X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzíś padnięta ,mój baluje u kolegi na urodzinach i ja sama :( dziś zjechały sie ciocie no i bede mieć dziewczynke mówią hehe niema innej opcji hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    A ja dzíś padnięta ,mój baluje u kolegi na urodzinach i ja sama :( dziś zjechały sie ciocie no i bede mieć dziewczynke mówią hehe niema innej opcji hehe

Mi się wydaje że ja też będę miałą dziewczynkę, taką śliczniusią z dwoma kucyczkami ;D i różowych ciuszkach <3
    Nawet powiedziałam to mężowi, jego reakcja:
    "Niemożliwe, a tak się starałem o chłopczyka"
    he he he...
    ...chodziło mu o to że podczas starań robiliśmy wszystko aby trafić w dzień ovu (zero sexu na tydzień przed), a mąż se poczytał o pozycjach na chłopczyka,
    ...i moja dieta była bogata głównie w sód i potas (przed ciążą miałam strasznie ochotę na słone) :D

Obecnie wręcz przeciwnie - czekolada i lody to moje największe i najczęstsze zachcianki <3
    A co przemawia za płcią piękną - moja uroda - obecnie mam twarz jak niewypał i pełno pryszczy :P feee...
    (nigdy nie myłam urodziwa ale teraz to dosłownie straszę)
    Będę mega testem na płeć - ciekawe która kijanka wygrała ???

(chyba jest mi płeć obojętna - choć ciekawość zżera - będę sie cieszyć i z dziewczynki i z chłopczyka (nio tu bardziej mąż) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 08:21

• alxa Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przy porodzie nie koniecznie jest potrzebny mąż. Jeśli masz możliwość to zabierz ze sobą mamę, ciocię, przyjaciółkę... kogokolwiek.. ja sobie nie wyobrażam porodu sama!
    Najpierw jest Ci zimno, a masz siedzieć na toalecie i nie możesz wstać, to pomocna dłoń przyniesie bluzę i będziesz mogła ją/go przytulić jak masz skurcz (a to o dziwo dużoooo pomaga) a jak rodzisz jest Ci gorąco do tego stopnia, że weszłabyś pod lodowaty prysznic więc okłady są przydatne... w każdej fazie porodu przyda Ci się ktoś bliski do pomocy.. i pamiętaj, że nie musi być to mąż.
    Moja mama była przygotowana, że w poprzedniej ciąży jakbym rodziła rano to ona by była ze mną, bo mój w pracy miał wyjazdy...

co do tej maty jest super i też się nad nią zastanawiałam, ale poszukam jeszcze jakichś opinii, mi się niania przyda bo jednak mam 135 m kw więc się można zgubić...

Tekst z kurą najlepszy! na resztę odpowiem później bo muszę lecieć do szkoły! :*

e3db312905.png
    920555c751.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo niestety nie znam żadnego sposobu. Mój jest takim egzemplarzem, że jak sam sobie w głowie nie poukłada to ja go nie przekonam do niczego. Pierwszą ciąże bardzo przeżywałam tak jak wy teraz, było mi bardzo przykro, że nie interesuje sie naszym dzieckiem i mną. Nawet jak sie przy nim poskarżyłam jego kuzynowi że traktuje mnie jak trędowatą bo kilogramów mi przybyło to w prost powiedział " a co mam cię okłamywać, że mi sie teraz podobasz , wiesz że zawsze jestem szczery".
    Na razie mi kilogramów nie przybyło więc traktuje mnie normalnie, ale widze że jest bardziej zaangażowany w tę ciąże. Ja też teraz jestem bardziej dojrzała i przyzwyczajona do jego głupiego nieraz gadania.
    Kłucić sie nie kłucimy bo mój mąż nie umie się kucić, tak jak twój bemommy, tylko co gorsza się przestaje odzywac i mamy ciche dni na szczęście rzadko.

Kasienka82 mój mąż też mdleje jak mu krew pobierają, ale ja od początku mówiłam że chcę żeby był ze mną, powiedziałam że bedzie stał przy głowie i zgodził się i nie zemdlał :) Tak jak axa pisała że pomoc kogoś bliskiego jest nieoceniona i na pewno się przyda tak że jak twój mąż by sie nie zdecydował to pomyśl żeby kogoś innego zabrać.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie przeziębienie złapało, zdycham :/

Chlera ja do płci nie mam absolutnie żadnych przeczuć kompletnie, ktoś jest :P

mamafasolki nie martw się, jako, że twój nie jest debiutantem wie czeka się spodziewać tym razem, jak możesz wyglądać, czego spodziewać się na sali porodowej, i wierzę, że teraz ogarnie temat :) wierzę i ci szczerze tego życzę :)

Dorjana, rozdzierana kuro ty nasza :*

mamafasolki lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kura spodobała się każdemu :) Dorjana jesteś niesamowita!

dziś kobietki wypatrywałam rzeczy do pokoju mojej dzidzi, pokój wirtualnie urządzony :) a tak naprawdę to jeszcze przed rozwiązaniem będziemy kupować lokum więc będzie ciekawie czas nas goni :) https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/kwwietniowo-majowe-mamusie-2014,882,39.html#
    bardzo przyjemnie spędzony czas mój dziś w pracy :(

Dorjana zostało nam do porodu 200 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 19:50

Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra !!!! a ten brzusio nadal nie chce rosnąć ;(
    to jest jakieś nieporozumienie :(

pewnie szybciej zacznę rodzić niż cieszyć się ciążą ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 19:51

bemommy lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana spokojnie na pewno niedługo urośnie i jak wystrzeli to nas wyprzedzisz szczuplutka jesteś i może taka Twoja uroda ja mam taką małą piłeczkę :) Nie jestem szczupła ale brzuch zawsze miałam płaski i jakieś półtora tygodnia temu coś się pojawiło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 19:54

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki:**

boli mnie dziś okropnie brzuch! tam na dole w jajnikach:((
    Czy to normalne na tym etapie??
    boje się jak cholera:((
    wizyta dopiero w poniedziałek..a ja latam do wc i ze strachem patrze czy nic nie ma na papierze.
    Oszaleje...
    Wzięłam nospę.

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ;D DZIĘKUJĘ :D
    <3 Jesteś KOCHANA !!! <3

... ja szczuplutka (możliwe) ale jaka szeroka :P
    z mężem się śmiejemy że pewnie nici z brzusia - dzidzia się zmieści miedzy biodrami - sporo tam miejsca ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 20:34

mychowe lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej DZIEWCZYNY !!!!
    WIDZIAŁYŚCIE TO :O
    znowu awansowałam ... tym razem na

<3 AUTORYTET !!! <3

(widać że się znają na rzeczy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 20:37

bemommy, mychowe lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo no mnie też dziś od rana ciągnie no ale tłumaczę sobie że rośnie. sama nie wiem co Ci powiedzieć w razie czego pędź do szpitala, mnie często tak jakby rwie ale pewnie to od zrostów które jakieś są po cc.

dorjana to nie będziesz miała problemow z porodem jak jesteś szerokobiodrowa :) widzisz zawsze mozna znaleźć jakiś plus.

czekam na mojego mężusia pokaże mu mój plan na urządzenie naszego lokum :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, poczekam jeszcze z godz i jak nie przejdzie to pojade:((

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo spokojnie, takie bóle w dole są normalne, też je mam:(

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    dorjana to nie będziesz miała problemow z porodem jak jesteś szerokobiodrowa :) widzisz zawsze mozna znaleźć jakiś plus.

czekam na mojego mężusia pokaże mu mój plan na urządzenie naszego lokum :)

z tymi biodrami to podobno nie jest tak łatwo przyporodzie - ale zobaczymy ;P

a ja na mężusia nie czekam - poszedł w długą - pewnie dziś nie wróci ...
    MĘSKI WIECZOREK z kumplami z pracy :D

tak sobie siedzę i się zastanawiam...
    ... po dłuższym namyśle stwierdzam że ja nigdy nie byłam na takim BABSKIM WIECZORKU :/
    ... i pewnie teraz już prędko nie pójdę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 02:40

• bemommy Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo mnie tez pobolewa tak ciągnie ale to mam tak raz ze dwa w ciągu chwili to chyba, że macica się rozciąga :), mi lekarz mówił, że jak mnie bardzo boli to tabletka i położyć się na lewym boku lewą nogę lekko podkurczyć a prawą nad lewą, wpisz w wyszkiwarkę pozycje do spania i ci pokaże jak dokładnie to wygląda, bo wtedy dziecko się najlepiej dotlenia

Dorjana ja czekam za kilka tygodni na wpis przepraszam wam tex tak rośnie brzuch? :P nie martw się u mnie tez jakoś nie widać, jak ktoś się zna i wie to twierdzą, że widać :) ja tam nie widzę szaleństw na brzuchu :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjanka jak napisałąm to pomyślałam a może to modelka długa a wąska :P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, nawet nie czytam co piszecie dzis... nadrobie, obiecuje!
    poszlam rano do szkoly i bylo wszystko suoer, wrocilam o 14-wczesniej niz zamierzalam i dostalam skurczy, dosc mocnych i bolesnych... nie wiedzialam co robic, wiec lezalam, zjadlam no spe i lezalam... ciagle chodze siku i patrze czy na pewno nie ma krwi ... jutro musze isc do szkoly tez i teraz nie wiem juz w ogole co mam robic! Nie moge zajec odpuszczac ale tez nie chce zaszkodzic malemu... mam nadzieje, ze skurcze minely nie tylko dzieki no spie i juz w nocynie wroca:( a teraz ide spac dobranoc dziewuchy!

e3db312905.png
    920555c751.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa trzymaj się cieplutko, mam nadzieję, że skurcze przeszły i nie wrócą, i to nic takiego:* może lepiej zostań jutro w domku i odpocznij?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxa - odpoczywaj - ja tak zawsze robię jak mam jakieś niepokojące bóle czy plamienia... i pomaga :))
    Odpoczywaj i relaksuj się :))
    Szybkiego powrotu do zdrowia <3

A ja nadal siedzę przed kompem, pewnie szybko nie zasnę :(
    Mąż przed chwilką wrócił i już śpika :)
    ... he he he ... nawet go wyniuchałam - czy nie przybalował za ostro :D
    ... i musze przyznać że chłop mnie zadziwia - całkiem trzeźwo się trzymał
    (wypił tylko kilka piwek i że niby do żonki tęsknił :) )

<3 Niezły dziobak :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 03:08

mychowe lubi tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ