X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bea_tina z tymi facetami. Może jeszcze zmądrzeje do czwartku. Powiem Ci na pocieszenie, że mój też mnie czasami tak wkurza, że chyba bardziej się nie da.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaalicja gratulacje:-) :-) :-) nie bylo Cie chwile i prosze jakie wiesci....
    moze fizjo tez juz rozpakowana???
    bea-tinko wspolczuje. ze musisz sue denerwowac zmadrzeje pewnie, przemysli, szkoda nerw.
    u mnie sytuacja wyglada nastepujaco skurczy brak, rozwieranie i bol na dole:/ nie wiem sama co tym myslec? powinnam jechac do szpitala czy czekac??

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena a ten ból to na pewno nie skurcze? Może po prostu inaczej je odczywasz? Spróbuj wziąc 30 minut prysznic lub kąpiel - albo się zacznie albo wyciszy. Może po prostu dzidzia wstawia się w kanał.

relg73sbz3tzgru8.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, a masz to cały czas? Bo ja mam identyczne objawy, ale co jakis czas się pojawiają, później znikają, ale w dużych odstępach czasu.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten pierwszy dzień maja :) ostatni weekend pewnie dla kilku z nas :)
    bea_tina - mam nadzieję że mąż zmieni zdanie

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) Chyba wszystkie na porodówke pojechałyście;-)

mychowe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem, chociaż chętnie bym pojechała na porodówkę :)
    W sobotę urodziny robię i się nad menu zastanawiam.
    Beatina rozumiem twoje nerwy, faceci czasem są tacy tępi że szok. Ja się chyba cieszę że w niedzielę będę rodzić bo wtedy mąż do pracy nie idzie, a tak to go też nie ma całymi dniami, wczoraj jak wyszedł do pracy po 6 to wrócił o 20. A po pracy jeszcze pełno telefonów.
    Miłego dzionka dziewczyny, u nas słoneczko pięknie świeci :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki:)

Po tych nerwach przez mojego zjona ledwie co spałam:/ chyba z 6 razy do wc latałam, ułozyć się nie mogłam, a "zasypiałam" tylko na plecach:/ i dodatkowe nerwy, czy małemu przez to nie zaszkodze... Teraz obracam śniadanie i zobaczymy. Ja dziś robie nic totalne:) później na grilla ale w gości więc na luzaka:)

Ciekawa jestem kto zostanie pierwszą majową mama:) Patulla a Kacperek dzisiaj już miesiąc!! Ale to zleciało;P

Aga bardzo bym chciała,bo jak on mnie nie zawiezie, to mi sie nawet samej nie chce jechać, znowu sama, bo on ćwok, nie może w pracy powiedzieć że żona rodzi, co za palant:/ Oczywiście dziś z nim nie gadam, bo nie bede się denerwować...

Miłego dnia mamuśki:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że mógłby wziąć urlop na żądanie albo okolicznościowy. Ja bym nie odpuściła.

Tak Kacper ma dzisiaj miesiąc. Strasznie szybko to zleciało i niestety jakieś kolki czy coś podobnego pojawiły się nam ostatnio. W nocy od 1-2 do 4-5 ciężko mu spać, pręży się, poplakuje. Ale już daje mu delicol i bobotic i zobaczymy czy się poprawi i brzuszek nie będzie bolał. I nie ukrywam, chciałbym pospać dłużej.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judith wzielam wczoraj kapiel i sie wyciszylo:-) w nocy spokoj zadnego bolu, dzis tez luz, mychowe chyba nam sie wszystko przygotowuje moze faktycznie maly uklada sie w kanal rodny bo myslalam, ze dziure mi na dole zrobi.
    no ciekawe ktora bedzie pierwsza w maju ?
    co sie dzieje z fizjo i elle?
    bea-tina ja bym powiedziala mezowi, ze mi przykro ze w takim dniu nie jest ze mna wygadasz sie a tak bedzie to siedzialo w tobie, ale to moje zdanie.
    u mnie sloneczko pieknie swieci.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjjjjjjjjjj

jestem:)))))

wiecie kiedy urodziłam??

27 kwietnia o 12:20 :-) piekna data,hihi :-)

Hania ma 3280 gram, 55cm, 10 punktów Apgar.

A było to tak...

w piątek 25 pojechałam do położnej na ktg...a tam niskie tętno płodu..i skurcze. Skierowała mnie do szpitala na obserwacje. Myśle sobie ok- posiedze 2 dni i pójde do domku :-)a tu w niedz rano dostałam skurczy...na ktg były co 5-6 min...a jak pochodziłam po schodach to były już co minutę! od godziny 10 skurcze były co chwilę...a o 12:20 naturalnie urodziłam córeczkę :-) Niestety ale musieli mnie łyzeczkować...bo łożysko całe nie wyszło...ale najwazniejsze ze dzidzia cała i zdrowa:)))

Nie miałam jak się odezwać do Was...ale pewnie domyśliłyście się że urodziłam :-) Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala...pierwsza nocka już za nami w domku...Hania jest b. grzeczna...a synek co chwilę zagląda do niej :-)

sciskam:***

Bea_tina, magdalena, Karola:), aga8787, aisa, agata86, zozol, slonkozusa, judith, LoLkA, mychowe, mamafasolk1 lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo bylas podejrzana o porod i widze bardzo slusznie:-) gratulacje Kochana:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo tak podejrzewalysmy, ze ta cisza moze oznaczac ze jestescie juz we dwie:-) super gratluje Ci z. calego serca super, super.
    wyslij foteczke ksiezniczki.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:**

Madzia podasz mi swój nr telefonu??? nie wiem jak sie wstawia....a wysłałabym Ci mmmsem :-) jesli mogę oczywiscie??

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo gratulacje :) i jednak Hania :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo gratuluje:*

A pysia13 też zniknęła, wiec może i ona już urodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 12:50

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Fizjo! :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Patula ja jeszcze w dwupaku, nic sie nie dzieje cisza... Jak mnie wezmie to dam znac najlepsze sa akcje na zywo, wiec ja tez bym chciala jak dam rade informowac na biezaco jak akcja sie rozwija; pozdrawiam

magdalena lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    dzieki:**

Madzia podasz mi swój nr telefonu??? nie wiem jak sie wstawia....a wysłałabym Ci mmmsem :-) jesli mogę oczywiscie??
    no pytanie jasne, ze mozesz wyslalam Ci zaproszenie i podam Ci numer:-)
    Beatina kiedys wstawiala instrukcje wstawiania zdjec na forum tylko gdzie to bylo na jakim watku??? hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 13:13

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinypic.com - za pomocą tej strony można dodać zdjęcie. Też miałam problem z tym.

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ