X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Lukaszek sporo gugaskuje:-) czasami to po pare minut nawet, za to nie usmiecha sie do mnie, tylko do zabawek:( znaczy zdarzy sie ze i do mnie, ale niema porownania:(

Patulla szkoda, bo podejrzewam ze glownie sama w domu jestes, jak wiekszosc z nas... ale moze uspisz Szkraby i cos zrobisz dla siebie? Jakas odprezajaca kapiel?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-przetrwalam juz 2mce!!!!hura jeszcze 17lat 10mcy i wypad z chaty hehe

ja co ide do wanny z zamiarem ze poleze se to wchodze i zaraz pisk ;-) niema co odprezajace to :p

Bea_tina, LoLkA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina brak dużej ilości kup to normalne...
    Mały juz leży w łóżeczku, ale dużego nie da się położyć na życzenie;-) Ta k jakoś głupio go mamy przyzwyczajone, że zasypia kiedy chce, raz o 8, a raz o 11. Wiem, głupio zrobiliśmy, ale teraz trudno to zmienić, ale juz się przyzwyczailiśmy.
    Kąpiel - super pomysł, ale mam tylko prysznic:-P No cóż, sama pozwoliłam mu pójść to teraz siedzę sama i oglądam rodzinę Adamsów;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ja jak nie wyspie sie w nocy to jestem jak z rodziny adamsow heh

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Niunia powinnaś juz iść spać i wypocząć. Ja walczę jeszcze z dużym brojem, nie ma zamiaru jak na razie iść spać. A mój mąż wróci około północy, bo przecież tylko na chwilę o 18 poszedl:/

mirka14, niunia lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Patulla-ja jak nie wyspie sie w nocy to jestem jak z rodziny adamsow heh
    Hihi to ja tak mam od 24 kwietnia hihi adams nie wyspany ehhh obym sie wyspala

niunia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    No to Niunia powinnaś juz iść spać i wypocząć. Ja walczę jeszcze z dużym brojem, nie ma zamiaru jak na razie iść spać. A mój mąż wróci około północy, bo przecież tylko na chwilę o 18 poszedl:/

Nooo on sie wyrwał a ty na placu boju sama ehhhh

niunia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Konrad zasnął to mogę iść zrelaksować się pod prysznicem;-)

Kurcze, wypiłabym sobie piwko;-)

niunia, Bea_tina lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Karmi sobie wypij, jak miałam problem z pęcherzem niedawno to piłam przez 3 dni po jednym :) dobrze na laktacje wpływają :)
    My dzisiaj mieliśmy imprezę dla znajomych z okazji narodzin naszego synka. Mały oczy na zapałkach ale nie zasnął dopóki nie poszli, nie przyzwyczajony do takiego hałasu, głośnej muzy i wrzeszczących dzieciaków. Ale dzielnie to znosił i nie płakał.
    Beatina to normalne że mniej kup robi, nasz też na początku robił przy każdym jedzeniu, potem 1-2 dziennie a teraz co drugi dzień, też się tym martwiłam ale położna powiedziała przy naturalnym karmieniu to może nawet i 5-7 dni nie robić i wszystko jest ok, bo mleko matki jest tak idealne że trawi się prawie w całości. Mój jada co godzinę prawie cały czas i też zawsze się martwię czy zdąży się naprodukować, ale jak widać zdąży :)
    Nasz Maksiu też "gada" od kilku dni i uśmiecha się do nas od dwóch tygodni.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym cos chlapnela. Ale niema z kim ;-)

magdalena, zozol lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, nie lubię karmi. Reds mi chodzi po głowie.
    Niunia to umówmy się raz wieczorkiem na piwko na forum:-)

magdalena, niunia, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kup to ja tez zauwazylam ze jest ich mniej! :-) dzis kupilam pampersy 3 bo te 2 to juz na styku ale wykoncze pake. w biedronce jest promocja za dwie paki placi sie 50 zl.
    zrobilam dzis experyment dalam butle Olusiowi a wczesniej cyc ciekawe tak sie najadl ze zaraz odpadl i poszedl spac luksus:-) jak to podziala to tak bede robic mleczko moje bo mam pomrozone ale bede z dnia na dzuen dawac.
    patulla moze odwdzieczy sie jak pozwolilas mu wyjsc;) no to starszy faktycznie ma roznie ze spaniem mi sie marzy aby Olo po kapieli zjadl i max 21 spal.
    niunia ja tez czuje niedosyt jesli chodzi o sen;/
    Olus usmiecha sie pieknie do nas to jest takie rozczulajace czasem wyda dzwiek ale nie guga nasladuje moje ruchy ust i to jest takie smieszne hi hi.
    dobra uciekam lulac!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio wypilam karmi i chyba nie posluzylo Olusiowi, zozol ponoc to nie prawda ze dziala na laktacje karmi ale kto to wie tak mowili u nas na szkole rodzenia.
    ale smacznego dziewczynki:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-pewnie ;-) ale wiesz ja jedno piwo i po mnie ;-) mam oszczedny leb ;-) hehe juz rok nie mialam % w ustach ;-)

magdalena-moja mala robi raz dziennie kupke ;-) jak to 2juz za male?? na moja 2 jeszcze duze ;-) ile olus wazy juz???

ja ogladam horrory ;-) najpierw nie moge zasnac a potem sie nie oplaca ;-)

lata mi jakas mucha po chalupie i wkurza ciagle ;-) i nie moge jej zlapac ;-)

co ile wasze maluchy jedzc???nie wiem jak to uregulowac by mala jadla wiecej i zadziej poki co je 8razy dziennie np. 60,100,60,40,90,70,40,80 ml mam dosc nigdy wiecej niz 100ml :-( wariuje powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:36

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego Kubuska też 2 jeszcze duże. Jutro postaram się go zważyć i zmierzyć po krzywiznach

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - u nas mały zjada teraz od 90 do 130 ml mm, ale też czasem bywa różnie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie bardzo wierzę w to, że piwko pomaga na laktacje. I raczej jestem przeciwko alko, ale jedno małe piwko po karmieniu i wiedząc, że mały będzie dłużej spał to nie powinno być jakąś straszną zbrodnią.
    Niunia, mówisz rok? Ja dwa lata prawie. Tez juz na pewno nie mam tej głowy co przedtem;-) I nawet fajnie by było poczuć ten lekki szum w glowie:-P
    No to co? Umawiamy się na... poniedziałek:-)? Kto dołączy?

Magdalena, na odwdzięczanie się mojego męża za bardzo nie liczę...
    Pieluszki to ja bym chętnie zmieniła na czwórki juz, ale mam 2 paczki trojek to musze najpierw je wykorzystać. W Tesco do końca czerwca są też pieluszki w promocji po 50zl za dwa opakowania love baby i jakość taka jak dady.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co - kiedyś myślałam, że mam obfite okresy, a teraz to mnie dosłownie krew zalewa. Czegoś takiego jeszcze nie było. Jutro 4 dzień okresu, a u mnie normalnie jak krwotok i do tego stale słabo. Ja już nie wiem czemu ciągle cos jest nie tak... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Natalinka to może trzeba będzie to z lekarzem skonsultować? Ty to na prawdę pechowa dziewczyna jesteś. Może ten pierwszy taki inny po prostu. A ja myślałam, że miałam już pierwszy okres jakoś 7 tygodni po porodzie, ale teraz już ponad miesiąc minął i jak na razie nic. No nic, chyba pozostało mi cierpliwie poczekać. (Chyba, że...:-) Nie. To prawie niemożliwe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:49

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ale wiesz jak zaczyna pic sie w pon to trza caly tydz hehe

niewiem sama co z ta moja mala czemu tak je razmalo raz wiecej i tak czesto :-( jakis sposob macie jak ja nauczyc regularnie i wiecej na raz????

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ