X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze doradzcie mi wasze sposoby na laktacje.

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mi bardzo dobrze rozkrecal laktacje laktator. Herbatki tez nie są złe ponoć. No i czeste przystawianie dziecka.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem, że lepiej często przystawiać malucha do piersi i się wtedy rozkręci. U mnie już wystarczy, że mały zacznie się wiercić czy pokwękiwać, a mleko leci już samo. Laktatora używałam od początku (jeszcze w szpitalu) i widzę, że jak mały po 2 tyg. załapał o co chodzi z piersią, to jest lepiej.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie częste przystawianie dało efekty, laktatorem jakoś mi nie szło. Praktycznie przez 2 dni Mały wisiał na piersi a ja tylko strony zmieniałam. Cały czas ciumkał i przysypiał tylko przy cycu. No ale dało rade więc warto było. No i dużo pić.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za rady, mam laktator i od wczoraj go używam, już 10 kropli poleciało wiec widzę swiatełko w tunelu, a przystawiam też tylko mały się bardzo denerwuje jak nie leci,i pije herbatki też, ale nie poddaje się , to dopiero 3 dzień

aisa, evas lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla mam nadzieje ze przepuklina szybko sie wchlonie i bedzie wszystko elegancko:-)

Moj tez nie zawsze odbije i tez go daje na boku, ale na spacerku lezy na pleckach, mam nadzieje ze tak jest prawidlowo.

Agata powoli wszystko sie rozkreci, walcz laktatorem, pij bawarke(herbate z mlekiem) herbatki laktacyjne i przykladaj malucha bo on wyciagnie wszystko:-) troche to moze potrwac, ale na pewno dacie rade, licze na to:-)

Natalinka dieta chleb z maslem, to chyba najgorszy pomysl tej lekarki! Moze jeszcze chleb masz zniwelowac i o powietrzu zyc??? Ja na Twoim miejscu powoli wprowadzala rzeczy 'sprawdzone'. Ja sie sugerowalam dieta w szpitalu i jest ok.

My po spacerku, bylam na glosowaniu;) po drodze kupilam sobie loda big milka, mam nadzieje ze zaszkodzi to Malemu:-)

Milego dnia mamuski;*

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prosze o jakies rady moj maly spi tylko 8-9 godzin na dobe, jestem juz wykonczona fizycznie i psychicznie a do tego moj maz, ktory byl aniolem w pierwszym tygodniu teraz ma wszystko w d..., zostlam z tym sana

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pysia, powiem ci ze jestesmy w podobnej sytuacji mezowej, ale moj Krasnal spi duzo wiecej, kolo 13 godzin, bo budzi sie srednio na godzine na karmienie a karmie ok 8-9 razy. Trudno jest cos poradzic. Moze wprowadz smoczek, to usypia malucha, bo karmisz piersia?

A z mezem, nie ulrywajmu do dupy, moze porozmawiajcie? Skad taka zmiana? U mnie wynik powrotu do pracy, wiadome jest zmeczony, no nie powiem, wspolczucia:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina odciagam mleko, nie karmie go piersia, jesli chodzi o meza to tez jest to zwiazane z praca no ale bez przesady zeby dotknela go az taka znieczulica

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia trudno cos doradzić. Po prostu daj mu małego i niech zajmie się nim chwile a Ty w tym czasie odpocznij. Musi zrozumieć, że siedzenie z dzieckiem w domu to tez praca i to nie lekka. A jak maluszek mało śpi to wykorzystuj każda chwile i tez drzemkę zrób sobie. A może razem z Tobą by spał lepiej i tez byś mogła skorzystać.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kirde pysia tez odciagalam i karmilam z butli zeby wiedziec ile maly zjada, teraz karmie znowu cycami i widze roznice przed i po, a wczesniej to nawet ulgi nie odczuwalam, wspolczuje, bo to kupa roboty, szczegolnie jak malutki tak absorbujacy.

Patulla dobrze radzi, odciagnij mleko, daj do lodowki i wyjdz na spacee, gdziekolwiek, niech tatus zobaczy jak to jest. Bo niby sie siedzi w domu, a zapiepsz przy takim krasnalu jest niesamowity;)

Mam nadzieje ze dojdziecie do konsensusu, bo wiem jakie to musi byc dla Ciebie trudne:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tak zrobilam poszlam do kosciola przychodze a tu maly wrzeszczy w lozeczku a moj m lezy soboe w lozku i oglada tv pytam sie go co on robi? A on a niech sobie wrzeszczy ma suchego pampersa jest najedzony i nie chce spac to niech sobie wrzeszczy no masakra. Wzielam go od razu na rece i zasnal w minute i mowie mojemu m ze maly potrzebowal tylko troche czulosci

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no to nie ładnie zrobił Twój mąż. Wychpdzi na to, że bycie tatą przerosło go, a może nawet znudziło, ale mam nadzieje, ze to tylko chwilowe, powiedzmy taka depresja poporodowa. Może wystarczy porozmawiać z nim i powiedzieć, że Tobie też jest ciężko i oboje musicie nauczyć się nowej sytuacji. Głowa do góry i odpoczywaj kiedy tylko mozesz;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Beatina odciagam mleko, nie karmie go piersia, jesli chodzi o meza to tez jest to zwiazane z praca no ale bez przesady zeby dotknela go az taka znieczulica

hej hej ja tak samo robie. Ciężko mojej małej idzie ciągnięcie cyca. A dużo pokarmu ściągasz bo ja ostatnio coraz mniej i się zastanawiam czy jest sens wogole? ;(

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja a karmilas z kapturkami? U mnie o normalnym karmieniu nie ma mowy, a do kapturkow mleko samo plynie.
    A kazda kropla Twojego mleka jest duzo cenniejsza niz mm, dlatego uwierz, warto nawet po troche karmic swoim i dokarmiac! Oczywiscie moje zdanie, ale jak dla mnie to warto!

ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tez warto karmić piersią. Dla dzidziusia to najlepszy pokarm:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)tak z kapturkami jest szansa ze sie przynajmniej zainteresuje cycami. Bez nich ani rusz.:(ogólnie już w poradni laktacyjnej próbowali ją przekonać, chyba z 3 pielęgniarki przystawiały i jak coś to tylko na chwilę. Zreszta ona w szpitalu od pierwszej doby dostała butle i potem już cyca nie chciała.Juz miesiąc ściągam pokarm i jej daje, ale teraz jej zapotrzebowanie rośnie, a laktatorem nie jestem w stanie jej zbyt dużo nałapać:(a przy cycu to ona szału dostaje aż mi się zanosi:(codziennie próbujemy ale efektów brak:(no chyba ze ma dobry dzień to weźmie na max 10 min.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja moj ssie max 7 min. I w tym czasie on jest juz najedzony. Pamietaj ze dziecko jest w stanie eiecej wyssac niz najlepszy laktator! Ale pobudzaj nawet laktatorem piersi z pobrania na pobranie to nie sciagniesz wiecej ale juz z dnia na dzien na pewno:) trxymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie mamy :)
    Dziewczyny a jakich kapturków używacie? Ja mam z aventu i mi się cały czas odklejają, więcej mleka leci dołem niż mała pije

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my jeszcze w szpitalu bo mała dostaje antybiotyk, dzisiaj może wyjdziemy jak wszystko będzie w jej badaniach ok. Ja miałam pokarm od początku ale bardzo mało i w drugiej dobie mala wisiała na cycu po 2 godziny i cl skończyło się nawałem okropnym w dobie trzeciej, piersi ogromne, bolesne i twarde jak kamienie, wiec mala nie ma jak złapać brodawki od wczoraj odciagamy i karmimy juz tylko moim mlekiem bo wcześniej dokarmialam mm, mam nadzieję ze jak wrócimy do domu to nauczymy się karmić prosto z piersi

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ