WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze doradzcie mi wasze sposoby na laktacje.

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mi bardzo dobrze rozkrecal laktacje laktator. Herbatki tez nie są złe ponoć. No i czeste przystawianie dziecka.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem, że lepiej często przystawiać malucha do piersi i się wtedy rozkręci. U mnie już wystarczy, że mały zacznie się wiercić czy pokwękiwać, a mleko leci już samo. Laktatora używałam od początku (jeszcze w szpitalu) i widzę, że jak mały po 2 tyg. załapał o co chodzi z piersią, to jest lepiej.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie częste przystawianie dało efekty, laktatorem jakoś mi nie szło. Praktycznie przez 2 dni Mały wisiał na piersi a ja tylko strony zmieniałam. Cały czas ciumkał i przysypiał tylko przy cycu. No ale dało rade więc warto było. No i dużo pić.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za rady, mam laktator i od wczoraj go używam, już 10 kropli poleciało wiec widzę swiatełko w tunelu, a przystawiam też tylko mały się bardzo denerwuje jak nie leci,i pije herbatki też, ale nie poddaje się , to dopiero 3 dzień

aisa, evas lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla mam nadzieje ze przepuklina szybko sie wchlonie i bedzie wszystko elegancko:-)

Moj tez nie zawsze odbije i tez go daje na boku, ale na spacerku lezy na pleckach, mam nadzieje ze tak jest prawidlowo.

Agata powoli wszystko sie rozkreci, walcz laktatorem, pij bawarke(herbate z mlekiem) herbatki laktacyjne i przykladaj malucha bo on wyciagnie wszystko:-) troche to moze potrwac, ale na pewno dacie rade, licze na to:-)

Natalinka dieta chleb z maslem, to chyba najgorszy pomysl tej lekarki! Moze jeszcze chleb masz zniwelowac i o powietrzu zyc??? Ja na Twoim miejscu powoli wprowadzala rzeczy 'sprawdzone'. Ja sie sugerowalam dieta w szpitalu i jest ok.

My po spacerku, bylam na glosowaniu;) po drodze kupilam sobie loda big milka, mam nadzieje ze zaszkodzi to Malemu:-)

Milego dnia mamuski;*

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prosze o jakies rady moj maly spi tylko 8-9 godzin na dobe, jestem juz wykonczona fizycznie i psychicznie a do tego moj maz, ktory byl aniolem w pierwszym tygodniu teraz ma wszystko w d..., zostlam z tym sana

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pysia, powiem ci ze jestesmy w podobnej sytuacji mezowej, ale moj Krasnal spi duzo wiecej, kolo 13 godzin, bo budzi sie srednio na godzine na karmienie a karmie ok 8-9 razy. Trudno jest cos poradzic. Moze wprowadz smoczek, to usypia malucha, bo karmisz piersia?

A z mezem, nie ulrywajmu do dupy, moze porozmawiajcie? Skad taka zmiana? U mnie wynik powrotu do pracy, wiadome jest zmeczony, no nie powiem, wspolczucia:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina odciagam mleko, nie karmie go piersia, jesli chodzi o meza to tez jest to zwiazane z praca no ale bez przesady zeby dotknela go az taka znieczulica

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia trudno cos doradzić. Po prostu daj mu małego i niech zajmie się nim chwile a Ty w tym czasie odpocznij. Musi zrozumieć, że siedzenie z dzieckiem w domu to tez praca i to nie lekka. A jak maluszek mało śpi to wykorzystuj każda chwile i tez drzemkę zrób sobie. A może razem z Tobą by spał lepiej i tez byś mogła skorzystać.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kirde pysia tez odciagalam i karmilam z butli zeby wiedziec ile maly zjada, teraz karmie znowu cycami i widze roznice przed i po, a wczesniej to nawet ulgi nie odczuwalam, wspolczuje, bo to kupa roboty, szczegolnie jak malutki tak absorbujacy.

Patulla dobrze radzi, odciagnij mleko, daj do lodowki i wyjdz na spacee, gdziekolwiek, niech tatus zobaczy jak to jest. Bo niby sie siedzi w domu, a zapiepsz przy takim krasnalu jest niesamowity;)

Mam nadzieje ze dojdziecie do konsensusu, bo wiem jakie to musi byc dla Ciebie trudne:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tak zrobilam poszlam do kosciola przychodze a tu maly wrzeszczy w lozeczku a moj m lezy soboe w lozku i oglada tv pytam sie go co on robi? A on a niech sobie wrzeszczy ma suchego pampersa jest najedzony i nie chce spac to niech sobie wrzeszczy no masakra. Wzielam go od razu na rece i zasnal w minute i mowie mojemu m ze maly potrzebowal tylko troche czulosci

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no to nie ładnie zrobił Twój mąż. Wychpdzi na to, że bycie tatą przerosło go, a może nawet znudziło, ale mam nadzieje, ze to tylko chwilowe, powiedzmy taka depresja poporodowa. Może wystarczy porozmawiać z nim i powiedzieć, że Tobie też jest ciężko i oboje musicie nauczyć się nowej sytuacji. Głowa do góry i odpoczywaj kiedy tylko mozesz;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Beatina odciagam mleko, nie karmie go piersia, jesli chodzi o meza to tez jest to zwiazane z praca no ale bez przesady zeby dotknela go az taka znieczulica

hej hej ja tak samo robie. Ciężko mojej małej idzie ciągnięcie cyca. A dużo pokarmu ściągasz bo ja ostatnio coraz mniej i się zastanawiam czy jest sens wogole? ;(

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja a karmilas z kapturkami? U mnie o normalnym karmieniu nie ma mowy, a do kapturkow mleko samo plynie.
    A kazda kropla Twojego mleka jest duzo cenniejsza niz mm, dlatego uwierz, warto nawet po troche karmic swoim i dokarmiac! Oczywiscie moje zdanie, ale jak dla mnie to warto!

ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tez warto karmić piersią. Dla dzidziusia to najlepszy pokarm:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)tak z kapturkami jest szansa ze sie przynajmniej zainteresuje cycami. Bez nich ani rusz.:(ogólnie już w poradni laktacyjnej próbowali ją przekonać, chyba z 3 pielęgniarki przystawiały i jak coś to tylko na chwilę. Zreszta ona w szpitalu od pierwszej doby dostała butle i potem już cyca nie chciała.Juz miesiąc ściągam pokarm i jej daje, ale teraz jej zapotrzebowanie rośnie, a laktatorem nie jestem w stanie jej zbyt dużo nałapać:(a przy cycu to ona szału dostaje aż mi się zanosi:(codziennie próbujemy ale efektów brak:(no chyba ze ma dobry dzień to weźmie na max 10 min.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja moj ssie max 7 min. I w tym czasie on jest juz najedzony. Pamietaj ze dziecko jest w stanie eiecej wyssac niz najlepszy laktator! Ale pobudzaj nawet laktatorem piersi z pobrania na pobranie to nie sciagniesz wiecej ale juz z dnia na dzien na pewno:) trxymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie mamy :)
    Dziewczyny a jakich kapturków używacie? Ja mam z aventu i mi się cały czas odklejają, więcej mleka leci dołem niż mała pije

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my jeszcze w szpitalu bo mała dostaje antybiotyk, dzisiaj może wyjdziemy jak wszystko będzie w jej badaniach ok. Ja miałam pokarm od początku ale bardzo mało i w drugiej dobie mala wisiała na cycu po 2 godziny i cl skończyło się nawałem okropnym w dobie trzeciej, piersi ogromne, bolesne i twarde jak kamienie, wiec mala nie ma jak złapać brodawki od wczoraj odciagamy i karmimy juz tylko moim mlekiem bo wcześniej dokarmialam mm, mam nadzieję ze jak wrócimy do domu to nauczymy się karmić prosto z piersi

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ