X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    No to ja nie mam co narzekać na mojego męża bo mały jak ryczy to przeważnie go mąż przejmuje i uspokaja, nawet jak jest głodny i ewidentnie chce cyca to daje mi go dopiero jak się uspokoi :)
    kurde wasze dzieci też tak nie lubią zmiany pieluchy jak nasz? Nasz nieraz się tak drze jakby go se skóry obdzierali, a na głodnego to nawet nie próbuję bo by go dwa bloki słyszały.
    u nas to samo zdarza sie czasem ze smieje sie nawet ale to musi byc najedzony i miec dobry humorek:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne macie systemy karmien u nas wyglada mniej wiecej tak 9 12 3 6 Ale Olus potrafi siedziec dluuuugo przy cysiu;/ no i poranki 4:30 je potem zasypia i znow je kolo 6 znow usnie a najleoiej jak cyc od tej 4:30 jest non stop w buzi. nie wiem jak mam go tego oduczyc jak jestem mega spiaca i moja glowa nie mysli wyjmuje cyca i daje byleby nie plakal i dal sie zdrzemnac.:-)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Magdalena, spokojnie. Nie siedział na klatce tylko poszedł do samochodu. Co do serduszkowania to nie przejmuj się tak swoim wyglądem, dla męża i tak jesteś najlepsza:-) A chęci to ja mam chyba teraz większe niż przedtem i nawet zmęczenie nie nie zniechęca.;-)

Ja też nie mam systemu karmienia, daje cyca kiedy chce i ładnie przybiera, wiec pewnie tak jest ok. Czasami jak chce co chwile już to oszukuje go smoczkiem. I w nocy ładnie mi śpi ostatnio, bo os ostatniego karmienia ok. 9 śpi do 3-4 a później już różnie, co 2h nawet. Także daje pospać i ciągle się boje czy się mu to nie zmieni.

Tych kłopotów z brzuszki nie zazdroszczę. Kacperkowi tez się w brzuszku przelewa ciągle i prezy się- nóżkami kopie, ale na szczęście nie płacze przy tym jakoś bardzo.

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam tego nocnego wstawania Filip jak wczoraj usnoł o 21 to obudził się dopiero o 5 rano:-)

Patulla a szkoda że miał klucze do auta byłaby większa nauczka :-P

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, nasz lubi zmianę pieluchy, chyba się cieszy że ma dupcie gołą. Może jakiegoś zagapiacza nad przewijakiem zamontujcie.

Ja też nie mam systemu karmienia. Chyba łatwiej jest go mieć jak się karmi butelką.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Kubuś tez jest szczęśliwy jak zdejmuje pampersa. Robi się gorzej jak ubieram a jest baaaardzo głodny. Wtedy już mu się to nie podoba, ale jeśli jeszcze nie chce jeść, to leży, gada i słucha co mówię

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy mm, ale wypracowanego systemu nie mamy. Karmie na żądanie, bo mały nie śpi, więc ciężko coś określić

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek tez lubi zmianę pieluchy, chyba że jest bardzo głodny, ale wtedy to nic nie lubi.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo deszczowo:/

U nas też jeszcze sexu nie było, ale magdalena jak u Ciebie, ja sie sobie teraz nie podobam, no i dodatkowy lokator w łóżku hihi:P

Przy zmianie pieluszek, nie lubi ściągania, za to jak mu myje pupcie to jest zachwycony hehe:) i co śmieszne, czasami bardzo Go to uspokaja, więc się cieszymy, bo jak coś, to mamy kolejny uspokajacz:)

System karmienia mamy tylko na rządanie, czyli tak jak w sobotę, co godzinę, albo co 4, więc to jest u nas średnie:/ ale cóż począć...

Za to pojawiło się coś nowego... ataki płaczu, i to takiego nie do okiełzanania, trwają co prawda po 1-10 min, ale jest to dla mnie trudne, bo on się niemal zanosi, a nic go nie uspokoi, a przechodzi samo...

Miłego dnia, mam nadzieje, że u Was tak nie leje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 22:57

zozol, aga8787, patulla, aisa, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    fajne macie systemy karmien u nas wyglada mniej wiecej tak 9 12 3 6 Ale Olus potrafi siedziec dluuuugo przy cysiu;/ no i poranki 4:30 je potem zasypia i znow je kolo 6 znow usnie a najleoiej jak cyc od tej 4:30 jest non stop w buzi. nie wiem jak mam go tego oduczyc jak jestem mega spiaca i moja glowa nie mysli wyjmuje cyca i daje byleby nie plakal i dal sie zdrzemnac.:-)

u mnie to samo od 4-5 najlepiej jak jest cyc cały czas w buzi to da pospać a tak to marudzi cały poranek.
    Nasz jak nieraz rozryczy się przy przebieraniu to nic nie działa, na nic nawet nie chce patrzeć. Nie zawsze tak jest bo czasem mu nie przeszkadza zmiana pieluchy.

My pierwsze serduszkowanie mieliśmy wczoraj po baaardzo długiej przerwie bo od końca września-mieliśmy zakaz. Czułam się jak dziewica i niestety trochę bolało :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leje :(
    Nasz najbardziej właśnie nienawidzi podcierania pupy! pewnie dlatego że te chusteczki są zimne, a i tak już mu zawsze w ręce trochę je ogrzewam.

My dziś jedziemy z małym na podcięcie wędzidełka pod językiem bo ma za krótkie do chirurga dziecięcego. Pewnie będzie straszny ryk :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• fizjo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Bea_tina- świetne te magnesy na lodowce!!! pogratuluj mężowi kreatywnosci :))

zozol- kto zauwazyl za krotkie więzadelko???

eh.....no i musze isc już.....

dobrego dnia:******

• magdalena Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    U nas też leje :(
    Nasz najbardziej właśnie nienawidzi podcierania pupy! pewnie dlatego że te chusteczki są zimne, a i tak już mu zawsze w ręce trochę je ogrzewam.

My dziś jedziemy z małym na podcięcie wędzidełka pod językiem bo ma za krótkie do chirurga dziecięcego. Pewnie będzie straszny ryk :(
    tez podejrzewam ze chusteczki sa zimne i malo przyjemne robie tak jak Ty:-)
    jejku trzymajcie sie bo pewnie bedzie plakal bardzo:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie tez pada:( ale bylam z rana na zakupach nakupowalam pierdol takich a to do kuchni a to do lazienki do salonu poduszki, ramki na zdjecia tyle radosci mi to sprawilo ze nawet deszcz mnie nie smuci.
    i farbe do wlosow jutro mi maz ufarbuje :-) :-) :-) :-)

Bea_tina, zozol, aisa, patulla, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo mi od razu w szpitalu powiedzieli że ma za krótkie, a potem potwierdziła pediatra. Ale miał ewidentnie za krótkie co było widać przez co języczek na końcówce dzielił się i robiło się takie serduszko. Ma to po tacie, bo mój mąż też miał za krótkie jak się urodził :)
    Na podcięciu tego nie było tak źle, trochę płakał ale to bardziej z tego powodu że go przytrzymywali żeby się nie ruszał, co mu się nie podobało, potem trochę krwi mu leciało. A tam to szło maszynowo jedno dziecko za drugim, 2 minuty i następne dziecko wchodziło.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina luzik ja tez przewijam na stole bo jakmbym miała latac po schodach do pokoju go przewinąć to bym chyba padła , a jak jeszcze moj m nocki ma to kuchnia najlepsza bo tam sie dokujemy i chyba już wiem czemu młodych lampy lubi bo ma nad głową lampe i luksfery kolorowe , a sama gołą dupke lubi przy przebieraniu , ale gorzej z ubieraniem bo mu sie przypomni że b.glodny i czasami jest nerwosol ;-)

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol jak po chirurgu mały mojej kumpeli synek tez to miał nie widzę ile twój ma miesiecy , ale u niej dosc późno to wykryto ona widziała problem , ale dwóch pediatrów juz nie i pojechała do chirurga dzieciecego ten na miejsca jej to zrobił bo juz dawno powinno byc zrobione jak ręką odiol jadł bez krzyku bo smoczka w butli mógł dobrze chwycić .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smigam dalej spac dobranoc i dzien dobry !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie melduje ;-) moze da jeszcze polezec chwile ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    I ja sie melduje ;-) moze da jeszcze polezec chwile ;-)

Mój punkt 7 pobudka bo b . głodny

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ