X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe slyszalam o tej spiaczce gdy spada cukier jest to niebezpieczne, bede go na poczatku wybudzac.
    no wlasnie fizjo moze cos skrywa;) i oznajmi nam niebawem nowine....
    bea-tina kto wie jak miewasz czesciej skurcze:-)
    masz racje brzmi inaczej;)
    ja czekam na porod przed majowka a moj wczoraj do mnie ze niech maly posiedzi jeszcze i po majowce wyskoczy ehhhh masakra przyjezdza rodzinka i dlatego tak sobie wymyslil. zgodzilam sie na odwiedziny ale pod warunkiem, ze jak bede rodzic to nie przyjada a tym bardziej zaraz po porodzie nikogo nie chce miec w domu!!!!! oj Ci faceci samoluby.... nie pomysli, ze mi juz bardzo ciezko i na pewno nie bede skakac przed goscmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:14

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam Magdaleno, oni nie siedza u nas w skórze, żeby wiedzieć co to będzie po porodzie. Na szczęście u mnie na szkole rodzenia wręcz polecali, żeby nikogo nie zapraszać do siebie, nie przejmować się sprzataniem, tylko poznawać się z maluszkiem i na szczęście moj mąż to wziął do siebie :)

magdalena lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja musze pokazac jakis artykul o tym czasie po porodzie. Chociaz on to ani matkisynek ani nic. Wystarczy ze mu powiem ze ja nic nie robie tylko z dzieckiem siedze, wiec nie powinno byc problemu. Po pierwszym porodzie to on o nas dbal, bo ja mialam wszystko w dupie;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troche musialam powalczyc z moim zeby zrozumial, ze po porodzie bede potrzebowala ciszy i spokoju a nie krzatajace sie osoby:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 popoludniu mam wiekszy bol w pachwinach i chodze jak kaleka. Jeszcze gorzej niz nad ranem po przebudzeniu jak wstaje. Czy to znak ze maly zsunal sie nizej?? Jak myslicie? Jak siedze to jest ok. Kurde a bylam dzis u poloznej w poludnie to nic nie czulam jeszcze...

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Od 5 popoludniu mam wiekszy bol w pachwinach i chodze jak kaleka. Jeszcze gorzej niz nad ranem po przebudzeniu jak wstaje. Czy to znak ze maly zsunal sie nizej?? Jak myslicie? Jak siedze to jest ok. Kurde a bylam dzis u poloznej w poludnie to nic nie czulam jeszcze...

U mnie to samo od paru tygodni, bol w pachwinach jak wstaje z pozycji siedzącej, pierwsze kroki jak u kaleki.. i uczucie takiego napięcia na dole.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    U mnie to samo od paru tygodni, bol w pachwinach jak wstaje z pozycji siedzącej, pierwsze kroki jak u kaleki.. i uczucie takiego napięcia na dole.
    kobietki tez tak mam wiec chyba norma:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś tu cisza, coraz więcej mam rozpakowanych i nie maja pewnie czasu już zajrzeć, albo łapią odpoczynek póki mogą :)
    Oj ja też już bym chciała :)
    Dobrej nocy mamusie :)

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-D
    Przespalismy się troszkę.... Wkoncu!!!
    Pierwsze 3h przespane <3
    Musimy złapać rytm...
    Misio jest mały to i rzoladeczek ma mniejszy....
    Pierwsze dni jadł tyko po 5ml i to co pół godziny do godziny.
    Boimy się aby za dużo nie stracił dlatego tak skupiam się na,karmieniu
    U nas takie maluszki dłużej siedzą w szpitalu przez wzgląd na zbyt mała masę ciała i ewentualny ubytek
    ...Wiec walczymy dzielnie...
    Aby czy prędzej wracać do domku...

<3 jestem zakochana po uszy <3
    I wiecie co - to chyba narcyzm :-P
    Misio jest wiernym odbiciem mamusi :-D

Co do laktacji to masakra!!!! Siedzę obecnie i szukam sposobu na opanowanie tych baryłek moich... Musze coś wynaleźć... Bo eksploduja!!!
    Wszyscy tu mnie chwała ze tak dzielnie walcze o pokarm
    ... I że mam pięknE, TLUSCIUTKIE MLECZKO :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 03:04

mychowe, aga8787, patulla, magdalena, agata86 lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana w szpitalu waga to najważniejsza rzecz, skąd ja to znam. I robi się wszystko byle na wadze był przyrost;-)

Kacper już najedzony, wiec idę dalej spać. Dobranoc;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana super, ze tak sobie dobrze radzicie! pokazesz nam malego Tobiaszka???
    trzymajcie sie zdrowo chowajcie. co do pokarmu nie mozesz odciagnac?

zdaje relacje parcia w nocy znowu byly ale doszly bole z krzyza a teraz pobolewa brzuch a jak u Was?
    fizjo gdzie jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:18

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    U mnie wciąż lato w pełni. Poza tym nic się nie dzieje, nie boli, nie ma skurczy, spokój i cisza..
    Magdalena, u Ciebie za to chyba powoli się rozkręca ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bol brzucha jakby sie nasila wiec moze???
    aisa idziemy prawie rowno wiec u Ciebie tez moze sie rozkrecic z godziny na godzine:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:43

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana pokaz Tobiaszs:-) dobrze ze wszystko idzie prawidlowo:-)

Aisa zazdroszcze pogody u nas dzis znowu chmury, moze pozniej cos sie rozpogodzi:-)

Magdalena obys sie w koncu rozkrecila;) co ten Oluś taki uparty!

Ja dzis noc nawet ok, standardowe budzenie itp. A na wieczor maluch taki rozjuszony, ze myslalam ze brzuch rozszarpie i wyjdzie:) ale tez pojawil bol krzyzowy, podbrzusze boli, ale czop nie odszedl, brzuch dalej wysoko, wiec szalu nie ma;) ale skurcze tez sie w kazdym dniu nasilaja;) takze kto wie;)

Milego dnia:-)

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - u mnie podobnie, wczoraj było mi nie dobrze ból podbrzusza jak na okres rano nawet mocny. Maluchy same sobie wybiorą właściwy moment :) coraz mniej wierzę że doczekam 5 maja
    A co do pogody to u mnie piękna :)

Bea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam nockę do dupy co godzinę wstawałam siku, nie wiem skąd te parcie na pęcherz skoro mały leży głową do góry :(
    Stopy spuchnięte, dłonie też i do tego kolana mnie bolą, już bym chciała mieć to wszystko za sobą! Skurcze w nocy męczą mnie już od kilku tygodni, brzuch twardnieje co chwila, średnio co drugi dzień mnie przeczyszcza, a jakoś nic się nie rozkręca.
    Do cc jeszcze 11 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 11:06

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, to masz termin wcześniej jak ja, a cc masz po mnie! Ciekawe od czego i kogo to zależy:>??

A ja się za sprzątanie zabrałam:P Bo syf kiła i mogiła, a sprzątać to nie ma komu;P to ogarnęłam to co dałam radę a resztę to już małż jak mu sie zachce;P

A zapomniałam napisać, wczoraj po kąpieli balsamowałam cielsko i patrze, a coś ze mnie cieknie:P a to siara sobie wyciekała z cycocha:P i powiem, że sporawo, ale no cóż:P Oby później tylko mleko było:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozolku to już tuż tuż ;) widzisz jak ten czas zleciał ;) jeszcze trochę i będziesz miała maleństwo przy sobie ;)

zozol lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja 2 prania zrobilam, zupe pomidorowa, golabki zeby maz w razie czego glodem nie przymarl;) zaraz rozwieszam pranko, mam jeszcze w planach prasowanie i szycie zaplanowalam ale nie wiem czy dam rade ale w sumie lepiej zajac sie robota niz myslec ze boli:-)
    ciekawe jak zakonczy sie ten ostatni dzien kwietnia?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:42

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj takie klucia z roznych stron się pojawiły, czy któraś tak miała? I mala wieczorem tak się ruszala i to w dodatku tak nisko, jak nigdy. Zazwyczaj stopami na gorze ruszala, ale wczoraj tak na dole jakby łapkami przebierała jakby chciała wyjść albo pęcherzem się bawiła, wcale to nie było przyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 14:39

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ