KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatina i Magdalena, gratuluje maleństw..u mnie się działo, opisze jutro, tan. dziś, bo wciąż jesteśmy w szpitalu. Malutka się urodziła przez cesarskie cięcie. Liliana przywitała nasz swiat o 18.01 7 maja, wczoraj, poprzez cesarskie cięcie. Wazy 3560, jeszcze nie mierzona, bo w angielskich szpitalach nie mierzą. Sami ja zmierzamy..
Do soboty w szpitalu zostajemy na antybiotyki.
Jutro opowiem jak to było.. a jest co opowiadac.aga8787, evas, zozol, agata86, LoLkA, judith, magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
Bea_tina - gratuluję śliczny maluch
Mychowe - najważniejsze że masz już malutkagratulacje
Aisa - gratuluję syna
A ja nadal w szpitalu. Miałam wyjść wczoraj ale źle obcieli małej pempowine i za krótki miała kikut podwiazali mi to i krew się puscila. Wczoraj cały dzień biedna płakałazobaczymy co dziś powiedzą
mychowe lubi tę wiadomość
-
No się działo!
Mychowe w końcu się odezwałaś, gratuluję córeczki
Aisa gratuluję syna!
Pysia trzymam kciuki i czekamy na wieści
Dużo zdrówka dla Was dziewczyny i dla Waszych pociech.mychowe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No, majówki chyba rozpakuja się do połowy miesiąca jeśli tak dalej pójdzie. Nasz Kubuś jakiś niespokojny. Gdy odchodzą mu gazy prezy się i płacze. Nie wiem czy to nie początki kolki, a Espumi... dopiero od 1 mies. życia. Niby nic takiego nie zjadlam. Od kilku dni za radą położnej wprowadzamy banana, a tak to już się glodze na biszkoptach, więc wygladam jak z Oświęcimia.
-
Natalinka dlaczego tak się "głodzisz"? A możesz do pediatry zadzwonić? Na pewno pozwoli dać kropelki Małemu. Wszędzie pisze, że po pierwszym miesiącu. My Bobotic na gazy mamy i dawałam czasami przed pierwszym miesiącem.
Może leżenie na brzuszku pomogłoby trochę. Mój Kacperuś czasami się wierci, wierci, a jak położe go na brzuszku to prześpi jeszcze godzinkę.
Takie Maluszki brzuszki często bolą, ponieważ nie radzą sobie z trawieniem laktozy (i nasza dieta nie ma z tym nic wspólnego - jezeli jest rozsądna, czyli nie jemy samej fasoli itd.). Po prostu za mało enzymu laktaza i wtedy kropelki Delicol (enzym laktaza) pomagają. Ja daje małemu od dwóch tygodni i jest mu lepiej, a tak to prawie ciąglę się prężył i spał niespokojnie i ciągle do cycka chciał (na ukojenie bólu), a brzuszek miał wtedy więcej "pracy" co nie było wskazane. Dobrze jest zachowywać 2.5-3 h przerwy między karmieniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:44
magdalena lubi tę wiadomość