X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia- ja pije 2-3 filiżanki rumianku dziennie.

nie myślałam ze bede tego słuchać:(szum suszarki)

http://www.youtube.com/watch?v=aooFhDaUaVc

fajne, hehe :-)

aga8787 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no i jesteśmy po USG bioderek no i super wszystko OK :)
    pysia ja nie podaje Olusiowi bezpośrednio ja piję ale położna powiedziała, że jak nie może się załatwić to mogę podać jemu koperek włoski co prawda jeszcze tego nie robiłam sama piję.

Mój dostaje koper włoski :-) i rumianek hesratki podaje slomkowe nie mocne!!!! I wodę gdy były duże upały na dobę 120ml , ale mój tyle nie wypija bo przy karmieniu Butla dopajasz ..?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój antoś nie robił kupki przez 5 dni dzisiaj byłam u pediatry i najpierw mu termometrem trochę po odbycie podrażniła ale to nie pomogło wiec włożyła kawałek czopika i 4 godzinach poszła kupa ze ho ho.

magdalena lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko pierś daje.
    Młody pomylił dziś noc z dniem i prawie wcale nie chciał spać. Oczy duże i nudzi mi się... I weź tu zabaw takiego malucha.. Nawet szum suszarki nie pomógł..
    Miłego dnia :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama piję herbatki koperkową i rumiankową, ale jak mała brzuszek boli to daje jej takie rozcieńczone albo rumianek albo koperek dosłownie kilka łyczków:)
    Dziś byłyśmy u pediatry i mała ma 60 cm :) a miała jak się urodziła 52cm
    i waży 4 kg a urodziła się miała 3140g więc ładnie przybiera :)

aisa, Bea_tina, Kaja, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia!!!

Huśtawka dziś przyszła...ale jeszcze stoi w pięknym kartonie :-) Kusi mnie jej złożenie...hehe..

buziaki:**

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, ja dziś 2 dzień sama z mała i daje rade:) Mała jest łaskawa dla mamy i nie sprawia większych kłopotów :D wczoraj troche niespokojna była wieczorem ale to pewnie dlatego ze kupy nie zrobila i ja to meczyło, na szczęscie w nocy kupka była ;) zaraz mała nakarmie i zmykamy na spacerek bo fajna pogoda. Miłego dnia wam życze :)

aga8787, aisa, Bea_tina, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey no i zmiana mleka i po mekach zrobił kupę ehhhhh masakra i nawet placze przy piciu tego innego mleka masakra jakaś kropelki juz nie pomagają ehhhh teraz babcia mlodego wziela ,a ja dom brabiam :-) bo zaległości od 24 kwietnia bo wiadomo chlop do sprzatania ehehe porostu nie po mojemu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój antoś też płaczze przy karmieniu ale piersią chwilkę possie i płacz, :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    mój antoś też płaczze przy karmieniu ale piersią chwilkę possie i płacz, :(

Witaj w klubie Kolki masakra niech ona szybko sie skończy bo ryczec mi sie chce znim jak on płacze :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    mój antoś nie robił kupki przez 5 dni dzisiaj byłam u pediatry i najpierw mu termometrem trochę po odbycie podrażniła ale to nie pomogło wiec włożyła kawałek czopika i 4 godzinach poszła kupa ze ho ho.
    u nas dziś po dwóch dniach wyszło KUPSKO wszystko było zafajdane koniecznością była kąpiel ja też byłam brudna ale ważne że wreszcie wyszła i Oluś od razu promienny:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś też byliśmy na spacerku Olusiowi się podobało bo spał a potem przejażdżka samochodem. Dziewczyny te bóle brzuszka są straszne;/ ale wiem, że po mleku modyfikowanym jest gorzej:( ja walczę o rozkręcenie laktacji ale jest ok odciągam pokarm wiem ile miej więcej tego wychodzi i podaje Olusiowi na wieczór + pierś. Ogólnie zaczęłam karmić na żądanie wydaje mi się że Oluś jest spokojniejszy dla mnie to gorsze rozwiązanie bo trudno coś zaplanować ale trudno może za chwilę nam się ureguluje.
    fizjo no ciekawa jestem jak huśtawka:)

Beatina gdzie jesteś??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:11

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki

jestem jestem, czytam, ale jakoś nie mam weny nic pisac:)
    Ja nie podaję nić Łukaszowi poza piersiami, ale sama piję herbatkę z hipp dla karmiących, a są jakieś koperkowe? Chyba muszę sie wybrać do apteki po taki wynalazek:)

Magdalena ja też karmię tylko na żądanie i fakt, trudne logistycznie, bo nigdy nic niewiadomo:P ale liczę, że Maluszek wie kiedy jest głodny. Zaczynam mieć jedynie obawy, że zjada wystarczająco dużo i się najada... Bo ostatnio to nawet jak zje z dwóch, to budzi się nawet po 2 godzinach!

My nadal stosujemy masaże(w ciągu dnia, bo w nocy padam na twarz) brzuszkowe i jest lepiej, mały i tak zasypia najszybciej godzinę po obudzeniu się, a kupek jest więcej i bączki. Dziś w ciągu dnia mąż mi powiedział, że zrobił 5 kup jedna po drugiej! A do tego salwa bąków! Ja akurat spałam, więc trudno mi to ocenić, ale chyba na dobre to wyszło Kiciowi, bo ładnie zasnął wieczorem, co różnie mu to wychodziło. Teraz czekam na wybudzenie, karmie i też do spania:)

A rozpoczęłam akcje czytanie:) Nie wiem na ile jest świadomy, ale ładnie usnął, więc jest ok:)

Patulla, widze też wsiąkłaś!

Miłego wieczorku mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przeżyliśmy płacz kolek normalnie wam powie sie cholera rozkrecily te kolki ryczy przy jedzeniu juz teraz po zmianie mnleka ....

Uciekam spac bo padam na twarz ...buzaki do jutera jak dam rade wejsc

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Podczytuję Was, ale nie mam nawet czasu pisać. Jutro chrzciny, w niedzielę impreza. Masakra. Biegam dziś cały dzień, a to zakupy, a to spowiedź, a to fryzjer... Wczoraj siedziałam do 3 w nocy, musiałam zrealizować zaległe zlecenie. Widzę, że praca z takim maluchem jest już niewykonalna...
    W nas też problemy z kolką i kupą. Przyciskam już małemu nóżki do brzuszka i cierpliwie czekam, aż zacznie "osiołkować", czyli stękać. Wczoraj chciał mnie chyba pooglądać w bieliźnie. Wprawdzie zabezpieczyłam łóżko ręcznikiem przy kupie, ale był taki wyrzut, że miałam całe spodnie i skarpetki zawalone. Jak już go nakarmiłam i wzięłam go odbicia, to mu się ulało na mnie i trzeba było górę też rozebrać ;) Dziś dotarła moja sukienka na chrzciny...już myślałam, że nie zdąży
    A, nasz mały chyba ma skok rozwojowy. Już świadomie patrzy, śmieje się do mnie i zaczyna coś gaworzyć :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Huśtawka świetna!!! Mała zadowolona , bo wszystko widzi...a nie tylko leży. Bujanko też fajne, wczoraj tak zasnęła w niej. Melodyjki są niezłe...Najbanardziej podobają mi się ptaszki...czuje się jak w lesie :-)...aaa i syn też rozpromieniony, kuca przy huśtawce i gada sobie do Małej,hhehe.Muszę ich nagrać :-)

natalinka- udanych chrzcin!!! jaką kiecuszkę zakładasz?? Ja jestem na etapie szukania czegoś...rozpinanego na wyciągniecie bufetu...ale teraz wszystko tak zabudowane szyją..

Odnośnie pracy- zobaczysz nauczysz się pracować w każdej wolnej chwili :-) N a początku jest ciężko...ale dla chcącego nic trudnego :-) a wieczorory są taaaakie długie :-)

Dobrego dnia wszystkim!!!!

dziś mamy usg bioderek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 06:57

• aisa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, super że huśtawka tak się spodobała całej rodzinie :D
    Natalinka, udanych chrzcin!!
    My chyba zrobimy że wrześniu będąc w Pl, i faktycznie trzeba by się rozejrzeć za jakąś kiecką. Dziewczyny wrzucajcie linki jak jakieś fajne Wam wpadną w oko na necie.
    Fizjo dobrze kombinujesz, jakaś taka musi być żeby był łatwy dostęp do dystrybutora ;)
    Kaja, może Mały płacze teraz przy jedzeniu bo nowe mleko ma inny smak. No i te nieszczęsne kolki, oby szybko minęły!
    Miłego dnia!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Bea_tina zaglądam regularnie do Was, ale jakoś nie mam natchnienia żeby coś napisać.
    Pieluszek juz trójek używamy, jakoś dwójki wymęczyłam do konca. Kolki nie opuszczają nas, wieczory nie są fajne. I po zwiększonej dawce żelaza chyba problemy z kupka się pojawiły. Do tej pory nie było praktycznie czystej pieluchy, a teraz to prawie same czyste, a Mały pręży się i noc z tego nie wychodzi.
    I mój mały cwaniaczek bardzo lubi być na rękach, ot taki mały pieszczoszek:-) Ale lubi też leżeć na bujaczku i wtedy noga mogę go bujać. I polubił nocne karmienie na leżąco, czyli właściwie kończy się na tym, że śpi cześć nocy z nami jak ja zasne.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO TU TAKI SPOKÓJ!!!!!!!!!!!

REPRYMENDA DZIEWCZYNY...DLA ,MNIE TEŻ:)

MIŁEJ NIEDZIELI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 11:00

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    fizjo to faktycznie hamy:/

U nas noc względna. Ale wiem, że mały ma najprawdopodobniej kolke, tyle, że nie aż tak bolącą, żeby płakał. Była dziś położna, pokazała mi jak Go masować, i u niej zadziałało, bo zaraz poszły i bąki i kupa. Także będziemy walczyć bez probiotyków, żeby wieczorem było super, oby się udało!

Dziewczyny u nas przy usypianiu oprócz smoka pomaga szum suszarki. Sciągnęłam sobie na tel 15 min szumu i mały zachwycony:) Ja zresztą też nieźle przy tym zasypiam, więc szczerze polecam:)

U nas pogoda pochmurna, ale super na spacer, właśnie z niego wróciliśmy. Krasnal śpi, a ja mam chwilę dla siebie:) Tylko mam problem co by tu dziś na obiad zrobić, wogóle nie mam pomysłu:/

Beatina-TY to masz łeb!!mi się już suszarka przegrzewać zaczyna. Skąd wzięłaś szum?:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ