X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Lukaszek sporo gugaskuje:-) czasami to po pare minut nawet, za to nie usmiecha sie do mnie, tylko do zabawek:( znaczy zdarzy sie ze i do mnie, ale niema porownania:(

Patulla szkoda, bo podejrzewam ze glownie sama w domu jestes, jak wiekszosc z nas... ale moze uspisz Szkraby i cos zrobisz dla siebie? Jakas odprezajaca kapiel?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-przetrwalam juz 2mce!!!!hura jeszcze 17lat 10mcy i wypad z chaty hehe

ja co ide do wanny z zamiarem ze poleze se to wchodze i zaraz pisk ;-) niema co odprezajace to :p

Bea_tina, LoLkA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina brak dużej ilości kup to normalne...
    Mały juz leży w łóżeczku, ale dużego nie da się położyć na życzenie;-) Ta k jakoś głupio go mamy przyzwyczajone, że zasypia kiedy chce, raz o 8, a raz o 11. Wiem, głupio zrobiliśmy, ale teraz trudno to zmienić, ale juz się przyzwyczailiśmy.
    Kąpiel - super pomysł, ale mam tylko prysznic:-P No cóż, sama pozwoliłam mu pójść to teraz siedzę sama i oglądam rodzinę Adamsów;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ja jak nie wyspie sie w nocy to jestem jak z rodziny adamsow heh

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Niunia powinnaś juz iść spać i wypocząć. Ja walczę jeszcze z dużym brojem, nie ma zamiaru jak na razie iść spać. A mój mąż wróci około północy, bo przecież tylko na chwilę o 18 poszedl:/

mirka14, niunia lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Patulla-ja jak nie wyspie sie w nocy to jestem jak z rodziny adamsow heh
    Hihi to ja tak mam od 24 kwietnia hihi adams nie wyspany ehhh obym sie wyspala

niunia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    No to Niunia powinnaś juz iść spać i wypocząć. Ja walczę jeszcze z dużym brojem, nie ma zamiaru jak na razie iść spać. A mój mąż wróci około północy, bo przecież tylko na chwilę o 18 poszedl:/

Nooo on sie wyrwał a ty na placu boju sama ehhhh

niunia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Konrad zasnął to mogę iść zrelaksować się pod prysznicem;-)

Kurcze, wypiłabym sobie piwko;-)

niunia, Bea_tina lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Karmi sobie wypij, jak miałam problem z pęcherzem niedawno to piłam przez 3 dni po jednym :) dobrze na laktacje wpływają :)
    My dzisiaj mieliśmy imprezę dla znajomych z okazji narodzin naszego synka. Mały oczy na zapałkach ale nie zasnął dopóki nie poszli, nie przyzwyczajony do takiego hałasu, głośnej muzy i wrzeszczących dzieciaków. Ale dzielnie to znosił i nie płakał.
    Beatina to normalne że mniej kup robi, nasz też na początku robił przy każdym jedzeniu, potem 1-2 dziennie a teraz co drugi dzień, też się tym martwiłam ale położna powiedziała przy naturalnym karmieniu to może nawet i 5-7 dni nie robić i wszystko jest ok, bo mleko matki jest tak idealne że trawi się prawie w całości. Mój jada co godzinę prawie cały czas i też zawsze się martwię czy zdąży się naprodukować, ale jak widać zdąży :)
    Nasz Maksiu też "gada" od kilku dni i uśmiecha się do nas od dwóch tygodni.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym cos chlapnela. Ale niema z kim ;-)

magdalena, zozol lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, nie lubię karmi. Reds mi chodzi po głowie.
    Niunia to umówmy się raz wieczorkiem na piwko na forum:-)

magdalena, niunia, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kup to ja tez zauwazylam ze jest ich mniej! :-) dzis kupilam pampersy 3 bo te 2 to juz na styku ale wykoncze pake. w biedronce jest promocja za dwie paki placi sie 50 zl.
    zrobilam dzis experyment dalam butle Olusiowi a wczesniej cyc ciekawe tak sie najadl ze zaraz odpadl i poszedl spac luksus:-) jak to podziala to tak bede robic mleczko moje bo mam pomrozone ale bede z dnia na dzuen dawac.
    patulla moze odwdzieczy sie jak pozwolilas mu wyjsc;) no to starszy faktycznie ma roznie ze spaniem mi sie marzy aby Olo po kapieli zjadl i max 21 spal.
    niunia ja tez czuje niedosyt jesli chodzi o sen;/
    Olus usmiecha sie pieknie do nas to jest takie rozczulajace czasem wyda dzwiek ale nie guga nasladuje moje ruchy ust i to jest takie smieszne hi hi.
    dobra uciekam lulac!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio wypilam karmi i chyba nie posluzylo Olusiowi, zozol ponoc to nie prawda ze dziala na laktacje karmi ale kto to wie tak mowili u nas na szkole rodzenia.
    ale smacznego dziewczynki:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-pewnie ;-) ale wiesz ja jedno piwo i po mnie ;-) mam oszczedny leb ;-) hehe juz rok nie mialam % w ustach ;-)

magdalena-moja mala robi raz dziennie kupke ;-) jak to 2juz za male?? na moja 2 jeszcze duze ;-) ile olus wazy juz???

ja ogladam horrory ;-) najpierw nie moge zasnac a potem sie nie oplaca ;-)

lata mi jakas mucha po chalupie i wkurza ciagle ;-) i nie moge jej zlapac ;-)

co ile wasze maluchy jedzc???nie wiem jak to uregulowac by mala jadla wiecej i zadziej poki co je 8razy dziennie np. 60,100,60,40,90,70,40,80 ml mam dosc nigdy wiecej niz 100ml :-( wariuje powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:36

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego Kubuska też 2 jeszcze duże. Jutro postaram się go zważyć i zmierzyć po krzywiznach

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - u nas mały zjada teraz od 90 do 130 ml mm, ale też czasem bywa różnie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie bardzo wierzę w to, że piwko pomaga na laktacje. I raczej jestem przeciwko alko, ale jedno małe piwko po karmieniu i wiedząc, że mały będzie dłużej spał to nie powinno być jakąś straszną zbrodnią.
    Niunia, mówisz rok? Ja dwa lata prawie. Tez juz na pewno nie mam tej głowy co przedtem;-) I nawet fajnie by było poczuć ten lekki szum w glowie:-P
    No to co? Umawiamy się na... poniedziałek:-)? Kto dołączy?

Magdalena, na odwdzięczanie się mojego męża za bardzo nie liczę...
    Pieluszki to ja bym chętnie zmieniła na czwórki juz, ale mam 2 paczki trojek to musze najpierw je wykorzystać. W Tesco do końca czerwca są też pieluszki w promocji po 50zl za dwa opakowania love baby i jakość taka jak dady.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co - kiedyś myślałam, że mam obfite okresy, a teraz to mnie dosłownie krew zalewa. Czegoś takiego jeszcze nie było. Jutro 4 dzień okresu, a u mnie normalnie jak krwotok i do tego stale słabo. Ja już nie wiem czemu ciągle cos jest nie tak... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Natalinka to może trzeba będzie to z lekarzem skonsultować? Ty to na prawdę pechowa dziewczyna jesteś. Może ten pierwszy taki inny po prostu. A ja myślałam, że miałam już pierwszy okres jakoś 7 tygodni po porodzie, ale teraz już ponad miesiąc minął i jak na razie nic. No nic, chyba pozostało mi cierpliwie poczekać. (Chyba, że...:-) Nie. To prawie niemożliwe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:49

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ale wiesz jak zaczyna pic sie w pon to trza caly tydz hehe

niewiem sama co z ta moja mala czemu tak je razmalo raz wiecej i tak czesto :-( jakis sposob macie jak ja nauczyc regularnie i wiecej na raz????

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ