KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mychowe - moja mi tam rękami często wymachuje i jest to strasznie nie przyjemne.
Czasem też słysze takie dziwne szczelanie w brzuchu tak jakby przeskakiwanie kościnie wiem o co chodzi
A dziś na poprawe nastroju dostałam wezwanie z ZUSu ;/ zamiast pieniędzy to mam się tłumaczyć;/ co za kraj... -
Aga, ja też to strzelanie kości słyszałam dużo razy, szczególnie jak jakieś ruchy wykonywałam za szybko, naprzyklad przy wybieraniu po kąpieli za szybko nogę podniosłam, ale się przestraszyłam, że kolanwm o dzidzie uderzyła, ale dalej się ruszala.. ciekawa jestem czy one mogą odczuwać bol w środku..
-
mi tak strzela w nocy jak wstaję na siku, a w nocy też boli mnie brzuch ale też przy wstawaniu lub zmianie pozycji, a wczoraj w wannie zaliczyłam dwa skurcze już się wystraszyłam że coś się dzieje, a ja jeszcze GBSa muszę zrobić więc mówię córci że ma czekać na wyniki a potem niech się dzieje co chce
mamafasolk1 lubi tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:zozol, to masz termin wcześniej jak ja, a cc masz po mnie! Ciekawe od czego i kogo to zależy:>??
W moim przypadku zależy to od dwóch rzeczy: 1. Porodówka u nas jest malowana i zamknięta do 3 maja włącznie
2. Mój lekarz (ordynator tejże porodówki) w tym czasie jest na urlopie i pierwszy dyżur ma właśnie 11 maja
Dlatego termin cc 11 maja
Ale z chęcią bym urodziła 4 maja (w moje urodziny) bo już mi ciężko
Juicca zleciało szybko, a Wasz Dawidek już półtora miesiąca ma! prosimy o aktualne zdjęcie !
Wczoraj zrobiłam pranie rzeczy dla małego więc dzisiaj czeka mnie prasowanko tych maleńkich ubranek
Dziewczyny czy któraś z was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej do banku krwi? My dzisiaj podpisaliśmy umowę. Nie powiem koszt spory, ale mam nadzieję że korzyści są warte tej ceny, chociaż z drugiej strony mam nadzieję że dziecko będzie zdrowe i nigdy nie będzie potrzebowało jej użycia.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
mychowe wrote:U mnie od wczoraj takie klucia z roznych stron się pojawiły, czy któraś tak miała? I mala wieczorem tak się ruszala i to w dodatku tak nisko, jak nigdy. Zazwyczaj stopami na gorze ruszala, ale wczoraj tak na dole jakby łapkami przebierała jakby chciała wyjść albo pęcherzem się bawiła, wcale to nie było przyjemne.
mychowe ja tak miałam te kłucia to skraca się szyjka i dzidzia jest nisko tak mi powiedział lekarz
mychowe lubi tę wiadomość
-
aga8787 wrote:A dziś na poprawe nastroju dostałam wezwanie z ZUSu ;/ zamiast pieniędzy to mam się tłumaczyć;/ co za kraj...
a co masz im tłumaczyć że w ciąży jesteś???
jeśli chodzi o strzelanie kości to mi przeskakuje w nocy jak się przekręcam albo w pachwinach albo to miednica ale uczucie i dźwięk mało przyjemny:(
zozol ja nie zdecydowałam się na tą krew pępowinową nawet jakoś szczególnie nie zgłębiłam tematu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:10
-
Gratulacje ALAALICJA!!
Ale milusia niespodzianka na koniec kwietnia:)
A ja jestem tak wściekła. Po pracy mąż przyjechał spoko loko, teraz siedzimy i mówie mu "cieszysz się, że w piątek idziesz ostatni dzień?" Bo po urlopie zmienia prace... a on "no w piątek i cały przyszły tydzień...", to ja pytam "to co, autobusem we czwartek mam jechać do szpitala??" na co mąż stwierdził, że "jakoś dojadę". Jestem tak zła i tak mi przykro, siedze i rycze jak bóbr... Na pierwszym porodzie go nie było bo praca, teraz MIESIĄC TEMU! powiedział, że od 5 bierze urlop, to dziś się dowiedział, że dopiero od 12! Nosz cholera jasna! Ni gadam z nim, bo nie mam nerwów... A jak nie pojedzie ze mną do szpitala, to powiem na oddziale, że mają go nie wpuszczać, bo cielak też nie może powiedzieć, że żona rodzi i choćby od czwartuku OKOLICZNOŚCIOWY weźmie... nie to nie, w dupie go mam:/
Wybaczcie, ale musiałam komuś się wyżalićALAALICJA lubi tę wiadomość