KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulla Lukaszek sporo gugaskuje:-) czasami to po pare minut nawet, za to nie usmiecha sie do mnie, tylko do zabawek:( znaczy zdarzy sie ze i do mnie, ale niema porownania:(
Patulla szkoda, bo podejrzewam ze glownie sama w domu jestes, jak wiekszosc z nas... ale moze uspisz Szkraby i cos zrobisz dla siebie? Jakas odprezajaca kapiel? -
Bea_tina brak dużej ilości kup to normalne...
Mały juz leży w łóżeczku, ale dużego nie da się położyć na życzenie;-) Ta k jakoś głupio go mamy przyzwyczajone, że zasypia kiedy chce, raz o 8, a raz o 11. Wiem, głupio zrobiliśmy, ale teraz trudno to zmienić, ale juz się przyzwyczailiśmy.
Kąpiel - super pomysł, ale mam tylko prysznic:-P No cóż, sama pozwoliłam mu pójść to teraz siedzę sama i oglądam rodzinę Adamsów;-)
-
patulla wrote:No to Niunia powinnaś juz iść spać i wypocząć. Ja walczę jeszcze z dużym brojem, nie ma zamiaru jak na razie iść spać. A mój mąż wróci około północy, bo przecież tylko na chwilę o 18 poszedl:/
Nooo on sie wyrwał a ty na placu boju sama ehhhhniunia lubi tę wiadomość
-
Patulla Karmi sobie wypij, jak miałam problem z pęcherzem niedawno to piłam przez 3 dni po jednym
dobrze na laktacje wpływają
My dzisiaj mieliśmy imprezę dla znajomych z okazji narodzin naszego synka. Mały oczy na zapałkach ale nie zasnął dopóki nie poszli, nie przyzwyczajony do takiego hałasu, głośnej muzy i wrzeszczących dzieciaków. Ale dzielnie to znosił i nie płakał.
Beatina to normalne że mniej kup robi, nasz też na początku robił przy każdym jedzeniu, potem 1-2 dziennie a teraz co drugi dzień, też się tym martwiłam ale położna powiedziała przy naturalnym karmieniu to może nawet i 5-7 dni nie robić i wszystko jest ok, bo mleko matki jest tak idealne że trawi się prawie w całości. Mój jada co godzinę prawie cały czas i też zawsze się martwię czy zdąży się naprodukować, ale jak widać zdąży
Nasz Maksiu też "gada" od kilku dni i uśmiecha się do nas od dwóch tygodni.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
co do kup to ja tez zauwazylam ze jest ich mniej!
dzis kupilam pampersy 3 bo te 2 to juz na styku ale wykoncze pake. w biedronce jest promocja za dwie paki placi sie 50 zl.
zrobilam dzis experyment dalam butle Olusiowi a wczesniej cyc ciekawe tak sie najadl ze zaraz odpadl i poszedl spac luksus:-) jak to podziala to tak bede robic mleczko moje bo mam pomrozone ale bede z dnia na dzuen dawac.
patulla moze odwdzieczy sie jak pozwolilas mu wyjsc;) no to starszy faktycznie ma roznie ze spaniem mi sie marzy aby Olo po kapieli zjadl i max 21 spal.
niunia ja tez czuje niedosyt jesli chodzi o sen;/
Olus usmiecha sie pieknie do nas to jest takie rozczulajace czasem wyda dzwiek ale nie guga nasladuje moje ruchy ust i to jest takie smieszne hi hi.
dobra uciekam lulac! -
Patulla-pewnie
ale wiesz ja jedno piwo i po mnie
mam oszczedny leb
hehe juz rok nie mialam % w ustach
magdalena-moja mala robi raz dziennie kupkejak to 2juz za male?? na moja 2 jeszcze duze
ile olus wazy juz???
ja ogladam horrorynajpierw nie moge zasnac a potem sie nie oplaca
lata mi jakas mucha po chalupie i wkurza ciaglei nie moge jej zlapac
co ile wasze maluchy jedzc???nie wiem jak to uregulowac by mala jadla wiecej i zadziej poki co je 8razy dziennie np. 60,100,60,40,90,70,40,80 ml mam dosc nigdy wiecej niz 100mlwariuje powoli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:36
magdalena lubi tę wiadomość
-
Tez nie bardzo wierzę w to, że piwko pomaga na laktacje. I raczej jestem przeciwko alko, ale jedno małe piwko po karmieniu i wiedząc, że mały będzie dłużej spał to nie powinno być jakąś straszną zbrodnią.
Niunia, mówisz rok? Ja dwa lata prawie. Tez juz na pewno nie mam tej głowy co przedtem;-) I nawet fajnie by było poczuć ten lekki szum w glowie:-P
No to co? Umawiamy się na... poniedziałek:-)? Kto dołączy?
Magdalena, na odwdzięczanie się mojego męża za bardzo nie liczę...
Pieluszki to ja bym chętnie zmieniła na czwórki juz, ale mam 2 paczki trojek to musze najpierw je wykorzystać. W Tesco do końca czerwca są też pieluszki w promocji po 50zl za dwa opakowania love baby i jakość taka jak dady.
-
Wiecie co - kiedyś myślałam, że mam obfite okresy, a teraz to mnie dosłownie krew zalewa. Czegoś takiego jeszcze nie było. Jutro 4 dzień okresu, a u mnie normalnie jak krwotok i do tego stale słabo. Ja już nie wiem czemu ciągle cos jest nie tak...
-
O kurcze Natalinka to może trzeba będzie to z lekarzem skonsultować? Ty to na prawdę pechowa dziewczyna jesteś. Może ten pierwszy taki inny po prostu. A ja myślałam, że miałam już pierwszy okres jakoś 7 tygodni po porodzie, ale teraz już ponad miesiąc minął i jak na razie nic. No nic, chyba pozostało mi cierpliwie poczekać. (Chyba, że...
Nie. To prawie niemożliwe)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:49
magdalena lubi tę wiadomość