KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MY TEŻ WALCZYMY OSTRO:(
JUZ NIE TYLE Z KOLKAMI ILE BARDZIEJ Z QPAMI ALBO RACZEJ Z ICH BRAKIEM:(
Mała czasami tak skręca, że sil już brak a serce się ściska jak ona się męczy. Wypróbowaliśmy już wszystko, czasem udaje jej się ulżyć.
Od pewnego czasu podaję jej wodę. Zwykłą, przegotowaną, letnią, obowiązkowo przed karmieniem, nawet nie duzo. Mała chętnie pije, dodatkowo woda rozcięcza trochę mleko i od razu buzke jej oczyszcza. łatwiej się załatwia. A herbatki nie bardzo chciała. -
Allicja i jeszcze wczoraj położna trabila 120ml picia na dobę wodę,koperek,rumianek i młody robi jedna dziennie w pampersa wczoraj natrzaskal w trakcie akcji kolka i tyle ,aż poszło bokiem
, ale zrobił najważniejsze ......
Allicja teraz mamy akcje Pampers później zęby itpALAALICJA lubi tę wiadomość
-
no my jesteśmy na pieluszkach 2 i wypróbowałam dady z biedronki jak dla mnie są ok ale poczekamy czy Olusio przypasują bo dziś pierwszy dzień stosujemy.
dziewczyny ile się daje teraz na chrzciny? jako chrzestni?
powiedzcie czy Wy już po szczepieniach jakie wybrałyście szczepionki?
my dziś byliśmy na długim rodzinnym spacerku kurczę zmęczona byłam chyba muszę zacząć częściej wychodzić żeby formę nabrać ogólnie ostatnio zmęczenie mnie nie odpuszcza ale nie wiem czy to nie przez moją tarczycę, której jeszcze nie skontrolowałam a leki sama sobie zmniejszyłam wiem, że nie mądrze;/ no i mamy nowego członka rodziny pieska owczarka śliczny jest:)
no i wreszcie się zważyłam -10kg myślałam że będzie jakieś 13-14 na minusie no ale trudno ;)ale moje cyce najwięcej teraz pewnie ważą hi hi hiALAALICJA, Bea_tina, aisa, fizjo lubią tę wiadomość
-
magdalena wrote:no my jesteśmy na pieluszkach 2 i wypróbowałam dady z biedronki jak dla mnie są ok ale poczekamy czy Olusio przypasują bo dziś pierwszy dzień stosujemy.
dziewczyny ile się daje teraz na chrzciny? jako chrzestni?
powiedzcie czy Wy już po szczepieniach jakie wybrałyście szczepionki?
my dziś byliśmy na długim rodzinnym spacerku kurczę zmęczona byłam chyba muszę zacząć częściej wychodzić żeby formę nabrać ogólnie ostatnio zmęczenie mnie nie odpuszcza ale nie wiem czy to nie przez moją tarczycę, której jeszcze nie skontrolowałam a leki sama sobie zmniejszyłam wiem, że nie mądrze;/ no i mamy nowego członka rodziny pieska owczarka śliczny jest:)
no i wreszcie się zważyłam -10kg myślałam że będzie jakieś 13-14 na minusie no ale trudno ;)ale moje cyce najwięcej teraz pewnie ważą hi hi hi
hej hej:)my dopiero w czwartek mamy szczepienia i bioderka. Różnie ludzie gadają:)Pediatra polecił mi tą 5 w 1, szczepienie na rotawirusy, a znowu na pneumokoki dopiero później. Zobaczymy co w poradni jeszcze powiedzą.
JA też tarczycy nie skontrolowałam jeszcze.Kurcze pewnie też dawkę powinnam zmniejszyć.:(A ty niedoczynność masz?ja euthyrox 112,5 biorę. Móhj lekarz mowi ze nie ma nic zlego w samodzielnym dawkowaniu w zaleznosci od tego jak sie czujesz:)magdalena lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski:) my dzis swiatecznie, bo Kicio skonczyl juz miesiac! Nawet nie wiem kiedy to zlecialo!
Chyba z tego wrazenia, Maly dal nam wczoraj popalic jak nigdy, cwaniak, nie spal prawie cala noc, masakra, ja juz na skraju i wyczerpania i nerwow, ale jak juz usnal to kamien z serca no i chwila spania:)
Wychodzi na to, ze nasz szkrab musi miec masaze brzuszka po kazdym jedzeniu, wczoraj to zbagatelizowalam i mialam efekt, dzis od rana masujemy po odbekaniu, to Krasnal pieknie spj(odpukac), a nie wspomne o kupach, ktorychjest duzo wiecej, bakach jak u starego chlopa;) ale najwazniejsze ze jest mu lepiej. Chociaz, nauczylam go zasypiac na moim brzuchu i teraz mam problem, bo w gre nie wchodzi tylko zasypianie, ale i spanie na brzuchu i sama nie spie, bo sie boje, a Krasnal zachwycony;)
Magdalena ja nie jestem z tych majetnych wiec ja chrzesnicy dawalam 200 zl, to sama maz. Na roczek to samo, a maz kupil zlote kolczyki za 300. A pozniej to juz bez zadnych szalenstw.
Nie udalo mi sie znowu zrobic zdjecia(jak magdalena) ale aktualnie waze 19kg mniej, wiec jestem na minusie 1 z przed ciazy:) do zrzucenia zosfalo mi 10! Po pologu zaczne jezdzic na rowerku stacjonarnym wiec licze ze uda sie uzyskac efekt zamierzony:) ale zostal mi jeszczs brzuch i jest to typowy brzuch po ciazowy(naciagniety i zwisajacy jeszcze) wiec kupa roboty przedemna.
A i my tez od wczoraj stosujemy pampersy 2. ja mam 3 paczki pampersa ale kupione wczesniej.
Na szczepienia jestesmy umowieni na 23 czerwca, zdecydowalismy sie na 5w1. A bioderka mamy dzien pozniej.
Milego wieczoru, ja czekam na pobudke Krasnala i moze uda sie cos pospac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 23:07
ALAALICJA, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Allicja i jeszcze wczoraj położna trabila 120ml picia na dobę wodę,koperek,rumianek i młody robi jedna dziennie w pampersa wczoraj natrzaskal w trakcie akcji kolka i tyle ,aż poszło bokiem
, ale zrobił najważniejsze ......
Allicja teraz mamy akcje Pampers później zęby itp
MY TEŻ CZEKAMY NA QPE NORMALNIE JAK NA ŚW.MIKOŁAJA:)A CZYM WIĘCEJ NAWALI TYM SZCZĘŚCIE WIEKSZE
-
hejka
Madzia- my zdecydowaliśmy się na te 5w1.
Bioderka wzorcowe-jak to ujął pan doktor
Madziu...moim zdaniem każdy daje tyle ile może. Nie sugeruj się tym ile kto daje... Daj tyle ile faktycznie możesz
Odnośnie wagi...jestem też rozczarowana...Ważyłam się wczoraj u mamy...i ważę o zgrozo...aż 65!!!((
Jak tam się dziś macie???)
dobrego dnia wszystkim...i dzieciom bezproblemowego wypróżniania się, heheALAALICJA, aisa, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hej
Ile ważą Wasze dzieci??
Moja z dzisiaj 4540.
Jutro idę zrobić jej morfologię. Zaniepokoiły mnie jej guziołki za uchem. Mogą to być,ale nie muszą powiększone węzły chłonne. Piszę to...bo może któraś z Was ma podobnie...
Dziś wyjątkowo grzeczne są moje dzieciCóreczka śpi...syn buduje autka...a mamusia zamiast wykorzystać czas na pracę...to opitala się....Potrzebuję kopa...bo leń mnie dopadł...
-
Allicja nam sie udało bez czopka ufffffffffff pomasowalam brzusio i poszła petarda
Asia to upał mamy podobny Marczello na golasa prawie i podoba mu sie ten stan nawet cienia nie ma aby go schować wiec w domu przy tarasie sie chowa -
fizjo wrote:Hej
Ile ważą Wasze dzieci??
Moja z dzisiaj 4540.
Jutro idę zrobić jej morfologię. Zaniepokoiły mnie jej guziołki za uchem. Mogą to być,ale nie muszą powiększone węzły chłonne. Piszę to...bo może któraś z Was ma podobnie...
Dziś wyjątkowo grzeczne są moje dzieciCóreczka śpi...syn buduje autka...a mamusia zamiast wykorzystać czas na pracę...to opitala się....Potrzebuję kopa...bo leń mnie dopadł...
Nasz waży 5kg -
hejo mamuśki!
My dziś poszaleliśmy w nocy rewelacja! Mały przespał ciągiem 4,5h! a później 3,5, wiec ja wyspana jak nigdy:)
Rano mieliśmy jechać do lekarza, ale zadzwonili, że poszła na l4, to powiedziałam że przyjdę tylko zważyś Krasnala. I jak to pomysłowa mama wybraliśmy się spacerkiem(tak w ten upał!) a w jedna stronę mam 3 kilometry i to część pod góręa ja na głodniaka, nic nie wypiłam i fru:P Pielęgniarka jak mnie zobaczyła, to przyniosła mi kubeł wody i odrazu lepiej:)
Łukaszek dziś waży 4650 i ma już 60cm:) duży chłopaczek hihi:P
Fizjo, dobiłaś mnie z tą wagą! Ja chce docelowo ważyć 70kg:P, bo ja nie ze szczypiorów, a za chudow z cycami wyglądam jak Pamela Andesron, czyli komicznie;P Ale nie powiem, mieszczę się już we wszystkie rzeczy , jedynie brzuch naciągnięty mi się odznacza, ale może się wklęsnie hihi:D
Kurde dziewczyny współczuję Wam tych braków kup:( i nas od kiedy masuję brzuch to jest atak kup, co jednak bardzo mnie cieszy niż ich brak:)
Kupiłam dziś jeszcze herbatkę z hipp z koperkiem dla Łukaszka i zobaczymy czy będzie pić i czy mu zasmakuje, tylko kiedy mam mu ją podać? Jak on tylko na cycorach?
Kurde a się uruchomiłam, bo pracodawca złożył mi papiery, żebym dostawała 80% wypłaty, a Zus naliczył mi 100 i 60, kurde w dupe:/magdalena lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
My już po chrzcinach... Było ok, z wyjątkiem gafy przed wyjściem do kościoła. Kuba zjadł o 16, odbiłam go i wszystko ok, o 17.30 zaczęliśmy się delikatnie ubierać. Goście w domu, ja ubrałam już buty do wyjścia, mały w nosidełku i nagle... zwymiotował na swoje ciuszki, tak, że pływał we wszystkim. Prawie się rozpłakałam z nerwów. Wytarliśmy go i poszliśmy tak, bo przecież nie kupiłam drugiego stroju na zmianę...Masakra.
Madziu - my dostaliśmy 500 zł od chrzestnego (szwagier), ale zapewne w listopadzie trzeba będzie je zwrócić, bo pewnie ja zostanę chrzestną. Nie ma co się wysilać powiem szczerze. Ważna jest obecność, nie pieniądze.
Fizjo - to link do sukienki. Ja mam zieloną - jest piękna, a cena nie taka znowu wysoka
http://allegro.pl/elegancka-kobieca-sukienka-koronka-nowa-s-36-n704-i4317962226.html?source=mlt
Jestem mega zadowolona, tylko rozmiarówka zaniżona. Wprawdzie ważę 42 kg, ale musiałam wziąć M/38, a przed ciążą wchodziłam w 34/36. Teraz w sumie też, więc nie wiem na kogo to SBea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
Beatina-a bierzesz od razu cały macierzyński?jak tak to MUSZĄ wypłacić 80%. No chyba że złożyłaś na razie tylko na podstawowy a potem będziesz przedłuzać?Dopilnuj żeby Ci przez głupote problemów nie narobili. WIESZ JAK TO Z ZUSEMMMMMMMMMMMMMM JEST
-
Natalinka dobrze, że wszystko dobrze wyszło:) A ubranko to najmniej ważne, najwazniejsze, że Kubuś grzecznie przeżył tak ważny dla siebie dzień
AlaAlicja, pracodawca złożył tak, żebym dostawała 80%, zdeklarowałam oczywiście roczny, kurde zastanawiam się czy dzwonić do zus i to zamieniać, czy już zaakceptować co dają, bo tak to znowu byłoby opóźnienie, a kasa się przyda, eh no cóż... Niech już zostanie jak jest... Ale uruchomiło mnie to jak nic:P
Aaaa i jeszcze! Zepsułam wagę, nie wiem jak, ale cholera nie działa i koniec ważenia, trudno:D -
Hej mamuśki, u nas dziś gorąco jak w piekle, więc siedze z mała w mieszkaniu i na spacer sie wybierzemy dopiero po południu
i własnie odnośnie tych upałow mam dom was pytanie czy używacie na wyjscia na spacer jakichś kremów z filtrem dla dzieciaków czy nie? bo ja sie własnie zastanawiam czy powinnam kupic a jak tak to jaki
Moja mała ważyła 5 dni temu 4,5 kg i 56 cm
jak sie urodziła to ważyła 3890 kgaz w szoku byłam bo ja 13 kg w ciazy przytyłam i myslałam ze mała bedzie ważyła mniej
a tu mi sie trafił Pudzianek kochany
Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość