X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mamafasolk1 Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratuluje.

Dorjana jak sie czujecie z synciem?

My dzisiaj wychodzimy do domku hip hip hura. W koncu sie wykapie bo w szpitalu mają awarie cieplej wody i od porodu myje sie mokrymi chusteczkami, koszmar.
    Dzisiaj na wizycie pediatra bardzo dokladnie zbadala malego i powiedziala ze ma zlamany lewy obojczyk. Ale uspokoila ze to nic poważnego i żeby tylko uwazac na ta raczke. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

magdalena lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) Jej jak u nas jest gorąco;-) Byłam z Malutkim na kontroli dzisiaj i waży juz 3700, czyli przez trzy tygodnie kilogram przybrał Żarłok maly:-D

Mamafasolki mój pierwszy synek miał złamany obojczyk, ale nie skarżył się na to i teraz nie ma śladu. Zawsze ubieranie zaczynałam od tej rączki. I karmiłam tylko na drugim boku, tak mi kazali w szpitalu.

mychowe lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-D
    U nas w porzadeczku....
    Tylko jestem padnieta....
    Misio uczy mamusie czym jesrvprawdziwa miłość <3
    Nigdy w życiu nie byłam taka zakochana <3
    Dosłownie świata poza nim nie widzę!!!!
    Jest CAŁYM SENSU MOJEGO ŻYCIA!!!!

Napisałam zeszłej nocy wspaniałego posta o bólu poeodowym i moich przeżyciach....
    Tak się starałam....
    Naprawdę ciężko mi jest pisać na tym telefonie :-/
    ... Tym bardziej dumna byłam ze tak dużo napisałam :-P
    A na końcu mym giga Paluch zamiast zapisz kliknąłem usuń :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:07

Galanea, aga8787, mychowe, Bea_tina, LoLkA, magdalena lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Kacperek bardzo ladnie rosnie:-) oby tak dalej!

Dorjana ponoc nikogo sie tak nie kocha jak wlasnego dziecka, nawet maz nie ma sie co rownac, chcialabym juz to sprawdzic;)

Mamafasolki jak juz ogarniesz to i owo to czekamy na fotosy!!!

Niunia, natalinka, mam nadzieje ze wszystko gra? Dajcie znac co i jak, jesli bedziecie mialy chwile:-)

Ja po spotkaniu z kolezanka, jak to fajnie spotkac kogos innego jak maz:-)

A spotkanie z polozna, ogolnie bardzo fajnie. Rizmawialysmy o cesarce co mnie czeka, co w sumie wiedzialam, ale triche przypomniala co i jak;) i rozmawialysmy o karmieniu, spacerkach, ubieraniu i co mi do glowy przyszlo:-) nastepne spotkanie juz po porodzie, powiedziala ze szkoda ze wczesniej nie zadzwonilam. Maz dzis sie zabral za ponowne malowanie wiec siedze u rodzicow.

A zmierzylam sobie cukier, pomimo ze wypilam kubek goracej czekolady to wyszlo mi 87 niezle:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:39

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina dobrze, że jesteś zadowolona ze spotkania z położna. U nas była dzisiaj pediatra na patronazu, tak jakoś wyszło ze dopiero teraz. I o karmieniu rozmawialiśmy trochę i bóle brzuszka, wzdęcia nie spowodowane tylko dieta matki, ale wynikają po prostu z nieprzyzwyczajenia układu pokarmowego dziecka na laktoze (zbyt mało enzymów trawiennych ją) i żadne drakonskie diety nie zmienia tego. Można podać np bobotic który eliminuje trochę wzdęcia i warto przestrzegać dostępowe między kamieniami, warto zachowywać ok 2.5h odstep między kamieniami. Tak chciałam się z Wami podzielić tym, może którejś młodej mamie się coś przyda:-)

Jeju, jak to nie po polsku napisałam, ale to telefon taj mi poprawia wyrazy. Przepraszam za błędy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:07

Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Moje noce są ostatnio bardzo fajne, pobudka na wc tylko raz a tak to super śpie.
    Wizyta u położnej ok, wszystko ładnie wygląda. Młodzian grzecznie główką do dołu, ponoć dość nisko. Tutaj nie ma oględzin podwozia więc nie wiem jak szyjka.
    Z ciekawości zapytałam o mierzenie miednicy, ale nie robią tu tego.

Dalej oczekuje i łącze się z oczekującymi ;) i pozytywnie zazdroszczę tym, którym narodziły się już maleństwa :)

mychowe, Bea_tina lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa a gdzie mieszkasz? Bo ja w Holandii i tu tez nie robia jak to nazwalas "ogledzin podwozia". Tylko polozna sprawdza rekami brzuch jak ulozone jest dziecko i tyle. U ginekologa nie bylam przez cala ciaze ale do tej pory na szczescie nie bylo to konieczne.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich najważniejszych rzeczy, to położna powiedziała, że mamy karmić na życzenie! A nie jak w zegarku. I to z jednej piersi do końca z przerwami. Mówiła też, żeby nie świrować, jak pokarmu nie ma, tylko walczyć i starać się, ale nie poddawać i nie wkręcać sobie, że nie ogarniamy:) Że nawet na sztucznym mleku dziecko jest szczęśliwe;P
    Że posiłki powinny być tak ok 2-3 godziny, a pytałam co jak śpi np 5:P to powiedziała, żeby sprawdzić jak maluch wygląda, jak na szczęśliwego to czekać jak wstanie, ale jak coś mu dolega to obudzić i karmić.
    Dała mi troche materiałów, więc jak poczytam to napewno coś dopisze:P

Ej masakra u nas grad padał! I to dość fest, nieźle:P

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie upał normalnie:-D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma spotkań z położną przed porodem, martwię się że sobie nie poradze z karmieniem po tej cesarce.
    A co się dzieje z fizjo? dawno nic nie pisała

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    aisa a gdzie mieszkasz? Bo ja w Holandii i tu tez nie robia jak to nazwalas "ogledzin podwozia". Tylko polozna sprawdza rekami brzuch jak ulozone jest dziecko i tyle. U ginekologa nie bylam przez cala ciaze ale do tej pory na szczescie nie bylo to konieczne.

W UK też nie robią takich badań, nie mierzą szyjki itp. Tylko badania zewnętrzne są. I mniej stresu, tak mi się wydaje. Szczególnie jeśli chodzi o straszenie o skracajaca się szyjke.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    W UK też nie robią takich badań, nie mierzą szyjki itp. Tylko badania zewnętrzne są. I mniej stresu, tak mi się wydaje. Szczególnie jeśli chodzi o straszenie o skracajaca się szyjke.

Dokładnie nas straszą tą szyjką, tyle leżałam a wczoraj lekarka mi powiedziała że szyjka trzyma i długo wytrzyma, gdyby nie cesarka to nie wiadomo kiedy bym rodziła

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, no właśnie ja też się zastanawiam nad tym, co jeśli maluch spi.. mówią, żeby na życzenie karmić albo co 2-3h, u nas na szkole rodzenia mówili, żeby wybudzać na początku i karmić po 2-3h jeśli maluch lubi spać.. a np. Po miesiącu jak nabierze wagi, to już nie wybudzać.
    Jak byłam mala, to miałam śmierć kliniczną.. miałam kilka tygodni, moja mama się cieszyła, że długo spalam, a mi cukier spadł i sie podobno sina cala zrobiłam, na szczęście żyje.. wiec ja na pewno będę wybudzać..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    U mnie nie ma spotkań z położną przed porodem, martwię się że sobie nie poradze z karmieniem po tej cesarce.
    A co się dzieje z fizjo? dawno nic nie pisała

Może fizjo urodziła już?
    A z położna to możesz się umówić prędzej i rozwieje Twoje wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 17:26

aga8787 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:

Szwecja. Usg miałam w 11 i 18 tyg. Potem też już bym nie miała i tylko wizyty u położnej i macanie brzucha, ale że dzidzia "załatwiła" dodatkowe przez to że leżał poprzecznie w 35 tyg to usg dodatkowe miałam. Gina też nie spotkałam.
    Widać podobne zwyczaje "nie zaglądania" mają oba państwa ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Coś w tym jest, że mniej stresu dzięki temu...
    Choć teraz już pod koniec to by mogli sprawdzić jak się sprawy mają ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fizjo dawno nie pisala, moze napisze nam dobre nowiny:-)

Mychowe! 5 razy czytalam, czy dobrze zrozumialam!! Poczatkowo budzic, wydaje mi sie maksymalnie po 3 godzinach, wiadome z czasem tez wydluzac czas. Choc wszystko wyjdzie w praniu.

Powiem Wam, ze mam coraz wiecej skurczy w ciagu dnia! I maluch nadaktywny;) fiu fiu moze cos sie rozkreci hehe:-)

Ciekawe z czego wynikaja te roznice w prowadzeniu ciazy, faktycznie kazdy sposob ma swoje plusy i minusy, ale trudno powiedziec mi ktory jest lepszy.

mychowe, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała też szaleje :) brzuch mi we wszystkie strony "lata" :P chciałabym żeby poczekała do 5 :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe aga ja bym chciala po 2 zebu maz mial juz urlop, ale juz tak niewiele zostalo, ze raczej maly sie sam nie nakreci:-)

A jaka ja jestem glupia! Odliczam, ze 10, 9 dni, a dzis pomyslalam, ze to przeciez za tydzien we czwartek! To samo a jak brzmi zupelnie inaczej;) sama nad swoja glupota sie zasmialam;)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe po prostu naszym dzieciom juz niewygodnie:/ dlatego wierca sie i nie daja spac.
    mamafasolki fajnie, ze wychodzicie jejku zlamany obojczyk jak to strasznie brzmi:(
    patulla fajnie maly przybiera:-) :-) :-) u mnie taz bylo cieplo.
    dorjana super ze u Was wszystko dobrze martwilam sie ze nic nie piszesz.no juz nie moge sie doczekac az sama odczuje ta bezwarunkowa milosc.
    aisa to czekamy na naszych brzdacow:-)
    kurcze z tym karmieniem to jedni mowia na zadanie jedni z zegarkiem w reku a ja chyba zobacze czego bedzie oczekiwal moj Olus.
    aga8787 dasz rade z pewnoxcia czesc rzeczy bedziemy robic instynktownie, takze glowa do gory no i jeszcze my jestesmy:-)
    ja dzis zrobilam pranko poscieli, nowych zakupow, schnie potem wyprasuje. jestem gotowa uszykowac lozeczko tylko zapodziala sie deseczka dzieki ktorej podnosi sie je do gory:/ moj musi cos wykombinowac!!!

Bea_tina, aga8787, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ