KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana tak mam filmik z całego usg, wczoraj w domu już oglądałam
Bemommy jestem w 11 tc. I 3 dniu ale z usg wyszło po wielkości fasolki ze jestem 12 tc. i 6 dniu ale nie martw się bo to usg faktycznie wykonuje się wtedy jak pisze Elle więc na pewno będzie dobrze.
Mamafasoli test Pappa sama się zapytałam czy robić to powiedział że można zrobić a pani endokrynolog u której byłam po pobraniu krwi to powiedziała ze w moim wieku jak usg jest dobrze to testu się już raczej nie robi bo powinno być dobrze
Ja oczywiście muszę się czymś martwić bo inaczej chora jestem... Serduszko mojej fasolki uderza 174 razy na minutę a wyczytałam ze najlepiej jak do 160. Kurczę chyba lekarz by powiedział ze za szybko czy coś. Mój lekarz będzie za tydzień bo gdzieś poleciał, więc jak jestem zapisana na wtorek do takiej pani prof. która się specjalizuje w serduszkach to już pójdę, nie na usg genetyczne na które się zapisałam tylko na konsultacje tego rytmu. Jak zwariowałam to bądźcie szczereWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 10:50
-
Witam dziewczynki!
Wpadlam do Was po dlugiej nieobecnosci a tu wielki szok! Ovu pokazuje, ze wybil mi dzis drugi trymesrt!
tyle pracy, ze nie mialam czasu tego liczyc ostatnio!
Jak ten czas szybko leci! Dopiero robilam test a tu juz 13 tydzien! -
Iwonka bylas na zwyklym usg czy na badaniach prenatalnych? Bo jesli na zwyklym usg to lepiej wybrac sie na prenatalne niz do jakiejs P. Profesor od serduch. Takie moje zdanie...
z tego co ja wiem i jak bylo u mnie to serducho malenstwa powinno w piewrszych tygodniach bic kolo 160 a po kilku tygodniach przyspiesza do okolo 180 razy wiec nie masz sie czym martwic!
Ale my juz tak mamy, ze spokojnie byc nie moze bo trzeba sie czyms martwic! -
Iwonko czyli ciaza starsza i co teraz lekarz prowadzacy bede uwzglednial to ze jest 12tc 6d?
wiesz wydaje mi sie ze lekarz badajacy by powiedzial ze serduszko za szybko bije ale wiadoma sprawa ze Ty masz sie uspokoic i nasze gadanie tu niewiele pomoze:-) ale nie zwariowalas he he:-) -
Alxa byłam na usg genetycznym, a ta pani prof. też robi usg genetyczne tylko specjalizuje się dodatkowo w serduszkach i zapisałam się do niej wcześniej bo trzeba długo czekać, a pózniej się okazało że mój prowadzący wysyła mnie wcześniej bo fasolka już duża więc poszłam tam gdzie prowadzę ciążę a tej nie odwoływałam
-
Aha.. a jakies wskazania mialas do takich badan? Nawet nie wiem dokladnie na czym one polegaja. Czas poczytac. Ja ide w srode na prenatalne, mi lekarka tez 'odmladza' ciaze i w karcie ciazy mam wpisany 11 tydzien mimo, ze jestem pewna tego 13 dlatego wyslala mnie na te prenatalne.. niby wszystko w porzadku, na usg ladnie wszystko wyglada to boli mnie brzuch za bardzo i ogolem zle sie czuje... zobaczymy co mi powiedza w ta srode!
-
Magdalenko nie będą uważali że jestem w 12 tc. i 6d.(a szkoda) tylko jak z miesiączki wynika, terminu porodu też powiedział ze nie będziemy zmieniać, tylko śmiesznie bo mi prowadzący wyliczył na 28 kwietnia a ten na 30 kwietnia, wiec mi zmienił może ma jakiś inny system liczenia
magdalena lubi tę wiadomość
-
witam was wszystkie i gratuluję, ja mam termin na 23 maja
8.10 byłam na usg dzidziuś się ruszał, serduszko biło prawidłowo,
miał 1,17 cm teraz czekamy do 6.11 na kolejną wizytę mam nadzieję że wszystko będzie ok, jest to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się niestety w 5 tygodniu poronieniem, teraz staram się myśleć pozytywnie -
Hey mirka... bardzo czesto gdy pierwsza ciaza kaczy sie poronieniem to drugi dzidzius wychodzi caly i zdrowy z brzuszka:)
mi lekarka robi usg co wizyte a chodze do niej co dwa tygodnie... wiec widze na bierzaco co u mojego smyka:)
jakos mam takie dziwne przeczucie, ze bedzie to dziewczynka.. maz chce oczywiscie syna ale ja we krwi czuje, ze dziewczynka sie wykluje... w poprzedniej ciezy na usgwyszlo, ze chlopczyk ma byc ale ja dalej twierdzilam, ze dziewczynka bo tak mi intuicja mowi... i coo? Mam core sliczna;) -
Witamy Cię Mirka
Rozumiem co czujesz bo też doświadczyłam straty, a teraz zaraz będzie 12 tc. Strasznie panikuje ale jednocześnie staram się myśleć pozytywnie. Codziennie pytam męża czy będzie dobrze i że mógłby być już kwiecień
Jak w środę będę w 12 tc. i 1d. to już zacznę II trymestr? Chyba dobrze zrozumiałam lekarza bo jakoś tak mówił -
Iwonka-ja tez siedze po nocach a potem spie do 12:00 heheh to ciesze sie ze wszystko wporzadku u mnie 4d kosztuje 89 euro i bede miec dopiero w okolo 20 tygodniu wiec teraz bedzie normalne napewno a jakie usg mialas dopochwowe czy juz przez brzch????? co do terminu to wedlug ostatniej miesiaczki na 30 kwietnia wedlug owu 4 maja a wedlug badania usg co wizyta inaczej o te pare dni miedzy 30kwietnia a 4 maja a dzidzius i tak wyjdzie jak mu sie zechce heheh to my w srode obydwie zaczynamy razem 2 trymest superr
bemomy- to badanie robi sie miedzy 11-14 tyg ja sie boje zeby u mnie za pono nie bylo bo mam rowno w 14tyg heheh u mnie w sumie krew mocz pare razy i usg ciagle ja mam w sumie tak w jednym tygodniu do poloznej w drugim do gina i tak na zmiane w przyszlym tyg ide do poloznej i 22 do gina w sumie nie mam potrzeby kontaktowac sie z ginem bo im " ufam" a mam ciocie polozna w polsce to jak cos to zawsze pytam
mamafasolki- moj facet podosumowal ze te zdjecia w 4d to sa okropne i nie moze na nie patrzec hehehe ale ja i tak pojde zrobic hehehe to nie wierze ze potem nie zerknie, kiedys nie bylo wogole takiego czegos jak USG i dzieci rodzily sie zdrowe
magdalena-mnie juz nosi tak bardzo bym chciala zobaczyc juz moja niuniu no i niecerpliwie sie czy wszystko z nia okej
alxa-witaj kochana co tam slychac ? superr wszytskie powoli zblizamy sie do drugiego trymestru ja jeszcze 4 dni hehhee moje przeczuicie tez mowi mie ze corka jakos innej opcji nie ma dla mnie , nie biore pod uwage wazne zeby bylo zdrowe i dziewczynka hehehe
mirka14-to tzrymam kciuki za Ciebie i malenstwo i wszytsko bedzie napewno okej
-
Niunia nie martw się, tu chyba jakośjest inaczej albo im tak zależy robić w 12. tygodniu, bo mi kazał przyjśc od 15- 18 i idę we wtorek to jest 15 i zobaczymy co to wyjdzie, poniedziałku się boję bo będę miała wyniki kiedy byłam chora na tą toksoplazmozę cholerną, i też mnie straszą, że jak złapałam to w ciązy to tu usuwają ciąże, ale mam nadzieję że byłam chora przed ciążą
-
A i jeszcze lekarz kazał nam przynieść pen drive'a, że wszystkie zdjecia do tej pory nam wsadzi i te któe będą robione żeby były w jednym miejscu także naprawdę durnieje co to będzie z jednej słyszę jedno z drugiej drugie
-
Mi lekarka tłumaczyła, że najlepiej jest zrobić do 15 tygodnia około, ponieważ badanie prenatalne polega na sprawdzeniu płynu w szyi, który jest widać najlepiej między 12 a 15 tygodniem ponieważ dziecko jest konkretnie rozwinięte. A jeśli to badanie wyjdzie niepokojąco to kierują na kolejne badanie chyba po 18 tygodniu bo już jest rozwinięta kość nosowa...
Tak mi tłumaczono
Niunia ja się nie uparłam na córę... tak miałam w pierwszej ciąży, że musi być córka i koniec! a teraz jak się mnie pytają to.. nie wiem... byle zdrowe.. po prostu coś mi wewnątrz mówi, że córa będzie teraz...
a co do toksoplazmowy to ja mam zamiar zmusić moją lekarkę aby zrobiła mi badania krwi na toksoplazmozę... kota mamy i lepiej zrobić takie badanie.. chociaż nigdy nie wymieniam kuwety kotce, bo naczytałam się, że częściej chorują kobiety a jeśli planują ciążę albo są w ciąży to może bardzo zaszkodzić dziecku.
Ale jednak z kotem mam styczność... buzi-buzi musi być w końcu to moja młodsza córeczka;)