X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787-to lecimy jutro razem na penetralne hehe wszystko bedzie ok musi być!!!!

mirka14-podziwiam za wytrwałość :d ja bym nie dała rady hehe ból cycek już mi przeszedł i nic a nic już nie bolą:d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki trzymam kciuki za wasze prenatalne! Koniecznie dajcie znać jak poszło:) ja już swojego bąbla nie widziałam ponad 2 tygodnie:( ale jutro powinnam dostać detektor tętna płodu i mam nadzieję, że jak usłyszę serduszko to się uspokoję;) obym tylko umiała je znaleźć:)

Alxa daj znać co u Ciebie:* bo zaginęłaś nam w akcji:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę w środę. Nie mogę się doczekać, ale i mocno się stresuje.
    Piersi już mnie nie bolą, mam je jedynie całe w siateczce żył.
    U mnie wie tylko najbliższa rodzina i przyjaciółki.

POWODZENIA NA BADANIACH! Dajcie znać dziewczyny jak będziecie już po!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was :* nie ma mnie cały weekend a tu ciągle coś się dzieje :)

aga8787 nie przejmuj się teściową, maja teściowa też miała reakcje nie taką jak się spodziewałam, nie to co moja mama i przytuliła i ucałowała i łza w oczku się jej zakręciła :)
    U nas już większość najważniejszych osób wie, powiedzieliśmy po prenatalnych, ale i tak się domyślali bo ja nie umiem czegoś ukrywać, tata tylko się na mnie spojrzy i widzi że coś kręcę ;)

mirka14 mnie też już dawno piersi nie bolą :)

Ja wizytę mam w czwartek chyba że przełożę bo mąż chce jechać do rodziców 300km, ale wiecie co chyba nie da się przełożyć a nie opłaca się jechać w piątek i w niedziele wracać ;)

Również trzymam mocno kciuki za Wasze prenatalne i jestem pewna że będzie wszystko dobrze :)

• slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę dzisiaj trzymajcie kciuki strasznie się strsuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 12:41

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisałyście :P
    Moja rodzinka już wie :) i super bo wszyscy się interesują i snują play, szczególnie od mojej strony, bo to pierwszy wnusio, siostrzeniec/nica i wszyscy szaleją :P
    Z mężusiem całe szczęście się nie kłócimy :) co prawda czasem wolałabym z jego strony większego zaangażowania, ale to chyba tylko moje wymysły :P
    ja zaczęłam już 13 tydzień i jestem przeszczęśliwa :)
    Brzucha niestety dalej ze świecą szukać, ale jeszcze się doczekam :) Prenatalne dopiero 31 :/ ale zleci :P

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa nie ma czym:) na pewno będzie wszystko dobrze i zobaczysz swoją dzidzię:) zazdroszczę:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

jeszcze kilka godzin i moja wizyta:))) nie mogę się doczekać...a jednocześnie mam duzyyy stres:)) Nie cierpię włazić na ten fotel i się otwierać :-D

Wiecie...u nas było inaczej. Teściowa się bardzo ucieszyła z dziecka. A moja mama...szkoda słów. Jest mi przykro, bo to moja mama.
    U mnie to strona męża bardziej się interesuje, dzwoni...
    Nie zapominając mojej babciuni, która mimio 80 lat na karku przyjeżdża srednio 2 razy w tygodniu do Nas. Jest niesamowita-to moja najlepsza przyjaciółka...która wszystko rozumie i mnei kocha taką jaka jestem. Eh...no i się poryczałam ze wzruszenia.

bemmomy, tekst...że nie da się załatwić na zapas- rozwalił mnie do śmiechu:)))

alxa, martwię się, napisz co się dzieje u Ciebie:*

slonkozusa, oczywiście kciuki zaciśnięte!!!

kasienka82, gdzie zamawiałaś ten detektor tętna??możesz mi podaj linka?:))

• bemommy Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    Niunia lecimy do do tego 14 tygodnia jak szalone :P a dopiero testy byly :)

Fizjo ja miałam badania w zeszły wtorek o 20 to caly dzień na szpilkach siedziałam a po badaniu z badania to leciałam na skrzydłach do domu :) Daj znać po badaniu jak tam, jak się czujesz? bóle przeszły?

Ja oczywiście nie wytrzymałam i od razu po teście powiedziliśmy mamom, i mojemu bratu, przyjaciołom tu i w Polsce, ze strony męża to teściowa mimo porśby poczekajmy do 12 tyg z zawiadomieniem od razu wszystkim powiedziała, natomiast mojej rodzinie w Polsce zaczęłam mówić dopiero od wtorku po badaniach, w pracy powiedziałąm dość wcześnie, bo w 6 tyg właściwie musiałam bo mnie poprosiły w pracy o pomoc w przesunięciu wielkiej szafy, a że ja raczej silna niż słaba to powiedziałąm, że nie bardzo mogę dźwigać to się zaczęly gratulacje uściski.

Dziewczyny piszczcie po badaniach, jak było :)

Alxa odezwij się, bo cisza u ciebie

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo koniecznie daj znać po wizycie:) nie ma się czym stresować będzie dobrze:)
    Proszę o to link http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-z-lcd-nowy-zel-kurier-0-zl-i3611151142.html jak tylko dostanę, wypróbuję i dam znać czy warto o ile jesteś zainteresowana zakupem czegoś podobnego:)

jeśli chodzi o reakcję mamy...nie przejmuj się:*...wierzę w to, że Twoja mama na pewno się cieszy tylko może ma problem z okazaniem tego, zobaczysz, że po urodzeniu dzidziusia zwariuje na jego punkcie:)
    u mnie też najbliżsi wiedzą od 8-9tygodnia, teściowa przeszczęśliwa - chyba aż za bardzo... a rodzice podeszli do tego normalnie, cieszą się a później będzie już tylko lepiej:)
    czekam z niecierpliwością na wasze wieści z badań!

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    NUNIA <3 czekamy na wieści <3 i trzymamy kciuki !!!

Zaczynamy dziewczyny - wyczekiwany tydzień !!!
    Ależ emocje !!! - mam nadzieję że dni będą pędzić
    - byle do CZWARTKU !!! <3

Mychowe czujesz napięcie?? Ten dzień jest coraz bliżej!!!
    Zbliża się 13 TYDZIEŃ !!!! <3

Jestem taka szczęśliwa (a zarazem przerażona) :/
    Przynajmniej rozwieję niepewności - mojej dzidzi coś nadal nie widać :(
    Wczoraj ubrałam nawet w moją najobciślejszą spódniczkę jeansową :(
    - martwi mnie to że dałam radę :(((

A w ogóle to byłam u teściów - pierwszy raz od 3 miesięcy i MASAKRA !!!!
    Nikt nie zauważył zmian - a byłam bardzo obciśle ubrana :P

Nie wiem kiedy im powiemy ????
    może w 3 trymestrze :D

(a Wy już powiedziałyście ?? )

Ja juz nie moge sie doczekac prenatalnych w czwartek:) I to moje pierwsze usg dzierwczyny, wiec poiwnnnam dostac medal za cierpliwosc ;)
    Dzis mialam niewielkie klucia z lewej strony w pachwinie i nawet bardzo sie ciesze, bo to znaczy, ze cos tam sie rozciaga i to dobry znak :)
    Mdlosci znacznie mniej, juz nie calodniowe, a jakies godzine dziennie i ciagle odrzuca od zapachow, ble.

A u Ciebie?

A co do brzuszka, to ja nie dopinam spodni, ale kazdy jest innej budowy, wiec u Ciebie jak wyskoczy, to sie nie poznasz pewnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 16:28

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Fajnie, że część już po badaniach prenatalnych :) Ja zaczęłam dziś 12 tydzień i jutro wizyta u lekarza :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście suwaczek do niczego :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to idziemy jutro razem do ginekologa :)
    Dziewczyny tyle napisałyście że trudno nadążyć z czytaniem i odpisywaniem :)
    Powodzenia dziewczynki na prenatalnych które mają być w tym tygodniu, dajcie koniecznie znać po.
    My powiedzieliśmy rodzicom w 9 tygodniu i zarówno rodzice jak i teściowie bardzo się ucieszyli i łezki w oczach się zakręciły. Poza nimi wie nasze rodzeństwo i przyjaciele.
    U mnie brzuszka jako tako jeszcze nie ma ale w niektóre spodnie się już nie mieszczę ale to raczej kwestia rozrostu bioder, no i sukienki też już pochowałam bo się w piersiach nie mieszczę.
    A co do piersi to różnie raz bolą raz nie (głównie wieczorami bolą)
    Z mężem się nie kłócimy ale też ostatnio się poczuł jak niebieski ptak i częściej wychodzi z kolegami a ja siedzę jak burak sama w domu :( trzeba mu to ukrócić. Musiał za to okna pomyć ostatnio hehe

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie usg zrobione dzidziuś ma 4.16 więc troszke za mały na prenatalne które to zostało przełożone za tydzień

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozusa - Ty masz termin na 12 maja? Czy tak? Ja mam jutro USG, więc pewnie też maluch może być zbyt mały...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak termin wedłóg ostatniej miesiączki 12 maj

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja na prenatalnym byłam w 11 tc. i 2 d. i dzidzia miała już 5,45 więc może Twoja też już osiągnie minimalny wzrost czyli, 4,5 czy 4,6 :)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonko który jesteś tydzień? natalinka myślę, że u Ciebie też może być za wcześnie, ja miałam robione prenatalne w 12t+3 i dzidzia miała 6,5cm:)

xnw4yx8dccihf62o.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ