + jedna z dziubkiem , a dla malej koniecznie krem do pupy ale bez cynku z tych wazniejszych rzeczy :)

mirka14 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s - Super ,ze teraz Wam sie corcia udala :) a synus ile ma lat ?

cab360a44b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    magdalena- ta kołyska...nie była starsznie droga...chcesz podam Ci linka??

W pierwszej ciaży marzyłam o takiej..ale jakoś....nie złożyło się....bo tesciowie i rodzice wszystko kupili...i zabraniali mi czegokolwiek;/ noooo ale teraz ja rządzę :-)hehe

poproszę :)
    nusiaa mnie żebra przestały boleć :)
    dziewczyny ja laktatora póki co nie kupuję a może w ogóle nie będę go potrzebować? zakładam że wszystko pięknie będzie szło;) a jak coś w szpitalu mają a jest też opcja wypożyczenia.
    ja wiele rzeczy kupowałam ze sklepu naszsmyk.pl szybko realizacja przesyłki wszystko Ok zgodnie z zamówieniem i otrzymałam nawet gratisy zawsze coś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 23:07

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a jak dlugo cie bolaly ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 23:04

cab360a44b.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ