KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga ja tez mam z aventu i mam ten sam problem. Ale jak odkladam malego to podkladam szklanke czy cos i ulewam nadstan i tak pare razy bo z poczatku to wszyscy cali mokrzy.
Mirka oby badania wyszly ok i szybciutko do domku:) a na nawal uwazaj i nie odciagaj wiecej, bo bedziesz miala przekichane jak ja. Najwazniejsze ze masz pokarm. A chwile powalczysz i bedzie ok:)aga8787 lubi tę wiadomość
-
witajcie mamusie no i mamy swoje święto
fajowo wzruszona jestem
dziewczyny z ta laktacja to faktycznie jest kolorowo trzeba uważać ja wczoraj odciągnęłam ręcznie 30 ml i dziś cycochy twarde jak cholera;/
wczoraj mamy wisiał non stop na cycku i zaczęłam się zastanawiać czy się najada dostał oprócz piersi 60 ml butli zjadł a potem znowu cyc?
Nie wiem o co chodzi:( tylko, ze wczoraj to kilka minut ciągnięcia i mały mi spał potem przy cysiu, myślicie że się najada nie wiem co z tym począć bo potem bolą mnie brodawki jak tyle ssie.
jeśli chodzi o nakładki to ja mam cannopol i są ok. a jakie macie smoczki? okrągłe czy płaskie?
Oluś spi na bokach jak nie odbije na wznak kładę go jak śpi obok mnie no albo jak sam się w łóżeczku przekręci.
zrobiły mu się potówki ewidentnie go przegrzaliśmy go 2 dni temu;/ -
mirka14 wrote:Hej dziewczyny my jeszcze w szpitalu bo mała dostaje antybiotyk, dzisiaj może wyjdziemy jak wszystko będzie w jej badaniach ok. Ja miałam pokarm od początku ale bardzo mało i w drugiej dobie mala wisiała na cycu po 2 godziny i cl skończyło się nawałem okropnym w dobie trzeciej, piersi ogromne, bolesne i twarde jak kamienie, wiec mala nie ma jak złapać brodawki od wczoraj odciagamy i karmimy juz tylko moim mlekiem bo wcześniej dokarmialam mm, mam nadzieję ze jak wrócimy do domu to nauczymy się karmić prosto z piersi
-
Witajcie:-)
Wszystkiego najlepszego mamusie:-*
Mirka a może jak trochę ściągniesz to wtedy mała chwyciła by już pierś i nie musiałabys butelka karmić.
Magdalena mój miewa czkawki, czasami daje cyca a czasami nie. Smoczek mam aventu płaski taki.
Kacper w sobotę wisiał non stop na cycku, pewnie trochę z pragnienia a trochę dla przyjemności. Magdalena na pewno najada się, może trochę leniuszkiem jest i z butli łatwej. Jak będzie miał tylko cycusia do dyspozycji to o niego się upomni czesciej:-) Ale Kacperek za to ostatnie dwie noce dosyć ładnie spał, miał nawet dłuższe przerwy.magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:A ja siedzę na uczelni sobie właśnie. Mam wolne od dzieci, ale nie cieszy mnie to za bardzo. Moja mama siedzi z chłopcami teraz.
dzięki patulla to mam nie martwić sięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 12:01
-
Magdalena mój też ma bardzo często czkawke po jedzeniu, też się miałam o to pytać
Mam nadzieje, że to nie jest oznaka czegoś złego!
Mam smoczek z aventu, chyba płaski, nie wiem w sumie jakie są rodzaje.
Co do karmienia, to Patulla ma rację, dziecko wyciągnie dużo więcej z cyca niż nam się zdaje, także martwić się nie powinnaś
Łukaszek dziś jakiś średnio spokojny, je co 1,5 godziny przez sekunde, a później nie idzie spać tylko obserwuje, kopie, szaleje. Przy takim karmieniu to zawsze mam dylemat z której piersi mam karmić? Wydaje mi sie, że z tej, która jest cięższa, ale czy dobrze myśle, sama nie wiem.
Patulla fajnie jest się wyrwać od maluszków,troche wytchnienia zawsze masz i kilka chwil dla siebie. Do tej pory ja raz wyszłam na 1,5h, po czym sms, że mały płacze i nie wie co ma zrobić;P Tak jak ja bym była wyrocznia i ogarniała, co małemu akurat nie gra;P -
Ja używam nakładek z medeli i są ok, nie leci bokami.
Też jestem wzruszona naszym świętem
Mój ma czkawkę bardzo często-tak samo było jak był w brzuszku, czasem przystawiam a czasem nie, czasem nie chce pić jak ma czkawkę.
My mamy smoczki okrągłe ale tak szczerze to trudno go przekupić smoczkiem. -
Wszystkiego najlepszego Mamusie
Ja już drugi dzień świętuje bo tu Dzień Matki obchodzi się zawsze w ostatnią niedzielę maja, w tym roku wypadło na wczoraj
Kapturki mam tommi tippi, też się odklejają. Używałam zd dwa dni bo widziałam, że Małemu łatwiej złapać jak miałam nawał na początku. Ale zrezygnowałam z nich mimo że sutki mam raczej płaskie. Znajoma poleciła mi sposób "na kanapkę". Ściska się sutek i trochę brodawkę i jak dzidzia otworzy buzię żeby złapać cyca to podsunąć główke na tą kanapkę i troche przytrzymać aż się przyssa. Troche było z tym nerwów a teraz już nie musze nawet robić kanapki bo Młody sam ładnie otwiera buziaka. Polecam jeśli macie płaskie sutki.
Mirka, oby wyniki były ok, szybkiego powrotu do domu!
Smoczek mam tommi tippi, ale nie wiem czy płaski..
Beatina, fajne zdjęcie, słodko śpi Łukaszek
Patulla, Twój synuś też super słodziak!
My po dzisiejszym ważeniu niezłe zdziwko bo Młody przybrał w tydzień 425gram. Wcześniej przez 4 dni 120, a jeszcze wcześniej prawie nic przez 3 dni bo tylko 15gram.
Nasze maluszki same wiedzą ile potrzebują i tak robią, że ilość pokarmu dostosowują do swoich potrzeb.
EDIT: Zapomniałam napisać o czkawce. Dokładnie tak samo jak u zozola. Czkawka często tak jak w brzuchu, czasem przystawiam a czasem nie, a czasem pić nie chce jak czka.
Miłego Dnia Mamuśki:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:14
aga8787 lubi tę wiadomość
-
bea_tina, patulla- słodziaki
Dziś nasze święto :-)Rano zapowiedziałam dzieciom żeby były dla mamusi grzeczne,hehehi póki co są...
Rano wybrałam się po buciki dla starszaka.Fajne mają w ccc- z lasokiego. Szkoda ze dla dorosłych takich profilowanych nie robią...
Moja Hania też miewa czkawkę...położna mówiła że to normalne bo ukł poakrmowy nie jest jeszcze do końca wykształcony i będzie mieć ją często...tak samo jak zimne rączki czy nóżki...z powodu ukł krążenia który dojrzewa ok 6mc dziecka zycia.
Ja mam kapturki z canpola...dla mnie są lepsze niż z Aventu...bo jakieś za twarde były.
natalinka- a kładziesz Kubusia na brzuszku przed każdym jedzeniem??? Ja tak robię...żeby mała odgazowała się...i dodatkowo delikatnie poklepuje ją po pupci- efekty są.
Odnośnie jedzenia- lekarka przegieła...Nie daj się wprowadzić w poczucie winy że jesz !!
Buziaki:*
aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Co do wagi maluszków to moja w 10 dniu życia miała 100 gram więcej niż w dniu urodzenia i lekarka mi powiedziała że ją przekarmiam...
Co ile chodzicie do pediatry? JA byłam raz i się zastanawiam czy nie iść znowu skontrolować wagę
Bea_tina - Łukaszek jest ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:00
-
Ja u pediatry bylam dwa razu do tej pory. W 4 dniu po wyjsciu ze szpitala i tydzien pozniej zeby skontrolowac przyrost wagi. Teraz mamy sie pokazac 2 tygodnie od ostatniej wizyty, czyli maluch bedzie miec ok miesiaca.
Kurde maluch ma chyba katar, albo cos mu zalega bo czasami przy oddychaniu ma takie charki? Nawilzalam mu to wacikiem z woda, nakraplalam sola fizjologiczna, tylko nie wiem czy prawidlowo i odsysalam gruszka, ale nic to nie dalo. Maz kupi dzis fride i licze ze to cos pomoze, bo ja juz oczywiscie w stresie.
Kurde maluch mi tu robi salwe baczkow, zaraz sie budzi to szaleje:) -
Wszystkiego najlepszego Mamusie
Tak mi dziś ciężko i źle. W piątek idę do ginekologa i najprawdopodobniej będę musiała przepalić pokarm. W nocy temperatura 38,6. już normalnie ciężko mi było wytrzymać. Gardło mnie już tak nie bolało, ale poszłam do lekarza i zaskoczenie - na migdałku jakiś dziwny nalot i antybiotyk. Już 3 w ciągu miesiąca... A temperatura pewnie znów od piersi, bo w miejscu, w którym tak mnie boli prawa jest czerwona pręga. Doktorka zaczęła mi ściągać ręcznie - myślałam, że zemdleję z bólu
-
Kubuś ma bardzo często czkawkę - bardzo często miał w brzuchu, a teraz wystarczą golutkie nóżki do szybkiej zmiany pampersa i już czkawka. Czasami pomimo odbicia ma ją po jedzeniu, a wtedy mu się ulewa. Wtedy czekam chwilę i dokarmiam malutką ilością mleka, by przeszło.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny