KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem jestem z dzidzią wszystko ok, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, mózg, pęcherz, serduszko, kręgosłup, brzuch, żołądek - obraz prawidłowy,dwie nóżki, dwie rączki, pępowina trójnaczyniowa, łożysko tylna ściana nisko - ok, płyn owodniowy w normie
Badanie przez brzuch dosyć przyjemne, aczkolwiek dzidzia nie chciała współpracować (uparta po mamusi) i trzeba było troszkę ponaciskać na brzuch.
Zrobiłam też test Pappa wynik za 8-10 dni.
A co do Tsh to niskie ale prawidłowe FT3 i FT4 wiec powiedziała ze to spadek ciążowy bo ok 11 tc. spada. Za 3 tygodnie znów mam zrobić i się zgłosić.
A i słyszeliśmy jak bije serduszko to łezki sie zakręciły w oczkach
Dostaliśmy 6 zdjęć i nagranie na płytce, podpytywałam o płeć ale powiedział ze będzie chłopiec albo dziewczynka
Dziękuje Kochane ze trzymałyście kciuki, teraz ja będę trzymać za Was. -
Iwonka i powiedz mi prosze dlugo trwala taka wizyta mialas normalne usg czy 3d ???? ale superrr w to ze lezka sie kreci to nie wtpie mi za kazdym razem a moj robi "mine dumnego przyszlego taty" ja tez chce podpytrac o plec jak bede miec wizyte w sumie planuje to na nim wymusic hehehhe zobaczymy czy ulegnie mojemu urokowi osobistemu ehhehe ciekawe czy tez dostane tyle zdjec i cd:D widze ze Ty tez spania nie masz hehehe i zrob se w koncu suwaczek heheheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 00:10
-
Niunia wizyta trwała ok 20 minut, a usg miałam mieć w 4d jak się zapisywałam i teraz to nie wiem bo zapłaciłam 200zł a coś mi się wydawało że mówiła mi przy zapisie ze więcej, ale czytałam teraz w necie o tym sprzęcie co miałam nim robione badanie ze robi w 3d i 4d. Jutro zadzwonię i się zapytam ile kosztuje badanie w 4d to będę wiedziała
Ustawie ten suwaczek ustawie tylko jak do komputera usiądę bo teraz ciagle na tel. jestem
Jeszcze jestem zapisana na usg do innego lekarza na wtorek ale kurczę jak powiedział że wszystko ok to bez sensu iść jeszcze raz, bo to już będzie schiza na maksa -
A co do mojego snu to ja jestem typowy 100% chronotyp sowa ze w nocy mogę dłuuuugo siedzieć ale rano ,,bez kija nie podchodź" hihi. Najgorzej bo mój Mąż to skowronek, nie ma znaczenia czy ma wstać o 4 rano czy 7 budzik dzwoni i wstaje ale wieczorem to 22 i dobranoc
-
no to gratulacje IWONKO !!!!
ŚWIETNE WIEŚCI !!!!
- masz też pamiątkowe filmiki ???
moja siostra wczoraj poznała płeć ;P
a jest w 16 tygodniu
ja własnie się zastanawiam czy warto iść do mojej GIN na gadanie - bo ona nie ma sprzętu ani 3d ani 4d - tylko taki najzwyklejszy
ale jak pomyślę że mam się przed facetem rozbierać
to mi się nie uśmiecha...
-
Iwonka sswoją drogą to siedzenie do nocy i porblem z rannym wstawaniem nie wiedziałam że jest określany jako bycię sową zacznę korzystać z określenia mój mąż skowronek też W którym jesteś tygodniu, że już robili ci te badania? bo mi je zrobią w 12nastym, ale widzęże tu wszystkie dziewczyny mają później niż w w 12. i się bojęczy nie za wcześnie chce mi je robić
-
Niunia a nie myślałaś się skontaktować z lekarzem w Pl telefonicznie? ja jak coś mi nie pasuje to zawsze dzwoniędo ginekologa teściowej w Polsce, bo w każdym kraju podchodzą do ciązy inaczej inne lekki, terapia. Koleżanka mi opowiadałą, że w Norwegii ciązę prowadzi lekarz rodzinny i wizyta raz na miesiąc nieraz raz na dwa miesiące. Tu podobno zrobili mi masę badań, których się w Polsce nie robi.
-
Bemommy - nic się nie martw - usg genetyczne robi się od 11 tygodnia 0 dni do 13 tygodnia 6 dni. Nie można przekroczyć tej granicy. USG robione w tym przedziale będzie OK. Tak więc Twój 12. tydzień jest jak najbardziej OK. Ja robiłam w 11 tygodniu 3 dni i wynik wyszedł piękny:)
Powodzenia! -
Iwonka super że z dzidzią wszystko w porządku
Dorjana mój lekarz nie ma usg 3D ani 4D i ja do niego chodziłam w pierwszej i teraz drugiej ciąży i na zwykłym usg wszystko mi robi. Nie wybieram się do innego lekarza na lepsze usg, wierze swojemu. Pewnie film i zdjecia w 4d to fajna pamiątka ale uważam, że nie ma co przesadzać z ilością usg. No chyba że nie daj Boże coś by sie mojemu ginowi nie podobało w badaniu to wtedy się wybiore na 4d.